Плевнелиев окичи военни с първите си ордени

"Нека народът спи спокойно, имаме една боеспособна армия"
Обновена: 13 мар 2012 14:53 | 13 мар 2012 14:50,
97
Плевнелиев окичи военни с първите си ордени
Плевнелиев награждава военните в авиобаза "Крумово". Снимка: Булфото

"Нека българският народ спи спокойно, защото има една боеспособна армия", заяви на авиобаза "Крумово" президентът Росен Плевнелиев.

Там той връчи първите си ордени като държавен глава. Плевнелиев стори това не в Гербовата зала на "Дондуков" 2, както е по традиция, а на авиобазата.

От там преди месец хеликоптери "Кугър" отлетяха за засегнатите райони, след като стана ясно, че воден стълб е залял хасковското село Бисер. При трагедията тогава загинаха десет души. 

Днес президентът отличи с орден трета степен за военни заслуги петима от спасителите с хеликоптери. Други 15 военни пък получиха премии от 500 лева.

"Благодаря от името на българския народ за професионализма и героизма, който проявихте при спасяването на хората в село Бисер", обяви президентът.

В словото си той отбеляза, че българската армия върви на прав път и е достойна част от европейската система за отбрана.

През октомври България ще чества 100 години от първия боен полет. По този повод държавният глава инициира кампания по събирането на средства за възстановяването на уникалния хидроплан, който притежаваме.

Той е произведен през 1942 година и в момента се намира в Музея на авиацията край Крумово.

"Президентството стартира кампания за събиране на сумата от 10 хиляди лева, с която ще възстановим хидроплана, надявам се да се отзоват хора с добри сърца", подчерта Росен Плевнелиев.

Той обеща, че ще посети базата в Крумово отново на 16 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Абе Анонимния под номер 53 ти какво разбираш от Армия?Ако говориш за жена си ,че е на разположение 24 часа говори само за нея не слагай всички под един общ знаменател.Ако ни нападнат турците ще се обърнем към теб с призива "Подай си ***" сигурна съм че точно с него няма да ги задържим.А що се отнася колко самолета летят много си назад с информацията.Колкото и да завиждате ние ще бъдем винаги номер 1 Педалчо - завистлив!
72
0
 
1
 
! Отговори
гацо. преди 12 години
до 34.Пич правиш ли разлика между самолет и вертолет.и тук не минусовите температури бяха проблема,а ниската облачност-мъгла- и намалената видимост.На този минимум на МТО наистина е геройство да се лети.
71
0
 
0
 
! Отговори
На дали преди 12 години
Съгласен съм с Вас,но трябва и малко - да се съобразяваме с това ,което пишем!
70
0
 
0
 
! Отговори
На дали преди 12 години
Аз,засттавам зад думите си.Ако Президента реши да отговори - ще отговори на армията!
69
1
 
3
 
! Отговори
Samo minavam преди 12 години
Познавах много доблестни мъже,царски строеви офицери,на които бащите им,са предвождали армията ни,във воините.Достоинство и чест,понятия,които ни изглеждат чужди и Плевнелиев,които награждава,Комунистически гащници.Росене,научи се първо да командваш жена си,а армията.....голяма питанка.
68
0
 
3
 
! Отговори
На дали преди 12 години
Господин ПРЕЗИДЕНТ ,поканете ме,- за мои лични сметки ! Да видя как управлявате войските!Ще имате ли смелост да направите това?
67
0
 
6
 
! Отговори
гацо преди 12 години
дори да няма достатъчно гориво за ВВС,все още имаме екипажи които могат да изпълнят в голям обем поставените им задачи.Лошото е че това са летци с голям стаж,а младоците само гледат самолета като изкопаемо.ЗАТОВА НА БОЙ ОТИВАТ САМО СТАРЦИТЕ.Пожелавам им на всички летателно дълголетие.
66
0
 
5
 
! Отговори
34 преди 12 години
НЕ БЕШЕ ЛЕ СЪЩИЯ СЛУЧАЙ ,КОГАТО САМОЛЕТИТЕ ИЗЛЕТЯХА С 8 ЧАСА ЗАКЪСНЕНИЕ ТЪЙ КАТО ТЕМПЕРАТУРАТА БЕШЕ -3 , А ПО-КЪСНО СЕ КАЗА ЧЕ МОГАТ ДА ЛЕТЯТ ДО -30.САМИЯ ГЕНЕРАЛ КАЗА ДЕН ПО-КЪСНО ЧЕ ПОДОБНИ ТРИНИРОВКИ ВЛИЗАТ В ЕЖЕДНЕВНИТЕ И ПОДГОТОВКИ. В ТАКЪВ СЛУЧАЙ ЗА КАКЪВ ГЕРОЙЗЪМ ГОВОРИМ .
65
0
 
6
 
! Отговори
На дали преди 12 години
Хубаво,г-н Президент!Но не мислите ли,че имаме добре подготвени пилоти на вертушки,които по умения и армейски хъс ще се справят с бедствието - като бойна задача за опазване на гражданите на републиката!!!??Аз лично съм артилерист,но по стечения на "обстоятелствата" съм им доставял и лопатите за винта!Личното ми питане е - Като наградихте генерала,помислихте ли за Екипа му???!!!!Ще излети на 'Кукув ден - ако няма техници!А ,Вие сетихте ли се за тях?
64
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ква армия, кви 5 лв. ? иначе главнокомандващ имаме, да, нищо, че прилича на стесната и воновна ученичка по-скоро, ама кво ли се и чудя, той и военния министър не прилича на офицер
63
2
 
8
 
! Отговори
777 преди 12 години
АЛОО, ПЛЕВНЯ ТИ СИ ГЛАВНОКОМАНДВАЩ БЕЗ АРМИЯ!!!!ТИ НЕ МОЖЕШ ДА СЕ ОПРАВИШ СЪС ЖЕНА СИ ,ТА НЕДАЙ СИ БОЖЕ АКО ИМА АРМИЯ!!!***!!!
62
2
 
9
 
! Отговори
Орденоносец преди 12 години
За тези от политическите кабинети бонуси, а за армията ордени и медали.Похвална политика на Президента - да се поучи от него и Бойко, вместо пари с милиони да раздава ордени и медали.Те това е награда.
61
2
 
4
 
! Отговори
do 71 преди 12 години
kak nqma da sprem turcite ve umnik... tiq qzoviri koito sa do ivailovgrad kat sa pusnat zane6 li ko 6e stane s turcite 6e a ????
60
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнелиев, офицерите, техниците, сержантите и войниците в база "Крумово" какво правят по цял ден? Да се заемат с реставрацията на хидроплана. Защо до сега не са го направили? Защо си тръгнал да събираш пари, да просиш от бедния народ? За този случай не са нужни пари, а желание за работа.
59
0
 
8
 
! Отговори
дърт и прост шоп преди 12 години
е с тоя лаф за боеспособната армия келнера утепа рибата а хаха
58
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя нашия президент изобще не знае за какво става въпрос, около него кръжат неколцина дебелогъзи генерали дето лапат държавна пара и хич не им дреме какво става по гърнизоните, как преживяват и оцеляват редовите военнослужещи. Миналата година дребния *** Аню се избазика с тях и ги направи за смях пред всички други гилдии дето целегодишно смучкат бонусчета, а президента тръгнал да хвали армията която никога не е била по разбита и демотивирана а идва и нова чиска тази година - по план 2015.
57
1
 
7
 
! Отговори
Български офицер преди 12 години
Господин президент, през 2011 г. (предизборно), за първи път от три години се предвиждаше бонуси за военнослужещите, по около 400 лв. на човек, но след изборите с тях бяха платени хеликоптерите (15 хеликоптера са около ПОЛОВИН МИЛИАРД лева, сделка сключена от тройната коалиция). За да не пипате бонусите (по 30-40 хиляди лева) на служителите в София, през 2012 г. военните ще съберат за вашата кампания 10000 лева...ако се предвидят бонуси де :)))))
56
0
 
2
 
! Отговори
безделник преди 12 години
Имам в предвид 73
55
0
 
2
 
! Отговори
безделник преди 12 години
Ама уникално си ***
54
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО-73-Казано е , че който не храни своя армия,храни чужда!!!