Атакуват ме, защото съм с политика Станишев!

Договорите с Хохегер са законни, отчете Моника Йосифова
Обновена: 14 мар 2012 16:16 | 14 мар 2012 16:00,
235
Атакуват ме, защото съм с политика Станишев!
Нямам нищо, от което да се срамувам, и да прикривам, каза Йосифова. Снимка: БТА

Договорите с лобиста Петер Хохегер, който е разследван за корупция в Австрия, са абсолютно законни.

Това заяви на специална пресконференция Моника Йосифова, след като името й беше замесено в лобисткия скандал.

Тя се закани да съди тези, които я замесват скандала и посочи името на земеделския министър Мирослав Найденов.

PR агенцията на Хохегер през 2008 година е получила поръчка от тогавашното българско правителство да проведе кампания за имиджа на България. Част от парите са се върнали в България през PR агенцията на Йосифова, с която лидерът на БСП Сергей Станишев живее и имат дъщеря.

"Нямам нищо, от което да се срамувам, и да прикривам. Нищо незаконно не съм свършила. Това правя, за да издържам семейството си. Това е моята работа. Доволна съм и нямам притеснения относно работата си по тези договори. Нямам отношение към дейността на г-н Хохегер и неговото отношение с австрийските власти", отсече  Йосифова.

Още по темата

Тя подчерта, че е работила единствено за имиджа на България и че името й не е замесено в скандала в Австрия.

"Моето име се споменава във връзка с мониторинга и обществената дискусия, която има около дейността на Хохегер, но по никакъв начин моето име не е споменато с нещо незаконно, което се случва там", каза тя. 

Ставало въпрос за два договора. Единият е от 2006 г. на стойност 240 000 евро. Първият е по силата на договор между нейната агенция и Хохегер, и Пловдивския панаир. Вторият договор през 2008 г. е за 143 000 евро.

"Единствената причина за тази атака е, че живея с политика Сергей Станишев, с когото животът ме срещна. Няма конфликт на интереси и искам това да бъде ясно", отсече Йосифова.

Тя се закани да съди всеки, който се гаври с името й, изграждано 10 години. Посочи конкретно, че ще съди земеделския министър Мирослав Найденов, който в неделя обяви, че в Австрия тече разследване за пари, които са отивали към австрийски политици чрез българското правителство от времето на тройната коалиция.

Йосифова ще обсъди с адвокатите си дали да съди и вътрешния министър Цветан Цветанов, който се "изказал доста пошло за нея". МВР шефът нарече Йосифова "любовница на Станишев".

Всички папки и договори, които Йосифова има с агенция "Хохегер", ще бъдат предоставени доброволно на народните представители, „за да не си губят ценното време“, обеща тя. Вчера ГЕРБ реши да предложи да бъде създадена анкетна комисия, която да разследва случая. 

„Аз съм търговска фирма, а не държавен служител. Плащам си данъците“, защити се още Моника Йосифова. 

„Тази държава трябва да ме защитава, а не да ме мачка затова, че живея с политик. Аз не съм политик и политически няма да се изказвам. Аз имам PR агенция и с политика не се занимавам. Ще се срещна с всички депутати и ще им презентирам как да се работи за имиджа на България. Нито един политик не е свършил толкова за това, колкото аз“, каза още тя.

Йосифова отчете още, че е работила с три поредни правителства – Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и Бойко Борисов.

В момента агенцията й  работи с Министерството на икономиката и енергетиката, като стойността на договора е 50 000 -60 000 лева. Има спечелен договор и в Министерството на здравеопазване.

„Моята дейност не започва от Сергей Станишев и не приключва с края на неговото управление“, каза още Йосифова и добави, че атаката срещу нея е на политическо ниво.

Тя беше категорична, че никога не е работила с бившия австрийски вътрешен министър Ернст Щрасер. На въпрос дали е присъствала на вечеря между Щрасер и Станишев тя заяви, че няма спомен да е присъствала.

В Австрия тече разследване по подозрението, че с част от парите Хохогер е подкупвал австрийски политици. Например 100 000 евро са влезли в личната банкова сметка на бившия вътрешен министър на Австрия Ернст Щрасер - под формата на изплатен хонорар. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
2
 
17
 
! Отговори
стааар Бг преди 12 години
А крушката си има и ,....опашка !
109
10
 
29
 
! Отговори
doc. N. K. преди 12 години
Моника Йосифова е нищо повече от една отвратителна гнусна *** и комунистическа ***!
108
3
 
17
 
! Отговори
3-ната коалиция преди 12 години
Корупцията сме си я ----УЗАКОНИЛИ----САМО ЗА НАС ,за ВАС ----има закони и правила !
107
3
 
18
 
! Отговори
дедо Тъпчо преди 12 години
Яз пък шапка му свалям на Гоце! Ей туй е майсторлък-да "сготвиш" нещо на некой де ти пречи ам тъй да напрайш,че друг да му го даде да сърба а ти доволно да са гладиш по брадата...Харно момче излезе-от наш`та школа... :)
106
3
 
7
 
! Отговори
гошо преди 12 години
Виновен е Хитлер.
105
14
 
1
 
! Отговори
wazzub преди 12 години
Една оферта за всеки, WAZZUB е новият еквивалент на facebook.Схемата е проста. Правиш си регистрация (отнема 2-3 min) и се опитваш да привикаш още хора. За всеки получаваш по $1. Съответно и когато хората, които си поканил поканят други, също $1. Така до 5-то коляно :) Няма кликане на банери или гледане на реклами.С този линк можете да се регистрирате ------ signup.wazzub.info/?lrRef=4e4b9631 .Нищо не губите, ако опитате. Туко-виж това станало приятна изненада. Успех!
104
4
 
24
 
! Отговори
политика Станишев :) преди 12 години
"ЖЕНАТА НА ОБУЩАРЯ Е ПО-ПОЧТЕННА ОТ ЛЮБОВНИЦАТА НА ЦАРЯ" - ДРЕВНА ПОГОВОРКА"Политика Станишев" :) Колко мило се изказва за бащата на детето си :) Колкото до атаките...когато човек прави нещо трябва да мисли и за последиците /ако е средно интелигентен/ и да носи отговорност за постъпките си, както и да знае, че рано или късно всичко излиза наяве..
103
4
 
8
 
! Отговори
Серго С. преди 12 години
Стара комунистическа поговорка: Това което не ме убива ме прави по-силен. А това със сигурност няма да ме убие.
102
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
еврейска работа = честно и морално =комунисти = ние сме извънземни
101
3
 
20
 
! Отговори
М и М преди 12 години
моника и мегленчето на-кундева да не са близначки? - приличат си като две капки вода /по всичко/
100
7
 
21
 
! Отговори
akud преди 12 години
Моника Йосифова, обществена тайна е колко е законно
99
10
 
13
 
! Отговори
Пластичен хирург преди 12 години
Имам подозрения, че пациентката Йосифова не е била жена през целия си живот. С това ръбато и скулесто лице, май е била Михаил преди да стане Моника. Ама и тоя Сергей като го знаем все какви ги избира- всичките са от другия бряг. И Меликов и ***, сега и тази (този) Йосифов/а.
98
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА С КОГО СПИШ,ВАЖНОТО ЧЕ СИ КРАДЛА И КРАДЕШ ОТ НИЩЕТАТА НА БЪЛГАРИНА !
97
9
 
29
 
! Отговори
ПЕТЪР преди 12 години
БРЕХ НАГЛОСТ ! НЕ ГИ Е ДАЛ ПАРИТЕ СТАНИШЕВ,АМИ ХОХЕГЕР ! АМИ НА ХОХЕГЕР КОЙ МУ ГИ Е ДАЛ ? И ОЩЕ ПОНАГЛО-ПАРИТЕ СА ОТ ВСИЧКИ НАС ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ,А НЕ ЛИЧНИ НА СТАНИШЕВ . А ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО PR АГЕНЦИЙ ИМА В БЪЛГАРИЯ ? ЗАЩО ТОЧНО АГЕНЦИЯТА НА ЛЮБОВНИЦАТА Е ИЗБРАЛ СТАНИШЕВ ? ЕЙ,ТО БИВА НАГЛОСТ,АМА ЧАК ТАКАВА !
96
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Следното кътри мифки: щяла да съди ЦЦ, че я нарекъл любовница на гейзера!!?Като не му е жена(съпруга), нямат брак, съжителстват заедно, а и говори че има дете от него ква ли трябва да му е?!Нека Дмитриевич да съди Цветанов, че понеже е гей не може да има любовница!
95
6
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
А защо си с него?Защо не си била с някой световно неизвестен другар?Защото нямаше кой да ти осигури тези договори!Всички сте навързани, като черва!
94
4
 
8
 
! Отговори
Кейн преди 12 години
Дамата да не се притеснява,всяко чудо за три дни,колко такива кухи *** преливат парите от пусто в празно,а пенсиите седнали да се кахърят за парното,то и какво да се коментира като Бай *** е абсолютно прав- ВСИЧКИ СА МАСКАРИ
93
4
 
17
 
! Отговори
чеп преди 12 години
тая бая ги е налапала!!!!!!
92
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо и няма евреите имат тоя тип бездушни очи.
91
3
 
27
 
! Отговори
Балзак преди 12 години
Кариера пер ***. Тази е типичен пример.