Действах популистки, призна Борисов

Някои от зам.-министрите шикалкавили като Доган
Обновена: 8 мар 2012 15:18 | 8 мар 2012 09:46,
407
Действах популистки, призна Борисов
Борисов скочи на Станишев. Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов призна, че е действал популистки, призовавайки висшите държавни служители да върнат бонусите си.

"Да, разбира се. Защото при тези ниски заплати, които вземат, а огромната отговорност, която носят, това е популизъм. Аз им казвам така: ГЕРБ дойде като различна партия и с това показва, че сме различни. Аз ви предупредих, че пари няма да изкарате през този мандат и няма да получавате различни от заплатите", мотивира решението си премиерът пред Нова телевизия.

Вчера стана ясно, че в специално разкритата сметка в БНБ са се събрали над 600 хил. лева от бонуси, върнати от политическите кабинети в правителството.

Примерът допълни, че ще бъде подготвен специален закон, който ще регламентира плащанията в администрацията, и ще бъдат заложени по-високи заплати за висшите държавници от следващото правителство.

Още по темата

"Всичко това, което са правили през последните години, фактически моите министри няколко и заместник-министри, които изшикалкавиха е точната дума, точно ползваха тезата на Ахмед Доган вчера. Защото аз им казах: Няма да вземате пари от бордове. Това го обещахме на хората и те не са взимали от бордове. Само че се оказа, че има 52 термина, по които, защото има 52 закона, можеш да оправдаеш взети пари. И вие видяхте наглостта на Ахмед Доган вчера да излезе и да каже на вашите колеги: Ама хонорарът не е бонус", допълни премиерът.

Борисов призна, че е унизителното връщане на парите от бонуси и е било достатъчно наказание за всичките му министри и зам. - министри.

"А обикновените хора, които работят в дирекциите в различните министерства, те, както виждате, ние техните пари не закачаме. С една дума, този, който е дошъл за кауза, няма да получава пари. Вече от следващия мандат се надявам да увеличим заплатата и на президент, и на премиер, и на министри, за да не се налага да правят такива трикове. Защото това, което, повтарям, и Доган, и Станишев във вчерашния ден говорят, това са трикове. Чрез трикове. Не било бонус, било хонорар, не било хонорар, а било ДМС, не било ДМС, а било еди-какво си", отсече премиерът.

По повод обвинението на лидера на БСП Сергей Станишев, че ГЕРБ прикриват голямото раздаване, Борисов заяви: "Наглец, голям наглец. Ние сме платили високите пенсии. Тези 120 милиона лева, за които Сергей Станишев говори, са дадени на хората, които работят в администрацията – на средно и ниско ниво. Станишев не е глупав, той се прави, че не разбира въпроса. Въпросът е министрите и заместник-министрите да си върнат парите, а не обикновените служители", скочи Борисов срещу червения лидер.

Той отново призова да бъдат върнати допълнителните възнаграждения, получавани и по времето на тройната коалиция. По думите му определени хора от предишното правителство са взимали суми в размер на стотици хиляди.

По повод думите на финансовия министър Симеон Дянков, че премиерът е стиснат, Борисов отговори, че вицепремиерът "вече се е научил".

"Ами понеже първо министрите се оправдаваха с него, като не си свърши някой работата и най-лесно е пред съсловието, за което отговаряш, да кажеш: Ами Дянков не дава пари. Само че и той се научи и започна: Борисов не дава пари", заключи министър-председателят. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


407
Още по темата: Бойко Борисовбонуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
0
 
1
 
! Отговори
попупопулист преди 11 години
Премиерът Бойко Борисов призна, че е действал популистки, призовавайки висшите държавни служители да върнат бонусите си.И аз така мога-раздавам в "криза" например 10 млн.лева,а ги карам да връщат 600 хил.лева.Бррр стой,това е снобизъм,а не популизъм-
281
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ex borisov ne mojesh se prebori s oktopoda choveche ima xora koito ti viarvat ot naroda no si sam s tia xieni koito glozkat balgaria .
280
1
 
3
 
! Отговори
NERON преди 12 години
RAZBRAXT LI SEGA ZASHTO DIANKOV E DOSHUL V BG OT AMERIKANKSATA BANKA -TAM NEMA BIONUSU I KREDITA KOITO IMA 2 MLN $ KAK SE VRU6TAT CIAL JIVOT ,A V BG ZA EDIN MANDAT SAMO OT BONUS4ETA SI E VURNAL KREDITA DA NE GOVORIM KVO E ZADELIL NASTRANA ON NAIVNITECI KATO NAS
279
1
 
3
 
! Отговори
NERON преди 12 години
ETO ZA TOVA DIANKOV VI KAZVA PARI ZA 13 ZAPLATA NIAMA -SHOTO SME SI GI RAZDVAME NA NASHI XORA VSEKI MESEC PO 2 ZAPLATI GORNICA . PENSIONERITE IZMIRAT OT GLAD A STEZI BONUSI MOJE6 DA IM YVELI4AT PENSIITE DVOINO .KVO REVAT 4E RABOTILI MNOGO I ZATOVA BILO REDNO DA POLY4VAT BONUSI -EGATI BONUSITE 10 PUTI PO GOLEMI OT ZAPLATITE IM. PREMIERA DA POEME OTOOVRNOST I OSTAVKA
278
0
 
3
 
! Отговори
от мен преди 12 години
Къв комунизъм бе,кво Белене? Това е най-уродливата система,от която вече год. наред не можем да се измъкнем-научила хората да крадат,да грабят+разделяй и владей.На светло трябва да излезне всичко! от ДС-сътрудниците ,до цялата мафия и олигархия.Колкото до Белене там са били едни от най-доблестните и ценни хора на България-интелектуалци,християни,учени
277
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХОРА, ДАВАЙТЕ ДА ВРЪЩАМЕ ТКЗС-тата!
276
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов на следващите избори няма да мине дори и 4 % -та бариера . ГЕРБ са бити карти. *** се до шия и засмърдя яко. Направо се удавиха в *** си и сега отиват в *** на историята - там при НДСВ , БСП , Атака , РЗС , ДПС , БЗНС , Жан Виденов , Луканов , П. Младенов и другите ПРОВАЛИ !
275
4
 
5
 
! Отговори
попа преди 12 години
С тия пари от бонусите и които крадът и лапат им пожелавам и на Господу се моля за свещи и лекарства да ги дават! АМИН
274
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези лапат бонусите, а за нас - 20-годишна ирландска *** и най-скъпите запъртъци в света. Дано да им преседне и на тях...
273
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
УЖАС ! Милиони българи гладуват и мизерстват с 100 - 200 лв. на месец....умират от болести , защото нямат пари за лечение....умират от глад , убийства всеки ден...УЖАСа БОЙКО БОКЛУКОВ се хвали с некаква си ЖАЛКА СМЕШНА 20 км МАГИСТРАЛКА...ДОЛУ ТИКВО ПРОСТА ....ДОЛУ *** . ...СЪСИПА НИ ЖИВОТА ....ЖАЛЪК ***
272
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов на следващите избори няма да мине дори и 4 % -та бариера . ГЕРБ са бити карти. *** се до шия и засмърдя яко. Направо се удавиха в *** си и сега отиват в *** на историята - там при НДСВ , БСП , Атака , РЗС , ДПС , БЗНС , Жан Виденов , Луканов , П. Младенов и другите ПРОВАЛИ !Бъдещето е в Костов и той остана последния ни шанс за спасение . Човека нищо лошо не е направил , помним го с добро - как ни спаси от гладната зима на 97-*** и сега пак ще се завърне да ни изкара от *** !
271
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДА МУ ПИКАЯ НА СУРАТЯ НА БОЙКО БОРИСОВ
270
9
 
12
 
! Отговори
продължение преди 12 години
Жалко , че комунистите не успяха да унищожат всички *** в Белене - такива като СТРАНДЖАТА , Жоро-бг и др. *** на Гербови *** и тяхната рода до 9-то коляно !
269
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей *** , не разбрахте ли , че през Комунизма е бил ЗЛАТНИЯ ВЕК на България бе ?Най-великото управление на държавата за всички времена. КОМУНИЗМА БЕШЕ РАЙ !!!Жалко , че другарите не избиха и не успяха да изтрепят всички *** в Белене , ами оставиха толкова гадове живи. Евала им правя и за "възродителния процес" !Абе като царе си живеехме !
268
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОЗИ ОГРАНИЧЕН,*** ЧОВЕК СЕ НАДЯВА И НА ВТОРИ МАНДАТ.АКО ТОВА СЕ СЛУЧИ,ТО ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИТЕ СА *** И СИ ЗАСЛУЖАВАТ МИЗЕРИЯТА В КОЯТО ЖИВУРКАТ.ДЕРЗАЙТЕ.!!!!!!!!!
267
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи , трябвало да работят само ЗА КАУЗАТА.И каква , по дяволите , е КАУЗАТА на един политик ???
266
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОЗИ МАЙМУН Е РАЗРЕШИЛ ДАВАНЕТО НА БОНУСИТЕ.ПОСЛЕ НАРЕДИЛ ДА ГИ ВРЪЩАТ.*** Е ЗНАЕЛ ЧЕ БЕДНОТИЯТА ЩЕ ВДИГА ВРЯВА ЗА ТЕЗИ ПАРИ.НО ТОЗИ *** СЕ ПРАВИ НА ЗАГРИЖЕН И НАРЕЖДА ВРЪЩАЙТЕ ГИ.ВСИЧКО Е ЦИРК,НО НЯМА ПАСТИ.
265
3
 
15
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 12 години
Утре ще им върне бонусите, може и лихва да им даде, задето ги е тормозил...
264
2
 
22
 
! Отговори
belalov преди 12 години
Борисов говори първосигнално и това се харесва на хората. Обеща, че никой няма да получава допълнително възнаграждение въпреки, че това е най-нормална система за възнаграждение, но..., кагато става въпрос за "нас" /"мен"/. Когато в България друг получава повече е престъпление! Идеален повод за популизъм предизвикан наистина от премиера. Обещанията на Борисов не са закон, а страната се управлява от закони иначе щяхме да сме монархия. Всъщност Борисов харесваше царя, а и Т.Живков, неслучайно!
263
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пир по време на криза или любов по време на холера.Финансовото министерство е раздало 55 085 865 лева, Министерският съвет 4 254 430 лева, икономическото ведомство 4 274 312 лева, МВР 20 058 798 лева, а транспортното министерство 2 453 426 лева твърдят от дясно."Ние още като посткомунистическа държава разсъждаваме, като комунисти.Всичките,в случая и аз.",заяви министър-председателят Бойко Борисов по повод върнатите пари и морала в политиката.