Дянков знаел за оставката на Трайков още преди три дни

"Десислава Атанасова ще е прекрасен здравен министър"
Обновена: 16 мар 2012 17:42 | 16 мар 2012 17:42,
50
Дянков знаел за оставката на Трайков още преди три дни
Дянков знаел за оставката на Трайков още преди три дни. Снимка: Булфото

„За смяната в правителството знаех още преди три дни, докато изпълнявах длъжността премиер при отсъствието на Бойко Борисов от страната”. Това заяви в Пловдив вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков.

Той е знаел и мотивите за смяната на Стефан Константинов и Трайчо Трайков, тъй като е поддържал телефонна връзка с Борисов.

По-рано днес обаче Трайчо Трайков съобщи, че оставката му е била поискана снощи, веднага след завръщането на делегацията от Катар,  от вицепремиера Цветан Цветанов, а не от Бойко Борисов. Трайков уточни, че днес ще депозира оставката си в Министерския съвет.

Тази сутрин Борисов мотивира изненадващата смяна на Трайков с бавното темпо, с което работил. Но чашата преляла с проваления бизнес форум в Катар.

Снощи пък от пресслужбата на кабинета официално съобщиха, че Трайков и Константинов са подали оставки, които били приети от премиера.

Още по темата

За министъра на здравеопазването Стефан Константинов стана известно, че е подал оставката си още на 13 март, но едва снощи разбрал, че тя може би ще бъде приета.

Вицепремиерът Дянков каза добри думи за номинираните да заемат освободените министерски постове.

„Десислава Атанасова ще бъде един прекрасен здравен министър, защото тя е запозната с проблемите и работата в тази сфера, както и с парламента”, коментира Дянков по повод новите назначения.

Според него новият министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев също е подходящо назначение, защото е в час с работата си и до няколко дни щели да проличат положителните резултати.

„С Трайчо Трайков работихме много добре, но понякога хората се изморяват”, коментира още вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянков ,кажи от къде си купи яйца под 30 ст. !!!! ТОИ СИ Е ГЛЕДАЛ НЕГОВИТЕ ДВЕ ЗАКЪРНЯЛИ ВУНЯЩИ ЯИЦА И РЕШИЛ ДА ГИ ПРОДАДЕ ЗА 10 СТ.
6
0
 
21
 
! Отговори
Йово преди 12 години
А Дянков кога ще го сменят, и той е некадърен.
5
0
 
14
 
! Отговори
гербераст преди 12 години
до няколко дни ще има изненадващи резултати от работата на това шиле Делян ...или ще се окаже бременен,или с фалшива диплома от селския университета колко е в час с работата си когато има стаж по-малко от година като зам-министър ... само времето ще покаже
4
12
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
БСП квото ви кажат от централата това пеете. Там милсещите не са на почи, само изпълняващите.
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тея кво, ще се състезават с Цецо кой повече и по-отдавна знае всичко ли ?
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** ГАДИНО ***
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия се скъсват да лъжат ! И кво , като си знаел за оставката бе треторазряден счетоводител такъв ! Кажи как успя за има-няма три години да опукаш / както казва Вожда ти / толкова пари от фискалния резерв ? Толкова си некъдърен , че и на състезание по некъдърност пак ще заемеш последно място !