Борисов пак заговори за предизборно по-нисък ДДС

"Икономиката се стимулира с ниски данъци и усвояване на еврофондове"
Обновена: 9 мар 2012 11:11 | 9 мар 2012 11:11,
146
Борисов пак заговори за предизборно по-нисък ДДС
Спорове в парламента едва не провалиха парламентарния контрол. Снимка: Impact Press Grouр

Възможно е в края на мандата на ГЕРБ ставката по ДДС да падне, обяви по време на парламентарния контрол премиерът Бойко Борисов.

На въпрос на левия депутат Антон Кутев за политиката на кабинета за стимулиране на икономиката министър-председателят поясни, че родната икономика се стимулира чрез насочване на бизнеса към сектори, създаващи по-висока добавена стойност, увеличаване на износа, подкрепа на вътрешното търсене и ефективно усвояване на еврофондовете.

Още по темата

По думите на Борисов управляващите са успели да създадат финансова стабилност и да изплатят много от борчовете, които са им били оставени, като посочи сред тях "Водното огледало" и каскадата "Цанков камък".

Премиерът напомни на БСП, че въпреки "борчовете", които му били оставили, ГЕРБ са запазили най-ниските данъци.

На свой ред Антон Кутев подчерта, че тъкмо предишните управляващи са увеличили пенсиите у нас, а сега всеки ден умирали по 10 възрастни хора, защото не могат да си платят лекарствата.

"Нужно е спешно увеличаване на пенсиите", призова той и обвини премиера, че над 4 млрд. от натрупания фискален резерв вече са изхарчени от правителството му.

В отговор на думите му вицепремиерът Симеон Дянков поиска да вземе думата, за да каже, че 4 млрд. лева от резерва са отишли, за да бъдат платени именно дълговете на тройната коалиция.

"Вие не платихте близо 4 милиарда дългове, оставихте ги за нас. Сега фискалният резерв е по-голям, отколкото вие ни го оставихте", похвали се още вицепремиерът.

След уточненията на Дянков последваха процедури, поискани от депутатите Георги Пирински и Мая Манолова, които оспориха воденето на парламентарния контрол от страна на председателя Цецка Цачева.

Пирински заяви, че тя нарушава режима на парламентарния контрол и нарушава реда, давайки думата на Дянков.

Цачева веднага взе думата, за да поясни на левицата защо вместо премиерът да отговори на репликите на Кутев е дала думата на Дянков.

Парламентарната шефка призова, ако левицата е недоволна от нея, да внесе промени в правилника за дейността на НС.

Лявата Мая Манолова веднага опонира на Цачева, че с тълкуването на правилника е заблудила депутатите и припомни за обещанието, дадено от Цачева миналата седмица да преустанови практиката "питаме премиера, отговаря вицепремиерът".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
dabe kamkraq na mandata toq pat shene hvanesh za ..... da ti se vrazvame na lajite
109
0
 
1
 
! Отговори
до 137 преди 12 години
гоням некадърник
108
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Та кой нарече Ахмед Доган "най-умния" ли, "най-големия" ли, "най-великия" ли (не помня вече) политик на България? И кой нарече Тодор Живков "благодетел на България"? Не се сещате ли? Ще ви помогна: Бойко Борисов ги каза тия работи, и ги каза така, че всички разбраха, че вярва в тях.
107
0
 
7
 
! Отговори
никола преди 12 години
до 137,ше гласуваш ми, тя тъпотията ходи по хората не по гората.
106
0
 
5
 
! Отговори
чочо преди 12 години
Много ни лъгаха и вече не вярваме!
105
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
предизборно-следизборно -аз пак ще гласувам за Борисов!
104
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БОРИСОВ чувал ли си приказката за лъжливото овчарче?ВЕЧЕ никой не ти вярва и не искат твоят Дянков!ОСТАВКАта по ти приляга а не агитации!
103
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Deja vu ...
102
0
 
7
 
! Отговори
georgi-arm.oficer преди 12 години
stiga ,tva ve4e go gledaxme ,cjl mandat izkaraxte ,a o6te se oplakvate za nasledstvoto na "predi6nite" ili podobni ne6ta !Xorata ne vi vjrvat FAKT
101
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Азе пък е сега отивам да тегля заем от гръцката банка ще отварям магазин за китайски стоки внесени от Румъния за да се оправи БГ икономиката.
100
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
икономиката се стимулира и с ниски лихви и производство, оправете първо това пък после данъците.
99
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никога не е било толкова зле- нито при царя, нито при доганчо и приятели.Лошото, е че Доган и Борисов направиха цирк преди изборите и Доган насочи български етновот уж срещу турците , а се оказа пак за него и кучето му Бойко.
98
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Време е за ОСТАВКА!
97
1
 
8
 
! Отговори
емир преди 12 години
Остана да изпробваме само Кунева и после няма нужда да си харчим парите за избори, да ни назначат един директор от Брюксел...Може и Германия да ни приеме като федереална провинция или Великобритания като заддунавска територия на кралицата...
96
0
 
14
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Коее по лошо от мутрата... мутра на конци...
95
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди две години борисов забрани на министрите си да използват"ще". А той изкара един мандат само с това"ще". Ние тъпаните продължаваме да очакваме нещо да се случи. Познато чувство от преди 1989 г. Борисов се оказа най-дъртия комунист. Междувременно местните данъци и данък смет се увеличиха.
94
2
 
10
 
! Отговори
до 123 преди 12 години
Изпревари ме... Ако ще се хваща бика за рогата, трябва да се почне от плоския данък, незабавно!!!!
93
3
 
25
 
! Отговори
ГЕРБ ли? преди 12 години
Супер *** и ЛЪЖЕЦ!!!
92
1
 
16
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
БОКО,ОСТАВИ ДДС-то И НАКАРАЙ ДЯНКОФ ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА, А НЕ ДА СЕ ЗАНИМАВА С ГЛУПОСТИВреме е да коментираме двете най-непочтенната Мантри на "свръх-либералните" макро икономисти...:1. 10% плосък данък 100% събираемости2. "... В условия на криза преки данъци не се вдигат...! "- Тази максима е вярна само за държавите и секторите с високи данъци..., като Германия Англия и Швеция и като Косвените данъци в България! - Да така е, когато данъците са високи, в държавата има висок жизнен стандарт и има криза, данъците наистина не се вдигат..., защото е като надут балон и всеки момент ще се спукаБизнеса иска ниски данъци, политика стимулираща потреблението, ясно и последователно в политиката си правитество. Ние имаме ниски данъци, но другите неща ни липсват до такава степен, че Румъния в която ДДС е 24% (у нас 20%), Данък печалба 16% (10%), корпоративен данък 16% (10%), няма нулева ставка при реинвестиране на печалбата (за разлика от България), осигуровки плащани ИЗЦЯЛО от работодател - 21% (у нас - 17,5%) привлича инвеститори, а при нас има изтегляне на такива! Къде сме ние...:1. Преките данъци в България са най-ниските в Света...2. Съотношението непреки към преки данъци е най-голямото в Европа (бедните са най-високо обложени, а богатите - най-ниско)3. Цените на стоките и услугите са Европейски..., а жизнение стандарт е близък до този на концлагеристи...Изводи...:1. С държавен бюджет, колкото на средно голямо европейско село, никой не ни приема на сериозно2. Без вдигане на Преките данъци и премахване на таваните за всички видове осигуровки (засягащи най-богатите) не можем да минем... 3. Ако се вдигнат косвените данъци данъците на бедните (ДДС, сгради, смет и т.н.), ще трябва да преживеем втори Ленин...!!!4. Нали помните кой садист е казал на времето...:"... Дивия капитализъм ражда ежедневно, ежеминутно, ежесекундно, комунизъм..." Че кой друг ***, ОСВЕН ДЯНКОВ, го иска...??? - НО, ПРОСТИ МУ ГОСПОДИ ТАЙ НЕ ЗНАЕ КАКВО ПРАВИ, А ТИ ОБИЧАШ НЕРАЗУМНИТЕ
91
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лъжеш гад ***. Не ти ли умръзна бе?