Атанасова – тежката артилерия на ГЕРБ

Мога да се справя с тази работа, обяви номинираната за министър
16 мар 2012 17:11,
207
Атанасова – тежката артилерия на ГЕРБ
Новият министър Десислава Атанасова. Снимка: Булфото

Чувствам се като тежката артилерия на ГЕРБ, а не като хвърлена на кучетата. Това коментира пред журналисти номинираната за здравен министър Десислава Атанасова.

Тя обяви, че първото нещо, което ще направи, е да подкрепи създаването на анкетна комисия за лекарствената политика, предложена от опозицията.

Атанасова имала и конкретни идеи за мерки, за промяна в нормативната база и подзаконовата уредба, без да се налагат драстични промени в Закона за здравното осигуряване и в закона за лекарствените продукти.

„Не желая да се ангажирам с проценти, надявам се в рамките на един месец потребителите да усетят намалението на цените на лекарствата“, коментира още Десислава Атанасова. Тя подчерта, че работи добре с ресорния вицепремиер Симеон Дянков. Обяви още, че ревизия на работата на Стефан Константинов нямало да прави. Нямало да се връща назад, а ще съсредоточи действията си напред.

„Години наред много министри са се опитвали да правят реформи.  Всеки ден нещата стават все по-зле, надявам се, че " невидимите" неща ще се усетят след края на мандата на ГЕРБ“, допълни Атанасова.

Още по темата
Тя била наясно защо премиерът е освободил Константинов, както и с приоритетите на правителството и на ПГ на ГЕРБ.

"Знам приоритетите на правителството, на парламентарната група и мисля, че бих се справила с тази работа", призна новият здравен министър.

Според нея здравеопазването е надпартийна тема и решенията трябвало да се вземат с консенсус.   Атанасова  покани останалите политически сили и съсловните организации да я подкрепят.

На въпрос кога ще стане известен новият управител на НЗОК тя припомни, че той се избира от парламента и срокът е до 22 март.

По-рано днес Бойко Борисов заяви, че е избрал Атанасова за министър, защото можела да влезе с „летящ старт“ във ведомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
2
 
! Отговори
Чавес преди 12 години
Тази е поредната "Калинка" от кохортата на бате ви Бойко.....
159
1
 
1
 
! Отговори
Стиляна преди 12 години
Дано да успее да постигне намаляване на цените на лекарствата, както обещава до 1 месец. Още повече, че фармацевтите декларираха готовност за редуциране на цените. А комисия в парламента едва ли е нужна...
158
0
 
3
 
! Отговори
Тя преди 12 години
Много антипатична жена, още повече привлича негативи с помпозни и гръмки изказвания, които към момента не е подплътила нито с действия, нито със смисъл. А това, че до 1 месец потребителите щели да усетят намалението, е направо смешно. Като толкова ги разбира нещата и е идейна, какво е правила досега, та не ги е реализирала идеите си и защно не сме й чули предлаженията за намаление на цените. Все пак шеф на комисия е била. Или е чакала министерското кресло, че да може да блесне...ама надали!
157
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бизнес партньорства и любовни афери оплетоха кандидатдепутатските листи за парламентарния вот. Първите четири позиции в русенския списък на ГЕРБ се оказаха в плен на сложни интимни взаимоотношения. В София-област и Бургас двама съдружници напират за 41-вото народно събрание от листите на конкурентни партии герберите на Цветан Цветанов и РЗС на Яне Янев. Скандалите не подминават и "Атака" приятелката на евродепутата Димитър Стоянов Деница Гаджева, заема първото място в листата на Волен Сидеров в 24-ти софийски избирателен район. Това показва само бегъл поглед върху кандидатдепутатските списъци, депозирани от партиите в ЦИК.Сексскандал тресе от няколко дни насам русенската структура на ГЕРБ. Причината е подредбата на избираемите позиции в регионалната листа на партията. Неин водач и мажоритарен кандидат е областният координатор на формацията и бивш шеф на полицията към РДВР-Русе Пламен Нунев. Според местни активисти Нунев лично наредил кандидатите на следващите три позиции, и то на шуробаджанашки принцип. "На второто място сложи "дамата на сърцето" си Десислава Атанасова, която е общински съветник от ГЕРБ и юристконсулт на русенската болница. Третото и четвъртото място си поделят приятелките Светлана Ангелова и Даниела Миткова", заявиха съпартийци на Нунев от структурата в областния град. През 2007 г. Десислава Атанасова влезе в местния парламент пак под давлението на Нунев. Благодарение на личното му застъпничество тя беше сложена на избираемата втора позиция в изборната листа. В момента напористата дама оглавява две общински комисии сигурност и обществен ред и по териториалното и селищно устройство
156
0
 
0
 
! Отговори
dimitar1931 преди 12 години
Наистина тежката артилерия е в министерството на здравеопазването.Там се раздават най-тлъстите бонуси,премии и еднократи добавки,ая г-жата като председател на здравната комисия както министера не е знаела.Та то и финансовия министер не знаел,чакаха Бареков да им подскаже къде зимуват раците.АЛО БОЙКО, как я виждаш тази работа,щели искар4аш целия мандат или народа ще те изхвърли на бонищетоооооооооооооо
155
1
 
1
 
! Отговори
ТЕЖКА АРТИЛЕРИЯ ИЛИ. преди 12 години
ЛЕКА КАВАЛЕРИЯ НА ГЕРБ!!!
154
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Само не мога да разбера Райчинов какво толкова и се радва,и на него ли е духала?
153
0
 
6
 
! Отговори
ци преди 12 години
Поредния боков цинизъм в кадруването.
152
0
 
6
 
! Отговори
калинка преди 12 години
Искрето фидосова е тежката артилерия, боце. По скоро е от леката кавалерия, за обйздване. Тази може само да .о ...ема и е видно отдалече че е много опитна. Сигурно е от околоМРЪСното шосе. Бушонче калинково.Сладурана.
151
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Най големите к -ви и алкохолици са от Дулово,елате да видите в Разградската болница какъв десант има от тях,ама Боко е бил възродител в Дулово.
150
0
 
4
 
! Отговори
дядо преди 12 години
на българина такава артилерия му се полага20 години се радва на фойерверкии сега децата му са с тотално объркани понятия за това какво е артилерияи какво е тежка артилерия- за управляващите тежка артилерия е да взимат тлъсти заплати- като три години официално казаха че няма да има ръст на доходитесамо че това не се отнася за тежката артилериятака че спокоще бъдете под ударите на тежката артилерия няма да ви се размине
149
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредната фръцла с много претенции и малко покритие. Като и гледам малкото *** чело, направо се смайвам от наглоста и да се нарече тежка артилерия. Вероятно ще бъде поредната, която ще си даде тлъсти бонуси.
148
0
 
15
 
! Отговори
Филия с мас преди 12 години
Егати гаубицата!!!!
147
0
 
13
 
! Отговори
леката кавалерия: преди 12 години
Имаме си партия, която от 30 000 лекари да няма нито един привърженик, та слага случайни фръцли за министър. Може би , обаче, лекарите не са толкова глупави, колкото се опитват да ни внушат медиите. Ясно е , че нямат доверие в кабинета, та не са искали номинират никого за министър. Тая обаче много си е повервала, вижда се. Боже , пази България!
146
0
 
9
 
! Отговори
тежката артилерия преди 12 години
=Меракът на чичо Денчо!Имаше едни книжки навремето със заглавие от сорта:Здравеопазване ли? Това е много лесно. Тая била юристконсулт на малка болница и наистина, може да се е ошлайфала в "държавните" поръчки. Ама автоматично не може да е толкова сигурна в себе си, че е осъзнала сериозността на цялото здравеопазване. Нужно е много повече. Гадното е, че била "единствената". Дано не ни
145
0
 
11
 
! Отговори
Кейн преди 12 години
Е поне не е скромна и стеснителна
144
1
 
15
 
! Отговори
leon преди 12 години
Да се радваме , че Боко не я намери на някой паркинг по неговите магистрали.Това е поредния бушон,който ще гръмне когато му дойде времето.Предлагам на Боко да отиде да се полекува в някоя провинциална болница с орязан бюджет, а не в правителствена с двойно похарчени пари от бюджета й-за 2011- 31 мл.лева.Тия наши некадърни управляващи да палят свещи всеки ден , чеимат такъв овчедушен народ та ги търпи вместо да ги натика там където им е мястото.
143
1
 
8
 
! Отговори
Ruja преди 12 години
Оле! Лелееее! Майко мила.........
142
3
 
16
 
! Отговори
СРС преди 12 години
КАКВА ТАЯ СМОТЛА БЕ ГЕРБ,БАСИ СМЕХА-ТЕЖКА АРТИЛЕРИЯ-ХаХаХа.............СМЕШНИЦИ ОСТАВКА!!!
141
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тая е гола вода - ОЧЕВАДНО Е. В същност тя е олицетворение на цялата политика на ГЕРБ - ГОЛА ВОДА - НЕКАДЪРНИК ДО НЕКАДЪРНИК, НО ЗА СМЕТКА НА ТОВА ПЪК АЛЧНИ КОЛКОТО СИ ИСКАТ!!!