Борисов да каже за мотивите!

Всички ходихме на плаж в Катар, изтъкна Трайчо Трайков
Обновена: 17 мар 2012 13:20 | 17 мар 2012 11:10,
303
Борисов да каже за мотивите!
Не си тръгвам разочарован, всички ходихме на плаж, рече Трайков. Снимка: архив, БТА

Мотивите за оставката на икономическия министър не са лични. Това обясни пред bTV самият Трайчо Траков.

„Ще се постарая да бъда максимално откровен и коректен,” каза Трайков и уточни, че е подал оставката си в петък на обяд, като не е посочвал мотиви, защото му е била поискана. По думите му премиерът Бойко Борисов е този, който трябва да даде каже какви са мотивите.
 
„Личните интереси са едно, но ако имаш кауза, която те прави политик, ако искаш да бъдеш български държавник, личното трябва да остане на заден план,” заяви министърът в оставка.
 
По думите на Трайчо Трайков по време на полета от Катар не е ставало дума за неговата оставка. Когато делегацията кацнала в София, вицепремиерът Цветан Цветанов го уведомил, че има политическо решение тя да му бъде поискана.
 
Премиерът казал впоследствие в разговор с Трайков, че нещата така му били представени, че отговорността за провала в Катар била изцяло на икономическия министър.
 
„Бях шокиран от изказването, че Министерството на икономиката не си е свършило работата,” заяви Трайчо Трайков.
 
Той добави, че външният министър Николай Младенов отказал помощ от икономическото министерство за организацията на проваления бизнес форум в Катар. Гафът бе представен като формалния повод за освобождаването на министъра.
 
Трайков обясни, че бил против организирането на този бизнес-форум, защото Катар е малка държава, бизнесът централизиран и няма нужда да се среща на подобни форуми, но Външно министерство поело организацията и отказало помощ.
 
„Когато видях какво се случва на този форум писах на Младенов, не ми е минало през ума да се оплача на премиера, ” сподели Трайков - „Виждам, че не съм го направил аз, а го е направил той. Винаги съм го смятал за приятел и единомишленик, защото имаме общи виждания по политическата ориентация за ролята на България.”
Трайков коментира и изказването на Бойко Борисов, че бил на плажа, докато форумът се провалял.
 
„За разлика от другите, аз имам 120 свидели къде съм бил - на форума,” заяви ексминистърът и добави, че досега никога не е имал такъв провал. „На плаж ходихме всички в почивката, в това не виждам нищо лошо - аз имам най-натоварената програма”, допълни той. 
 
Делян Добрев ще бъде добър икономически министър, заяви Трайчо Трайков, който призна, че е научил за назначението му от медиите и го насърчил да приеме предложението.
 
„Няма начин да не се греши – свръхчовеци няма. Опитът да се представяш за безгрешен е комичен и абсурден,” каза още Трайков. „Допускал съм грешки, но не и такива, които да са наранили обществения интерес.”
 
„Не си тръгвам разочарован, но бих искал нещата да могат да се случват по-лесно в политиката и управлението на страната,” категоричен беше Трайчо Трайков.
Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гаден номер е изиграл Младенов. Пълен непрофесионализъм. Да връщат парите за разходка и плаж в Катар!
225
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Николай Младенов е евреин, какво можеш да очакваш от един предател на СДС?
224
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 12 години
До 273Тошев ,Тошев,Не съм сигурен ти дали съм кръгъл , правоъгълен или завършен ***,но съм наясно ,че ти си ***.Сигурен съм ,че ако аз"мириша на мухъл" ти вониш на лай.а.
223
9
 
1
 
! Отговори
Тошев преди 12 години
270 ти си кръгъл и напълно завършен ***.Екипният играч играе в екип,когато има такъв.Преди двадесетина година беше както ти се иска:няма екип,нямаш мнение,има само правата партийна линия.270 вече миришеш на мухъл?
222
0
 
13
 
! Отговори
Един ахмак преди 12 години
Излиза, че номенклатурата от БКП били голяма работа! Обмислили са всичко предварително, разпределили са си ролите и постовете на децата, овладели са целия спектър на новосъздадените партии, както и безпроблемното прехвърчане от една управляваща партия в дуга /виж Н.Младенов/и безсрамното баламосване на цял народ. Хватката е желязна, за нея "бронебойни патрони няма открити, няма открити!"
221
1
 
41
 
! Отговори
high преди 12 години
Tрайков беше единствения министър, който не си служеше с политически популизъм, винаги отговаряше на журналисти, не се криеше, отстояваше позиция, даваше конкретни аргументи и каза не на Белене твърдо.А знаем, как Борисов се "ядоса",когато Трайков уволни подлогата-шеф на НЕК, че е подписал без министерско решение. Гласувах за ГЕРБ, вярвах в тях, но сега вече -не. Аз за племенника на Петър Младенов-Танкиста и Симеон Дянков няма да гласувам- егати и некадърните и подли министри,а махнаха свестните
220
23
 
8
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Трайчо,Стига си се правил на страдалец."Борец за национална енергийна независимост".А стига .Ние също сме ходили на училище.Не е нормално премиерът да казва едно ,ти да казваш друго и да си мислиш ,че ще те търпи.Не съм фен на Борисов ,но ако бях на негово място също щях да те изгоня.Ти не си екипен играч. Ти си най -обикновен индивидуалист играещ за американските интереси.
219
0
 
16
 
! Отговори
до 246 преди 12 години
първо провери,че и Трайков е от комунистическо семейство иначе нямаше да е в герб.петър младенов е един от предателите на БГ заедно с Луканов.Престанете да ги наричате комунисти.вижте какво е комунизъм първо.Новият министър на икономиката е племеник на Петър Младенов,те всички в герб са все деца на бивши номенклатури,а Б.Б. мразел ,,комунистите,,*** лъжеца.Министъра на транспорта баща му е също първи секретар в плевен преди 89г.
218
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако е така, както казва Трайков, много *** история. Пък и не вярвам да ходи на плаж по време на преговори. Чак толкова не е глупав. Да се радва, че се отърва леко от това министерство и сега може да си гледа живота.
217
0
 
21
 
! Отговори
Фатмагюл преди 12 години
Правителството започва да излъчва по ТВ нов български сериал-тази вечер от 20.00 ч. гледайте Първа серия на сериала "Каква е вината на Трайчо"-Трайчо срещу Яшаранови, грешка срещу Цецко и Бойко. Поанайте кой е главата на змията?Не виждате ли че основни действащи лица в сериала срещу Трайчо са синове на кадри на бившата ДС -очаквайте Втора серия "Каква е вината на Пламен (Константинов). Накрая серията "Каква е вината н народа", ще се излъчи по време на избориИмето е взимствано от турски филм
216
2
 
10
 
! Отговори
NRC преди 12 години
mahnaha edinstveniq ministar, koito stavashe za neshto ...
215
0
 
48
 
! Отговори
родолюбец преди 12 години
Надявам се Трайчо Трайков да излезе с достоинство от ситуацията , в която го вкараха и да разкрие задкулсните игри на това продажно правителство . Честните българи ще му бъдат благодарни .
214
0
 
37
 
! Отговори
Младенов? преди 12 години
... Министър Младенов? Ами той е ... латентен гей и естествено ще дрънка каквото му падне и каквото му кажат; е, какво да каже, че си пада по ...? Няма да стане!Министъэр Младенов е доста коварен!А на колко години този псевдомъж се задоми, нали знаете ...? Ха, сега ..!
213
1
 
47
 
! Отговори
ИВАН-СОФИЯ преди 12 години
МОЛЯ ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ БИЛИ НА ЕКСКУРЗИЯ В КАТАР ДА ВЪСТАНОВЯТ СРЕДСТВАТА ЗАЩОТО ТЕ СА ОТ НАШИЯТ ДЖОБ!И АЗ ИСКАМ НА ПЛАЖ НА ДЪРЖАВНИ РАСНОСКИ!ЧУ ЛИ ПОЖАРНИКАРЮ ОТ БАНКЯ?ЕГАТИ И РЕЗИЛА!
212
1
 
49
 
! Отговори
радо преди 12 години
Герберчетата са страхливи мишки. Дебелия тартор ги мачка и унижава и не се намира мъж сред[тях да защити името си. Пълна гнусотия от ***.И това *** нещо герб ни определя деня и бъдещето на децата ни- срам.
211
19
 
2
 
! Отговори
Серьожка Путьов преди 12 години
Всички рубладжии на които плащаме редовно да се активизират във форума СЕГА !
210
0
 
17
 
! Отговори
16-та съветска НРБ преди 12 години
Тук гнилоча е взел връх, промитите мозъци не вдяват, матриала гледа турско, колхоза е навред, толерира се подлизурството и послушанието. Кондурджията стана първи а аристократа набедиха за некомпетентен. Журналята са проститу..и печелещи от платени публикации и новини. Мафията е превзела всичко до последната структура. Емиграция докато не са я забранили, че им трябва евтина работна ръка без претенции и облъчена от простотия.
209
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За пореден пък стана ясно , че Борисов и Цветанов са лъжци.
208
3
 
38
 
! Отговори
Разбойници преди 12 години
Има едни детски приказки за разбойниците, които завършват така:Събрали се разбойниците около откраднатото гърне със злато и започнали да го делят. Скарали се, извадили ножове и револвери и се изпотрепали.Та и герберската история.Нито Трайчо е света вода ненапита, Николета Младенова още по-малко - но тя е по-удобна. Накрая ще останат Боко и Цвъцо - кой на кого пръв ще тегли....
207
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
еми явно не са им чели приказката за лъжливото овчарче като са били малки... ще вземе Бойко да каже някой път и някаква истина, ама няма да има кой да му повярва...