Добрев останал, защото Борисов го искал

Номинираният за министър помислил, че има критики и към него
Обновена: 16 мар 2012 15:45 | 16 мар 2012 15:30,
118
Добрев останал, защото Борисов го искал
Делян Добрев получава поздравления от президента Плевнелиев. Снимка: БТА

Делян Добрев снощи е разбрал, че името му се спряга за министър на икономиката и енергетиката. Кандидатурата му била обсъждана на заседанието на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, а предложението дошло от премиера Борисов.

От думите на Трайчо Трайков стана ясно, че ръководството на ГЕРБ е обсъждало оставката му, без тя реално да е била подадена, макар че от партията и пресслужбата на кабинета съобщиха обратното.

На въпрос към Добрев защо и той е имал намерение да подаде оставка заедно с Трайков, номинираният за министър отговори: „В първия момент бях изненадан и не знаех дали евентуално няма критика и към моята работа. Премиерът даде достатъчно ясно да се разбере, че критика към моята работа няма и достатъчно поясни мотивите за това”. 

„Не знам дали има човек, който уверено да твърди, че е подготвен за министър. Това е много голяма отговорност”, добави Добрев.

Икономист съм и имам конкретни виждания по отношение на подкрепата на малките и средните предприятия и как да привлечем повече външни инвеститори, като им предоставим административни облекчения, допълни Добрев.

Той беше категоричен, че решението за АЕЦ „Белене“ в никакъв случая няма да се вземе на тъмно. Добрев обаче допусна, че може би ще се наложи удължаване на срока за вземане на решение за АЕЦ "Белене".

Още по темата
„Засега не мога да дам отговор на въпроса дали до края на март ще бъдат готови всички факти по този проект и дали ще имаме достатъчно време да вземем решение за неговото продължаване или спиране“, каза той пред журналисти в парламента.

По-скоро този срок не е достатъчен и трябва да се търси допълнително удължаване, за да преценим
всички факти и да направим необходимите обсъждания както в пленарната зала, така и пред обществото, посочи Добрев.

Той заяви, че основните му усилия ще се насочат към ресора "икономика" и ще обърне особено внимание на усвояването на средствата от еврофондовете по оперативната програма "Конкурентоспособност", на допълнителни политики за подкрепа на малкия и на средния бизнес и на мерки за привличане на външни
инвеститори.

По информация от снощи заплатите на работниците в ОЦК Кърджали са платени, предстои плащане на заплати и на служителите на Горубсо Мадан, заяви още Делян Добрев. По думите му това не е достатъчно, за да се запази концесията. Ако не бъдат осигурени безопасни условия на труд, тя ще бъде прекратена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мале-мале......гледайте канал 3
71
0
 
13
 
! Отговори
Румяна Желева преди 12 години
Да , страхотен избор, поредната Румяна Желева , браво!!!!! С коя ръка да се кръстя ?
70
0
 
16
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 12 години
Това "***" ще довърши икономиката.
69
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
О неразумни юроде, поради що избра това Наказание ББ да води българското племе?
68
1
 
14
 
! Отговори
77 преди 12 години
77, 1. Повечето хора нехаресващи ГЕРБ са интелигентни, тоест няма как да са комунисти. 2. Повечето хора в ГЕРБ са комунисти. Виж им биографиите. Я баща партиен секретар, я учил в Симеоново. 3. Най-големия грях на ББ ще е в това, че с некадърността си ще върне комунистическите *** "на бял кон". Простия народец като нищо ще избере БСП на следващите избори.
67
0
 
7
 
! Отговори
до 77 преди 12 години
Ей каруцарче , бегай да спиш
66
0
 
14
 
! Отговори
Руми преди 12 години
Къде е Румяна Желева ? няма ли министерство за нея
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Четвъртият мъж, на снимката, кой ли е? Много обидена физеономия е направил. Дали не е друг зам. на Трайчо, с мяколко дена повече стаж, от Делянчо и разочарован, че е пренебрегнат?
64
1
 
9
 
! Отговори
Anticvet преди 12 години
Ето го бе - Цв. Цветанов със свинската физиономия!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
63
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трайков беше ерудиран и интелигентен, но този Делян Добрев е голям лизльо.
62
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
комсомолче - натегач:)Загуби доверието ми още преди да е почнал!
61
0
 
12
 
! Отговори
до Таня преди 12 години
Да си ***, не си те са неграмотни. Да си луда, не вярвам те нямат компютри. Тогава кой нормален още може да напише нещо положително за Герб, не няма такъв. Остава само да си *** и то пълна, завършена
60
1
 
14
 
! Отговори
История преди 12 години
1330 г история , по-слаб ръководител от ББ, тази държава не е имала , питайте Божидар Димитров
59
0
 
1
 
! Отговори
Швейк преди 12 години
ох мамините, ще се разрева от умиление. тоз отпред се е размекнал като ашуре на пловдивската джумая, а онзи изодзад олдун е вперил поглед към младото поколение министри. ха ха. самия министър не знае още каква точилка е захапал. хи хи. ах има и един неадекватен на заден план, от чийто поглед се разбира че Цецо току що се е изпърдял като магаре.
58
0
 
11
 
! Отговори
Мери преди 12 години
Г-н премиер, не зная какво ви казват съветниците, но МИЕТ е основното министерство на кабинета то включва икономика, енергетика, туризъм. А самата икономика включва предприятия, заводи, комбинати (доколкото ги има) , които произвеждат стока, която се продава. Т.е. тъкмо това министерство образно казано е министерство на ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ, които трябва да захранват с пари Министерството на финансите, които то разпределя по пера. МИЕТ включва и един от печелившите отрасли на икономиката енергетиката, както и туризма. Защо му включихте и язовирите си е ваш проблем. Та начело на МИЕТ трябва да бъде опитен, зрял министър, който да бъде на ти с промишлеността и енергетиката, като и ресорните замове на тези отрасли трябва да са много опитни хора. Иначе рискувате този младеж с жълто около устните ако има опитни замове, те да го пързалят като шейна подобно на мин. Константинов, а ако и те са млади като него кабинетът да падне заради младостта и неопитността на ръководството на МИЕТ. Защото за пореден път повтарям: МИЕТ е моторът на вашия кабинет и това вие би трябвало добре, ама много добре да го знаете. Младите хора са да носят папки,да си изказват мнението и да вдигат лозунги по медиите и телвизиите, а опитните хора да работят и да поддържат нивото на министерствата, доколкото могат и им се разрешава да работят. И запомнете още едно нещо: икономист начело на МИЕТ е противопоказно този човек и поне 2-3 замове трябва да бъдат инженери по съответните отрасли, и само 1-2 заместници и двама н-к дирекции трябва да бъдат икономисти. Иначе след 2-3 месеца пак ще има рокади...
57
0
 
8
 
! Отговори
64 преди 12 години
64, Погледни министрите в Европа и тогава ни давай акъл. Повечето там са над 50 години. Ама там си знаят интереса и не слагат да ги управляват неподготвени слагачи !
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
коментар 46 се отнасяше до коментар 39
55
1
 
9
 
! Отговори
Танче, Танче преди 12 години
58, Моето момиче, 33 годишен = НОВОБРАНЕЦ в живота :) Ще минат години и ще разбереш за какво говоря. А точно този не ми се вижда и много интелигентен :)
54
4
 
2
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
Въпрос - колко ще струва на рубладжийската *** положителен изход на референдума за АЕЦ-а или шистовия газ? Ако гласуват 2 млн. души(твърде съмнително, че ще отидат толкова...) и подкупят половината от тях, и им дадат на подкупените по 50 лв., това е = 50 млн. лв. Сега да видим колко печели Русия от доставките на газ, с 200$/1000куб.м. по скъпо, отколкото продава на Германия? 3000000 х 200$ = 600млн.$!!! Или близо 1 млрд лв. с/у 50 млн. лв. Въпросът е Русия ще инвестира ли тези 50 млн. за да си осигури с години напред по 1 млрд. лв. чиста печалба на година? Мисля, че това е риторичен въпрос... Затова НЕ ТРЯБВА да има референдум! Същото е и с АЕЦ-а!
53
7
 
5
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
На жалката, платена *** ще кажа само, че днес Борисов ясно даде да се разбере КОЙ ще спечели следващите избори. Толкова е очевАдно това, което прави, че коментара е излишен! До тази сутрин бях притеснен дали не уволнява Трайков, защото е против Белене. Това, че го уволнява, защото е забавил диверсификацията на газовите доставки(тръбата към Турция), напълно ме устройва. Да видим Добрев докъде ще я докара. Но да знае, че изграждането на алтернатива на руския газ, е задача 1 в длъжностната му характеристика!CЪЩО ТАКА, МНОГО ме устройва, за всичко платено до момента по Белене, да си получим един реактор и да го монтираме като 7-и в Козлодуй. А АЕЦ-Белене, ако изобщо отговаря на българския интерес, да се разисква и да се сключи евентуално НОВ ДОГОВОР! Но чак след като е сигурно, че ще е изгоден за България, чиито интереси са над всякакви съображения! И последно, май Кратунчо почва да увира, какви ги е надробил с мораториума над шистовия газ. Сигурно като е видял какво представлява Катар, държава, която не позволява на *** ЕКО-*** да определят енергийната й политика. Дано му уври кратуната, че само като почнат проучвателните сондажи и цената на руснаците ще падне с 20-30%. А какво ще стане, когато поляците след няколко години започнат да ПРОДАВАТ добития шистов газ, не ми се мисли за руската мечка, която освен да размахва газовата тояга, друго не знае...