Външно министерство спасило организацията в Катар

Николай Младенов иска дебат за икономическата политика
Обновена: 16 мар 2012 11:47 | 16 мар 2012 11:47,
125
Външно министерство спасило организацията в Катар
Николай Младенов. Снимка: архив, Булфото

Трябваше на време да преценим, че първата част от бизнес форума в Катар не трябваше да бъде организиран по начина, по който беше организиран.

Това заяви в кулоарите на парламента външния министър Николай Младенов, който беше похвален от Бойко Борисов за перфектната организация на посещението в Катар. Премиерът обаче обяви, че проваленият бизнес форум взел главата на икономическия министър Трайчо Трайков.

„И докато Ники Младенов се печеше на бавен огън, Трайчо Трайков се печеше на плажа“, обясни ситуацията по-рано днес премиерът. 

Още по темата
„Посещението в Катар трябваше да бъде изложение на българския бизнес, така бяха подбирани от Министерството на икономиката компаниите. За съжаление това не се случи. Изложението в българския бизнес не беше организирано навреме и не можа да се случи. Това, което успяхме да направим, е да спасим все пак по някакъв начин във външно министерство организацията на това събитие с бизнес форума и срещите там“, коментира външният министър. Той допълни, че не иска да обяснява кой за какво носи вина.

„Не може да очакваме в рамките на първите 15 минути или 15 секунди на едно случващо се събитие да постигнем резултатите. Резултатите се постигат с много работа и оттук нататък имаме много работа, която да свършим", коментира още министър Младенов.

Той каза още, че не се притеснява от подадените оставки и добави, че за него е важно да има сериозна дискусия за икономическата ни политика и насърчаването на българския износ

„Смятам, че е нормално във всяко едно правителство да се правят промени. Особено важно е това за нас сега в областта на икономиката. Какви мерки ще бъдат предприети, какви приоритети ще бъдат начертани за насърчаване на икономическия растеж, както в България, така и в Европа”, каза Младенов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
35
 
! Отговори
high преди 12 години
Много лошо впечатление как махленски Борисов говори, с лошо, за екс министри. Ами нали той ги е назначил!? Отделно, че провалът в Катар е по вина на външно- и това ли Трайков да им свърши, те за какво са външно???? Как може Младенов така да лъже и да се оправдава с друг колега за некадърността си. Един министър имаха, който искаше нещо да се случи хубаво и се пазеше от политически популизъм и го махнаха.
93
0
 
10
 
! Отговори
*/* преди 12 години
палячовци
92
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ПРОВАЛЕНАТА ВИ КОМАНДИРОВКА В КАТАР "? ДА ОТГОВАРЯ".!!!
91
0
 
16
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Като внук на активни борци против фашизма и капитализма Николай Младенов учи в елитната Първа английска гимназия в София. Според негови политически противници, по това време участва активно в младежкото комунистическо движение (Комсомола) и е последният секретар на Ученическия комитет на ДКМС на гимназията. КОНГАРЧУЛЕЙШЪН ... явно този скрои шапката на Младенов подло по комунярски... за да го разакрат от пътя на АЕЦ Белене и Лукойл произвола...
90
0
 
26
 
! Отговори
--- преди 12 години
Имаха един мъж в това правителство и милиционера-физкултурник го изгони!
89
0
 
34
 
! Отговори
сталин преди 12 години
Като син на агент от ДС , Николай Младенов добре е изучил номерата да се изплъзва като слузеста риба!
88
0
 
24
 
! Отговори
съветник преди 12 години
Лижи, Ники, лижи, че да не си следващия изгонен!
87
0
 
21
 
! Отговори
wtf преди 12 години
Диана Ковачева - дядото на министърката по бащина линия е бил доверен човек на Партията и е бил шофьор на Цола Драгойчева. Баща й също бил виден партиен функционер. Съпругът на Ковачева Венцислав Караджов също е добре дошъл на Позитано 20. По време на последните избори той е бил представител от квотата на БСП в ЦИК. Приближен е до екс МВР шефа от БСП Михаил Миков.
86
1
 
33
 
! Отговори
wtf преди 12 години
Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР.Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.Николай Младенов - племенник на Петър Младенов.Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.Симеон Дянков - стипендиант на фондация Людмила Живкова.
85
1
 
26
 
! Отговори
? преди 12 години
какви са задълженията на Външно и на Младенов? Откъде на къде Трайчо ще опира пешкира за този резил? Защо все Трайчо товареха с всичко и с язовири и с дейностите на външно, а сега го отстрелват? Може би е жертвено агне, защото не е член на ГЕРБ.
84
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя Младенов щом е протеже от комунистически род какво прави там ? Каква работа има в министерството че чак и външно, Те на вън само питат за *** и постилат червени килимчета. Бойко добре знае с какви хора работи така че да не се надява на голям успех,
83
0
 
9
 
! Отговори
Lilia преди 12 години
Izvinete za latiniztata!Arabite vaobshte ne sa maimuni - imat mnogo, ama mnogo petrol i tova im dava samochuvstvie! A tezi, koito gi upravliavat, sa ucheni, mnogo ucheni, tolkova ucheni, che si znaiat, che s nas rabota niama i ne biva da imat!Djapankite sa za nagledno obuchenie- za koito ne e razbral, che tova e taka!
82
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скрий се бе Комсомолски изтърсак !
81
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Верно бе ! От какъв род е този Младенов ?
80
1
 
18
 
! Отговори
No name преди 12 години
И аз от интервютата разбрах, че точно те са виновни за провала а не министърът на икономиката, но вече е късно, Тиквата да му мисли сега нали е много силен и горд.
79
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Честно казано Бойко е много заблуден човек. Навиват го от тук от там и не му дават възможност спокойно да ритне топката, а Трайчо Трайков взел че и на плажа отишъл. Абе ахмак, незнаеш ли че зависливите като те надушат и си аут
78
1
 
17
 
! Отговори
Soldier преди 12 години
Тоя е ГОЛЯМ МАЗНИК по мутрата може да го познаете !!!!
77
1
 
28
 
! Отговори
wtf преди 12 години
Николай Младенов е племенник на Петър Младенов! Поредното комунистическо внуче... А после не ми обяснявайте, че комунистите не са вече на власт!!!
76
0
 
20
 
! Отговори
ахмак преди 12 години
Както винаги така и сега пак търтеите отарваха кожата ! Бойко трябваше да уволни някоя стюардеса или чистачка. А що се отнася до бизнес форума ние в Катар нямаме българско посолство и не се ползваме с никакво доверие,Маймуните с джапанките знаят че българските управници търсят пътеща за обогатяване на собствения джоб.
75
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как го е спасило, като за мен точно то го е провалило!