Добрев останал, защото Борисов го искал

Номинираният за министър помислил, че има критики и към него
Обновена: 16 мар 2012 15:45 | 16 мар 2012 15:30,
118
Добрев останал, защото Борисов го искал
Делян Добрев получава поздравления от президента Плевнелиев. Снимка: БТА

Делян Добрев снощи е разбрал, че името му се спряга за министър на икономиката и енергетиката. Кандидатурата му била обсъждана на заседанието на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, а предложението дошло от премиера Борисов.

От думите на Трайчо Трайков стана ясно, че ръководството на ГЕРБ е обсъждало оставката му, без тя реално да е била подадена, макар че от партията и пресслужбата на кабинета съобщиха обратното.

На въпрос към Добрев защо и той е имал намерение да подаде оставка заедно с Трайков, номинираният за министър отговори: „В първия момент бях изненадан и не знаех дали евентуално няма критика и към моята работа. Премиерът даде достатъчно ясно да се разбере, че критика към моята работа няма и достатъчно поясни мотивите за това”. 

„Не знам дали има човек, който уверено да твърди, че е подготвен за министър. Това е много голяма отговорност”, добави Добрев.

Икономист съм и имам конкретни виждания по отношение на подкрепата на малките и средните предприятия и как да привлечем повече външни инвеститори, като им предоставим административни облекчения, допълни Добрев.

Той беше категоричен, че решението за АЕЦ „Белене“ в никакъв случая няма да се вземе на тъмно. Добрев обаче допусна, че може би ще се наложи удължаване на срока за вземане на решение за АЕЦ "Белене".

Още по темата
„Засега не мога да дам отговор на въпроса дали до края на март ще бъдат готови всички факти по този проект и дали ще имаме достатъчно време да вземем решение за неговото продължаване или спиране“, каза той пред журналисти в парламента.

По-скоро този срок не е достатъчен и трябва да се търси допълнително удължаване, за да преценим
всички факти и да направим необходимите обсъждания както в пленарната зала, така и пред обществото, посочи Добрев.

Той заяви, че основните му усилия ще се насочат към ресора "икономика" и ще обърне особено внимание на усвояването на средствата от еврофондовете по оперативната програма "Конкурентоспособност", на допълнителни политики за подкрепа на малкия и на средния бизнес и на мерки за привличане на външни
инвеститори.

По информация от снощи заплатите на работниците в ОЦК Кърджали са платени, предстои плащане на заплати и на служителите на Горубсо Мадан, заяви още Делян Добрев. По думите му това не е достатъчно, за да се запази концесията. Ако не бъдат осигурени безопасни условия на труд, тя ще бъде прекратена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
10
 
! Отговори
:) преди 12 години
Пионките на ББ и ЦЦ са много весели и засмени :) Сладуранки :)
51
9
 
3
 
! Отговори
Таня преди 12 години
Това, че вас вие не сте достигнали кой знае какъв етап в умственото си развитие не значи, че други млади хора са като вас! Напълно си е възможно на тази възраст човек да знае, да може, да действа! Вярвам на младите хора в политиката! Време е да се изкорени това закостеняло мислене. При днешното динамично ежедневие, хиляди комуникационни и информационни канали е нормално всеки , който има желание, да постигне много.
50
3
 
7
 
! Отговори
ГРОБОКОПАЧА преди 12 години
Какво го питате, какво се чудите и какво умуват, това е една тотално деградирала държаваизпаднала в тотална безпътица, без визия и без перспектива,няма посока за нас, няма правилен ходбуквално след Борисов и потопГРОБОКОПАЧА на България, ГРОБАР НОМЕР 1 ББ
49
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов - най-голямата и най-гадната мутра в страната !
48
5
 
1
 
! Отговори
до 53 преди 12 години
а даже си и неграмотен,не можеш да пишеш
47
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пожарникаря го посрещнаха в Катар по джапанки, ама тоя ако отиде в Катар ще го посрещнат по патлаци ;)
46
3
 
5
 
! Отговори
до 50 преди 12 години
не ни вие герберси педеру..гели ще си ходите, ще бягате като бити пед...аси
45
2
 
4
 
! Отговори
Томас преди 12 години
тези хора зорлем гледат да изгонят и последния свестен българин от тук
44
0
 
8
 
! Отговори
руси преди 12 години
хахах, снощи късно тр.тр. чул ,че си подал оставката и днес отишъл да я подаде
43
4
 
3
 
! Отговори
до 48 преди 12 години
кой те е вързал да го траеш ,ходи в гърция
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България би могла да поеме нов външен дълг. Това обяви държавният глава след днешната си среща с ръководството на ГЕРБ в рамките на инициирания от него месец на политическите консултации.Честито българи...
41
3
 
6
 
! Отговори
11111111111111111111 преди 12 години
Този травестит ми се повдига като го видя, как ще го траем 4 години
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 40,искам читави хора - какви политически пристрастия имат не ме засяга. Вече трета година слушам - ние сме зле, ама предишните, както и "кой ми *** в гащите". Не искам *** ***, необразован и невероятно некомпетентен, да решава съдбата на народа ни, защото той това прави
39
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
абе тези булки от герб какво се кипрят.я да се махат че толкова са писнали на всички че.....стачка
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
..."и не знаех дали евентуално няма критика и към моята работа"... Човечето не може да прецени как се справя, с работата? Уплел се е като пиле в калчища, както казва народа.
37
1
 
3
 
! Отговори
BIG AL преди 12 години
В условията на относителна демокрация и прозрачност , руските агенти , като Рапона , просто ще бъдат по- предпазливи , по селски -хитри и нагли...Защо ли присъстваме на "прегоовори" между ДВЕ КРИМИНАЛНИ БАНДИ-от зората на "прехода"..А той може ли и друго ??Само че , сега се опитва да баламосва НЕ другата банда , а цял един народ или поне тези , нормалните граждани от този народ, които не са руски агенти ..С други думи : златевци , боковци , р.овчаровци , гейчета и манчевци , по-ниско разредни агенти - се опитват да ни будалкат - за НАША сметка ...Колкото бензина СЕГА ви е по- евтин , толкова и руските агенти, ще ви прдават "евтин" ток ..)Руменовчаровци и сие Рапони :)))))
36
1
 
6
 
! Отговори
станкова преди 12 години
кога има време да се изучи, да поработи, да добие опит, че да бъде и министър........докога с тези социали експерименти в нашата държава
35
6
 
3
 
! Отговори
до 33 преди 12 години
а да ни управляват крадливи *** и евреи за теб е по добре защото им лижеш задниците
34
0
 
10
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Защо ми се струва,че Бойко се обгражда само с жени и политически и....професионално,малолетни субекти.На 32 години,бил 10 месеца в министерството и така се е...опекъл и всичко знае,че и дядо Г да дойде,тоя е непоклатим.Пълна...порнография,както в кадрови,така и във всякакъв друг аспект.Това може би за Боко е допустимо,защото той без да има ценз или поне стаж на полицай,стана главен секретар на МВР.Да не говорим,дали има някаква подготовка икономическа,полититическа,филосовска,езикова,за премиер.
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хора, важното е да се изкара още една година, защото падане на правителството би било пагубно. Да го изтраем мутрафона още малко и после с боц където му е мястото. Слуховете са, че е вече милиардер тиквата между другото