Трайков и Константинов са пешки, смята Станишев

"Оставките са необходими, но недостатъчни"
Обновена: 16 мар 2012 15:15 | 16 мар 2012 15:15, Красимир Ангелов
101
Трайков и Константинов са пешки, смята Станишев
Станишев очаква още оставки от управляващите. Снимка: Булфото

Оставките в кабинета са необходими, но не са достатъчни, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

По думите му хората очакват от правителството да създаде среда, в която да работят нормално, да получават доходи, да си плащат данъците и да знаят, че има държава, която е ефективна, а "в България липсва посока на развитие и през последните месеци страната се движи от скандал към скандал".

"Всеки следващ скандал запушва предишния, но като цяло средата е безумна", допълни бившият премиер.

Той констатира, че работата и на министъра на здравеопазването, и на икономиката,  са отчайващи.

Станишев обаче определи Трайков и Константинов като "пешки", смяната на които няма да промени посоката на развитие на страната.

"В здравеопазването имаме четвърти министър за три години, а то е в абсолютен колапс - болниците са пред фалит, няма смислена реформа в сектора, лекарствата скочиха с 30 - 40 процента, а някои с пъти", отбеляза лидерът на социалистите.

Още по темата

По думите му в областта на икономиката и енергетиката нищо не е направено - има тотален срив на инвестициите, всички основни енергийни проекти, важни за България, са без движение.

"Последният резил бе "разходката" на 100 български предприемачи до Катар", напомни той.

Станишев коментира и оставката на заместник-председателя на Държавната агенция "Национална сигурност" Иван Драшков.

"Не знам каква е истинската причина за оставката му, но е очевидно, че във властта по върховете има голямо напрежение".

Според Станишев се очертава тенденция - когато Драшков напуска ДАНС, идват избори и правителството да си отива.

В заключение лидерът на БСП заяви, че не би се изненадал, ако последват нови оставки сред управляващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
7
 
! Отговори
ДО 35 преди 12 години
Във всяко правителство ,от 1989г,до сега ,всички сектори са ---СЕКТОР-ИЗМАМИ --а ценностите са:---ДАЛАВЕРА И ТЪРГАШ---!
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Самият факт , че мненията са поляризирани до крайност , на това че се делим на Гербаджии , Седесари , Бесепари и др., това че се мразим и плюем заради политическите си пристрастия , покозва че в държавата нещата не вървят , че проблемите са големи и трудно преодолими ! Нека някой да посочи друга нормално развиваща се страна , където това се случва ! А кой е виновен и кой има интерес от това и ще живеем ли по-добре така , нека всеки сам да каже ! А че ББ не решава , а задълбочава пролемите е ясно
43
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Човека поне имаше стил в храненето :))) вярно скъпи вечери, ама една вечера носеше по над 1 млрд. евро австрииски инвестиции на година :) пък сега Пожарникаря го посрещат по джапанки :)
42
1
 
13
 
! Отговори
Dan до Гошо Тъпото преди 12 години
Еееее ти пък има ли сме как да не сме имали по-голяма международна излагация, Станишката отиде до Москва на среща с Путин подсмърча пред кабинета му няколко часа, ама Путин така и не го прие, или си го забравил този случай!?
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
с много стаж и историк на руските униформи ха ха хаааааа
40
0
 
4
 
! Отговори
ахааа преди 12 години
До 30 - не си пенсионер, не си миньор - само си милиционер!
39
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЛЕЛЕЕЕЕ,ТОЗИ БЕЗ 1 ТРУДОВ ДЕН е за ГИНЕС!НЯМА ДРУГ В ГАЛАСТИКАТА ыСПЕЦИАЛИСТ ПО ВСИЧКО И НИЩО НЕ РАБОТИЛ!БЕШЕ ПРЕМИЕР СЪС СЪЩИТЕ ПОСТИЖЕНИЯ-НАЙ-МНОГО ПАРТИИНИ МИЛИОНЕРИ СЪЗДАДЕНИ ЗА ЕДИН МАНДАТ!ЩОМ ЗАМ.МИНИСТЪР ЗАКОННО Е ВЗЕЛ НАД ПОЛОВИН МИЛИОН ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КОЛКО СА СИ ДОКАРВАЛИ ОТ ТАКИВА ВЕЧЕРКИ И ЗАКУСКИ!ДАЙ ДА ДАДЕМ И ПОСЛЕ НИ ГИ ВРЪЩАТ ПОД МАСАТА зоабиколно! ПОВРЪЩА МИ СЕ!
38
0
 
15
 
! Отговори
ДО 30 преди 12 години
Само с фиш не става, има и едно нещо наричано покупателна способност със 100 лв можеш да си купиш един телевизор ама може и 2 и не защитавам тройната корупция........ ъъъ коолиция исках да кажа
37
5
 
19
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Боко,Боко,защо трябваше да отидеш до Катар,за да разбереш,че никой не те...бръсне и заслива.По...голяма излагация в международен план,едва ли сме имали.
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вярно е казаното, че "... хората очакват от правителството да създаде среда, в която да работят нормално, да получават доходи, да си плащат данъците и да знаят, че има държава, която е ефективна, а в България липсва посока на развитие и през последните месеци страната се движи от скандал към скандал". Но защо вече 22 години тези очаквания на хората не се получават ? Защо се допуска толкова некомпетентни и неподготвени хора да ни управляват ? Къде са се скрили умните и можещите ?
35
2
 
12
 
! Отговори
до 30 преди 12 години
Все полечка - той фискалния резерв е на привършване!
34
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом Серги е доволен - значи Боко греши! Вчера и Плугчиева прати в Швейцария - нещо голямо доволство пада!
33
9
 
6
 
! Отговори
Бг преди 12 години
Съси е доста борбен и е политик от Европейски тип ,НО тези ТЮФЛЕЦИ около него ,и Първанов ,го ---ОБЕСКОСТИХА !
32
3
 
21
 
! Отговори
до 30 преди 12 години
Не че се заяждам, ама в кой сектор днешното правителство си върши добре работата ?
31
6
 
11
 
! Отговори
непоправими щети преди 12 години
Както всеки друг диктатор, който се смята за незаменим, пожарникарят се е обградил със заменими изпълнителни пешки Цецо, Цецка, Трайчо, Стефан, Миро Фабержето и т.н. Целта е, когато дойде удар срещу диктатора, поради негова грешка, той да жертва пешката и по този начин да предпази себе си виждате ли, виновните са наказани. Такъв беше и случаят с Трайчо, със Стефан, и Лъчо. Такива ще бъдат и случаите с Десислава и с Делян. В момента се разиграва фарса замяна на едната пешка с друга пешка, този път втора употреба. *** е, че така пожарникарят винаги нанася и ще се нанася непоправими щети на нацията.
30
2
 
6
 
! Отговори
Dan преди 12 години
Е ако има как ,служебно да вземат властааааа, екстра ще му е на Станишев, ама вече и президента не е от тяхното котило таааа май май на отпадане от турнира за управлението и по-точно за намеса в управлението/в техния случай-на БСП/ на България отиват нещата!
29
11
 
14
 
! Отговори
БОЙ за СВОБОДА преди 12 години
Тоя гей кога ще върне нашите пари 3милн. лв.за лакардии и една вечеря,и кога ще бъде обезглавени тройната ламя говоря в буквалния смисъл,тия от морал и учтивост не разбират;дуган=2милн.лв.хонорар,мадритския тарикат симо над 3500 хектара гора и прилижащите палати...
28
20
 
9
 
! Отговори
до 26 преди 12 години
Е моя фиш за заплатата за 2009 е доста по-добър от този за 2008 ... а тази година е още по-добър. В много сектори правителството си върши добре работата и пари има.
27
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали не смятате , че ако Станишев нямаше качества , щеше да е немислимо да бъде председател на ПЕС ? Нали не смятате , че ако ББ имаше качества , животът на всички щеше да е по-добър ! Не смятате ли , че ако Цв.Цв. беше честен и толерантен към своите избиратели , щеше да каже от кого е получавал консултантски ? Вярвате ли на глупостите , с които обясняваше произхода на прословутите си апартаменти ?
26
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сега първия българин министър председател,другите все бяха продажни евреи,*** и т.н.,тия дето плюят Бойко СА КАТО ПРЕДНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ