Обвиняват ни в лобизъм, а БСП плаща на лобисти!

ГЕРБ предлага анкетна комисия за лобисткия скандал "Хохегер"
13 мар 2012 17:30,
56
Обвиняват ни в лобизъм, а БСП плаща на лобисти!
ГЕРБ изпълниха заръката на Цветанов. Снимка: Impact Press Group

ГЕРБ предлага създаването на анкетна комисия, която да разследва лобисткия скандал „Хохегер”, обяви в парламента зам.-председателят на ПГ на управляващите Димитър Главчев.

Според него това е най-подходящият начин да се отговори на множеството въпроси, които са възникнали последните дни.

"Надяваме се в комисията да се включат представители на всички парламентарни групи и независими депутати", каза Главчев.

Вчера вътрешният министър Цветан Цветанов призова за създаването на такава комисия.

По думите му през 2007 и 2008 г. българското правителство е превело на фирма на лобиста Петер Хохегер 1.5 млн.евро за провеждане на кампания за утвърждаването на положителния образ на България в ЕС. Част от тези средства впоследствие се върнали в PR агенцията на Моника Йосифова, с която Станишев съжителства и има дъщеря.

Още по темата

"Многократно сме били обвинявани в лобизъм от БСП. Всеки законопроект, който влиза в Народното събрание, е лобистки и какво се оказва накрая – БСП плаща на лобисти. БСП използва лобизма по мръсен начин. По тази причина дължим на нашето общество тази прозрачност и изясняване на фактите. Искаме тази прозрачност навсякъде и във всичко", заяви от своя страна и зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Валентин Николов.

ГЕРБ трябва да покажат факти какво се е случило, какви са мотивите за отпускането на тези средства, кой ги е отпуснал, как е гласувано, кой ги е усвоил, защо са дадени на г-жа Йосифова, подкрепи предложението и депутатката Цвета Караянчева.

"Знаем каква е връзката с г-н Станишев на тази дама. Какво се случва там, изпълнени ли са задачите, които са поставени от българското правителство, или от този, който е възложил задачите на този лобист? И, ако не са изпълнени – какво правим, връщаме ли средствата?", попита тя.

Австрийският лобист Петер Хохегер е разследван за корупция в Австрия. На 16 февруари в австрийския парламент България е била спомената над 20 пъти и за съжаление не с добро, допълни Главчев.

В австрийския парламент имало създадена анкетна комисия, която разследвала случая.

"Най-лесното е да седим, както е била практиката по време на предишните управления, да се снишаваме и да чакаме да отмине бурята. В случая е по-добре да поемем инициатива и да имаме готовност и ние да дадем отговори, дори ако щете на колегите от парламента в Австрия", посочи Главчев.

По-рано днес лидерът на БСП Сергей Станишев отрече обвиненията и определи атаката на ГЕРБ като димка, която цели да запуши устата на опозицията. Той беше категоричен, че съвестта му е чиста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
bsp e edna lajliva partia ot sabrani bivshi pomiari nachelo s kycherto stanishev ostanalata zbirshtina sa sashto taka koito s djafkaneto si kradat i mamiat naroda sashtite sa kato glytnica kycheta kakvoto i da im dadesh shte go lapnat 45 god taka sa ycheni da kradat i intriganstvat zablyjdavat no ne i da rabotiat ot takiva faida niama .
49
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре,че има нормални държави,които ще разследват колко им струват капите на червените бандити....
48
8
 
6
 
! Отговори
arhar преди 12 години
Цецо, апартаментите брат, апартаментите, консултациите и бонусите! Човек не може да избяга от биографията си.....
47
4
 
5
 
! Отговори
бренеке преди 12 години
Време е един министър да отиде на детектора за да видим колко милиона са откраднати от хазната под формата на експоприация,лобизъм,бонуси,за създаване на кадрови потенциал,за съветници и консултанти от чужбина,за проучвателни работи що е комуно -капитализъм и има ли той почва у нас.А може би Сержо прави нова редакция на КАПИТАЛА??? Детектора ще каже.
46
5
 
4
 
! Отговори
"агент Буда &qu преди 12 години
Шефът на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев остро разкритикува управлението на фискалния резерв на страната, част от който е и Сребърния фонд, откъдето финансовият министър Симеон Дянков иска да харчи пари. Ако се вземат средства от Сребърния фонд за друго, а не за пенсии, това ще създаде огромен и фундаментален проблем, защото ще има сериозни рискове пред икономиката, предупреди той в предаването Гореща точка по ТВ7.Сребърният фонд е част от фискалния резерв на държавата и се следи остро от кредитните агенции.В момента, в които се посегне дори на част от тези пари ще влезем в категорията на рисковите държавии веднага кредите на хората ще станат по-скъпи, защото българските банки и компании ще се финансират много по-трудно от чуждите институции.
45
7
 
5
 
! Отговори
ВИКТОР преди 12 години
Говори се, че се губят 63 млн лв народна пара за периода 2009 - 2011 г. в просветното ведомство ...Дали пък некои не се опитват да прикрият този факт, като раздуват балони за Станишев ?
44
4
 
7
 
! Отговори
бренеке преди 12 години
Защо *** се въртят около Австрия? В началото на прехода Огнян Дойнов управляваше някакви големи пари във Виена.Челедта на много ченгета от ДС също отидоха да "работят" във Виена.Сега наш Сержо пак комуникира с Австрия.Абе въртят някаква далавера но не зная каква.Да не би Сержо да е заел нишата на наркотрафикантите,защото Бойко ги поизлови? Цецо,я му вземи натривки и ако има звезден прашец -директно на нара...
43
7
 
5
 
! Отговори
arhar преди 12 години
От кога да лобираш за майка България е престъпление в самата България???????? Как е възможно да има толкова прости хора господи!!!
42
2
 
11
 
! Отговори
tate преди 12 години
Сигурно ще ми пишете само минуси но : Да ви кажа кажа честно като гледам що за народ сме търпелив и наивен ; по скоро страхлив и глупав и не протестираме за нищо е какво да се случи ; как няма да ни лъжат и мамят такива нагли *** 22 год ги търпим не стига че са некадърни а и са много крадливи , за да има промяна ние всички да се намесим ако трябва ще играе дървото ........
41
6
 
4
 
! Отговори
1111 преди 12 години
EY HORA I KALINKATA NA BORISOV IMA 9 MILIYONA V SIBANK,TYA ZASTO NE GI VRISTA ZADA SE SPASI BALGARIYA,GERB SAMO PLACE I PRIBIRA MILIYONITE DOLU GERB DA JIVEYE BALGARIYA....
40
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бай Иване, съжалявам, че ще те разочаровам, но Виденов нямаше нищо общо със зърното, направиха го хора от обкръжението му, които сега са в обкръжението на Борисов. А що се отнася за схемата, колкото и да не ти се иска, ако наистина са минали няколко одита, за което има голяма вероятност, то тогава явно скандала си е чисто наш
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе ква комисия бе, стига са давали добавки на разни депутатски ***. Да ги дадат на прокурор, ако са крали нещо да си ходят в затвора. Стига сме хранили разни Янета и други подобни мазни трътлеци.
38
8
 
6
 
! Отговори
бай Иван преди 12 години
Схемата е следната: Станишев превежда 1.5 млн евро за "Лобиране".Австриеца ,който е комунист и подставено лице дава парите на други "влиятелни",които са пак наши хора.После парите се връщат на жената на Сержо и чрез поставените "Австрийци"-пак на наш Сержо.Чиста работа,пладнешки обир.Захитряха комунистите.Преди кашкавал крадяха а сега сухо евро.Жан Виденов преди направи същия номер, но със зърното.Какво да ги правиш,много мислят за гладния народ.
37
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А стига с тия предишните сте плакали бе!СЕГА управлявате ВИЕ и СЕГА живеем в мизерия.НИЕ!!!
36
6
 
9
 
! Отговори
Ревлите преди 12 години
Мрън-мрън,тенисче.Мрън-мрън футболче.Мрън-мрън скок на горивата.Мрън-мрън скок на цените на храните.Мрън-мрън хвани тези евтини лекарства.Мрън-мрън до тук с пенсионирането.мрън-мрън ***.Мрън-мрън полицейщина.Мрън-мрън аре без резерв.Мрън-мрън и без пенсионният фонд.Мрън-мрън 2ри милиард .
35
14
 
7
 
! Отговори
niki преди 12 години
Няма ли най-накрая да има осъдени за тези очевадни кражби на стотици милиони левове? Гнусни червени ***
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
36, може ли линк от където да видим какво казват австрийските парламент и депутати, защото до колкото съм разбрал към момента, те си имат скандал за подкупи към министрите давани от лобиста, но не съм чул да се споменава СС, но може просто аз да не съм разбрал, за това ще съм ти благодарен
33
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
29 казва го австрийския парламент и австрийските депутати!!!!!!
32
7
 
8
 
! Отговори
не бягай от темата! преди 12 години
Цецо, не бягай от темата! Как вървят цените на апартаментите?
31
5
 
8
 
! Отговори
невменяем преди 12 години
Цецо Лажецо заявил, че в Брюксел бил информиран, за доклад, на анкетна комисия в австрийския парламент, в който името на Станишев било цитирано. Цецо, вземи, стегни се и престани с глупостите! Най-добре е да смениш хапчетата!