Атакуват ме, защото съм с политика Станишев!

Договорите с Хохегер са законни, отчете Моника Йосифова
Обновена: 14 мар 2012 16:16 | 14 мар 2012 16:00,
235
Атакуват ме, защото съм с политика Станишев!
Нямам нищо, от което да се срамувам, и да прикривам, каза Йосифова. Снимка: БТА

Договорите с лобиста Петер Хохегер, който е разследван за корупция в Австрия, са абсолютно законни.

Това заяви на специална пресконференция Моника Йосифова, след като името й беше замесено в лобисткия скандал.

Тя се закани да съди тези, които я замесват скандала и посочи името на земеделския министър Мирослав Найденов.

PR агенцията на Хохегер през 2008 година е получила поръчка от тогавашното българско правителство да проведе кампания за имиджа на България. Част от парите са се върнали в България през PR агенцията на Йосифова, с която лидерът на БСП Сергей Станишев живее и имат дъщеря.

"Нямам нищо, от което да се срамувам, и да прикривам. Нищо незаконно не съм свършила. Това правя, за да издържам семейството си. Това е моята работа. Доволна съм и нямам притеснения относно работата си по тези договори. Нямам отношение към дейността на г-н Хохегер и неговото отношение с австрийските власти", отсече  Йосифова.

Още по темата

Тя подчерта, че е работила единствено за имиджа на България и че името й не е замесено в скандала в Австрия.

"Моето име се споменава във връзка с мониторинга и обществената дискусия, която има около дейността на Хохегер, но по никакъв начин моето име не е споменато с нещо незаконно, което се случва там", каза тя. 

Ставало въпрос за два договора. Единият е от 2006 г. на стойност 240 000 евро. Първият е по силата на договор между нейната агенция и Хохегер, и Пловдивския панаир. Вторият договор през 2008 г. е за 143 000 евро.

"Единствената причина за тази атака е, че живея с политика Сергей Станишев, с когото животът ме срещна. Няма конфликт на интереси и искам това да бъде ясно", отсече Йосифова.

Тя се закани да съди всеки, който се гаври с името й, изграждано 10 години. Посочи конкретно, че ще съди земеделския министър Мирослав Найденов, който в неделя обяви, че в Австрия тече разследване за пари, които са отивали към австрийски политици чрез българското правителство от времето на тройната коалиция.

Йосифова ще обсъди с адвокатите си дали да съди и вътрешния министър Цветан Цветанов, който се "изказал доста пошло за нея". МВР шефът нарече Йосифова "любовница на Станишев".

Всички папки и договори, които Йосифова има с агенция "Хохегер", ще бъдат предоставени доброволно на народните представители, „за да не си губят ценното време“, обеща тя. Вчера ГЕРБ реши да предложи да бъде създадена анкетна комисия, която да разследва случая. 

„Аз съм търговска фирма, а не държавен служител. Плащам си данъците“, защити се още Моника Йосифова. 

„Тази държава трябва да ме защитава, а не да ме мачка затова, че живея с политик. Аз не съм политик и политически няма да се изказвам. Аз имам PR агенция и с политика не се занимавам. Ще се срещна с всички депутати и ще им презентирам как да се работи за имиджа на България. Нито един политик не е свършил толкова за това, колкото аз“, каза още тя.

Йосифова отчете още, че е работила с три поредни правителства – Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и Бойко Борисов.

В момента агенцията й  работи с Министерството на икономиката и енергетиката, като стойността на договора е 50 000 -60 000 лева. Има спечелен договор и в Министерството на здравеопазване.

„Моята дейност не започва от Сергей Станишев и не приключва с края на неговото управление“, каза още Йосифова и добави, че атаката срещу нея е на политическо ниво.

Тя беше категорична, че никога не е работила с бившия австрийски вътрешен министър Ернст Щрасер. На въпрос дали е присъствала на вечеря между Щрасер и Станишев тя заяви, че няма спомен да е присъствала.

В Австрия тече разследване по подозрението, че с част от парите Хохогер е подкупвал австрийски политици. Например 100 000 евро са влезли в личната банкова сметка на бившия вътрешен министър на Австрия Ернст Щрасер - под формата на изплатен хонорар. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
0
 
0
 
! Отговори
да се върне преди 11 години
да се върне откраднатото от народа.БСП винаги са били крадци.след 10 ноември те раздадохачаст от народното богатство на свои хора.Тая много ли е кадърна като взема толкова много пари за ПиАРагенция.Върни краденото.
189
0
 
0
 
! Отговори
тя преди 11 години
"Атакуват ме, защото съм с политика Станишев". НЕ атакуват те защото си с *** Станишев.
188
0
 
0
 
! Отговори
Конститунационалист преди 11 години
Това се получава,когато един политик си мисли,че е хванал дявола за к..а! Става въпрос за Сергейчо! Той си мисли ,че е най безпогрешния и може да елиминира Първанов по неконституционален начин! Ами Станишчо, нали Първанов беше избран на най високия избирателен пост и СЕГА ,СЪГЛАСНО КОНСТИТУЦИЯТА ,ТОЙ ТРЯБВА ДА СИ СЕ ВЪРНЕ НА ПОСТА! Това и фашистите след 1989 г. го знаят и го изпълняват стриктно ! Ти какъв си ,че няма да се съобразяваш с това условие ? Айде ,бегай при дедо си !
187
1
 
0
 
! Отговори
T.N.T. преди 12 години
WAMPIRE,WAMPIRE,6TE TE "ATAKUVAT",A NQMA DA te atakOvat,OT DALE4E SI GROZNAOT BLIZO SI STRA6NA...KOLKOTO I DA TI SE 6TE...NQMA DA TE ATAKOVATSTRAHLIVI SA IGNU'SLIVI...ZAD TEB E KREMALKOLKO SI SMELA INAGLA!!!...
186
0
 
3
 
! Отговори
kk преди 12 години
"Единствената причина за тази атака е, че живея с политика Сергей Станишев, с когото животът ме срещна. Няма конфликт на интереси и искам това да бъде ясно", отсече Йосифова.ХахахахахахаКоя трябва АЗ да ш*бам, за да мога МОЯ агенцийка да вземе 300 000-400 000? договорче ? Пичове, дайте някой от депутатките или зам.-министърки...ще я върна в юношеството й!
185
0
 
4
 
! Отговори
Прасето Гошо преди 12 години
*** долна разклецотия ***. Нахална, нагла като всяко прясно изсрано червено ***. Никога не съм бил толкова краен и вулгарен в коментарите си, но това поредно безобразие минава прага на търпимост и на най умерения и толерантен обрулен от живота, безперспктивноста и мизерията данъкоплатец.
184
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до ЖанаЯйцепроизводството в ръцете на кадри на БКПСоффарм-кадър на БКП с подкрепата на СДСЛукойл-БКП с приватизация харизано от СДСЗАПЛАТИТЕ се плащат от ОЛИГАРСИТЕ на БКП справка МАДАН -МИЗЕРИЯ благодарение на ОЛИГАРХ от БКП с концесия съдействие на...ПЕНСИИТЕ СА НИСКИ защото НА ТАЗИ ДРУГАРКА 1 МИЛИОН , КОВАЧКИ забравил да внесе 116 милиона данъци ТОВА Е САМО С НЯКОЛКО ДУМИможе да се напише СПИСЪК дълъг ОТ СОФИЯ ДО БУРГАС !БЕДНИ СМЕ ЗАЩОТО МНОГО НИ КРАДЕ МАФИЯТА БКП и ДС от1944 до 2012г!
183
3
 
1
 
! Отговори
ЖАНА преди 12 години
Мълчите за цени на лекарства,ток,парно,горива яйца ,стоки от първа необходимост........и т.н. и унизително ниски заплати.............за безработицата да не говорим.Седнали да отвличат вниманието на раята с дребнави скандалчета.
182
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази на снимката гледа като ударена с мокър ***.......
181
0
 
5
 
! Отговори
222 преди 12 години
Прости и господи!Не знае какво говори.
180
0
 
6
 
! Отговори
of 216 преди 12 години
Моника, разбрахме,че имате далавери със Сергея,но я си кажи честно кой ти направи бебето или и то е далавера?----------------------------------------------------------Бебето е част от пиар кампанията за Станишев, която се водеше от Моника,бабите трябваше да го видят семеен с дете.Аи добре и е платено за това
179
1
 
4
 
! Отговори
Люински преди 12 години
Г-жа Моника Люински като е червена снаха да не би да заслужава специално отношение. Сакън като е със Станишев да не я пипа никой. Ега ти печелившия ПиАр бизнес...На мен винаги ми е било трудно да разбера с какво точно се занимават и каква е принадената стойност на ПиАр бизнесите?
178
0
 
5
 
! Отговори
питанка преди 12 години
На колко години е тази Моника, че можа да роди 3 деца , да ги гледа, че и да се квалифицира толкова и да печели милиони от консултации.За нея денонощието и е сигурно 50 часа.Много умни хора в тая Б-ия бе.БРАВО!
177
0
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Алчна и крадлива си, но и тези дето те атакуват не им е чиста работата. Да им падне, как биха си гепили.
176
3
 
3
 
! Отговори
Никсън преди 12 години
. Е..ти платения форум. Пускат Ви муха, пуснаха ви кого да ядете и забравихте скъпите яйца, скъпото гориво и скъпото парно. Е..ти шараните, докато си чешете езиците за мадамата на Станишко, взели че ни продали земите на Катар :-0
175
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Атакуват те, щото си алчна и ***
174
0
 
8
 
! Отговори
varnenec преди 12 години
Питам се кой такова в леглото,Моника е** Станишев.Или Станишев е** Моника.Тая е много нагла също като Станишев.Е поне сега ще лизбийстват))
173
0
 
5
 
! Отговори
счети преди 12 години
" Откъде дошли, там отишли" Има господ който бави , но не забравя.
172
1
 
16
 
! Отговори
varnenec преди 12 години
Щяла да съди ,понеже са е наречели любовница на Станишев.Ами как си *** ***,брак имате ли??.Нямате значи си *** ))
171
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 215Аз го значм ,за *** дето рецитира "Аз съм българче"-Аз съм българче......,/замисля се /-я па я....,/пак мисли/море така е!