Кабинетът да смъкне цените на горивата, зоват от СДС

Сините искат доклада от КЗК за пазара на горивата у нас
Обновена: 15 мар 2012 15:06 | 15 мар 2012 13:41,
75
Кабинетът да смъкне цените на горивата, зоват от СДС
Мартин Димитров настоя правителството да представи мерки за гарантиране на конкуренцията на пазара на горива. Снимка: Impact Press Grouр

Според СДС антимонополната комисия умишлено бави доклада за пазара на горива, обяви на пресконференция в парламента лидерът на сините Мартин Димитров.

Докладът на КЗК за евентуално картелно споразумение при търговията с горива трябваше да бъде представен днес на парламентарната икономическа комисия, чийто председател е Димитров, но тава не стана факт.

Още по темата

"Искаме комисията да не протака повече и да представи доклада за пазара на горивата не по-късно от следващата сряда, 20 март", ядоса се  лидерът на СДС.

Според него на практика няма работеща антимонополна комисия, а това означава, че трябва да бъдат подменени членовете й.

"Знаем, че комисията разполага с данни, че няколко петролни компании са в спорни взаимоотношения по отношение на определянето на цените на горивата", допълни той.

Мартин Димитров настоя правителството да представи пред депутатите мерки за гарантиране на конкуренцията на пазара на горива и чрез пазарни механизми да намали цените.

"Какво прави българското правителство сега – констатира и абдикира, затова цените скачат така", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
Бебчо преди 12 години
ДРЪНКАЙТЕ СИ КОЛКОТО ИСКАТЕ!ОТ УТРЕ 21.03.12 ПО СЛУЧАЙ ПРОЛЕТТА БЕНЗИНА А95Н СКАЧА ОЩЕ С 6 ст.ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ!ОЩЕ СИ СТОЙТЕ В ДОМОВЕТЕ И ПСУВАЙТЕ НА ВОЛЯ.ДА ВИ Е ЧЕСТИТА ПРОЛЕТТА НА ВСИЧКИ.
64
1
 
3
 
! Отговори
до Бачкатор преди 12 години
Бачкаторе ти си точно толкова *** като тоя от снимката за акциза си горе- долу прав но не точно в тази пропорция а нясясно ли си че България е член на евросъюза първои трябва да се съобръзява с договорите за акциза както всички членки на евросъюза? Наясно ли си че правителството било то Синьо Червено Зелено дума не може да обели за свалянето на аксиза в европарламента ? Или мислиш че ако Гаргамел дойде на власт ще тупне по масата и ще каже - махаме акциза - и хоп готово- бензина левче Брюксел ще кажат ми добре какъв добър политик една дума каза и реши проблема какво ще кажеш ДДС да го свали мойто или твойто правителствоПримерно ама примерно от 20% ДДС на 2% - ектра за всички а ?ти си *** бе - върти там кирката и лопатата и не се обаждай като не са ти ясни нещата
63
1
 
2
 
! Отговори
arhar преди 12 години
Преди няколко месеца премиерът ни беше казал, че не можел да спи, защото постоянно мислел за борсовите индекси и котировките на валутите ... Прав е премиерът ! Затова предлагам следното : На електронните табла по стадионите вместо резултата домакин - гост трябва да показват движението на валутите и борсовите индекси в реално време ! Така премиерът ни ще върши две работи наведнъж - хем ще играе футбол като вкарва поредния си гол, хем ще наблюдава котировките на валутите и борсовите индекси, т.е. ще си изпълнява служебните задължения, свързани с вземането на мъдри управленски решения . А и по този начин ще имаме съчетаване на работата с удоволствието, което ще е и един вид автокатализа . Важното е работата да върви и всички да сме доволни !
62
0
 
2
 
! Отговори
Бургас преди 12 години
A-95 да стане 2.00 лева !Кога щяхме пак да купуваме пак по 10г гориво по 10 пъти ....
61
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
при СДС всичко беше евтино - нафта - 1 лев, кремиковци - 1 лев, марката - 1 лев, бензина - 1 лев , банките - по 1 лев. Народе гласувай за др.Костов
60
3
 
6
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Ало Сините предатели - как Кабинета да смъкне цените на горивата ?Както Вие смъкнахте гащите пред Доган и БСП? И си гласувахте заедно ?Не благодаря ГеЕРБ за разлика от Вас има чест и достойнство=========================Тъпоглавецо, от 2,70 лева за литър нафта около 1,60 е акциз и данъци. Тях ги определя любимия ти Кабинет !
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако мартин беше на власт бензина щеше да струва 56 стотинки
58
5
 
7
 
! Отговори
Бг преди 12 години
Заради "КАДЪРНОТО" УПРАВЛЕНИЕ НА сдс, И дсб .........ЕЛЕКТОРАТЪТ Е ВЕЧЕ ...............1.9 %!
57
7
 
7
 
! Отговори
popo преди 12 години
Малтинее,кой продаде на безценица Лукойл,Кремиковци и др?
56
5
 
4
 
! Отговори
азе преди 12 години
"Да живее опозицията и ,за много години----поне още 300 ,...ВСЕ ОПОЗИЦИЯ"!
55
3
 
5
 
! Отговори
....? преди 12 години
А защо спахме и се продавахме на ***--------22г.....?
54
4
 
4
 
! Отговори
....? преди 12 години
А защо ли са високи цените ,....защото електоратът спадна на 2%,......Е,кой ли е виновникът---20г.?
53
5
 
5
 
! Отговори
до Марто преди 12 години
МаЛтинееее,ще смъкнем цените ,когато си вдигнеш ----гащите !
52
0
 
13
 
! Отговори
асд преди 12 години
Монополисти като Лукойл винаги ще ни дават за пример цените в други европейски държави и дори ще ни натякват, че при нас е най-евтино. Така е и при цените на други продукти. Затова мисля, че наистина по-логичното решение е да се вдигнат доходите на хората. Държавата има лостове за това. Хората са на ръба вече, от 3 години всички цени се вдигат непрекъснато, а заплатите са замразени. Реално сега сме много по-бедни от преди идването на ГЕРБ на власт. Популизма вече не работи, хората са гладни.
51
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да избухнем на 17.03. на площадите по градовете!
50
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това сектантче пак се е надрусало май ,Ядосало се улавото лапе и поставя срок до другата сряданамирисва ми на другаря Костов тука Ако имаше грам представа как се формират цената на горивата - минимална работна заплата пенсии и какви договори имаме с Евросъюза и МФВ щеше да гледа като напикано дете майка си туй улавото детеТо ако ставаше така - я правителството да напрай бензина левче и пенсиите по 1000лбБожей какви хора са председатели на Синята коалиция
49
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВДИГНЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ!!!!!!
48
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На нас в България винаги някой друг ние виновен,но не и ние.О роби на труда!
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
50,когато група граждани са недоволни от цените на определени стоки и услуги те имат ПРАВОТО да стачкуват,или Вие чакате друг да стачкува, а Вие само да коментирате.Така никога няма да се промени нещо в таз държава.
46
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
да смъкне ама как пицата ще пълни хазната.нека го стрижат народа като седи вкъщи а не е по площадите.