Катар преля чашата за Трайков. Борисов останал единствен фен на Константинов

Зам.-министър Делян Добрев поема икономическото ведомство
Обновена: 16 мар 2012 14:42 | 16 мар 2012 08:55,
358
Катар преля чашата за Трайков. Борисов останал единствен фен на Константинов
Борисов бесен на Трайков заради Катар. Снимка: архив, БТА

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев ще седне на стола на подалия оставка Трайчо Трайков. Това съобщи премиерът Бойко Борисов пред БНТ по повод смените в кабинета. Вчера той прие и оставката на здравния министър Стефан Константинов.

Борисов мотивира изненадващата смяна на Трайков с бавното темпо, с което работил. Но чашата преляла с проваления бизнес форум в Катар.

"Много неща започнахме да правим с Трайчо Трайков. Вече три години все още сме само започнали. Ако трябва да сравним енергетиката в предишното правителство и сега, разлика няма. По много теми в икономиката изостанаха“, заяви Борисов.

По думите му темпото, с което работи правителството на ГЕРБ, е за един мандат да се направят повече неща, отколкото другите за 2-3 мандата. Борисов беше категоричен, че е нямал разногласия с Трайков по важни проекти, както за АЕЦ „“Белене“, така и за отнемането на лиценза на „Лукойл“.

Има капка, която прелива и  това е икономическият форум в Катар, обясни обаче Борисов.

Посещението било брилянтно организирано от външно министерство. Николай Младенов направил абсолютно всичко в дипломацията и се справил прекрасно.

Дойдоха ни на крака в хотела, на форума. Привлякохме специалисти в инфраструктурата, за инвестиции от 100 милиона евро”, подчерта Борисов.

„Защо трябваше да има откриване в 10.00 часа, как ще накараш арабите да дойдат толкова рано, когато началникът им го няма“, възропта обаче премиерът. 

"В същото това време, в което Ники Младенов се печеше на бавен огън, защото започнаха да ми се обаждат от София, а аз 45 минути след този икономически форум, който в кавички бяха започнали в 10.00 часа, при положение, че след 45 минути ми започва срещата с емира. Изключителна глупост. Не трябваше да има сутринта обявен такъв форум. И цял ден медиите в България се упражняваха върху нас. Защо?

И най-вече като тръгнах за емира, погледнах, гледам си го, Трайков се пече на плажа. В това време Ники Младенов идва и казва "няма хора, не е организирано, не става". Тази капчица ми преля чашата", обясни Борисов.

По думите му независимо, че Делян Добрев е млад, на 33 години, той щял да се справи много по-добре. Структурни промени в МИЕТ нямало да се справят.

Относно оставката на здравния министър Борисов заяви, че я е приел трудно, защото Константинов бил честен човек.

Още по темата
„Има добри идеи, но той не разбра, че институциите са тези, които превръщат идеите в реалност. Само аз съм му фен, скара се с всички“, каза още Борисов. Константинов влязъл в конфликт с половината министри, заместниците му, НЗОК, а  „депутатите не искали да го чуят“.

Борисов бил му обяснил, че е закъснял с намаляването на цените на лекарствата.

„Защо сега, когато ти пари под краката, за милиони намали цените, а не преди една година. И ме излагаш мен да обяснявам аз за лекарствата. Откъде да знам аз колко струва аналгина“, обясни Борисов какво е казал на подалия оставка Константинов. 

За негов наследник премиерът избирал между два варианта. На въпрос дали това са шефката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова или на здравната – Десислава Атанасова, премиерът отговори: „И двете са много добри“.

Борисов щял да види къде ще се създаде по-малко вакуум.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
1
 
6
 
! Отговори
Dodo преди 12 години
и как разбра, че Трайко е на плажа? Наблюдава с бинокъл или просто е решил и той да поплажува посред зима та да смае репортерките в България с тена си?
256
1
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 12 години
...ТУКА ТУРИМЕ ТАПА..СА И ТАМ...!
255
1
 
1
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 12 години
...БУЛГАРСКИО ЦАР ПЛЪХ ПО ДЖ КЛАВЕЛ...ХИХИ...МАНИ ОТ СМЕХ ШСИ БУТНЕМ КАПУШИНОТО...ХИХИ...!...КЕСО ЧЕСО БУЛГАРИЯ...КАПИШИ...ХИХИ...!
254
1
 
1
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 12 години
...А ДА ПУФТОРИМЕ ..НЕМА МРЪДАНЬЕ...ХИХИ...!...НЕШТО БУНТОВЕ...? ...АРЕ НЕМА НУЖДА...ХАХА...!
253
2
 
6
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 12 години
.... А БАЦКО Е ОБИКНОВЕН ПУЖАРНИКАР ИЗПОЛЗВАЧ...И ПРЕДАН КАМУНИСЪ...ХИХИ...ТОВА Е ГОЛАТА ИСТИНА ЗА БАЦЕ С ФИЛИЯТА С МАС И СКЪСАНИТЕ ГУМЕНКИ....!...ИЗПОЛЗВА МАКСИМАЛНО СИТУАЦИЯТА ...ПРЕКАРА ТЪПИО ЦАР...И СТАНА ЦАР НА ПРОСТАЦИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ.. СЪБРА И ДОКАРА У ПАРЛАМЕНТО НАИ ГРОЗНИТЕ И *** УРУНГЕЛИ ОТ ПРОВИНС И ВИЕ МУ ПОДАРИХТЕ ВЛАСТА И ЖИВОТИТЕ СИ...СА *** БЕЗ ДА ПИШТИТЕ ШО НЕМА МРЪДАНЕ...ХИХИ...БАЦКО Е ВАШИО СПАСИТЕЛ...ХАХА...!
252
2
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 12 години
....НАЛИ ЗНАЕТЕ ЧЕ СТРАДАТ ***..ТАКА ЧЕ НЕ СЕ ОПЛАКВАИТЕ...НА ПЛАЖА У ДОХА ТРАИЧО... БАНЕВИ И СЛУГИНАЖА ПРАИ ТЕН...ВИЕ ГЛАСУВАХТЕ ЗА ТЕХНИО ТЕН..ХИХИ...!....ПА СЕГА РЕВЕТЕ..ХАХА....!
251
0
 
6
 
! Отговори
arhar преди 12 години
След като Тр. Трайков си подаде оставката като министър, то IQ - то на кабинета повиши ли се или се понижи значително ?
250
9
 
3
 
! Отговори
voice преди 12 години
Когато българите почнат да плащат по $1000 долара за линейка да ги закара до болницата както е в Австралия тогава да ми реват. И в линейката няма доктори както е при нас, а парамедици които само кръвно могат да мерят. Икономиката това, икономиката онова... дришни.
249
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като изключим неграмотноста ти, има ннещо вярно в иначе изключително тъпия ти коментар. БСП и ГЕРБ са едно и също (и разбира се това е БКП). За останалите ти бисери, виж коментара под мен.
248
1
 
7
 
! Отговори
До 301 преди 12 години
Да, всичко живо е малоумно........., само лауреата, който не знае какво да направи, за да пише на кирилица е гений! Върви спори с такова тъпо животно.
247
9
 
3
 
! Отговори
dasdq преди 12 години
as nemoga da razbera vsi4ki li ste maluumni samo pluete po bsp i po gerb a vsa6nost partiite koito zakopaha balgaria bqha sds i ndsv pomislete varhu tova
246
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДЕН СЛЕД ДЕН БОКО ТИКВУНЯ ЗАТЪВА ВСЕ ПОВЕЧЕ В ЛАЙНАТАКРАДЕ УПОТИТО И НАГЛО И КОВЕ КОВЧЕГА НА ГЕРБКУЧЕТАТА ЛАЯТ...А ГЕРБАВИЯ КЕРВАН ВЪРВИ С *** *** НАПРЕД КЪМ *** НА ИСТОРИЯТА
245
4
 
24
 
! Отговори
Обективен преди 12 години
Ейй хора!Това бездарно управление ще ни излезе солено.Разсипаха икономиката мамка им.Доят и рекетират и малкото останал мърдащ бизнес.Предните ни стрижеха, а тея нещастници направо ни дерат...без опойка.
244
1
 
4
 
! Отговори
А. КРЪСТЕВА преди 12 години
ДО 289Назови ги поименно
243
2
 
17
 
! Отговори
един преди 12 години
Наистина! Контрол трябва - повсеместен! Щом ББ не знае цената на лекарствата, значи не си ги купува! Щом не ги купува, значи не ги пие или ги получава даром. И дянков също!А Константинов - аут, защото:1. Не е прибрал тези двамата за принудително лечение2. Не е осигурил 240 допълнителни легла в заведенията за лечение на хора със "специфични" умствени способности3. Мислил си е, че от него нещо зависи
242
2
 
19
 
! Отговори
А. КРЪСТЕВА преди 12 години
Г-н Борисов,Защо включихте в делегациятана сем. Баневи и техните деца? С какво ще допринесат за развитието на държавата ни, след като същото семейство само я ограбва?Аз евакуирах моите деца ОТ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА ЗАПАЗЯ ЖИВОТА ИМ и да имат бъдеще, което тук не могат да получат тук. !!!!
241
3
 
8
 
! Отговори
Не! преди 12 години
Не знам за вас, хора, но на мен ми омръзна да слушам/чета несвързаните излияния на ББ... Колкото и да му подготвят изказванията, той си изригва всеки път мъжката... Жалко, болно и срамно...
240
3
 
9
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 12 години
....ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ Е ДОНАТ БЕ БАЦКО..НИ Е КРОАСАН...ОШТЕ ПОВЕЧЕ ПА ФИЛИЯ С МАС...НЕ Е И МАРКУЧ..НЕ Е И СКЪСАНИ ГУМЕНКИ...НЕ Е И ПАРТИЯ НА МИЛИЦИОНЕРИ И БИВШИ ПАРТИИНИ СЕКРЕТАРИ СЕЛЯЦИ СЕЛЯЧКИ И ВЧЕРАШНИ КЛОШАРИ...!...ЗАТОВА СРЕШТАТА ТИ С ДЕМОКРАЦИЯТА БАЦКО СИ ОСТАВА КОШМАР ЗА ТЕБЕ... ТИ ДЕТЕ НА ПРИРОДАТА ОТ БАНКЯ...МИРНО СЕЛО ОКОЛО СОФИЯ...!
239
2
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 12 години
....ЕДНО ВРЕМЕ ГЪСКИТЕ СА СПАСИЛИ РИМ..СА У КНЯЖЕСТВОТО РЕПУБЛИЧКЯ БУЛГАРИЯ ЯИЦАТА ОТ БАКАЛНИЦИТЕ ШЕ СПАСЯТ БУЛГАРИЯ...!....ОК НЕРОН..ХИХИ...БАЦЕ ЦИЦЕРОНЕ...ХАХА..ЦЕЗАРЕ БАНКЯСКИ..ХИХИ....!
238
0
 
14
 
! Отговори
А. КРАСТЕВА преди 12 години
г-н Борисов,защо в делегацията включихте сем. Баневи и техните *** деца. Дда си разширят " русалка" или какво елементарните им мозъци могат да "допринесатГ-н Борисов,Защо включихте в делегациятана сем. Баневи и техните деца? С какво ще допринесат за развитието на държавата ни, след като същото семейство само я ограбва? Аз евакуирах моите деца ОТ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА ЗАПАЗЯ ЖИВОТА ИМ и да имат бъдеще, което тук не могат да получат тук. !!!!