Премиерът се реши за Десислава Атанасова

Шефката на здравната комисия сяда в стола на Константинов
Обновена: 16 мар 2012 10:56 | 16 мар 2012 10:50,
129
Премиерът се реши за Десислава Атанасова
Борисов реши да понижи Атанасова. Снимка: Булфото

Председателят на парламентарната здравна комисия Десислава Атанасова ще е новият здравен министър.
Премиерът Бойко Борисов представи на президента Росен Плевнелиев Делян Добрев и Десислава Атанасова като новите министри на икономиката и на здравеопазването.

Това стана в началото на днешната среща на президента с ръководството на ГЕРБ в рамките на инициирания от държавния глава месец на "политическите консултации". 

Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в град Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, политология и европейска интеграция. Владее английски, немски и руски език. Била е юрисконсулт на русенската болница. Избрана е за депутат от ГЕРБ в 41-то НС от Русе.

Става председател на парламентарната здравна комисия през август 2010 година, като смени Лъчезар Иванов, подал оставка след скандала заради опита му да спре репортаж за негов приятел митничар.

Още по темата
По-рано днес Бойко Борисов обяви, че ще избира за поста на Константинов между шефката на здравната комисия Десислава Атанасова и шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Сега името на Менда Стоянова се спряга за поста управител на НЗОК, след като д-р Нели Нешева подаде оставка заради скандала с бонусите.

Името на Десислава Атанасова се спрягаше отдавана като наследник на Константинов. Миналата седмица обаче Борисов категорично опроверга информацията. 

"Нещо не са разбрали. Атанасова е на много по-висока длъжност от министър и няма да заема позицията на Стефан Константинов. Като видя някого спрегнат за министър във вестник, той не става. Като започнат някои хора да кадруват през вестниците, със сигурност няма да успеят", отсече тогава премиерът.

Атанасова пък публично остро критикуваше работата на Стефан Константинов. Тя определи мерките му за намаляване на цените на лекарствата като закъснели.

Десислава Атанасова става четвъртият министър на здравеопазването в кабинета на Борисов. 

Тя ще замени Стефан Константинов, който ръководи министерството само година и пет месеца. 

Преди него поста заемаше Божидар Нанев, който бе отстранен заради поръчка на ваксини против грип. Случаят бе предаден на прокуратурата и срещу него бе повдигнато обвинение за престъпление по служба.

За министър на здравеопазването бе назначена Анна-Мария Борисова. Тя си тръгна след несъгласуване с партийното ръководство на идеята за доплащане в болниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
9
 
! Отговори
Фидосова преди 12 години
"Атанасова: Чувствам се като тежката артилерия на ГЕРБ"Тая анонимница Атанасова хич да не се мъчи да се окичва с моите функции! Тежката артилерия на ГЕРБ съм аз и единствено аз! Напълно съм достатъчна.
89
3
 
17
 
! Отговори
леля преди 12 години
Когато аз бях млада, хората с възраст и опит бяха на почит и уважение и наистина имаше какво да научим от тях. Сега на почит са твърде младите без опит и не зная това добре ли е, но резултатите не ми харесват. Да са живи и здрави младите и нека не ми се сърдят, но така виждам аз нещата.
88
3
 
2
 
! Отговори
mima преди 12 години
това е избягване на темата - тук само се плюва, не се пише как може да се оправят нещата, избягва се и скандала с лекарствата, заради който си замина константинов, дори не се говори
87
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ ми прилича на "КАЛИНКА" -ще поживеем ще видим.
86
1
 
3
 
! Отговори
Бг преди 12 години
Защо не махнат този стол ,....който седне на него ,си заминава!?
85
1
 
10
 
! Отговори
лекар преди 12 години
Смях! Ха-ха-ха...И когато си мислиш, че не може да стане по-зле, то просто тотално се обърква! Що за майтап?! Утре ще излезе сигурно заглавие "Премиерът Бойко Борисов избра лекар да бъде новият министър на правосъдието". Това просто е смешно! Как може един юрист да знае от какво имат нужда болниците и изобщо здравната система. Хал хабер си няма сигурно тази жена от здравеопазване, ама нали е апетитен постът, НЕ Е ЗА ИЗПУСКАНЕ! Направо нямам думи!
84
2
 
4
 
! Отговори
kora преди 12 години
млади хора, дано имат алтернативно мислене и не карат по старата изпитана комунистическо-крадлива система, както всички от 1989 г. досега
83
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пичове, що коментирате Бойко Борисов? Идеята е как да коментираме новия здравен министър и как да оправим здравеопазването, а не само да плюем без алтернатова. каква е тази хейтърщина тук, ужасно е.
82
1
 
6
 
! Отговори
nqkoy, na kogoto mu преди 12 години
е в наща история има пример - свинар е станал цар - няма прецедент...
81
8
 
2
 
! Отговори
Здрасти преди 12 години
комунази, трупате ли злоба и простотия:))))))
80
2
 
9
 
! Отговори
Герберски химн преди 12 години
Калинка, калинка, калинка моя....Ех, калинка, калинка......
79
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сяда и вероятно също толкова скоропостижно ще излети...
78
2
 
4
 
! Отговори
pepa преди 12 години
дано поне тя се пребори с пипалата на Здравния октопод. Нито веднъж Огнян Донев не каза,ч е може да нали лекарствата, неговата Софарма не е била и сред фирмите, прeдложили намаление. Така той трупа стотици милиони, а хората и Здравната система изнемогва,.Чувам, че купил и мениджмънта на Актавис за да се държат високи цени на лекарствата. Здрaвната ни система е болна, изтъкана от подкупи и скандали. Трябва да бъде оздравена, който и министър да дойде, няма да се оправи ако не се вземат мерки срещу фармац. мафия
77
1
 
4
 
! Отговори
007,5 преди 12 години
Менда излезе умна жена.
76
1
 
9
 
! Отговори
69 преди 12 години
не просто министър, а министър на здравеопазванетоама кво ли чудно има, полицията се ръководи от физкултурник, а държавата от пожарникар, съвсем са си лика и прилика
75
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази е от кръстовището за Вакарел.Там има и бензиностанция ...
74
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Опа ла ла, още една обслужваща Калинка!
73
1
 
22
 
! Отговори
русенец преди 12 години
Буха ха ха ха хаааааааааа...не мога да не се изсмея на глас.Да ни е честита новата здравна министърка:))))))))))) едвали някога е имало и ще има партия,като ГЕРБ с толкова бедна банка кадри.
72
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази къде я намери Тиквата??Може би на разклона за Банки?ХА-ХА-ХАЗдравейте Смешници
71
1
 
20
 
! Отговори
До Миро преди 12 години
Ще оправи здравеопазването друг път. То за това трябва опит преди всичко, после и достатъчно акъл. Последното обаче не го притежава нито един кадър на ГЕРБ.