Борисов пак заговори за предизборно по-нисък ДДС

"Икономиката се стимулира с ниски данъци и усвояване на еврофондове"
Обновена: 9 мар 2012 11:11 | 9 мар 2012 11:11,
146
Борисов пак заговори за предизборно по-нисък ДДС
Спорове в парламента едва не провалиха парламентарния контрол. Снимка: Impact Press Grouр

Възможно е в края на мандата на ГЕРБ ставката по ДДС да падне, обяви по време на парламентарния контрол премиерът Бойко Борисов.

На въпрос на левия депутат Антон Кутев за политиката на кабинета за стимулиране на икономиката министър-председателят поясни, че родната икономика се стимулира чрез насочване на бизнеса към сектори, създаващи по-висока добавена стойност, увеличаване на износа, подкрепа на вътрешното търсене и ефективно усвояване на еврофондовете.

Още по темата

По думите на Борисов управляващите са успели да създадат финансова стабилност и да изплатят много от борчовете, които са им били оставени, като посочи сред тях "Водното огледало" и каскадата "Цанков камък".

Премиерът напомни на БСП, че въпреки "борчовете", които му били оставили, ГЕРБ са запазили най-ниските данъци.

На свой ред Антон Кутев подчерта, че тъкмо предишните управляващи са увеличили пенсиите у нас, а сега всеки ден умирали по 10 възрастни хора, защото не могат да си платят лекарствата.

"Нужно е спешно увеличаване на пенсиите", призова той и обвини премиера, че над 4 млрд. от натрупания фискален резерв вече са изхарчени от правителството му.

В отговор на думите му вицепремиерът Симеон Дянков поиска да вземе думата, за да каже, че 4 млрд. лева от резерва са отишли, за да бъдат платени именно дълговете на тройната коалиция.

"Вие не платихте близо 4 милиарда дългове, оставихте ги за нас. Сега фискалният резерв е по-голям, отколкото вие ни го оставихте", похвали се още вицепремиерът.

След уточненията на Дянков последваха процедури, поискани от депутатите Георги Пирински и Мая Манолова, които оспориха воденето на парламентарния контрол от страна на председателя Цецка Цачева.

Пирински заяви, че тя нарушава режима на парламентарния контрол и нарушава реда, давайки думата на Дянков.

Цачева веднага взе думата, за да поясни на левицата защо вместо премиерът да отговори на репликите на Кутев е дала думата на Дянков.

Парламентарната шефка призова, ако левицата е недоволна от нея, да внесе промени в правилника за дейността на НС.

Лявата Мая Манолова веднага опонира на Цачева, че с тълкуването на правилника е заблудила депутатите и припомни за обещанието, дадено от Цачева миналата седмица да преустанови практиката "питаме премиера, отговаря вицепремиерът".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
7
 
6
 
! Отговори
другари !!! преди 12 години
Върнете ги на болни, дайте ги на пенсионерите, милиони и милиони сте взели. Върнете най-сетне парите - каза премиерът Борисов на депутатите от БСП и ДПС
49
2
 
16
 
! Отговори
ехх преди 12 години
За България едни умряха, сегашните я ***. Честно казано трябва да сме в перманентен общонационален траур, особено като гледам снимката.
48
2
 
16
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Мноого ще му благодарят на Борисов , като падне от власт. Даже не си представя какви благодарности ще получи. Първо ще му благодарят медиите, които сега хвърлят златен прах в очите му. После тези, които днес връщат бонусите си. Ще му благодарят депутатите, които поставяше в ролята на безлични гласоподаватели, ще му благодарят лекарите, пациентите, които са отрязани от полагащият им се по конституция равен достъп до здравни услуги, ще му благодарим всички за скъпите лекарства. Ще има огромна вълн
47
21
 
4
 
! Отговори
Unufri преди 12 години
Като каже някой, че ГЕРБ си харчел резерва и направо им се прихожда до тоалетната... Все едно са някакви лични джобни на министерски съвет... Ми нали затова са пари, за да се харчат (инвестират) Харчат се за всички нас, чрез инвестиционни проекти.Много е лесно да се раздадат на пенсионерите и след 6 месеца да няма помен от тия пари.
46
0
 
3
 
! Отговори
КИРО СЛЕПОТО преди 12 години
"В Перущица умира човек...."---АМИ КЪДЕ СПАХТЕ -----22г.......?
45
15
 
3
 
! Отговори
до 54 преди 12 години
Напускащите Бг ,са още от 1989г ,...като най-много напуснаха по времето на излъганата ни демокрация ---Костов ,царя и 3-ната коалиция,сега напускат много малко -----някакви си ---жалки останки !
44
2
 
28
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Какво има да обсъждаме изявите на тиквата. Той и цялата политическа *** живеят в паралелен свят. Я да ги видя всички да получават по 500лв на месец и да плащат всичко, както правим ние, няма ли да се чукнат по челото? Няма държава в света, където държавен служител да получава многократно повече от частния сектор. Ние пак държим палмата на първенството по некадърни управници.
43
0
 
14
 
! Отговори
зъл преди 12 години
55 В България няма и никога не е имало капитализЪм. Тук сме си от десетилетия в комунизъм и пост-мутрокоминизЪм
42
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Do 36:36 И АЗ ПИТАМ?КАК МОЖЕ ДА ВЯРВАТ НА ТОЗИ УРУНГЕЛ *** БОЙКО И НЕГОВАТА БАНДА.ТОВА СА ХОРА БЕЗ КАПКА СИВО ВЕЩЕСТВО.НО СТИГАМ ДО ИЗВОДА ЧЕ БЪЛГАРИНА Е ОТ НАЙ-ЛОШИТЕ МАТ'РЯЛИ И СА ОБРЕЧЕНИ.НЕ СЕ ХАБИ!
41
2
 
12
 
! Отговори
наблюдател преди 12 години
Снимката е много показателна- "ей с толкова ще ви намаля данъците".Бате Бойко ми прилича малко на рибар
40
3
 
4
 
! Отговори
Eos преди 12 години
А и моля ви хора,научете се кога да викате Бърза помощ и кога можете да си ползвате личните лекари - нали затова те получават пари за вас,защото са поели ангажимента да са 24 часа на ваше разположение,ако не се чувствате добре....Не може да викате линейка,защото "детенцето ви - 45 годишно" има температура 38,5 и много му е зле или защото имате някакъв много странен обрив от 2 седмици...
39
1
 
9
 
! Отговори
Eos преди 12 години
"В Събота умира човек в Перущица - в следствие на закъсняла линейка , човека е получил ИНСУЛТ , след закъснение на Спешната помощ , която идва с 1 час закъснение , човекът получава масивен Инсулт с кръвоизлив в главата , а закъснялата намеса води до смърт на пациента .....ОСТАВКА НА КАБИНЕТА !!! "Вината в този случай е на много правителства от 22 години насам - не може в големите градове да имаш по 5 работещи линейки на Бърза помощ и да очакваш,че всеки ще бъде обслужен навреме....
38
1
 
15
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
Така е при капитализЪма ,...народа няма думата ,а и да има ,то е все същото !Власт купена с пари =материални блага !Бг да забрави за ---равенство ,братство и свобода .....,ценностите вече са -----ДАЛАВЕРА И ТЪРГАШ ----ПАРИ- СТОКА -ПАРИ'----айде ревете ,ако има кой да ви чуе !
37
2
 
28
 
! Отговори
Терминал 1 преди 12 години
Икономиката на България се държи от малки и средни предприятия. Големите намират начин да не внасят и 1 лев в бюджета. В тази връзка, ако Дянков и ББ не спрат да унищожават българските малки и средни фирми, то фалита на държавата е близо. Хора над 40 години напускат страната вече. Това не им ли говори нещо на *** от ГЕРБ????
36
2
 
17
 
! Отговори
777 преди 12 години
НИМА Г-Н БОРИСОВ .НЕ МОЖЕ ДА СЪЖИВИШ ТРУП/ ИКОНОМИКАТА/ ПОЧИНАЛ ОТ 48 ЧАСА СЪС РЪЧНА КАРДИОСТИМУЛАЦИЯ.ТОВА НИКЪДЕ ВЪВ УЧЕБНИЦИТЕ ГО НЯМА. О ЗАБРАВИХ ,ЧЕ СТЕ ЧЕЛИ САМО ВИНЕТУ.А ИНАЧЕ, ПЛАНЪТ ЗА УБИВАНЕ ЧРЕЗ ГЛАД НА НАРОДА, ВЪРВИ ДОБРЕ, КАТО ГЛЕДАМ. НО СТЕ ЗАБРАВИЛИ, ЩО Е ПРАГ НА ТЪРПИМОСТ. ЗА РАЗНООБРАЗИЕ ,ПРОЧЕТЕТЕ ЗА НЕГО И ПОСЛЕДСТВИЯТА МУ, А НЕ САМО ВИНЕТУ.
35
2
 
23
 
! Отговори
Олеее преди 12 години
Значи ние трябва да сме около 3 пъти по конкурентно способни от Германия!!! Колко борчове ти оставиха предишните и къде е сега резерва? 3 години ревеш че си имал да плащаш над 1 милиард, а изпука от резерва над 4 милиарда? Резерва беше оставен пак от предишните! В задачата се пита къде отиде разликата???? Не всички сме пожарникари, някои можем и да смятаме!
34
4
 
29
 
! Отговори
jujaka преди 12 години
Ниски данъци ли ???Кое им е ниското ??? Законите в България са направени да онищожат малкия бизнес, а да толерират големия.Защо няма минимални прагове, както е в Европа ?Защо осигуровките са толкова високи, те нима не са данъци ? Защо всички фирми трябва да използват счетоводители? Защото постоянно се измислят простотии и ако нямаш счетоводител може да изгориш с големи глоби.Защо никъде в Европа не е така както у нас ? ЗАЩО ???Как ако имам идея да я реализирам без да внеса 10 000 годишно?
33
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Та значи цифрите всеки си ги върти както иска.Цанков камък и водното огледало не са за 4мрд. а около 100 мл.Никой не започва на нула и не завършва на нула.Когато ГЕРБ си отидат и след тях ще останат продължаващи договори и дейности за които ще плаща следващото правителство.Само,че има една съществена разлика - ГЕРБ ще остави празен фискален резерв и следващото правителство ще трябва да разчита само на това което събере.А ГЕРб си харчат това дето лошите им оставиха и вече 3 години се оправдав
32
1
 
7
 
! Отговори
do 42 преди 12 години
kak 6te si xvarli ostavkata be,znae6 li kolk0 monopolni interesi za6titava,tezi na mafiqta deto go izdignaxa,ta ot obiknovenna mutra stiogna do tuk
31
4
 
22
 
! Отговори
гост преди 12 години
На 17.03. ще се проведе протест. Потърсете информация във фейсбук. Лесно е да се плюе по форумите, де ла трябват.дела!