Кабинетът да смъкне цените на горивата, зоват от СДС

Сините искат доклада от КЗК за пазара на горивата у нас
Обновена: 15 мар 2012 15:06 | 15 мар 2012 13:41,
75
Кабинетът да смъкне цените на горивата, зоват от СДС
Мартин Димитров настоя правителството да представи мерки за гарантиране на конкуренцията на пазара на горива. Снимка: Impact Press Grouр

Според СДС антимонополната комисия умишлено бави доклада за пазара на горива, обяви на пресконференция в парламента лидерът на сините Мартин Димитров.

Докладът на КЗК за евентуално картелно споразумение при търговията с горива трябваше да бъде представен днес на парламентарната икономическа комисия, чийто председател е Димитров, но тава не стана факт.

Още по темата

"Искаме комисията да не протака повече и да представи доклада за пазара на горивата не по-късно от следващата сряда, 20 март", ядоса се  лидерът на СДС.

Според него на практика няма работеща антимонополна комисия, а това означава, че трябва да бъдат подменени членовете й.

"Знаем, че комисията разполага с данни, че няколко петролни компании са в спорни взаимоотношения по отношение на определянето на цените на горивата", допълни той.

Мартин Димитров настоя правителството да представи пред депутатите мерки за гарантиране на конкуренцията на пазара на горива и чрез пазарни механизми да намали цените.

"Какво прави българското правителство сега – констатира и абдикира, затова цените скачат така", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
популисти
4
13
 
12
 
! Отговори
До 2 преди 12 години
Първо, това за "под масата" са непотвърдени слухове. А ако Нефтохима сега беше държавен, да е фалирал 300 пъти .... Нужно ли е да давам примери колко "ефективно" се управляват държавните предприятия. ПРОБЛЕМЪТ НЕ Е, ЧЕ КОМПАНИЯТА Е ПРИВАТИЗИРАНА, А ЧЕ НЯМА КОНКУРЕНЦИЯ!!! Аман от неграмотни комнунисти.
3
2
 
2
 
! Отговори
брадваро преди 12 години
като не ти изнася къде си тръгнал?
2
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това искане да го оправят към др. Костов, койо даде Нефтохим на Лукойл за без пари , за много голяма сума под масата....Аман от двуличници и хора с къса памет....
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДОБРЕ