Няма да им клекна, закани се Станишев

Борисов измислил българската следа в лобисткия скандал
Обновена: 13 мар 2012 16:40 | 13 мар 2012 16:40,
209
Няма да им клекна, закани се Станишев
Станишев с чиста съвест. Снимка: архив, БТА

По указания на премиера Бойко Борисов след среща с депутатите на ГЕРБ от миналата седмица започва да се съчинява българска следа покрай реален скандал, който тече в Австрия. Целта била да се затвори устата на опозицията.

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по повод думите на МВР шефа от вчера, че в в Брюксел бил информиран за доклад на анкетна комисия в австрийския парламент, в който името на бившия български премиер било цитирано в крайно неприятна светлина.

През 2008 година австрийският лобист Петер Хохегер е бил нает от правителството на премиера Сергей Станишев да проведе рекламна кампания на България в ЕС. Целта била да се повиши имиджът на страната в чужбина.

Според доклада на фирма на австрийския лобист от тогавашното българското правителство били изплатени 1.5 млн.евро, част от които се върнали в PR агенция на близката на Станишев Моника Йосифова.

„Вътрешният министър Цветан Цветанов спекулира, манипулира и прави лъжливи внушения“, отсече днес Станишев. 

Вътрешният министър твърди, че бил запознат с данни за корупционни схеми и начините за купуване на политически имидж от предишните управляващи. А лобистът, на който са превеждани пари, се разследва в австрийския парламент.

Станишев е категоричен, че по конкретната обществена поръчка, която направила българското правителство, и била спечелена от австрийската компания, са правени немалко проверки на Сметната палата.

По думите му всички документи за извършената работа са в Министерския съвет и призова всички отчети да бъдат представени публично.

„За мен е ясно, че по този балкански маниер се опитват да отвлекат внимание от реалните проблеми. Оценявам това като опит за шантаж и опит да се запуши устата и опозиционната дейност на мен като председател на БСП и на моята партия. Искам да кажа на управляващите от ГЕРБ - и на премиера, и на министър Цветанов, че това няма да стане, няма да ми запушат устата, защото съвестта ми е абсолютно чиста“, отсече Станишев.

Още по темата

Той цитира думите на Цветанов, според който „машинации и схеми са минавали през неговата любовница Моника Йосифова, която впоследствие му станала много приближена”.

„Очевидно е какво се цели с изявлението на министъра на вътрешните работи. Когато водиш бойни действия, нещата не стоят добре за теб. Една от тактиките е да хвърлиш димка, за да се разсее вниманието, да се скрият, замъглят нещата. Проблемът е, че при димката никой нищо не вижда, но може да има пострадали сред тези, които инициират хвърлянето на димката”, закани се Станишев.

„Искам да кажа на управляващите, че никога няма да имат в лицето на БСП партия, която да им клекне, добави той. Станишев беше категоричен, че партията ще продължи да бъде яростна опозиция на управляващите.

Лидерът на БСП се вдъхнови и цитира мисъл на Чърчил, за да илюстрира позицията си. 

„Като историк, много често черпя вдъхновение от големи исторически личности, които са били в нелеки ситуации. През 1940 г., когато Германия напада Англия и има сериозна заплаха, Чърчил, министър-председателят на Англия, казва крилата фраза, която показва неговата убеденост и дава вдъхновение: „Ние ще се борим по бреговете, ние ще се бием на местата за десант, ние ще се бием на полетата и по улиците, ние ще се бием по хълмовете. Ние никога няма да се предадем”, заключи Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
0
 
! Отговори
чърчил преди 11 години
станишчо, чърчил е нещо, а ти нищо.
175
0
 
0
 
! Отговори
vili ot chicago преди 12 години
e za6to ne be ser-gei malko klekni da ti vleze gladko sled kato go zavira6 na taq maman monika luinski tq se *** i rajda s vas samo za mangizi bqh prava nali rodi ot onq dartak sega ot teb pak za da smakva mangizi pak se pravi na obidena a teb te znaem vsi4ki malko samo se navedi da ti vleze po lesno gnusen si i se 4udq za6to ne se razkara6 ot bg
174
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
zashtro da kliakash be chovek ,po dobre se nadypi ,takiva kato teb i ostanalata zbirshtina kolkoto shtesh v balgaria.
173
0
 
1
 
! Отговори
T.N.T. преди 12 години
SEREGEI4O,SEREGEI4O,NE E NUJNO DA KLQKA6,AKATO PRI LILIPUTKIN...SAMO 6TE SE HVANE6 ZA PALCITE NA KRAKATA...
172
0
 
1
 
! Отговори
гадняра преди 12 години
...коленно лакетната...
171
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е нужно да им клекнеш, може да заемеш и стойка партер!
170
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СТАНИШКА , ПИТАЙ ДРУГАРКАТА ДОНЧЕВА , ТЯ ЯВНО ЗНАЕ ПОВЕЧЕ ОТ ТЕБ ПО ТОЯ ВЪПРОС ...
169
0
 
9
 
! Отговори
Сергей преди 12 години
Въпросът на който трябва да дадеш отговор пред бълг.общество е ***-получила ли е Моника Йосифова от тази сделка 270000 евро и на какво основание.Тук Чърчил няма никакво място.Отговаряй!!!
168
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сергей се изложи за жълти стотинки
167
0
 
5
 
! Отговори
Жълта Преса преди 12 години
А ти клякаш само на Вигенин като си свали прашките сега ако родиш и от него цена няма да имаш
166
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А-а, шъ клекниш, шъ клекниш и с големи бузки шъ ръкопляскаш...
165
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние ще се борим по бреговете, ние ще се бием на местата за десант, ние ще се бием на полетата и по улиците, ние ще се бием по хълмовете. Ние никога няма да се предадем, заключи Станишев.=========================================================Има разлика ,хамстер .Тато ти и другите кашкаваладжии играеха хора вместо да се бията,като дойде окупационната червена армия. Затова Чърчил го цитират ,а на теб ти се смеят.......амин, Европа за тебе е заключена врата, корумпе недоклатено
164
3
 
6
 
! Отговори
1000 % преди 12 години
Гоцю Шайката е натопил хамстера и вувузелата.........в червения *** Ди Прессе няма нищо случайно
163
4
 
7
 
! Отговори
бай Иван преди 12 години
Абе момче,може ли толкова пари да дадеш за едно еб...не .Ако се беше обадил щях да ти пусна Геновева от наше село за 15-20 лева и две вафли.
162
4
 
7
 
! Отговори
Рокера преди 12 години
Яхвай си мотора само един съвет : махни седалката и да дойдат и другите ни хубави политици.......
161
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
няма да клекнеш, димки, тинтириминтири, ама нещо не виждам да твърдиш, че не е вярно! Даже и на демагог като тебе май не му дава душата да го каже
160
3
 
6
 
! Отговори
тъп та тъп преди 12 години
цитатът от чърчил с нещо да ви впечатлява? да има нещо умно или запомнящо се,освен изброяване къде ще се бият като дойдат германците? бил го казал чърчил,ок,но не е казал нищо,че този наш тъпгейчов да го избере за ВАЖЕН ЦИТАТ. личи си колко е бос във всяко отношение,впрочем,като трето поколение комунист той дори е УВРЕДЕН,ОБРЕМЕНЕН, което обяснява и защо толкова лесно си пусна *** на камов преди години.
159
3
 
8
 
! Отговори
eti преди 12 години
Ама той кога стана и историк? Нали нещо за униформите беше завършил и за влиянието им върху войската? Сега пък и историк до утре още няколко образования може да изкара .
158
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дупи се Серго, знаем че обичаш. :)
157
8
 
11
 
! Отговори
недоволен преди 12 години
Не им клякай - надупи се.