На "Позитано" – ледена епоха в битов план, иначе – пълен екшън!

Татяна Дончева не иска да взима страна между Станишев и Първанов
Обновена: 14 мар 2012 14:50 | 14 мар 2012 10:37,
92
На "Позитано" – ледена епоха в битов план, иначе – пълен екшън!
Татяна Дончева Снимка: архив, Булфото

„Киносалонът на „Позитано” 20 е в температурата си от 2000-та година. Вътре се влиза с домашно плетен вълнен пуловер и с шал, намотан 4 пъти около врата, плюс балтон. Ледена епоха в битов смисъл, а в емоционален – тръпка, пълен екшън”.

С тези думи бившият депутат от левицата Татяна Дончева коментира напрежението, обзело партийната централа на социалистите преди битката за лидерското място.

"Когато в една партия има проблеми на върха – нормално е да си зададем въпроса кого избираме", заяви Дончева.

Тя отхвърли идеята, че въпросът не трябва да се обсъжда, а партийният лидер трябвало сам да се оттегли.

"Как тези хора не могат да направят нормални избори вътре в самата партия, а ще правят национални избори", попита реторично Татяна Дончева.

"Не можеш да кажеш, че Бойко Борисов е фалшифицирал изборите, даже и да ги е фалшифицирал пред очите на всички, като ти си слабичък и той утре пак ще ги фалшифицира, а ти само ще мъцаш", обясни образно Дончева.

Преди време Георги Първанов заяви, че Татяна Дончева трябва да се върне в първите редици на БСП, но тази позиция на бившия лидер на партията явно не е достатъчна, за да я накара да застане твърдо в неговия лагер.

"За първи път чувам в политиката някой да е седнал да цени качествата, които ми се приписват по срещите. Добре, може би притежавам нещо от тях, ама нали точно заради тия качества те се чудеха коя резервна пейка да ми намерят и кое кьоше. Аз не съм достатъчно късопаметна и не съм овцата Доли", заяви Дончева.

На въпрос кои са тези хора, тя обясни, че това са "всички, от които зависеше животът в партията и смятаха, че съм им конкурент".

"Аз няма да взема страна, защото няма нужда", заяви Дончева и добави, че никога не се е изказвала лично за Първанов или за Станишев. По думите й имало е случаи, когато критикувала аргументирано.

"Станишев има определени хора, които харесва – те обикновено не стават за нищо", отсече Дончева пред bTV.

Критиките й не подминаха и доскорошния президент.

"Първанов има моменти, в които умишлено тика "хора, които не стават за нищо", но той разчитал, че може да ги управлява, но от "от време на време му трябвали "хора, с които да ходи на битка".

Според Дончева предимствата на Сергей Станишев са в председателството на Партията на европейските социалисти.

Тя добави и това, че той има "ясна репутация" след 10 години като председател и мандат като премиер. В същото време обаче не разбирал и не разпознавал качествените хора.

"Първанов е по-добър в организационната дейност". Но според Дончева това няма да свърши работа, "защото на партията е необходима свежа кръв".

"И Първанов да дойде със своите по-добри организационни възможности тази възрастна партия няма какво да я прави", каза Дончева.

Според нея обаче до разцепление в БСП няма да се стигне. Битката за ръководството на партията обаче ще се ожесточи, а след нея мнозина "ще минат в публиката".

Според Татяна Дончева нещата се свеждали не до бъдещето на партията, а до един личен сблъсък, който няма да приключи на предстоящия конгрес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
мнение преди 12 години
Татяна,Татянаи твоята песен изпяна...Устата и зъбата е момата
65
3
 
2
 
! Отговори
Социалист преди 12 години
Първанов и само Първанов е истинския ръководител на БСП,а не някакви запартъци и гейове
64
1
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ= преди 12 години
на мръсен комунизъм
63
1
 
5
 
! Отговори
бай Иван преди 12 години
Проблема на комунистите е ,че са в поза шпагат.Единият им крак е стъпил на запад, а другия на изток.От лакомия за пари си разтвориха задните части и всяка партия може да се възползва...
62
0
 
4
 
! Отговори
Гоций преди 12 години
Ало Москва,ало таварищ Путин ли е.В болгарская каманистическа партия балшой праблем.Денги не магли паделим.SOS.
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП-МАФИОЗО.
60
1
 
5
 
! Отговори
свидетел преди 12 години
Време е да се забрани тая партия,която е бивша комунистическа и настояща МАФИОТСКА.Бях член на тая партия цели 7 месеца за да им видя задното дворче.Абсолютно WC.Партийния секретар и хиените около него бяха абсолютни интересчии и бандити.Сега са гоолеми бизнесмени с наши крадени пари.Не си изпратиха децата да учат в Москва,а на запад.А бе *** работа.
59
2
 
2
 
! Отговори
до ГЕРБер преди 12 години
там хората не си изливат омразата като тука, ние тука се псуваме и после се прегръщаме. там ти казват вежливо How nice и ти пускат един "коршум за рая"
58
0
 
2
 
! Отговори
до RedmoonZ преди 12 години
и, да, икономиката е базирана на културата, англосаксонски държави, немскоговорящи, а ние сме никъде, натискаме се на ЕС и немскоговорящите, където сме им обаче малко далеч от полезрението и интереса? а напоследък и арабските ни ориентации дават интересни резултати 0:1 Катар:Иран
57
2
 
7
 
! Отговори
Сокол преди 12 години
Устатата адвокатка-комунистка пак изникна от миманса! Тази е по-гнусна и от евреин-банкер...Закривайте я тази мухлясала партия и да настъпи мир най-накрая!
56
0
 
3
 
! Отговори
до RedmoonZ преди 12 години
Не знам кой кого е излъгал, но ние от доста време сме си в геополитически вакуум, не сме част от англосаксонските и англоговорящи страни дето непрекъснато си наливат пари едни на други, не сме точно с русия, пък и те освен да си купуват имоти по черноморието други пари не внасят, с Германия и немскоговорящите не сме, щото тя е ангажиранас Фр. и централноевропейските страни, не сме арабска държава, но за сметка на това вървим с Румъния и Сърбия в комплект!
55
6
 
5
 
! Отговори
RedmoonZ преди 12 години
И кво? БСП излъгаха старците и простите, а ГЕРБ излъгаха умните и работоспособните. Аз не виждам къде тук е комплимента за ГЕРБ, освен че явно са способни да мамят по-качествено.
54
2
 
11
 
! Отговори
до ГЕРБер преди 12 години
Омразата е резултат на мизерията!А мизерията е резултат на комунизма!---де да бяха толкова прости нещата
53
1
 
4
 
! Отговори
хихо преди 12 години
татянчето внесе оживление, щото доскоро беше само скучен екшъна, ся вече се почна с тупалките на живо, а татянчето ги раздава и в двете посоки като гледам. жалко, много е кадъна, ама няма как хората да забравят историята с Ванко 1, просто. добре, че поне татянчето дава интервюта, докато нашите се излагат в катар - избрали си дестинация, па рекли да отидат. то така и така за бизнес не ставаме, поне да развиваме социална политика (нещо в което не съм убедена, че БСП може да го прави :P)
52
2
 
6
 
! Отговори
RedmoonZ преди 12 години
Нито Станишев, нито Първанов! Уважаващите себе си честни хора (не само социалисти), заслужават нещо повече от избор между *** и ***.
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като е на сто години тая Бандитска партия да не би гейзера, гоце или дончева да са на 100 години!!Преходна шайка разбойници!Идват едни, други си отиват!Какво ме занимава с нейните си драми тая ***!Да си харчи парите от Мултигруп и от сводницика Ванко1 и да си налега парцалите!Деееба ***, деееба!Социал-популисти!Докато има бедни хора, дето са дресирани на соц. помощи и мизерни пенсии ще има и социал-популистки банди, кото да ги натискат в калта!БСП е точно таква ***!
50
1
 
11
 
! Отговори
RedMoonZ преди 12 години
Е как може да цитират толкова неща от интервюто тази сутрин, а да не цитират култовата реплика по повод преобладаващо възрастните "дейци" на партията:"Какво да искаш от баба си?"Евала Дончева, не знам чие хоро играеш и дали въобще играеш нечие хоро, обаче поне имаш дар слово, за разлика от много твои колеги.
49
1
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
А това как ще коментирате: "На българо-катарския бизнес форум, който беше открит днес сутринта от икономическия министър Трайчо Трайков в катарската столица Доха, не дойдоха бизнесмени от Катар. Българската страна беше представена от над 100 български компании, които пътуваха специално с чартърен полет, за да представят своите продукти и услуги на евентуално заинтересувани катарски компании и инвеститори."
48
1
 
4
 
! Отговори
Сид преди 12 години
Добре се беше покрила от известно време. Защо пак реши да ни тормози с присъствието си незнам.
47
2
 
3
 
! Отговори
до БоСимеонов преди 12 години
Уважаеми,всяко начало има и своя край!Опитът ти да идентифицираш БРСДП и правоприемника БКП с БСП е твърде жалък,независимо от факта ,че е правнорелевантен!Онези двете партии са искали Българияи в една ли друга степен са я въздигали напред и нагоре!Тази формацийка иска само крадене под лозунгите на онези другите две партии!И още-от БКП се пръкнаха два мутанта-БСП и СДС,а на мутантите животът е кратък!Което обаче утежнява живота на тези,съществуващи в техното време!За съжаление тука е така!