На Борисов и Дянков пари никога не връщам!

Бившият зам.-министър Чавдар Георгиев взел 100 бона за 4 години
Обновена: 8 мар 2012 21:11 | 8 мар 2012 21:02,
328
На Борисов и Дянков пари никога не връщам!
Бившият зам.-министър Чавдар Георгиев няма да връща бонуси. Снимка: архив, Булфото

„На Бойко Борисов и на Симеон Дянков пари няма да върна“, зарече се бившият съветник на президента Георги Първанов и зам.-министър на околната среда по време на тройната коалиция Чавдар Георгиев пред БНР.

Вчера той беше посочен от Борисов като един от хората, получавал тлъсти бонуси по време на предишното управление.

Георгиев уточни, че за четирите години като зам.-министър е получил допълнително над 100 000 лв., като на месец е получавал допълнителни възнаграждения от порядъка на 1000 до 1500 лв.

По думите му обаче той не получавал бонуси, а допълнителни възнаграждения за участие в бордове във фондове.

„По силата на това, че бях зам.-министър, отговарящ за управлението на отпадъците, участвах, както и сегашните зам.-министри, във Фонда за радиоактивните отпадъци и за извеждане на ядрените съоръжения, обясни той.

Според него най-висшата форма на морала е законът и след като допълнителните възнаграждения са законна дейност, Георгиев не вижда нищо неморално да се получават.

„При условие че ние не сме си ги определяли, както сега е станало в условията на управлението на ГЕРБ. Това са били възнаграждения, определени със закон. Ние сме участвали в едно законно установено действие“, отсече бившият зам.-министър.

Още по темата
7 мар 2012 19:26
125

По думите му не е морално да обявиш предварително, че няма да взимаш бонуси, а всъщност обаче да получаваш допълнителни пари.

„И се правиш пред обществото, че ти си на страната на икономически слабите слоеве и тъй като е криза, и хората нямат достатъчно доходи, ти си солидарен с тях, а всъщност не си. Това не е морално и точно това направиха представителите на ГЕРБ. Неморално също е да прехвърляш цялата тежест от кризата върху икономически слабите слоеве", коментира още Чавдар Георгиев.

Според него скандалът с бонусите е поредната обществена манипулация.

„Вероятно държавата не върви на добре като управление. Вероятно има много проблеми, които, за да не бъдат поставени на дневен ред и обсъждани в обществото, отново се взима един въпрос, който по същество няма важно значение за управлението на държавата, то не влияе икономически нито на бюджета, нито на дефицита“, добави той. 

Георгиев обясни, че е дарявал много пъти  и ще продължа  да подпомага организации, приятели и близки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още по темата: Чавдар Георгиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
2
 
1
 
! Отговори
Гоце преди 12 години
*** като гъбено семе, ама обича да лъже и краде - нас и от нас. Иначе за пет пари работа не е свършил. Това са те - всичките
247
4
 
2
 
! Отговори
T.N.T. преди 12 години
4ERVENI KREMALSKI LAINQNI PODLOGI,OSVEN DA GRABITE,WIE--WA6TABANDITSKOPARTIZANSKA 6AIKADRUGO NEZNAETE,SAMO KRADETE IUBIVATE "W IMETO NA NARODA"SAMO BOLEZNENATA WI AL4NOST,MOJE DA NAMIRA "ZAKONOVI"OSNOVANIQ ZA BEZOGLEDNO IPOVSEMESTNO KRDENE OT IZNEMOGVA6TITE HORA....NQMATE O4I ZA DA SE WIDITE--IZ4ADIQTA NA BANDITOPARTIZANITEKOITO KREMAL N A T R E S ENA 09.09.1944 NA HORATA W BALGARIQ.OTVRATITELNA BEZRODNA,URODLIVAGNUSOT I PROKAZA STE.BALGARIQ NQMA BADE6TE S WAS!!!
246
2
 
9
 
! Отговори
бау преди 12 години
***"не връщал".Дано с тези пари свещи да си купува цял живот.
245
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще взимаш бонуси от частна фирма, а от нашите пари ще си на заплата *** такъв. Пък и не изглеждаш чак па талкова по-умен от тия къде не взимат бонуси! А и парите не са за Борисов и Дянков!Взел си ги от народа , ще ги върнеш там...***!
244
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чантичката с пари ли е пълна на господина с бритончето
243
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
..."Георгиев обясни, че е дарявал много пъти и ще продължа да подпомага организации, приятели и близки".... Георгиев, ако си на частна практика, без държавна помощ, ще умреш от глад, бе. Просяк ще станеш!
242
3
 
21
 
! Отговори
o-o-x! SOS ... преди 12 години
Олеле, каква отвратителна дебилска муцуна, нахилена като варена свинска глава. А пък това бретонче ... Боже, Боже, какви хора са на върха. Бе няма ли нормални човеци за висшите длъжности. Тоя сигурно си бърка в носа.
241
3
 
13
 
! Отговори
??? преди 12 години
" най-висшата форма на морала е законът" - Страхотна логика. И при фашизма и при болшевизма убиваха по закони, умнико. Не ти ли идва на ум, че има и неворални закони. Защото често са правени и защитават интереса на такива като теб. Да не говорим, че участието в бордовете е и неморално и незаконно, защото си бил висш ръководител в същата област. А какви огромни са били възнагражденията за бордовете 1500 лв. на месец. И това ако не е конфликт на интереси кое е?
240
4
 
20
 
! Отговори
някой преди 12 години
Комунист да каже "Не връщам пари"! Каква изненада.
239
6
 
26
 
! Отговори
писна ми от вас! преди 12 години
Съсипахте държавата и хората в нея бе комунисти долни! Никога няма да се изчистим от вас мръсни, нагли ***! Осакатихте мечтите и желанието за развите в България на всички млади хора! Пуснали сте корени във всяка една институция, ако може до сетния час ще си седите там за да лапате,безсрамници!
238
28
 
42
 
! Отговори
Алекс преди 12 години
Я да напривим още една анкетка - ако изборите бяха днес щях да гласувамс плюс за ГЕРБ +с минус - за която и да е друга партия,която се обявява за техен противник.
237
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако беше в Китай,това тльсто червено прасе,да беше разстреляно.
236
1
 
40
 
! Отговори
Ал преди 12 години
Не е виновен човечеца. Такъв бил закона , давали му и той вземал. И на вас да ви дават законно и вие ще вземате. По-важното е защо има такива закони,кой ги е предложил и кои са ги гласували!
235
26
 
15
 
! Отговори
С.М. преди 12 години
А ГЕРБ си купиха таблети за няколко милиона...
234
5
 
33
 
! Отговори
щ преди 12 години
По вратовръзките ще ги познаете гадовете.
233
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора спрете да се делите на червени и сини. Не виждате ли, че и БСП и ГЕРБ крадат по равно?! Имам изненада за вас - не са само те! Който и да дойде на власт, краде и продължава да краде. На никой му пука за народа и за това, че живеем на прага на оцеляването. Днес гледах по телевизията, че 20% от българите при първа възможност биха емигрирали - струва ми се, че статистиката е погрешна май процента е двойно по-голям. Вместо да седите и да плюете учете език и се спасявайте от тая *** с време. Не допускайте децата ви да се родят и да растат в тия безобразия. Нито образованието ни е на ниво, нито здравеопазването. Всеки ден четем за убити хора в болници от некадърници, които са си купили дипломите и не искат да работят качествено, понеже заплатите им били ниски. Какво ни е наред изобщо? За това всеки, който дойде на власт гледа да окраде колкото се може повече, да избяга зад граница а хората тук, кучета ги яли. Няма да се оправим скоро поне близките 20 години ще затъваме все повече. Ако считате, че тоя геноцид който се упражнява над нас е нещо нормално стойте си тук и мизерствайте с ниските си заплати, докато *** получават помощи и детски, а вие и едно дете не може да изгледате нормално понеже получавате 300 лв. а минималната заплата е 270 лв.
232
1
 
16
 
! Отговори
ЗАКОН преди 12 години
А КОЙ СЪЗДАВА ТЕЗИ ЗАКОНИ НАЛИ ВИЕ И ВАШИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА СИ ПРАВИТЕ КАКВИТО СИ ИСКАТЕ ЗАКОНИ НАЛИ ВИЕ СИ ПРИГАЖДАТЕ ЗАКОНИТЕ ДА ВИ СЛУЖАТ КАКТО ВИ Е УДОБНО ЧОВЕК ТРЯБВА ДА ИМА И МОРАЛ НАЛИ
231
0
 
37
 
! Отговори
АГЕНТ ГОЦЕ преди 12 години
"Георгиев обясни, че е дарявал много пъти и ще продължа да подпомага ОРГАНИЗАЦИИ, ПРИЯТЕЛИ и БЛИЗКИ"Бреййй, тоя се представя като светец бе. Аз обаче го разбирам, че човекът си тараши държавни пари и ги раздава на негови хора!
230
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Толкова псувни ми изникнаха на ум чак не съм и предполагал че ги знам.Нямало да връща на Б.Б. и С.Д. ми те да не са техни че да ги даваш на тях ве темерут мръсен долен гаден.Как само извърта нещата ***.ераста му с ***.ераст.Тези пари са държавни взети от работещи *** като мен за да се хрантутите неблагодарни лоени прасета
229
1
 
13
 
! Отговори
дсф преди 12 години
До Асен: Асене, пиле шарено, на Бойко АЗ лично му дадох мандат да върне и употреби МОИТЕ пари. Нито той, още по-малко твоят приятел преди това са раздавали собствени пари.