Делян Добрев искал да напусне заедно с Трайков

Оставката на икономическия министър била поискана от Цветанов
Обновена: 16 мар 2012 14:43 | 16 мар 2012 11:58,
172
Делян Добрев искал да напусне заедно с Трайков
Трайчо Трайков тепърва ще си депозира оставката. Снимка: архив, БТА

Оставката на министър Трайчо Трайков е поискана вчера от вицепремиера Цветан Цветанов, а не от Бойко Борисов. А номинираният за негов наследник Делян Добрев е искал да напусне заедно с него.

Това заяви министърът в оставка Трайков, който дойде в НС да благодари на колегите си.

„Не съм член на ГЕРБ и логично не бих могъл да подам оставката си пред политическата партия.  Затова сега отива в Министерския съвет, за да я депозирам“, добави той. Вчера от пресслужбата на кабинета официално съобщиха, че Трайков и Константинов са подали оставки, които били приети от премиера.

Икономическият министър обясни, че снощи, веднага след завръщането на делегацията от Катар, оставката му била поискана от вицепремиера Цветан Цветанов.

„Това не беше необходимо, защото премиерът можеше всеки момент да ми каже, че вече нямам доверието му и аз щях да я подам без никакъв проблем. Затова, въпреки тези странни обстоятелства, сега отивам в МС да я подам“, обясни Трайков. По-рано днес вицепремиерът Цветан Цветанов обяви, че Трайков е подал оставка по лични причини.

Още по темата
„Мотиви не ми бяха посочени, освен с половин уста за конфузната случка в Катар, което е нелепо. Според мен истинските причини за отстраняването ми рано или късно ще станат известни на хората. Може и да греша“, добави министърът в оставка.

„Гледах интервюто на министър-председателя, той каза някои неща, които, ако се случат по този начин, значи греша. Но ако „Белене” се осъществи при сегашните условия, значи не греша. Ако не бъдем подкрепени да защитим позицията си за 59-те километра в „Южен поток" и възвращаемост над 8 на сто, а не 8 на сто, значи не греша. Ако до края на месеца не бъдат намалени цените на газа по сегашните доставки с 10-15 процента, значи не греша. Но ако всички тези неща се случат, значи греша и наистина причината е конфузът в Катар", каза Трайков.

Той благодари на колегите си от Министерски съвет, с които са работили добре във време на криза. Благодари и на колеги от ПГ на ГЕРБ, която много пъти го е подкрепяла. „Започнахме страшно много добри неща. Предстоят да се случват много интересни проекти в икономиката и енергетиката”, каза още Трайков.

„Ако действително моят наследник е Делян Добрев, защото снощи той искаше да напусне заедно с мен, ако действително е приел, както каза министър-председателят, аз ще се радвам. Той може да се справи”, добави още икономическият министър в оставка.

Той така и не отговори на въпроса дали е ходил на плаж в Катар, както твърди премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Един сравнително свестен министър имахме, при това полагаше усилия и работеше, но риташе срещу ръжена а това на "Нашето Слънце-Бойко" не се нрави въобще и резултата не закъсня.
152
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Знае ли някой колко е платил татко му на Дилянчо(и той ли е полицай)?Горкото момче,не знае на кой свят се намира,жал ми е да го гледам
151
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 12 години
Спокойно, приятел! Царската корона не тежи толкова, колкото си мислиш ти! Не трябва нищо да правиш! Само трябва да имитираш, че работиш! Разбра ли ме? Споко!
150
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трайчев е единственият мислещ човек в това правителство. Всички други са жалка картина. Приличат на измъчени второкласници повтарачи.
149
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
младо кариеристче сънува бонуси
148
2
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 12 години
Тоя малкия има образователно ниво бакалавър, това май не е висше, а? С това образование не може да стане държавен служител, той станал министър! Егати, още един намерен на кръстопът!
147
0
 
2
 
! Отговори
Странжата преди 12 години
Абе Д.Добрев и ХРИСТОС е бил на 33 но за разлика от теб е бил предаден а ти си подвел и предал Тр.Трайков след като си искал да напуснеш заедно с него.Защо ли не напусна ,какво ли ти обеща бащицата?Как ли те прикотка -внимаваи да не те хвърли на кучетата!!!!06
146
0
 
2
 
! Отговори
до 158 преди 12 години
Или пък ЦБ?!?
145
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Питам се кой е Премиер - ЦЦ или ББ?
144
2
 
1
 
! Отговори
ДА ТАКА Е преди 12 години
МИШОЦИ,СМЕШНИЦИ НЕЗНАМ ЗАЩО БОЙКО ГИ Е ОДОБРИЛ ЗА МИНИСТРИ,ЗАТОВА ВСИЧКИ ЩЕ МУ ТЕГЛИМ МАГАРИИТЕ,ТРАЙЧО,СТЕФЧО,А СЕГА НЕЩЕШ ЛИ ДЕЛЯН И ТОЙ ИСКА Д НАПУСНЕ НО БОЙКО ГО ХАРСВА,АТАНАСОВА 33 Г.АБЕ ХОРА СТАВА ,ЧЕ НАРОДА СТРАДА ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА НАШИТЕ РОДИТЕЛИ КОИТО МИЗЕРУВАТ А ТЕ СЕ ЧУДЯТ,МАЙ ТРАЙЧО ЩО ЗА ИЗКАЗВАНЕ ЩЯЛ ДА ИЗЛЕЗЕ ПРАВ ЗА БЕЛЕНЕ ,ЗА ШИВТОВИЯ ГАЗ,КАТО ТОПЧТО ТУК ИМА ТУК НЕМА,НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ТЯХНОТО ПРОРОЧЕСТВО А ДЕЛА.
143
1
 
12
 
! Отговори
123 преди 12 години
на герб никога не са му трябвали мислещи хора.на тях им трябват хора които да слушкат скакво им се казва и работят винаги с подадена декларация която ги задължав да изпълняват само повелята на партията.и при първото им друго мислие те са веднага вън от групата на герб.
142
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
другите избори ще гласувам за доган, честна думичка
141
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сещам се за случая, когато Трайков спипа далаверката с шефа на НЕК руснаците. Тогава Дянков беше побеснял. Сега Дянков се крие - май ми намирисва, че точно той всъщност играе задкулисно.
140
2
 
10
 
! Отговори
София преди 12 години
И двамата бяха честни и сериозни министри! Щом ги махат, значи не са необходими мислещи хора на ББ.
139
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е то винаги в Българя политиката е била такава. Отстраняват се неудобните, за да се сложат пионки. Цветанов нагло лъжеше, че било решение на Трайков, а се оказва, че той му искал оставката. Физкултурник с/у човек с образование. Познайте кой ще надделее?
138
0
 
16
 
! Отговори
Magitu преди 12 години
И на всичко отгоре ББ искал референдум за шистовия газ и за АЕЦ Белене-а бюлетините щял да брои ЦЦ. Баси тъпата държава! Маите ще излязат прави за 2012г.!!!!!!!!!
137
0
 
28
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Господ да ни е на помощ! Бойко направи най-голямата си грешка. Явно влиянието на Цветанов върху него е огромно. Отстраняват най-добрия и кадърен министър, който имаха. Явно го сменят с марионетка заради предстоящите преговори с руснаците. Тези неща ще лъснат скоро както казва Трайков.
136
0
 
13
 
! Отговори
Magitu преди 12 години
Трайков стана жертва на енергийния октопод!!!!!!!!!!!
135
2
 
17
 
! Отговори
теле преди 12 години
и здравният министър е много добър и знаещ. знам го от човек, който го познава. Това, че го махат и него е още едим много тревожен сигнал...отдавна не е имало толкова смислен началник на здравното министерство...
134
0
 
8
 
! Отговори
Вола преди 12 години
Това не означава, че защитавам и подкрепям други религии или тези които в България сега наричаме "мутри" и са сега силните на деня. Напротив, това че има някои мъже, които успяват със сила и арогантност да си пробият път в живота и за сметка на останалите, не ги прави носители на Българския дух и Българщината. Нито пък думите на исляма ще въздигнат Българския дух. Те са му чужди. Как може да се събуди Българина от клиничната смърт?