Кабинетът да смъкне цените на горивата, зоват от СДС

Сините искат доклада от КЗК за пазара на горивата у нас
Обновена: 15 мар 2012 15:06 | 15 мар 2012 13:41,
75
Кабинетът да смъкне цените на горивата, зоват от СДС
Мартин Димитров настоя правителството да представи мерки за гарантиране на конкуренцията на пазара на горива. Снимка: Impact Press Grouр

Според СДС антимонополната комисия умишлено бави доклада за пазара на горива, обяви на пресконференция в парламента лидерът на сините Мартин Димитров.

Докладът на КЗК за евентуално картелно споразумение при търговията с горива трябваше да бъде представен днес на парламентарната икономическа комисия, чийто председател е Димитров, но тава не стана факт.

Още по темата

"Искаме комисията да не протака повече и да представи доклада за пазара на горивата не по-късно от следващата сряда, 20 март", ядоса се  лидерът на СДС.

Според него на практика няма работеща антимонополна комисия, а това означава, че трябва да бъдат подменени членовете й.

"Знаем, че комисията разполага с данни, че няколко петролни компании са в спорни взаимоотношения по отношение на определянето на цените на горивата", допълни той.

Мартин Димитров настоя правителството да представи пред депутатите мерки за гарантиране на конкуренцията на пазара на горива и чрез пазарни механизми да намали цените.

"Какво прави българското правителство сега – констатира и абдикира, затова цените скачат така", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ало Сините предатели - как Кабинета да смъкне цените на горивата ?Както Вие смъкнахте гащите пред Доган и БСП? И си гласувахте заедно ?Не благодаря ГеЕРБ за разлика от Вас има чест и достойнство
44
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
46,като чета глупостта която си написал ми става ясно,че си нямаш никаква престава от ЦЕНИ на дизела в Европа.Българските цени са изравнени с тези а Люксенбург-това е безмитната зона за горива в Европа,апропо най-евтиното гориво.За пример ще ти дам цените на дизела по магистралите на Италия-1,74 евро и Франция-1,53 евро.Харесват ли ти тези цени на тях зареждат тировете за които ти си се загрижил.
43
8
 
3
 
! Отговори
До 42 преди 12 години
Акцизът на горивата е фиксиран с европейска дирентива и не може да се сваля.
42
0
 
12
 
! Отговори
ani преди 12 години
Вдигнете заплатите много моля!Не е необходимо министри да се разхождат по магазините.Ако заплатите са нормални/да си покриваме нуждите от храна, консумативи и дрехи/ няма да следим заплати и комисионни на депутати и управляващи.
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1. Прилагане на всички икономически средства, за да се свалят лихвите. Скъпите кредити унищожават работни места. Не споделям патоса на министър Дянков да сваля лихвите със законодателни мерки. Въвеждане на еврото в България веднага ще свали лихвите. 2. Привличане на големи инвеститори от Китай, Индия, Турция и други динамични и мощни икономики. В Европа в момента няма свободни инвестиции. 3. Освобождаване на пазара от монополите и подкрепа на дребния и средния бизнес, който по правило създава най-много работни места. 4. Правителството да се насочи към трудоемки разходи, които създават много работни места.
40
0
 
2
 
! Отговори
До реалист преди 12 години
На 17 от колко и къде
39
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При тези цени на горивата, всички ТИРове, които преминават през страната, пропускат родните бензиностанции и пълнят дизел в съседните държави. Държавата губи МИЛИАРДИ от пропуснати акциз и ДДС. Но то трябва да имаш 1 семестър икономика за да го знаеш това. Явно нашите министър-председател и финансов министър нямат токлова. Или просто работят умишлено във вреда на държавата.Ако някой си ммисли, че на Лукойл им дреме на какви количества продава у нас - много се лъже. Те продават където си искат.
38
4
 
3
 
! Отговори
tra la la преди 12 години
Да вдигнат заплатите, ние ще си купуваме горивото и на тия цени. Не може да само при нас ниски цени! Някак тъпо идва!
37
2
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
"Искаме комисията да не протака повече и да представи доклада за пазара на горивата не по-късно от следващата сряда, 20 март", ядоса се лидерът на СДС" - този дори и календара не познава, ама знае да пЛиказва. А цената на горивото много лесно може да бъде смъкната. Просто се премахва акциза и хоп горивата на половин цена. Но тогава няма от къде паЛтийни касички да се пълнят. И за бонуси няма да има.
36
8
 
12
 
! Отговори
бивш нефтохимик преди 12 години
Да не забравяме , че този *** Костоф и неговото правителство харизаха Нефтохим за жълти стотинки и за мил. в личните им сметки. За монопола са само те виновни.Изкараха го губещ. Тогава нефтохимиците не допуснаха Костов до нефтохим и той се закани. Няма завод няма проблем. Лично от устата му съм го чул.Ама народа нали е късопаметен протяга ръка към Гаргамел.
35
7
 
6
 
! Отговори
ууууууууууу преди 12 години
ейййййййй до кога ще гласувате за такива *** СДС ОДС,погледнете този изтърсак по-нагоре
34
7
 
8
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 12 години
Хеи педофил народа го иска това от много време. Пак се опитвате да яхнете народното недоволство както ви яха драгашевския *** комунист.
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бай Тошо,все пак има значение кой е на власт.Да ти припомня ли,че когато беше ОДС имаше здрави шутове в мордите на руските мафиотски босове,и моментално изгонване от Родината!
32
6
 
4
 
! Отговори
бай Тошо преди 12 години
Ами руските олигарси те откъде ще трупат милиони.Очакват ни все по високи цени и на газта и на петрола.Шистов газ в руска българия няма да има.Ще има руски ядрени центроли.Няма значение кой е на власт БСП,ГЕРБ,СДС,ДСБ....
31
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те на едни яйца не могат да смъкнат цените, този за горивата разправя:))) Некадърни са герберите бе! Не го ли разбрахте! Лошото е, че крадат повече от тройката!
30
1
 
9
 
! Отговори
??? преди 12 години
Мартине,имаш ли инфо дали вървят строителните работи на БелеНЕ?Нали уж се чакаше доклада на една банка?Пък май...строежът върви с пълна пара.???За "европейско развитие" ли???да да да да
29
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора,запасявайте се с провизий.Идва страшен глад. Зимата на 2013 ще е много тежка зима,а инфлацията неконтролируема. Цъкането на минусчета да започне сега :))
28
4
 
13
 
! Отговори
ДПС преди 12 години
Мартинчо,ти одавна си свалил гащите!
27
4
 
6
 
! Отговори
Бг преди 12 години
"Дивото зове"....2%!СДС----слугите на Костов !
26
5
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Кабинетът си смъква, ама гащите, и всеки ден го *** монополите...и Уорлик! Но на герб им харесва, те са прости, нагли, но става по-богати! Само народа заспал го отнася, но щом още не гори НС, министерства и офиси на монополи, значи можем да изтърпим още гавра!