Доган ни видя в средата на ЕС, но след 8 г.

Лидерът на ДПС стъпи на "Дондуков" 2 за пръв път от 2005 година
Обновена: 7 мар 2012 18:00 | 7 мар 2012 18:00,
102
Доган ни видя в средата на ЕС, но след 8 г.
Ахмед Доган се ръкува с Росен Плевнелиев Снимка: БТА

„Ако сега се намираме в края на опашката на страните от ЕС, в контекста на Стратегията "2020" имаме шанса да се препозиционираме поне в средата“. Това заяви лидерът на ДПС Ахмед Доган след среща с президента Росен Плевнелиев.

По думите на Доган ако всички усилия са синхронизирани и координирани, можем да направим малък скок в следващите 8 години и да се ситуираме в средата на европейския стандарт.

Ако обаче този шанс се изпусне от управляващия елит, нищо не може да ни помогне след това, категоричен беше Сокола.

"20 години след прехода страната ни няма приоритети", изтъкна още Доган.

Според него стратегията за развитието на България трябва да бъде консенсусен политически продукт.

„Не съм от отявлените оптимисти, но песимизмът не прави политика. Политическият елит трябва да намери изход“, посочи Доган.

„Впечатлени сме от факта, че президентът влиза в нова роля със създаването на консенсусно надпартийно пространство на съгласие и преосмисляне на основните приоритети на страната в дългосрочна перспектива“, похвали Доган държавния глава. Според партийния лидер това е политическа иновация.

„Не съм по комплиментите, дори много се скъпя на тях“, отбеляза Доган. Той призна, че не е ходил в президентската институция от 2005 г.

Държаният глава от своя страна заяви, че на срещата си с ръководството на движението са обсъдили редица въпроси.

Според ДПС АЕЦ „Белене“ е грешка и е нужен дебат за шистовия газ у нас.

От партията са категорично против Сребърният фонд да се управлява по-активно, той не може да се управлява с каквато и да е доза поемане на риск, смятат от движението. 

Изборният кодекс се нуждае от промени и спешно трябва да бъде обсъден в парламента, са заявили още от ДПС пред Плевнелиев.

На срещата са обсъдени още модели за излизане от кризата, темата за доходите, земеделието, енергийната ефективност, ромската интеграция. Според ДПС малцинствата у нас трябва да бъдат във фокуса на държавната политика.

По повод реформата в сектор „сигурност” според ДПС е много важно да се фиксира общественото внимание върху реформата в МВР, където целта трябва да бъде работещо предварително производство и „не силовост, а ефективност”.

От партията подкрепиха реформата в съдебната власт. Според тях трябва да има прозрачен избор на компетентни хора във Висшия съдебен съвет, посочи Плевнелиев.

От ДПС са заявили, че като приоритетен сектор България може да се фокусира върху всичко, свързано с човешкото здраве и чистата храна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
ч преди 12 години
Шистов газ, мислене ...... Ние не го ли отсвирихме вече, както и ГМО ? Какво обмислят ?
84
0
 
0
 
! Отговори
До 83 преди 12 години
Да, сега ИМ подготвят 94 % ОТ БТК за подарък.
83
0
 
0
 
! Отговори
ч преди 12 години
Борисов беше казал за доган, че когато ти каже : " Добър ден ", трябва да гасиш крушката и да си лягаш
82
1
 
5
 
! Отговори
777 преди 12 години
СНИМКАТА КЪРТИ !!!НА СТЕНАТА ДВАМА ПАТРИОТИ УМРЕЛИ ЗА РОДИНАТА!!! ПРЕД ТЯХ ДВЕ МЕКЕРЕТА ,КОИТО СА ГОТОВИ ДА Я ПРОДАДАТ ЗА ДВА ЛЕВА, СТИГА ТЕ ДА НАМАЖАТ. ЦИРК !!ПАРОДИЯ НА ДЪРЖАВА !!!,,СВЕСТНИТЕ У НАС СЧИТАТ ЗА ЛУДИ,,- ПОМНИШ ЛИ НАРОДЕ, АВТОРА НА ТЕЗИ ДУМИ.
81
2
 
4
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Нормлано президента ни все пак е ***... а вицето 0 ***... поакзахме че сме върха на толернтността...
80
0
 
3
 
! Отговори
radoni преди 12 години
ne6to mi miri6e na sdu6avane.koi znae sokola pak za kvo misli ta e oti6al pri rosen a?
79
0
 
2
 
! Отговори
коментатор преди 12 години
Тази среща е в рамките на Месец на политически консултации с парламентарни и извънпарламентарни представителства! Няма как Доган да не се яви на срещата...
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Коментар 19 е прав.Не знам какви истини казва,но наистина не му дреме от никого.Ако не е така мога да му призная ,че е голям актьор.
77
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С ЯТАГАНИ СА КЛАЛИ ПРЕДЦИТЕ НИ - А СЕГА С ИЗМАМИ И БОНУСИ НИ ОГРАБВАТ БЪДНИНИТЕ-ВЪН ТУРСКИТЕ ГАДОВЕ ОТ РОДИНАТА НИ
76
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Бойко!Точно така се наказват крадците - в президентството, и с почести.Въпросът е кога ще накажем лъжците като теб Бойко.Но народът ни е казал - ЗА ВСЯКО ПРАСЕ ИДВА КОЛЕДА.И за теб ще дойде Бойко, и за теб!
75
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква подигравка, каква ирония.Портретите на стената не заслужават това унижение, да служат за фон на един мазен турчин, и един назначен и безхаберен президент.
74
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
vsi6ki gerbovtsi duhayte supata na dogan
73
6
 
7
 
! Отговори
Истината народе преди 12 години
Без майтап, на следващите избори ще гласувам за този Доган. Има ли значение за кой гласуваш? Поговорката май е вярна, "Сидеров би дал чест на Доган, защото ако захапаш шефа, захапката яде теб", Вие какво си мислихте ? Че Бойко е най голямата кукла на конци. :) Всички са приятели 100% ядат пият у сараите на Доган вечерта, а на сутринта пред медиите се правят на дюшмани. Доган не е виновен, виновните са много вече.
72
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гербери, Доган пак ва ***, вие го чакахте у затвора.. а той се появи у Дондуков 2 .. няма по умен от този Сокол ли е какъв е.. за това поздравявам всички Гербери с песента на Валдес - Боксер пич .. в текста "обичам ****ите и разврата а опалаа... :) Ех народе не се научи да ядеш пи*ки .. но няма проблем. Напълно си заслужавате съдбата повечето от вас злобеят, завиждат, безполезни консуматори, вие просто ще сте поредните живели и мрели. :)
71
2
 
8
 
! Отговори
Ф.Едмундович преди 12 години
Това мюре се разкряка по 3 причини: 1.За да се легитимира като законна антиконституционната етнопартия ДПС пред новия президент. 2.За да покаже пред Турция, че лобира за нейните енергомечти, отричайки нужната ни Белене/може би трябваше да отрече и Южен поток/. 3.За да покаже на електората си, че е жив и не е пиян. Мястото му не е като фактор в политиката, а като постоянен посетител на ГУМЛС/ гл. у-ние на местата за лишаване от свобода/.
70
3
 
13
 
! Отговори
osata преди 12 години
Интересно! Как един депутат, който се изживява над всичко в държавата ни, демонстрирайки пълно пренебрежение и подигравка чрез отсъствията си в Народното събрание, отделя време и внимание на Президента! Ще да е нещо много важно, което го е накарало да посети президентството, след като сам заявява, че не е стъпвал в него от 2005 година.Снимката говори много - постигнати са разбирателство и договорености. Какви - ще разберам вероятно скоро.
69
8
 
17
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
ЕДИН ИСТИНСКИ ПОЛИТИК...КАКВОТО Е КАЗАЛ Е СТАНАЛО...
68
8
 
8
 
! Отговори
Faruk Asan Duduk преди 12 години
Агент Сава е фалшив оптимист !!!
67
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя мазник откога започна да вижда по-надалеч от собственния си *** не ми стана много ясно!
66
1
 
11
 
! Отговори
Турчин преди 12 години
Гербери'те да само снимката моля :)