Премиерът се реши за Десислава Атанасова

Шефката на здравната комисия сяда в стола на Константинов
Обновена: 16 мар 2012 10:56 | 16 мар 2012 10:50,
129
Премиерът се реши за Десислава Атанасова
Борисов реши да понижи Атанасова. Снимка: Булфото

Председателят на парламентарната здравна комисия Десислава Атанасова ще е новият здравен министър.
Премиерът Бойко Борисов представи на президента Росен Плевнелиев Делян Добрев и Десислава Атанасова като новите министри на икономиката и на здравеопазването.

Това стана в началото на днешната среща на президента с ръководството на ГЕРБ в рамките на инициирания от държавния глава месец на "политическите консултации". 

Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в град Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, политология и европейска интеграция. Владее английски, немски и руски език. Била е юрисконсулт на русенската болница. Избрана е за депутат от ГЕРБ в 41-то НС от Русе.

Става председател на парламентарната здравна комисия през август 2010 година, като смени Лъчезар Иванов, подал оставка след скандала заради опита му да спре репортаж за негов приятел митничар.

Още по темата
По-рано днес Бойко Борисов обяви, че ще избира за поста на Константинов между шефката на здравната комисия Десислава Атанасова и шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Сега името на Менда Стоянова се спряга за поста управител на НЗОК, след като д-р Нели Нешева подаде оставка заради скандала с бонусите.

Името на Десислава Атанасова се спрягаше отдавана като наследник на Константинов. Миналата седмица обаче Борисов категорично опроверга информацията. 

"Нещо не са разбрали. Атанасова е на много по-висока длъжност от министър и няма да заема позицията на Стефан Константинов. Като видя някого спрегнат за министър във вестник, той не става. Като започнат някои хора да кадруват през вестниците, със сигурност няма да успеят", отсече тогава премиерът.

Атанасова пък публично остро критикуваше работата на Стефан Константинов. Тя определи мерките му за намаляване на цените на лекарствата като закъснели.

Десислава Атанасова става четвъртият министър на здравеопазването в кабинета на Борисов. 

Тя ще замени Стефан Константинов, който ръководи министерството само година и пет месеца. 

Преди него поста заемаше Божидар Нанев, който бе отстранен заради поръчка на ваксини против грип. Случаят бе предаден на прокуратурата и срещу него бе повдигнато обвинение за престъпление по служба.

За министър на здравеопазването бе назначена Анна-Мария Борисова. Тя си тръгна след несъгласуване с партийното ръководство на идеята за доплащане в болниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
8
 
! Отговори
Kardashtъъ преди 12 години
Ne e kardashian ne stava.
29
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов реши да понижи Атанасова. Снимка: Булфото
28
5
 
30
 
! Отговори
Ambulance преди 12 години
Министър трябва винаги да е лекар и то да е преминал през всички сфери-това е пълен абсурд.А да видим сега ще вдигне ли заплатите със 100%на хората с линейките за да има екипи или ще продължават за мизерните заплати,без привилегии да им посягат *** и те просто да напускат-а от това умират хора?????????????
27
3
 
17
 
! Отговори
СЪНАРОДНИК преди 12 години
Не ви ли се струва че нещо доста се концентрираха министерски и зам.мин. оставки. Това все повече мирише на некадърно управление. Кой може да очаква че новите министри венага с бясна скорост ще активизират работата на съотв.мин-во. Та то мандата им ще свърши доката опознаят служителите си по дирекции и оласти. Крайно време е за предсрочни избори. Това не е футбулен мач, измори се някой сменям го. Липсва целеносечена държавна политика и стратегия. Бойко не е помъдрял за премиер.
26
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вече няма да се осигурявам здравно, просто няма смисъл
25
8
 
18
 
! Отговори
sk преди 12 години
На ББ не му стана ясно че жена реформа не може да направи. за реформи се искат, смелост, решителност, идеи, компетентност, а не послушни служителки. поредния провал. същото като в правосъдието. пълен батак.
24
4
 
19
 
! Отговори
лекар преди 12 години
От експериментите на Борисов и от големите акули в бранша,българите ще се разболяват и умират със скорстта на светлината.Второ правителство все прави "реформи" и батакът става все по-голям,а уж всички са загрижени за здравето на нацията.Тази кариеристка най-после постигна мечтата си-да седне на министерски стол и да се вози в мерцедес.Честито на избраната.Тази вест ще премахне болежките на всички, гласували за ГЕРБ
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов реши да понижи Атанасова. alooooooooooooooooooooooo DNES:BG
22
1
 
9
 
! Отговори
iii преди 12 години
Сменете снимката! Тука е преди facelift-а1 :)Сега е малко ... по-опъната1?
21
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гледах я по тв7 веднъж, изглежда безлична и посредствена...
20
1
 
5
 
! Отговори
do 17 преди 12 години
kak taka ne se znae koj?! estestweno, che ceci apartamenta she go zameni :):):)
19
4
 
14
 
! Отговори
социалисто преди 12 години
Тая ли бе?!?!? Прадядо й е мастурбирал на мегдана и е бил пияница!
18
1
 
30
 
! Отговори
ime преди 12 години
Дано да не се налага да използваме системата. Тази съм я гледал при бареков и е *** като гХХ.
17
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вече има залози дали ще се задържи повече от 3 месеца. Не се знае и кой ще замени Борисов при оставка.
16
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За тая е ясно, следващият кой ще е ?
15
20
 
4
 
! Отговори
Софка преди 12 години
Още не е застъпила новата министърка на здравеопазването и вече я подозират в лобизъм за "Софарма" - явно някои болни мозъци им се привиждат плашила....
14
1
 
20
 
! Отговори
Хазарта преди 12 години
Айде сега някой букмейкър да обяви коефициенти колко ще изкара,да можем да залагаме да вземем някой лев защото здравословно пак сме прецакани.
13
1
 
21
 
! Отговори
ЗАЩО преди 12 години
Защо бе #1. Какво "ще видим". Оня Човек от Банки скоро каза, че вече ще назначава хора от тежката артилерия на ГЕРБ т.е от 120 милиметрови и нагоре. Тая Леля, като я гледаш, е поне 150 милиметрова. "Завършила е право, политология и европейска интеграция. Владее английски, немски и руски език. Била е юрисконсулт на русенската болница." И збележи, никакво медицинско образование! Само си е купувала лекарства за своите в къщи. Знае цените. Оня Човек от Банки си знае работата.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ето как се пълни банката с кадри :)))
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
E nama sto,taq KALINKA ,zavurshila pravo ,ste e ministersha na zdraveto?Kude e pravo ,kude e medicina???