Доган ни видя в средата на ЕС, но след 8 г.

Лидерът на ДПС стъпи на "Дондуков" 2 за пръв път от 2005 година
Обновена: 7 мар 2012 18:00 | 7 мар 2012 18:00,
102
Доган ни видя в средата на ЕС, но след 8 г.
Ахмед Доган се ръкува с Росен Плевнелиев Снимка: БТА

„Ако сега се намираме в края на опашката на страните от ЕС, в контекста на Стратегията "2020" имаме шанса да се препозиционираме поне в средата“. Това заяви лидерът на ДПС Ахмед Доган след среща с президента Росен Плевнелиев.

По думите на Доган ако всички усилия са синхронизирани и координирани, можем да направим малък скок в следващите 8 години и да се ситуираме в средата на европейския стандарт.

Ако обаче този шанс се изпусне от управляващия елит, нищо не може да ни помогне след това, категоричен беше Сокола.

"20 години след прехода страната ни няма приоритети", изтъкна още Доган.

Според него стратегията за развитието на България трябва да бъде консенсусен политически продукт.

„Не съм от отявлените оптимисти, но песимизмът не прави политика. Политическият елит трябва да намери изход“, посочи Доган.

„Впечатлени сме от факта, че президентът влиза в нова роля със създаването на консенсусно надпартийно пространство на съгласие и преосмисляне на основните приоритети на страната в дългосрочна перспектива“, похвали Доган държавния глава. Според партийния лидер това е политическа иновация.

„Не съм по комплиментите, дори много се скъпя на тях“, отбеляза Доган. Той призна, че не е ходил в президентската институция от 2005 г.

Държаният глава от своя страна заяви, че на срещата си с ръководството на движението са обсъдили редица въпроси.

Според ДПС АЕЦ „Белене“ е грешка и е нужен дебат за шистовия газ у нас.

От партията са категорично против Сребърният фонд да се управлява по-активно, той не може да се управлява с каквато и да е доза поемане на риск, смятат от движението. 

Изборният кодекс се нуждае от промени и спешно трябва да бъде обсъден в парламента, са заявили още от ДПС пред Плевнелиев.

На срещата са обсъдени още модели за излизане от кризата, темата за доходите, земеделието, енергийната ефективност, ромската интеграция. Според ДПС малцинствата у нас трябва да бъдат във фокуса на държавната политика.

По повод реформата в сектор „сигурност” според ДПС е много важно да се фиксира общественото внимание върху реформата в МВР, където целта трябва да бъде работещо предварително производство и „не силовост, а ефективност”.

От партията подкрепиха реформата в съдебната власт. Според тях трябва да има прозрачен избор на компетентни хора във Висшия съдебен съвет, посочи Плевнелиев.

От ДПС са заявили, че като приоритетен сектор България може да се фокусира върху всичко, свързано с човешкото здраве и чистата храна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
13
 
12
 
! Отговори
КОЛКО ДОСТОЙНИ преди 12 години
ХОРА СА УМРЕЛИ ЗАРАДИ БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!! ТИЯ СА СРАМЪТ - ТОВА Е СРАМЪТ - ТОВА Е КОШМАРЪТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! СЪБУДИ СЕ БЪЛГАРИО
64
14
 
14
 
! Отговори
до 73 преди 12 години
аз пъй виждам Доган Премиер или Президент до 8 години, че от вашите партийки нищо не става
63
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако бяха живи тези двамата от стената....,и защо толкова *** се снима на техен фон....
62
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Dogan ako be6e ministar predsedatel na BG,dosega da sme se opravili
61
5
 
16
 
! Отговори
Мдааа! преди 12 години
И к'ва стана тя?Уж обещахме на лошия мат'риал да накажем крадеца Доган, и да си го турим на мястото, а пък го натикахме у президентството да дърпа кончетата на новоназначения *** президент.Явно според ГЕРБ там му е местото на доганя.Властта е сладко нещо, а 6% са си 6% .. нищо, че са в шалвари и фереджета.
60
0
 
2
 
! Отговори
от 69 преди 12 години
Жалко че номентара ми не е по номер ОРИЕНТ (33 ), за да видите по -нагледно какво имам впредвид : )
59
0
 
7
 
! Отговори
; ) преди 12 години
Няма начин. Живеем като разсипници. Харчим до полуда и обратно. За справка - всяка една дискотека в страната като започнем от сутдентски ; - )) Айде със здраве , от човек живеещ малко по - настрани от средата ;)
58
1
 
14
 
! Отговори
Мразим тарикати преди 12 години
Написано с мнооого. мноооого ирония:Браво на Бойко.Ашкулсун.Изпълни си обещаното, и натика крадеца Доган там където му е мястото .... Народе, народе...докога Народе????
57
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кораба потъва плъховете бягат, тоя нагаждач се чуди къде да се присламчи, нищо странно няма.
56
3
 
20
 
! Отговори
Обективен преди 12 години
Баси м***мата.Тая карикатура и турчина говорят за нов етно модел.Какво означава това? Давате ли си сметка вие - всички които избрахте това изкуствено усмихнато еничарче - плевнята.Това означава да се отрече, че сме еднонационална държава.Сега на фона на всичко което се случи през последните 22 години, нека някой ми каже, че ТАТО/светла му памет/ не е бил голям Българин и Родолюбец.
55
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доган е пълен непукист. Казва много истини и не му дреме.
54
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доган е най-умния политик през последните 22 г ! Погледнете , какво е направил и постигнал той и какво са направили и постигнали "българските" политици ! Резултатът е ясен много на нула за Доган ! Жалко , че "българските " политици са по-турци за българите отколкото Сокола , към последните ! Което иде да покаже , че по-големи серсеми от нас няма !
53
6
 
11
 
! Отговори
тоя смрадливия преди 12 години
Е АГЕНТ НА ТУРЦИЯ - РАБОТИ ЗА УНИЩОЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ И ЗА ТУРЦИЗИРАНЕТО НА НАШИ ТЕРИТОРИИ !!! НИКОЙ НЕ МУ Е ПОТЪРСИЛ СМЕТКА ???????????????? ЕДИН ОТ МНОГОТО , КОЙТО СА ЗА ........................................... ... .
52
5
 
9
 
! Отговори
орден Стара планина преди 12 години
Айде бе! Ами какво стана с ислямското килимче, или след като хвърли око на Сергейчо да го целува има други приоритети?Според мен ни вижда в средата на Анадола поганеца му ньеден!
51
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Върнали 600 хиляди така каза Бойко Борисов, а къде са 8 000 000 000 дето изчеснаха от резерва за 2 години при управлението на герб. Крадци мръсни и лъжци. Не е виновен Доган.. а вие стига вече лъжи 3 години на власт.. и като кажете "Предишните са виновни" и тъпия неграмотен народ си мисли че като плюе по предишните се оправя. Луда работа са .. напълно си заслужава съдбата този некачествен народ.. то не е народ и няма да го има скоро
50
5
 
21
 
! Отговори
акуд преди 12 години
аз пък виждам БЪЛГАРИЯ без амет доган още тази година
49
2
 
16
 
! Отговори
Бай Цало преди 12 години
Аз па тоя лой след много по малко от 8 години го виждам при неговият пророк, да му *** в ендъка.
48
1
 
12
 
! Отговори
bez ime преди 12 години
гада излезе
47
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Благодарение на Болен Сидеров тази г...д отново изпълзя!
46
6
 
5
 
! Отговори
до 51 преди 12 години
:) кой кого натъкнал? хахахаха леле колко сте зле.. Бойко неможе да натъкне Доган никъде, но моето виждане е друго, май Бойко натъкна бедни злобни хора като вад в миша дупка хахахахахах