Атакуват ме, защото съм с политика Станишев!

Договорите с Хохегер са законни, отчете Моника Йосифова
Обновена: 14 мар 2012 16:16 | 14 мар 2012 16:00,
235
Атакуват ме, защото съм с политика Станишев!
Нямам нищо, от което да се срамувам, и да прикривам, каза Йосифова. Снимка: БТА

Договорите с лобиста Петер Хохегер, който е разследван за корупция в Австрия, са абсолютно законни.

Това заяви на специална пресконференция Моника Йосифова, след като името й беше замесено в лобисткия скандал.

Тя се закани да съди тези, които я замесват скандала и посочи името на земеделския министър Мирослав Найденов.

PR агенцията на Хохегер през 2008 година е получила поръчка от тогавашното българско правителство да проведе кампания за имиджа на България. Част от парите са се върнали в България през PR агенцията на Йосифова, с която лидерът на БСП Сергей Станишев живее и имат дъщеря.

"Нямам нищо, от което да се срамувам, и да прикривам. Нищо незаконно не съм свършила. Това правя, за да издържам семейството си. Това е моята работа. Доволна съм и нямам притеснения относно работата си по тези договори. Нямам отношение към дейността на г-н Хохегер и неговото отношение с австрийските власти", отсече  Йосифова.

Още по темата

Тя подчерта, че е работила единствено за имиджа на България и че името й не е замесено в скандала в Австрия.

"Моето име се споменава във връзка с мониторинга и обществената дискусия, която има около дейността на Хохегер, но по никакъв начин моето име не е споменато с нещо незаконно, което се случва там", каза тя. 

Ставало въпрос за два договора. Единият е от 2006 г. на стойност 240 000 евро. Първият е по силата на договор между нейната агенция и Хохегер, и Пловдивския панаир. Вторият договор през 2008 г. е за 143 000 евро.

"Единствената причина за тази атака е, че живея с политика Сергей Станишев, с когото животът ме срещна. Няма конфликт на интереси и искам това да бъде ясно", отсече Йосифова.

Тя се закани да съди всеки, който се гаври с името й, изграждано 10 години. Посочи конкретно, че ще съди земеделския министър Мирослав Найденов, който в неделя обяви, че в Австрия тече разследване за пари, които са отивали към австрийски политици чрез българското правителство от времето на тройната коалиция.

Йосифова ще обсъди с адвокатите си дали да съди и вътрешния министър Цветан Цветанов, който се "изказал доста пошло за нея". МВР шефът нарече Йосифова "любовница на Станишев".

Всички папки и договори, които Йосифова има с агенция "Хохегер", ще бъдат предоставени доброволно на народните представители, „за да не си губят ценното време“, обеща тя. Вчера ГЕРБ реши да предложи да бъде създадена анкетна комисия, която да разследва случая. 

„Аз съм търговска фирма, а не държавен служител. Плащам си данъците“, защити се още Моника Йосифова. 

„Тази държава трябва да ме защитава, а не да ме мачка затова, че живея с политик. Аз не съм политик и политически няма да се изказвам. Аз имам PR агенция и с политика не се занимавам. Ще се срещна с всички депутати и ще им презентирам как да се работи за имиджа на България. Нито един политик не е свършил толкова за това, колкото аз“, каза още тя.

Йосифова отчете още, че е работила с три поредни правителства – Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и Бойко Борисов.

В момента агенцията й  работи с Министерството на икономиката и енергетиката, като стойността на договора е 50 000 -60 000 лева. Има спечелен договор и в Министерството на здравеопазване.

„Моята дейност не започва от Сергей Станишев и не приключва с края на неговото управление“, каза още Йосифова и добави, че атаката срещу нея е на политическо ниво.

Тя беше категорична, че никога не е работила с бившия австрийски вътрешен министър Ернст Щрасер. На въпрос дали е присъствала на вечеря между Щрасер и Станишев тя заяви, че няма спомен да е присъствала.

В Австрия тече разследване по подозрението, че с част от парите Хохогер е подкупвал австрийски политици. Например 100 000 евро са влезли в личната банкова сметка на бившия вътрешен министър на Австрия Ернст Щрасер - под формата на изплатен хонорар. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моника, разбрахме,че имате далавери със Сергея,но я си кажи честно кой ти направи бебето или и то е далавера?
169
0
 
9
 
! Отговори
мими преди 12 години
Ех, как искам и аз да получавам такива хонорари.Я, ПА ,Я, МОРЕ ТАКА ,ТАКА е казал шопа.
168
0
 
4
 
! Отговори
Ристо преди 12 години
Изказвай се по-ясно, please: не с политика, а с ***...
167
0
 
10
 
! Отговори
недоволна преди 12 години
що аз не взех парите за тези услуги и съм съгласна да си платя данъците.Писна ми от приближени до властта иначе за Моника нямаше да има договори и парички.Гатова съм да сключа и аз такива договорчета за несъществуващи услуги, но ............Аман от такива , но има господ и той ще ги накаже жестоко.При тая немотия на толкова хора е грехота да показваш стандарт , а тя го има в изобилие.
166
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАКВАТО И ДА Е ГОСПОЖАТА,ЗНАМ СЪС СИГУРНОСТ ,ЧЕ НЕ Е ГНУСЛИВА!ЗАЩО МИСЛЯ ТАКА:ПЪРВИЯ МЪЖ ,ДОБЪР КОМУНИСТ,АМА ДОСТА СТАР,СИГУРНО НАБОР НА БАЩА И,БАЩАТА НА ДАРИЯ ....кой,какъв,защо такъв,АМА ПО ПАРТИИНА ЛИНИЯ И ЗА ИМИДЖА НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ И НА ПАРТИЯТА ,защото много слухове тръгнаха ,а бабичките не харесват такива работи,те искаха дете на всяко събрание в всяко село"ИДА СЕ ОЖЕНИШ СЕРГЕЙЧО"Заживя с Елена,пак недоволни-дете искат щърбалниците!ЖАЛКО ,ЧЕ ГОЦЕ НЕ Я УДОСТОИ С ОРДЕН!ТО СИ ЗАСЛУЖАВА!
165
2
 
6
 
! Отговори
Царист преди 12 години
От цялата тази шумотевица ще излезе едно ... нищо.А на мадам Янова и дреме пич..та. А на Станишев - не му дреме въобще.
164
0
 
7
 
! Отговори
лобито преди 12 години
Аз също ходя на околовръстното да ми лъскат "имиджа" , но доста по - евтино, само за 15 лв.!
163
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НА ВНИМАНИЕТО НА 197 ! ТИ СИ НАЙ ДОЛНАТА ГНУСОТЬ, КОЯТО НЯКОГА СЕ Е РАЖДАЛА НА ЗЕМЯТА. ВСЪЩНОСТ ТИ СИ ИЗСРАН, А НЕ РОДЕН, В КРЪВТА ТИ ТЕЧЕ ГНОЙ, А МОЗЪКЪТ ТИ Е ТУМОРЕН ИЗРАСТЪК. ***, СИГУРНО СИ МНОГО ЖАЛЪК ***,ЗА ДА СЕ ИЗРОДИШ ДО ТАКАВА СТЕПЕН.ТЕЖКО НА ТЕЗИ,КОИТО ТРЯБВА ДА ТЕ ТЪРПЯТ ВСЕКИ ДЕН. ТЕ МОЖЕ БИ ПРОКЛИНАТ ДНИТЕ СИ С ТЕБ. ***!!!!
162
1
 
4
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Втора фатална жена изплува от скандала с австрийската фирма Хохегер, на която кабинетът Станишев в последните си месеци от властта даде милион и половина евро за съмнителна лобистка кампания за поправяне на имиджа на България. Близката на вицепремиера Цветан Цветанов Росица Велкова е човекът, който е представлявал лобистката компания у нас.Какво ще кажете за това, гербери?
161
0
 
1
 
! Отговори
РАЗБИРАЧ преди 12 години
Mr. Clean /за който не се сеща Буш нарече така Серго/ and Mrs. Corruption /сетете се сами = CLEAN CORRUPTION MADE IN BG
160
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За Цветелина Бориславова защо не лаете бе Гербери?
159
0
 
8
 
! Отговори
Моника-Люински-Йосиф преди 12 години
Моника-Люински-Йосифова-Станишева
158
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ , КАКО , ЗАЩОТО СИ С СТАНИШЕВ , А ЗАЩОТО СИ ГУШНАЛА ПАРИ И ТО МНОГО НА ГЪРБА НА НАРОДА ...
157
1
 
7
 
! Отговори
преди 12 години
Как българия ще се оправи като никога не можахме да направим нито една лустрация та ад се изчистим от тази жалка ***, която дърпа България все надолу и назад, в изпълнение на върховната повеля на великия руски вожд - българите да се държат в крайна икономическа и духовна нищета за да намразят всичко западно и да повярват отново че руското робство е нещо по-добро.
156
0
 
10
 
! Отговори
преди 12 години
социалист=комунист=престъпник=крадец=лъжец=предател=шовинист =***=рекетьор=русофил=лицемер=..........=Г.Първанов=Ал.Петров=Р.Овч.=Р.Петков=С.Станишев=ген. Л.Гоцев=люлката на престъпноста у нас, кръга МонтерейКак българия ще се оправи като никога не можахме да направим нито една лустрация та ад се изчистим от тази жалка ***, която дърпа България все надолу и назад, в изпълнение на върховната повеля на великия руски вожд - българите да се държат в крайна икономическа и духовна нищета...
155
11
 
7
 
! Отговори
човек преди 12 години
тази тема мина по медиите в края на 2009 началото на 2010 г. , явно видяха тогава гербарите , че няма да изскочи заек от тази трънка и затихна . сега явно няма с какво да се оправдават грабителите от герб и почнаха да вадят прашасали истории ...
154
3
 
11
 
! Отговори
ЧК преди 12 години
Червен Кълтак
153
5
 
17
 
! Отговори
ЧК преди 12 години
Червена Крадла
152
3
 
18
 
! Отговори
ЧК преди 12 години
Червена Кифла
151
1
 
11
 
! Отговори
ЧК преди 12 години
Чрезвичайна Комисия