Константинов се слага на депутатите ГЕРБери

Атаките ще бъдат твърди, смята здравният министър
9 мар 2012 19:00,
37
Константинов се слага на депутатите ГЕРБери
Снимка: архив, Булфото

Здравният министър Стефан Константинов твърди, че има добър диалог с депутатите на ГЕРБ.

На обратната позиция обаче е шефката на здравната комисия в парламента Десислава Атанасова. По-рано днес тя обяви, че  откакто Константинов е министър, няма добър диалог между институциите.

"По темата дали разговарям с народните представители - мисля че да, чудесно се справяме. Имаме много добри отношения с колеги от различни региони на страната. Така че има доста добър диалог с народните представители", смята обаче Стефан Константинов. Той добави, че имал и добър диалог с премиера.

"Депутатите от ГЕРБ трябва да застанат зад мен, защото в крайна сметка трябва да се видят резултатите", смята здравният министър.

"Резултатите от програмите за СПИН и туберкулоза са ясни, подкрепям усилията по тях и заставам зад хората", коментира министърът по повод на твърденията за множество нарушения при изразходването на средствата от Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария.

Константинов каза, че е много доволен от работата на директора на програмата д-р Тонка Върлева и е наясно с изразходването на парите.

"Без тази програма страната щеше да е пламнала от туберкулоза, а сега се регистрира намаление на случаите", добави Константинов.

Вече стана ясно, че заместник-министърът на здравеопазването Десислава Димитрова е информирала с доклад  Стефан Константинов и финансовия министър Симеон Дянков за нарушения при изразходването на средства от "Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария".

"Докладът ми е известен. Начинът, по който беше създаден, начинът, по който беше изпратен до едно друго министерство, и сега, по който е тиражиран, е жалък и не прави чест на никого", коментира Константинов. 

"Ако този човек, който е дал този доклад, и го е написал, а именно моят зам.-министър, може със същите резултати да се похвали, аз ще застана и зад него, но за съжаление имаме 20 дела по средносрочната рамкова инвестиционна програма по Схема за безвъзмездна финансова помощ (СРИП)- "Подкрепа за реконструкция, обновяване и оборудване на държавни лечебни и здравни заведения в градските агломерации" по ОП "Регионално развитие"(2007-2013) и същият този зам.-министър ми иска да назначавам допълнителни консултанти, юристи, за да се оправят бакиите. Аз това не го разбирам. Не ме учудва. Атаките ще бъдат твърди и го казах отдавна", посочи още министърът.

Преди ден той обяви, че заместничката му Десислава Димитрова и уволнената Гергана Павлова са близки с вицепремиера Дянков.

Според него цялата кореспонденция е била събрана от недоволни служители, които не били включени в програмата, а искали да получават пари.

"На Синята коалиция това й е работата, да иска оставки и да клати правителството", коментира той.

"Важно е дали си прав, невинаги когато 30 човека кажат една лъжа, това е истина, трябва да се гледат фактите",  добави министърът.

От Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария заявиха, че изнесените суми срещу имената на шофьорите са техните работни заплати за цяла година.

Тези служители работели само по програмите, но не са чиновници във ведомството.

Министерството на здравеопазването също опроверга информацията на Синята коалиция, като обясни, че през 2010 и 2011 година от безвъзмездната помощ на фонда по трите програми са постъпили малко над 35 милиона лева, а усвоените средства по тях са в размер на почти 30 милиона.

Парите, които са дадени за възнаграждения на служителите в МЗ през тези две години, се равняват на 1,68% от безвъзмездната помощ. Според здравното ведомство шофьорите се водят на щат в НСО и получават възнагражденията си оттам, нямало и облагодетелствали се секретарки.

От МЗ допълниха, че няма конфликт служителите на ведомството да получават възнаграждения, тъй като те трябва да изпълняват определени задачи по проектите, а не да контролират изпълнението им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
istinataaaa преди 12 години
Докога българското здравеопазване ще се управлява от интересите на "Светата Тройца" ! Раденовски, Дечо Дечев, Стоян Тонев и жалкия ни министър техния послушко. Откакто Раденовски е шеф на Пирогов, болницата е в пълна разруха. Директорътне се интересува от нищо друго освен как да комисионерства и да се отчита "нагоре", както сам казва. Толерира само лекари, които изнудват пациентитеза пари. Тъй наречения "чичо Митко" пуска да оперерат лекари, които кактотой сам се изразява "Ще работят само тези които ме хранят" - една от крилатите му фрази. Такъв е и последния смъртен случай в Пирогов. Правят себезмислени лапароскопски операции, защото със знанието на "Директора", отпациентите се взимат по 1200лв. уж за консумативи, отделно избор на екип, включително стая и какво ли още не. Редовно се правят ненужни операции, лягаздрав пациент за да се вземат парите. Това никъде го няма, но и никой не питакъде са най-добрите му хирурзи и анестезиолози. Всичко свястно избяга. Отворете си очите това не е стария Пирогов, а една куха структура за печелене на мръсни пари. Хич да не лъжат, че апарата се е развалил. Истината се знае отвсички служители в това отделение , а вече и от половината болница. Къде е смешния министър сега ? Защо не търси отговорите, защо няма разследване? Защото ще спре кранчето и към него. Другият му близък другар, агентът от ДС Дечо Дечев, също мина всяка граница. Един от най-богатите българи. (Само проближените му Огнян Донев и Стоян Тонев,могат да се мерят с него. КРАДЕЦ НОМЕР 1 ОТ 15 ГОДИНИ НА ЗДРАВНАТА СИСТЕМА.Този здравен октопод, има пипала навсякъде, като се започне от здравната каса, МЗ,фондове и цялата търговия с лекарства. Той назначава проближени на всички високи постове. Парите са му в Швейцарски банки. Никой не го закача службите работят за него. Валя Ахчиева не спря да прави предавания в името на личните интересина Дечо Дечев.Да не пропускаме и и третия. Няма човек, който да не знае Ген. Стоян Тонев.Миловидния генерал успява да се хареса на всяко правителство. Той щедро раздаванагоре, затова макар и всичките да му знаят безобразията винаги излиза сух от водата. Умело се прикрива под различни инициативи. Всъщност е един алкохолизиран, пиян от сутринта, главорез, който е превърнал ВМА в своя болница. Знаете ли , че е готова с източените от ВМА, неговата болница, супер луксозна, която дори не е в България. Дано поне скоро избяга тозикрадец. 250 милиона дългове на ВМА явно са малко. Във ВМА се купуват лекарства за милиони. Срока им изтича, но генерала купува нови за нови комисионни. Как няма да има дългове ?. За малко да му дадат и МВР Болница и транспортна. Щеше да ги унищожи. Къде е премиера? Къде е Бойко Борисов ? Няма ли кой да му каже ???Тези тримата трябва да бъдат махнатисъс здрава ръка. ОТСЕЧЕТЕ ГЛАВАТА НА ТРИГЛАВАТА ЗМИЯ !!!
29
0
 
0
 
! Отговори
ugly ugly преди 12 години
Раденовски иска минимум по 2 хиляди на седмица от всички работещи с благословията му хирурзи и ортопеди ш Пирогов. Който не се отчита дава само нощни дежурства и има достъп само до най-тежките и неблагодарни операции. Най-добрите лекари отдавна напуснаха и продължават да напускат. Останаха само подмазвачите и свързаните в корупционни схеми. Случаят от миналата седмица с починалата 32г. жена не е първи. Има десетки такива безобразия, но се прикриват. Редовно се правчт операции на здрави хора, за са се взимат парите хем по пътека, хем за консумативи от блиските. Лапароскопските операции се прашят от не добре обучени лекари и напълно излшно се поема риска. Всеки знае, че апаратурата дори и да се повреди няма как да пробие аортата. Не е виновен хирурга, а директора Раденовски, защото ги натиска да правчят такива операции и да му се отчитат. Масово от близките се искат по 1200 лв. уж за консумативи, а такива няма. Крайно време е раденовски да се даде на съд. Той е милионер, а Пирогов тъне в мизерия и разруха. Със всички началници на отделения са в комбина. Начело с Хадвийски от изгарянията, от които делят най-срамните пари. Парите които смъкват от родителите на изгорени или измръзнали деца. Уплашените и без това родители дават между 1000 и 2000 само и само да им излекуват децата. Вън от Пирогов ***.
28
0
 
2
 
! Отговори
krum преди 12 години
ТАЗИ "АКУШЕРКА"-Е ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА ЦЯЛАТА ЗДРАВНА ПОЛИТИКА-КОРУПЦИЯ,НЕКОМПЕТЕНТНОСТ И БЕЗОЧЛИВА АРОГАНТНОСТ!?ЖАЛКО,ЧЕ ЗАТВОРИХА БЕЛЕНЕ!?
27
0
 
0
 
! Отговори
дааа преди 12 години
Десислава Димитрова и Райчинов били новите кандидати за поста на здравния министър.
26
0
 
0
 
! Отговори
Б.Б преди 12 години
Новивият здравен министър според Б.Б е тежката артилерия на Г Е Р Б, Искра Фидосова.
25
0
 
1
 
! Отговори
Д. преди 12 години
Константинов започва да ми харесва, застава твърдо зад позциите си и отказва да играе по свирката на Дянков.А тая зам. министърка Десислава Димитрова трябваше отдавна още преди Павлова да си замине. А двете красивици от здравната комисия на парламента, заедно с Лъчо Мозъка, от лобиране за фирми и интереси, нямат време един свестен закон да изработят.Ей, намърдали се хиените около Бойко и само да им закачиш малко канчето почват на умряло да вият.
24
0
 
5
 
! Отговори
ч преди 12 години
Сигурно е добър лекар, но че са го използвали за марионетка, а той нищо не подозира и е напълно невинен - не мисля.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А за всички бонуси 50 закона за да ги взимат под РАЗЛИЧНИ ФОРМИ
22
0
 
8
 
! Отговори
54 преди 12 години
АЗИ ДЕСИСЛАВА СЕ ВЖИВЯВА НА БЪДЕЩ МИНИСТЪР.СИГУРНО НЯКОЙ Е ОБЕЩАЛ .КОНСТАНТИНОВ СИ ПОДПИСА ОСТАВКАТА КОГАТО КАЗА ЧЕ ГОРДОСТА НА БОЙКО, СТРОЕНЕТО НА МАГИСТРАЛИ Е ДЕТСКА ИГРА В СРЪВНЕНИЕ С ЗДРАВНА ПОЛИТИКА.СЕГА БОЙКО ТРЯБВА ДА ПОИГРАЕ НА ПОПУЛИЗЪМ ТИПИЧНА НЕГОВА СХЕМА .ОТ НЕГО НАЗНАЧЕНИ ХОРА В ЗДРАВНАТА КАСА И ЛОБИТА НА ФИРМИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ЛЕКАРСТВА ОТ ПАРЛАМЕНТА ,НАЧЕЛО С ДЕСИСЛАВА НАПРАВИХА ЛЕКАРСТВАТА НАЙ-ВИСОКИ В ЕВРОПА И ТО ПРИ НАШИЯ СТАНДАРТ.ДА НИ БЪДЕ ЧЕСТИТО, БАЛЪЦИ НОВИЯ МИНИСТЪР
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***, което непрекъснато ни навира WIZZAIR, да си взема хапчетата и бегом на 4 километър.Навлек!
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И ти си един министър, хванат от гората ли или на някоя бензиностанция край шосето!
19
0
 
13
 
! Отговори
АА преди 12 години
На всеки закон има по една вратичка за да се измъквате.
18
0
 
15
 
! Отговори
АА преди 12 години
Ако знае народа какви ги вършите!!
17
0
 
16
 
! Отговори
АА преди 12 години
Къде ги закопавате тези пари?
16
0
 
16
 
! Отговори
АА преди 12 години
Как има криза?Къде изчезват парите?Драги управляващи.Нямате отговор нали ПЪЛНО МЪЛЧАНИЕ.
15
0
 
20
 
! Отговори
АА преди 12 години
Вдигат млякото с което отглеждаме децата си,хляба ,лекарствата това е името БЪЛГАРИЯ подиграват се с децата ни които ще живеят работят и плащат -защо ли?
14
0
 
15
 
! Отговори
AA преди 12 години
Които и да доиде на власт си пълни джобовете пишат си заплати правят си фирми за след мандатите но......от джобовете на хората затова българия обеднява.Спекулират хората с цените.
13
10
 
3
 
! Отговори
ето преди 12 години
WIZZAIR-МИСЛИ ЗА ВАС-СПАСЕНИЕТО ОТ ЧОРБАДЖИЛЪКА Е ТУКА-WIZZAIR --който разбира изобщо не се спира-летии летии летииии и не се връщаййййй-вашето решение
12
2
 
30
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Пундьо министър , я обясни на хората каква е логиката безработните ,които нямат доходи да се облагат двойно ?От къде да вземат пари , а мухъл миризлив?Ей тия същите дупетати които те подкрепят са го гласували.Ти с какво защити безработните граждани бе миризлив ***?
11
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нови 36000 безработни - официална информация.. благодарим ти Мухобойко.