Лъскат имидж, а ни спряха еврофондовете, отсече Найденов

БСП: При нередност Цветанов щеше да арестува Станишев на жълтите павета
Обновена: 15 мар 2012 10:05 | 15 мар 2012 10:05,
204
Лъскат имидж, а ни спряха еврофондовете, отсече Найденов
Найденов нямал лични нападки към Моника Янова. Снимка: Impact Press Group

Няма персонална атака срещу Моника Янова като спътница на лидера на БСП Сергей Станишев.

Това заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов bTV по повод заканите на Янова да го съди, защото замесил името й в лобисткия скандал в Австрия.

Двойката Станишев-Янова беше намесена в скандала около разследвания в Австрия лобист Петер Хохегер. През 2008 година неговата PR агенция получила поръчка от кабинета на тройната коалиция да проведе кампания за „лъскане имиджа” на България.

Според австрийския вестник „Ди Пресе” част от парите, получени от българското правителство, са отишли в джоба на австрийския вътрешен министър. Друга част се е върнала в PR агенцията на Моника Янова.

Днес Найденов заяви, че той е цитирал само коментари в австрийската преса и от австрийския парламент.

„Темата се отвори в австрийското общество и по тази логика Моника Янова трябва да съди австрийските парламентаристи и австрийските вестници“, добави земеделският министър. 

Според него на повдигнатите покрай лобисткия скандал въпроси трябва да се дадат отговори.

„Един от тези въпроси е морално ли е да се харчат милиони за нещо имагинерно – да лъскат имиджа на България, а по същото време са спрени европейските средства за България. Плаща се за нещо, което всъщност не е свършено”, смята министърът.

„Ако е лъскан имиджът на България, защо ни спряха европейските средства, защо идваха тези лоши доклади?”, запита той.

Според Мирослав Найденов парите са хвърлени на вятъра.

"Сега се разследват депутати от австрийския парламент, така че това си е сериозен скандал. Ние сами си петним името", допълни министърът.

Той уточни, че Моника Янова е печелила поръчки и при сегашното управление, но е важно как се изпълняват договорите. "Това показва, че няма персонална атака срещу нея", завърши Мирослав Найденов.

„Репресия срещу Моника Янова няма. Не ми се иска да навлизам в битовизми - кой до кого е близък и кой с кого се смее”, коментира депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев.

Контрапункт на неговото мнение изказа Антон Кутев от БСП, който заяви, че битовата тема е била вкарана от хора от управлението – Цветан Цветанов и Мирослав Найденов. 

По думите му имиджът навсякъде струва пари, а политиката се прави с имидж. „Ако ГЕРБ бяха дали достатъчно пари, може би вече щяхме да сме член на Шенген”, изведе като вероятност депутатът.

„Мислите ли, че ако имаше престъпление, досега Цветанов нямаше да е арестувал Станишев публично на жълтите павета? Това е кампания срещу него”, категоричен е червеният депутат.

Според него в момента "нискобюджетният цирк Цветанов" се опитва да отдели вниманието на хората от истинските проблеми.

Още по темата

Създаването на анкетната комисия по случая е необходимо за обществото, което се нуждае да знае за какво и как са похарчени парите от техните данъци, уточни Димитър Главчев.

Той дори цитира одитния доклад, с който Сергей Станишев се опита да обясни как всички обществени поръчки, дадени от неговия кабинет, са били проверени от Сметната палата.

"Изплатени са малко над 2 млн. лв. и одиторите изказват съмнения, че тази сделка е рентабилна за държавата", посочи Главчев.

Вчера на специална пресконференция Моника Янова отрече участието си в незаконна схема и заяви, че е работила за имиджа на България. PR експертът обяви, че няма какво да крие и ще предостави на депутатите договорите, които замесиха името й в лобисткия скандал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
1
 
34
 
! Отговори
Худажествен фотограф преди 12 години
На снимката:Така изглежда щастливото прасе. За щастлива кокошка се борят две - ЦЦ и НК
170
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Найденов се чуди дали и той да си даде оставката! Не се чуди, а действай смело! Ако не ти стиска, започвай да кудкудякаш!
169
0
 
36
 
! Отговори
операция Убавците преди 12 години
Земеделския министър се занимава с имиджа на страната, вътрешният брани любовницата си Росица Велкова, премиера и финансовия обикалят по магазините за яйца... Очаква се военният министър да се заеме с културата, а Веждито да подхване международното положение. Спрете се бе, герберчета, това е държава, а не цирк, макар все повече да заприличва.
168
1
 
33
 
! Отговори
бау преди 12 години
какви са тези пиар- експерти?Какво образование имат?Какви са тези милиони които въртят?Каква е ползата от тях .оправдават ли се средствата.?То се вижда какъв е имиджа на държавата.Политиците са тези които с действие или бездействие градът имиджа на страната.Затова сме на последно място по всичко.
167
0
 
37
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Че Станишев и ко са мошеници не е новина ,то се знае. Обаче аз искам да питам гусин министъра КАКВО СТАНА С ПОЕВТИНЯВАНЕТО НА ЯЙЦАТА, ПРАСЛАКО ?
166
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма какво да се лъжем, в най-голямата криза, една шепа тарикати си подариха едни 120 милиона за добре свършена работа.
165
0
 
33
 
! Отговори
и за слепите е ясно преди 12 години
Законите, които се променят и гласуват, са в голямата си част непрофесионални и защитават лобистки интереси. Типичен пример за това е последната промяна в Закона за горите. През месец април 2011 г. беше приет нов Закон за горите. Въпреки изразените притеснения от нас за прилагането на новото законодателство и процедурите, законът беше приет набързо и на инат. Сега вече ни се предлага нова промяна в Закона за горите. Както е отразено в мотивите на вносителя за тази нова промяна, Министерството на земеделието и храните казва, че има празноти в охраната, в дърводобива, в транспортирането на дървесината и така нататък. Това налага спешна промяна на закона, с което управляващите на практика признават, че не са оценили всички аспекти и механизми на приложение на законопроекта. Последните шмекерии на министър Найденов за продажба на дървесина през борсата взриви бранша. Действията му по регламентите за условията за добив и търговията с дървесина показаха истинското лице на министъра. Министърът не се интересува и не уважава труда и мнението на хората от бранша. В противен случай нямаше безцеремонно да затрие 6-месечен труд за изработка на проект за наредба.
164
0
 
34
 
! Отговори
ама то имало и още.. преди 12 години
Министър Найденов първо осигурява условията за ръст на цените и после самоотвержено започва да се бори срещу него и със спекулата! Безспорен обаче е фактът, че липсва политика или може би целенасочена политика. За подпомагането на земеделските производители средствата от националния бюджет ежегодно намаляват, а обещанията за подкрепа са ден за ден. Факт е, че по времето на Найденов са регистрирани 18 национални протеста! Може би най-голямата лъжа, която министърът реализира вече повече от две години, е нотификацията за връщането на акциза на горивата за земеделските производители! От 2010 г. само се обещава, но все още няма резултат и тенденцията е да не се прилага тази норма и през 2012 г.! Нека да си спомним и подписаната финансова рамка за 2012 г. със земеделските производители, с която се прие бюджет, намален с 50 на сто. Всички ограничения се обясняват с кризата, а в същото време бонусите на Държавен фонд Земеделие и в Централното управление на Министерството на земеделието и храните са от порядъка на 3 млн. лв.
163
0
 
36
 
! Отговори
и още, и още... преди 12 години
В резултат на създаването на Агенцията по храните и желанието за въвеждане на нещо като рецепти цените на млечните и месни продукти се повишиха рязко. По данни на Националния статистически институт цената на салама средно от 6 лв. стана 9. Един килограм хляб през 2009 г. струваше 80 ст. сега е 1,60 лв. Яйцата, 20 стотинки 2009 г., сега гонят 50.Един кубик дърва през 2009 г. беше около 30 лв. сега е 50.Факт е, че през последните две години ръстът на цените е повече от 25%! Рекетът на дребния и среден бизнес е тотален! През 2010 и 2011 г. вносът на продоволствени стоки отчита ръст! Дойде ред и на яйцата, и Найденов се яви защитник на потребителите, като пропусна да каже защо прилага директивата за щастливите кокошки, защо не бяха осигурени средства по Държавен фонд Земеделие за инвестиции в бранша и така нататък.
162
0
 
33
 
! Отговори
и пак да си припомни преди 12 години
Следващите промени в Държавен фонд Земеделие, до момента са четири на брой, също не доведоха до положителен резултат в усвояването на фондовете. Страната ни е усвоила едва 27,8% от средствата по Програмата за развитие на селските райони, като 355 млн. лв. не бяха усвоени от Бюджет 2009 и бяха прехвърлени в гаранционен фонд, който не е ясно как ще се използва. Най-вероятно средствата трябва да бъдат върнати през 2015 г.Друг фрапантен пример. На Агенцията по рибарство и аквакултури колко са сменените ръководители? Дотук трима. Пълен провал в усвояването на европейските средства! Назначения странни на музиканти, рехабилитатори и така нататък.
161
0
 
34
 
! Отговори
я да си припомним преди 12 години
Кадровата политика на министъра, драмата с назначаването на Калина Илиева доведе до това, че страната ни върна 100 млн. лв. по програма САПАРД поради факта, че бяха подготвени списъци на фирми, които според госпожа Илиева са в конфликт на интереси. Фирмите осъдиха Държавен фонд Земеделие и съответно проектите се плащат от българския бюджет.
160
1
 
34
 
! Отговори
м като мърша преди 12 години
Не знам кои фондове са спрени, ама 2009 българия беше на 14 място по усвояване на еврофондове, а по последния доклад сега сме на 26.Ами сега....
159
4
 
33
 
! Отговори
toni преди 12 години
kolko zloba??????komunistite ca nabcakade.......kadeto ima pari........smrat po gea....ta Moni da ckoshi b legloto na P.petkob...xa...xa....xa...
158
4
 
37
 
! Отговори
Smurf преди 12 години
Абе на тях им ги пуснаха , ама не могат да ги усвояват , а и Миро Мършата , не може да назначи за началник който се разпорежда със стотици милиони никой друг освен някой с фалшива диплома или крадец , бияч и следствен поне по три дела. А относно работата на Моника Йосифова еми свършила си е перфектно защото кой е предесдател на ПЕС - Станишев , когато изберат Борисов за предесдател на ЕНП тогава и Бойковите ПиАри ще са си свършили работата отлично
157
4
 
38
 
! Отговори
питанка преди 12 години
Какво ще правят гербавите като в този скандал изплува името на приближена жена до Цветанов? Как ще скрият автогола, който си вкараха? какв обяснения ще дава Миро ирландеца пред вътрешния?
156
3
 
41
 
! Отговори
нито сен без гаф преди 12 години
Този тъпоъгълник, вместо да си гледа яйцата разлайва кучетата за глупости.Ако това е скандал, то втози скандал изплува името на дамо от ГЕРБ, близка до Цветан Цветанов. Ха сега да видим кой, кого. министерството на найденов се тресе от скандали, той самия е в епицентъра на най- големия скандал, този с вноса на 20 годишното ирландско месо и седнал да развява някакви клюки, дето не са му работа. Такова поведение подхожда за квартална клюкарка, но за министър...?
155
4
 
46
 
! Отговори
Странжата преди 12 години
Мирославе главо *** , така ли бягаш от проблема с яицата и агнешкото ,по -некадърен конски доктор едвали е имало в ъв ветеринарната история българска а може и африканска.
154
2
 
40
 
! Отговори
До анонимен 175 преди 12 години
:) Вие пак не сте разбрали. ГЕРБ казаха ЧЕ НЯМА ДА ТОЛЕРИРАТ ТЕЗИ НЕЩА и ХОРАТА ГИ ИЗГРАХА ЗАРАДИ ТОВА. А всъщност нищо не се е променило. И е просто удобен повод да се изкарат ЛИЦЕМЕРИ КАКВИТО СА.
153
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Лъскат имидж, а ни спряха еврофондовете, отсече Найденов"Е по-нагло същество от Миро Мършата няма! Спряха ги, Мършичке, заради твоята злоба, дето те уволниха заради 20-годишното ирландско месо, дето го внесе и препрати из магазините. Назначиха оная Калинка, тя обикаляше, слухтеше и снасяше информация, а ти и дружинката ти обикаляхте по Европата, плюехте, клеветяхте и допълнително унижавахте и без това обруления образ на България. С единствената ви цел - властта, а България кучета да я ядат!
152
2
 
40
 
! Отговори
цвети преди 12 години
ИМА ЕДИН *** ДЕТО НАВСЯКЪДЕ СЕ ПИШЕ "АНОНИМЕН" АБЕ СТРАХЛИВЕЦО НАПИШИ СИ ИМЕТО ЧЕ ОТ ТАКИВА НЕНОРМАЛНИ НИ ПИСНА - НЕМОЖЕТЕ ДА ЗАСТАНЕТЕ ДО МОНИКА ТОЛКОВА СТЕ ГЛУПАВИ ЗАВИСТА ВИ Е ГОЛЯМА НО ГЛУПОСТА ДВОЙНО ПО ГОЛЯМА