Отнемат концесията на "Горубсо-Мадан"?

Икономическото министерство е връчило писмо за стартиране на процедурата
Обновена: 14 мар 2012 18:23 | 14 мар 2012 18:23,
11
Отнемат концесията на "Горубсо-Мадан"?
Работниците протестират заради неизплатени заплати. Снимка: БТА

Министерство на икономиката, енергетиката и туризма е започнало процедура по отнемане на концесията на “Горубсо-Мадан“.

Представители на ведомството са връчили писмо на концесионера, с което го уведомяват за действията си. Информацията беше съобщена от  Делян Добрев, заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма.

От миналата седмица работниците на Горубсо протестират ефективно заради неизплатени заплати.

Собственикът на предприятието Валентин Захариев беше обещал служителите му да получат 70% от възнагражденията си до понеделник. Той обаче не изпълни ангажимента си.

Още по темата

Делян Добрев уточни, че процедурата по отнемане на концесията може да бъде прекратена, но само ако предприятието изплати всички осигуровки и заплати на хората.

Добрев допълни още, че е имало и случай на неизплащане на концесионните такси от страна на “Горубсо-Мадан“.

На 1 март от МИЕТ са изпратили писмо до ръководството с искане да издължи в 14-дневен срок концесионното възнаграждение, което е било около 92 000 лева.

По думите на зам.-министърът дължимата сума е била платена на 7-ми март. Добрев уточни още, че желаещи да поемат концесията със сигурност ще се намерят.

По думите му или сегашният концесионер ще изплати заплатите, или ще се намери друг, който да поеме задълженията и отговорностите му.

По-добрият вариант би бил концесионерът да плати в този 30-дневен срок, заяви Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: МИЕТГорубсо-Мадан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
bg преди 12 години
INTERESNO NO VREMENATA SA KAKTO PREDI 20 GODINI USCH SME V EU - MAMIZATA VI
7
3
 
5
 
! Отговори
не са на ясно ! преди 12 години
До днес в Мадан ходиха Трайчо, Тотю и това момче с меките китки Добрев. Захариев мълчи и чака да му отнемат концесията. Той иска това да се случи. Първите трима не са хората които могат да кажат кога Захариев да плати заплатите. Това изобщо не е тяхна работа. Ако те държат повече от 50% от акциите на "Горубсо", тогава могат да кажат кога ще бъдат платени заплатите. Работниците да съдят дружеството, ще спечелят делата и ще получат хартията в която е била халвата, която някой е намерил и изял.
6
0
 
9
 
! Отговори
2222 преди 12 години
Интересно ми е какво точно демонстрират ГЕРБ??В началото на март фирмите на Захариев-47 на брой в един ден обявиха фалит и излезнаха от приходната част на Големи данакоядци!Що за шутовщина от страна на Трайков?
5
0
 
16
 
! Отговори
недоволен преди 12 години
Вече ви писах, блокирайте банковите сметки на *** Захариев и платете на работниците дължимите суми. Не може Захариев, който беше трети по богатство в България да няма един, два милиона собствени пари да плати на работниците. Не се правете на ударени свършете си работата ,за която сме ви избрали или вървете на майната си. Псевдо депутати и управляващи ако не работите ще ви сменим в най-близко време.
4
0
 
20
 
! Отговори
!? преди 12 години
Този Захариев е показателен за това какво представлява целия БГ "бизнес".Разката "Кремиковци" , сега разказа играта на "Горубсо-Мадан" след това е наред Оловно-цинковия във Кърджали.Много успешен "бизнесмен".Затова във БГ няма работеща и читава икономика ей от такива "управленци".
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как комунистическите креатури станаха капиталисти и то алчни и хищни,след като проповядваха социално равенство?Колко от бивпите радетели на равенството,свободата и сициализма днес са капиталистически хищници?Има ли такава статистика?Другаря Захариев сега сигурни си тананика интернационала и показва среден пръст на хората,*** и наковалнята!Аферим товарищи!
2
0
 
19
 
! Отговори
работник преди 12 години
Ми като работят без пари защо да им плащат заплати. Мнооого търпеливи работници.Че и концесията не плащали. Държава в ес??????
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще вземат,ще вземат...........Те и на Лукойл лиценза взеха..........