Борисов пак заговори за предизборно по-нисък ДДС

"Икономиката се стимулира с ниски данъци и усвояване на еврофондове"
Обновена: 9 мар 2012 11:11 | 9 мар 2012 11:11,
146
Борисов пак заговори за предизборно по-нисък ДДС
Спорове в парламента едва не провалиха парламентарния контрол. Снимка: Impact Press Grouр

Възможно е в края на мандата на ГЕРБ ставката по ДДС да падне, обяви по време на парламентарния контрол премиерът Бойко Борисов.

На въпрос на левия депутат Антон Кутев за политиката на кабинета за стимулиране на икономиката министър-председателят поясни, че родната икономика се стимулира чрез насочване на бизнеса към сектори, създаващи по-висока добавена стойност, увеличаване на износа, подкрепа на вътрешното търсене и ефективно усвояване на еврофондовете.

Още по темата

По думите на Борисов управляващите са успели да създадат финансова стабилност и да изплатят много от борчовете, които са им били оставени, като посочи сред тях "Водното огледало" и каскадата "Цанков камък".

Премиерът напомни на БСП, че въпреки "борчовете", които му били оставили, ГЕРБ са запазили най-ниските данъци.

На свой ред Антон Кутев подчерта, че тъкмо предишните управляващи са увеличили пенсиите у нас, а сега всеки ден умирали по 10 възрастни хора, защото не могат да си платят лекарствата.

"Нужно е спешно увеличаване на пенсиите", призова той и обвини премиера, че над 4 млрд. от натрупания фискален резерв вече са изхарчени от правителството му.

В отговор на думите му вицепремиерът Симеон Дянков поиска да вземе думата, за да каже, че 4 млрд. лева от резерва са отишли, за да бъдат платени именно дълговете на тройната коалиция.

"Вие не платихте близо 4 милиарда дългове, оставихте ги за нас. Сега фискалният резерв е по-голям, отколкото вие ни го оставихте", похвали се още вицепремиерът.

След уточненията на Дянков последваха процедури, поискани от депутатите Георги Пирински и Мая Манолова, които оспориха воденето на парламентарния контрол от страна на председателя Цецка Цачева.

Пирински заяви, че тя нарушава режима на парламентарния контрол и нарушава реда, давайки думата на Дянков.

Цачева веднага взе думата, за да поясни на левицата защо вместо премиерът да отговори на репликите на Кутев е дала думата на Дянков.

Парламентарната шефка призова, ако левицата е недоволна от нея, да внесе промени в правилника за дейността на НС.

Лявата Мая Манолова веднага опонира на Цачева, че с тълкуването на правилника е заблудила депутатите и припомни за обещанието, дадено от Цачева миналата седмица да преустанови практиката "питаме премиера, отговаря вицепремиерът".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе хора вдигат цените на билетите за гр. транспорт, на картите, на сладкишите (заради яйцата), на хляба, на тока, на газта, на парното, на паркирането, за какъв по-нисък ДДС говорим?
9
2
 
28
 
! Отговори
виготура преди 12 години
Нека пак Герб дойде на власт, само че сега като няма резерв, ще вземат и кредит и ще увеличат дълга на страната, а ние, децата и внуците ни ще го плащаме. Обаче няма да стане. Аз отивам в Австралия с цялото си семейство. Дянков, Борисов и останалата *** могат да ме хванат за долуподписания.
8
3
 
27
 
! Отговори
чарли преди 12 години
Аз знам,че предишното управление ми увеличи пенсията 80 %.Сегашното Н И Щ О ! ! !
7
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НА К*РА МИ ДОЙДЕ ТОВА НЕГОВОТО ТРИ ГОДИШНО ОПРАВДАНИЕ С МИНАЛИ ПРАВИТЕСЛТВАБСП ВЗИМАЛИ И ТЕ ЩЕ ВЗИМАТ. НДСВ ВЗИМАЛИ И ЗА ТОВА И ТЕ ВЗИМАЛИ. ПРЕДНИТЕ ТВА.. ПРЕДНИТЕ ОНОВА, А ВРЕМЕТО СИ ТЕЧЕ И ТЕ НИЩО НЕ СВЪРШИХА..ПАРДОН ... НАПРАВИХА НИ ОЩЕ ПО - БЕДНИ И МАЛОБРОЙНИ ... ГАРАНТИРАНО ОТ ГРОБ
6
3
 
28
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
"Сега фискалният резерв е по-голям, отколкото вие ни го оставихте"Взеха го на 14млрд, имаха дългове за 4, които още не са платили, сега е 3.Айде да видим кой може да смята.
5
1
 
4
 
! Отговори
ДО 3 преди 12 години
.....като останалите!
4
2
 
40
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
"Сега фискалният резерв е по-голям, отколкото вие ни го оставихте", похвали се още вицепремиерът."Това на какво основание го казват?! Така им говорят звездите?! Защо не споменават, че в дълбоките китайски провинции селяните взимат по-голяма заплата от член на ЕС?! Абе хора, защо не гори парламента още?????????
3
0
 
32
 
! Отговори
скс преди 12 години
Е тея смешници ни докараха до мизерия,малка държава с много политици,ако направите малко проучване ще видите че ние сме една от малкото държави в СВЕТА с толкова много депутати при малко население,и вие им вярвате гласувате,а те ви се смеят от 22г!
2
4
 
51
 
! Отговори
човек преди 12 години
Бойко Борисов е лъжец !!!
1
5
 
53
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
ПОДАВАЙ ОСТАВКА С ЦЯЛОТО НЕКАДЪРНО ПРАВИТЕЛСТВО И СЕ МАХАЙ. СТИГА ОПРАВДАНИЯ. КАКВО НАПРАВИ БЕ, ТИКВО, ЗА ТЕЗИ ГОДИНИ. МАЧОВЕ, ТЕНИС, ЛЕНТИ - С ТОВА ЩЕ СЕ ЗАПОМНИ ТВОЕТО УПРАВЛЕНИЕ. БОНУСИ ЗА ВАС И НЕПОСИЛНИ ЦЕНИ И ГЛАД ЗА НАРОДА.