С Божията помощ: Катар може да строи АМ "Черно море"

Страната има интерес към туризъм, услуги, инфраструктура и земеделие
Обновена: 14 мар 2012 10:09 | 13 мар 2012 21:44, Бойчо Попов
226
С Божията помощ: Катар може да строи АМ "Черно море"
Бойко Борисов и премиера на Катар шейх Хамад бен Джасем бен Джабер Ал Тани. Снимка: правителствена информационна служба

„Туризъм, услуги, инфраструктура и земеделие са областите, към които Катар проявява инвестиционен интерес“, каза премиерът на Катар шейх Хамад бен Джасем бен Джабер Ал Тани след срещата си с премиера Бойко Борисов.

Със срещата между двамата правителствени ръководители започна официалната визита на премиера Борисов в Доха.

Утре представителите на двете страни ще се срещнат, за да обсъдят тези въпроси, отбеляза шейх Хамад бен Джасем бен Джабер Ал Тани. Той благодари на премиера Борисов за отправената покана да посети България.

„Катар ще инвестира в България и ще започнем още тази година, с Божия помощ, да извършваме това“, каза министър-председателят на Катар, цитиран от БТА.

Страната ни е готова да инвестира в изграждането на магистрала „Черно море” от Варна до Бургас, за която не може да бъде осигурено европейско финансиране, защото не е международен коридор, предаде БТА.

Борисов благодари на своя домакин за решението на катарското правителството да инвестира в България.

Той е отбелязал, че са предложили на вниманието на своите домакини възможностите за инвестиции в летището на Балчик и в магистрала "Черно море" в отсечката Бургас-Варна.

Даден е срок между един и два месеца министрите да се занимават по темите.

"Надявам се в рамките на 3-4 месеца премиерът на Катар да посети България и да вземем окончателно решение по тези големи инфраструктурни обекти", каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
1
 
3
 
! Отговори
послушко преди 12 години
Не се заблуждавайте!Никакъв бизнес,всичко е шменти-капели!Задачката е ясна:ИДВА атака на Сирия и после на Иран!Хилари не може да отиде-отива нашто момченце,то става!Ще изпълни задачката!Много слушка!
185
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако арабите наемат филипинци може да направят максимум маркировката
184
1
 
4
 
! Отговори
дядо преди 12 години
на народа не му е ясно че ония *** не идат за хубавоте идат да ти вземат нещо независимо колко малко ти е останалоте са на принципа че все ще изкарат нещо от тъпите българиамо можели да пукнат нека бре я колко работна ръка по света и гладнаще ги доведем на хубаво мястопък българите кучета ги ялипуснем ли и тия *** тука няма измъкванехората си гледат да им ехубаво на тяхкво им пука че някакви *** ги управляват алчни продажнициза продажниците ще има
183
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да очакваш, че чаршафите ще ти построят магистрала "Черно Море" е все едно да очакваш турците да ти построят "Горна Арда"! Кога най-после нашите *** ще разберат, че от мюсюлмански *** *** за зеле не става? Смешници!
182
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
S BOJIQTA POMOSHT AKO VI NQMA NA SLEDVASHTITE IZBORI SHTE E NAI DOBRE ZA NARODA ,ZASHTOTO GARANTIRANO OT VAS GERB VSI4KI STE KRADCII.A PAK KATO SE SETQ ZA MINISTRITE KOITO SA V GERB MAIKA NI EBANA .A KOLKOTO DO ZEMEDELSKIQ MINISTAR TAM NQMAM DUMI PROSTO MIRO OT EKO RAVNOVESIE KOI LI NEGO POZNAVA 4OVEKA 20 GOD MESO ETO TOI NI VKARVA STANDARTITE STARA PLANINA MALE MALE
181
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Видяхме ползата от кувейтския фонд за летището. Сега ще видим резултата от Катарски инвестиции. Дано да няма такива, защото пак има да плащаме неустойки и компенсации, ум да ти зайде. Бизнеса с арабския свят не е за бедни държави. Там могат да виреят държави от Франция нагоре.
180
9
 
0
 
! Отговори
ще има преди 12 години
на Боби да му дишате дима от ауспуха не мерцедеса още един мандат, тренирайте драги форумци и вземайте аспирин -протект за сърцето:)))))))
179
1
 
11
 
! Отговори
Е преди 12 години
Нещастните ченгета ги посрещат по чехли
178
2
 
11
 
! Отговори
0.007 преди 12 години
Лъжат !!!Подписани са хиляди договори и споразумения ......Страх ги е да не се разчуе , затова има такова голямо информационно затъмнение и спекулации с това какво сее случило ......Застрашена е не само икономиката на USA , но и на Китай и Русия .Поради тая причина всичко се пази в дълбока тайна и пълна конспирация ....
177
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нема значение че няма интерес от страна на катарските бизнесмени.Парите са похарчени. Кой и къде ще връща тези прахосани пари ми е въпроса.
176
1
 
7
 
! Отговори
И аз, ама надали.... преди 12 години
Надявам се в рамките на 3-4 месеца премиерът на Катар да посети България и да вземем окончателно решение по тези големи инфраструктурни обекти", каза Борисов.- ако е рекъл Аллах обаче добавил Шейх ас Салам ас Голем.....
175
1
 
29
 
! Отговори
аЗ преди 12 години
120 километра е растоянието от Варна до Бургас. За три години хърватите построиха над 2000 км магистрали. Ако бяха германците тая магистрала щаха да са направили за 6 месеца и да са я пуснали. Така както е тръгнало след 100 години още ще строим "Хемус", а за "Черно Море" ще търсим стратегически инвеститори...може би албански, защото със сигурност Албания ще е по-напреднала страна от България
174
1
 
13
 
! Отговори
карат преди 12 години
Той провала е ясен.Ще остане за спомен само снимката с министър председателя на Катар.Следваща екскурзия,вероятно някъде из Латинска Америка,ествествено също с българо-латиноамерикански икономически форум,присъствие на антуража на Б.Б. и ако бог е рекъл строителство на магистрала София-Банкя.
173
2
 
22
 
! Отговори
турбалан преди 12 години
ох днес е един прекрасен ден, стопли се, боко тиквата се оака за пореден път и ми оправи настроението. Умирам да чета за изцепките и провалите на герб, щото това затвърждава моята прогноза ,че по големи клоуни от тия няма, няма и да има. Това е най нещастното и некадърно правителство откакто има българска държава, ако не бяха *** да им остяват някой лев щяха да паднат от власт още на третия месец. Тия са некадърни госпожички на които все накой друг им е виновен за неуспехите. Мушмуроци.
172
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не бях виждал тиква с катар на половите органи
171
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ко стана с божията помощ ве ? отсвириха ни леко май
170
1
 
9
 
! Отговори
танкист преди 12 години
ей се е било срам , ама чак пък толкоз, бойко и сие ми приличат на един определн мой познат дето преди още да влезем в евро съюза раздаваше фондове на куцо и сакато. та и нашите управници така , добрее поне ,ч е бойко не излезе да каге ,ч е почваме да вкарваме газ и цената пада наполвина до 2 седмици ,ч е и гарите ще му се смеят. Направо незнам с кои очи сега ще изалезе по тж и ще обяви колко успешен е форума, щото той със сигърност ще го направи. Ей ама от хвалипръцковци в тая държава,
169
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боже, прибери си вересиите!
168
1
 
6
 
! Отговори
танкист преди 12 години
проба
167
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дали са на пожарникарчето и гооолямата делегация по един дюнер за из път и айде със здраве