Делян Добрев – един министър на 33 години

Бившият депутат от Хасково наследява Трайков
Обновена: 16 мар 2012 14:56 | 16 мар 2012 10:10,
243
Делян Добрев – един министър на 33 години
Делян Добрев. Снимка: Impact Press Group

Делян Добрев ще е новият министър на икономиката и енергетика, съобщи премиерът Бойко Борисов.

Той беше заместник на подалия оставка Трайчо Трайков с ресор енергетика от 18 май 2011 година.
Делян Добрев е роден през 1978 г. в Хасково. През 2002 г. се дипломира като икономист в Wesleyan University, Мидълтаун, Кънектикът, САЩ.

Специализирал е счетоводство и финанси в Лондонския университет по икономика и политически науки.
Добрев е експерт по управление на европейски проекти, финансово и данъчно законодателство.
Професионалната му кариера започва в консултантската компания KPMG в Торонто, Канада и Нютон Финанс Мениджмънт Груп – София, България. 

След завръщането си в България Добрев работи в Областната управа на област Хасково и като ръководител проекти с европейско финансиране в Агенцията за подпомагане развитието на малкия и средния бизнес, Районен съд – Хасково, Алианс за регионално сътрудничество и развитие и други.

До назначаването си за заместник-министър е народен представител, член на Комисията по бюджет и финанси и на Комисията по икономическа политика, икономика и туризъм в парламента, където е избран за заместник-председател.

Още по темата
Кандидатурата на Добрев за икономически министър предстои да бъде одобрена от парламента. Структурни промени във ведомството няма да се правят.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още по темата: делян добрев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Министърът не е виновен, че има министерство "пенкелер"-икономика, енергетика, туризъм, което би трябвало да обобщава държавните приоритети в икономиката. Министерството на младежта и спорта да бъде с един министър и той да не е Игнатов. Трябва млад човек, който да работи за образование по направление печеливша икономика в света.Лошото е, когато образованите хора имат за шеф примитивен , необразован физкултурник, който се оглежда в огледалото и да пита кой е най-хубав на света.
164
1
 
6
 
! Отговори
Немеца преди 12 години
До 174Знания и опит се получават като тръгнеш по стълбичката да се издигаш. Какъв опит ще натрупаш като станеш шеф, без да имаш опит? Смешно изказване от твоя страна
163
3
 
18
 
! Отговори
Nemeca преди 12 години
Стана тя *** на 33 години да става министър на най-важното министерство. Пълен цирк, пълен абсурд, пълна липса на кадри в това правителство. Просто смешна история. Той и царя ги назначаваше такива юпинца и видяхме каква я стъкмиха тогава. Завършил в САЩ - голям праз. Просто жална ни майка още една година до изборите.
162
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Слушах този човек в Референдум по телевизията.Харесвам по-младите хора, те трябва да трупат опит. Те са креативни, видели са други неща, имат различно поведение. Те ще управляват - със знания и култура!Ще му е трудно, желая му успех.Не е порок млад човек във властта. Трудното е, че старите са обиграни и ако не им влиза в играта, го затриват. Бедна ви е фантазията как.Време е да дойдат точно такива хора.Да променят консерватизъм, да покажат наученото.Надявам се.
161
0
 
12
 
! Отговори
аз преди 12 години
Докато закони подпомагат монополисти, няма значение кой е министър!
160
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 166. Ако зависеше от Найденов, веднага. Само да е добро момче.
159
2
 
11
 
! Отговори
аз преди 12 години
поредната пионка...чудят се,какво да правят...
158
8
 
21
 
! Отговори
Пророк Исай преди 12 години
На България вече и Господ не може да й помогне! Който може и има акъл да се спасява далече от задаващата се нова национална катастрофа...Тя ще бъде последната в историята на тази държава, защото едва ли някога пак ще се възроди .
157
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този Дечко дали знае на кое викат ток?В детската градина чакат на опашка за следващите министерски постове!
156
6
 
9
 
! Отговори
к преди 12 години
Тоз ми прилича на гробар.
155
1
 
18
 
! Отговори
До № 163 преди 12 години
За да е успешен един администратор, управленец, то той задължително трябва да има свое мнение. А мнението се придобива със свой и чужд опит. Докато не се опари бебето, то няма да се научи да се пази от топлото. Та и нашият младеж Делянчо мамин назначен, напомня ми за друг хасковлия назначен за милионер Банев.
154
1
 
34
 
! Отговори
смех преди 12 години
Скоро очаквайте да сложат и некой министър-студент 2-3 курс в Пернишкия Университет.
153
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
164, абе ей, стара ти е информацията бе.Вече имат и 18-годишен министър.Сега има изпити на петокласници и най-добрия ще стане вицепремиер...
152
13
 
7
 
! Отговори
и още нещо преди 12 години
за драскаджийте. вие чували ли сте нещичко за Естония. през 90-те години сме били на един старт. даже са били по-зле и от нас. правителството им през 92-ра година, което осъществява най-големите промени в държавата, благодарение на които в момента Естония е доста по-напред е било със средна възраст на министрите 26-28 години, а министър-председателя 32-годишен.
151
21
 
6
 
! Отговори
успех на министъра преди 12 години
много са елементарни всички платени драскаджий. какво като е твърде млад новия министър. аз пък смятам, че в младите хора е ключа към успеха. всички на възраст над 40 в тази държава са опорочени, къде от "комунизма", къде от "прехода".
150
1
 
7
 
! Отговори
само бой преди 12 години
и тая шушумига Дянков къде се е покрила, трябваше да вземе ресора на икономическото министерство при себе си
149
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да беше държал Трайчо, той Гоцко и без това след края на мандата на това правителство щеше да измие срама с обещания за вечна дружба и любов с новото СССР
148
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
откъде ги отбирате тея *** направо не знам. и между другото, канадските университети не са в топ 100 на световните, нищо че е близо до САЩ. Сещате се кво ви казвам нали? то и ние сме близо до Германия, ама нямаме нищо подобно на Макс Планк. и ***
147
0
 
18
 
! Отговори
до 156 преди 12 години
за министър трябва някой с интелигентно излъчване, а не с излъчване на мутра. кво, ще ходи да ги бие катарците да му пуснат некой лев ли?
146
1
 
17
 
! Отговори
до 156 преди 12 години
ква е средната възраст на това правителство? 32 години? и само пожарникаря е старши и неговото аверче ЦвЦв, и Аню... мутренска история