Борисов да каже за мотивите!

Всички ходихме на плаж в Катар, изтъкна Трайчо Трайков
Обновена: 17 мар 2012 13:20 | 17 мар 2012 11:10,
303
Борисов да каже за мотивите!
Не си тръгвам разочарован, всички ходихме на плаж, рече Трайков. Снимка: архив, БТА

Мотивите за оставката на икономическия министър не са лични. Това обясни пред bTV самият Трайчо Траков.

„Ще се постарая да бъда максимално откровен и коректен,” каза Трайков и уточни, че е подал оставката си в петък на обяд, като не е посочвал мотиви, защото му е била поискана. По думите му премиерът Бойко Борисов е този, който трябва да даде каже какви са мотивите.
 
„Личните интереси са едно, но ако имаш кауза, която те прави политик, ако искаш да бъдеш български държавник, личното трябва да остане на заден план,” заяви министърът в оставка.
 
По думите на Трайчо Трайков по време на полета от Катар не е ставало дума за неговата оставка. Когато делегацията кацнала в София, вицепремиерът Цветан Цветанов го уведомил, че има политическо решение тя да му бъде поискана.
 
Премиерът казал впоследствие в разговор с Трайков, че нещата така му били представени, че отговорността за провала в Катар била изцяло на икономическия министър.
 
„Бях шокиран от изказването, че Министерството на икономиката не си е свършило работата,” заяви Трайчо Трайков.
 
Той добави, че външният министър Николай Младенов отказал помощ от икономическото министерство за организацията на проваления бизнес форум в Катар. Гафът бе представен като формалния повод за освобождаването на министъра.
 
Трайков обясни, че бил против организирането на този бизнес-форум, защото Катар е малка държава, бизнесът централизиран и няма нужда да се среща на подобни форуми, но Външно министерство поело организацията и отказало помощ.
 
„Когато видях какво се случва на този форум писах на Младенов, не ми е минало през ума да се оплача на премиера, ” сподели Трайков - „Виждам, че не съм го направил аз, а го е направил той. Винаги съм го смятал за приятел и единомишленик, защото имаме общи виждания по политическата ориентация за ролята на България.”
Трайков коментира и изказването на Бойко Борисов, че бил на плажа, докато форумът се провалял.
 
„За разлика от другите, аз имам 120 свидели къде съм бил - на форума,” заяви ексминистърът и добави, че досега никога не е имал такъв провал. „На плаж ходихме всички в почивката, в това не виждам нищо лошо - аз имам най-натоварената програма”, допълни той. 
 
Делян Добрев ще бъде добър икономически министър, заяви Трайчо Трайков, който призна, че е научил за назначението му от медиите и го насърчил да приеме предложението.
 
„Няма начин да не се греши – свръхчовеци няма. Опитът да се представяш за безгрешен е комичен и абсурден,” каза още Трайков. „Допускал съм грешки, но не и такива, които да са наранили обществения интерес.”
 
„Не си тръгвам разочарован, но бих искал нещата да могат да се случват по-лесно в политиката и управлението на страната,” категоричен беше Трайчо Трайков.
Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
251Абе мухльo такива баламурници като теб закопават нормалните българи."склонен да вярвам ....." защо трябва да "вярваш" бе ВЕРВАЩИИиииий???Нямаш ли нещо в КУХАТА глава да мислиш ами "ще вярваш"???Не можеш ли да съпоставиш фактите за pазбереш че Боко ЛЪЖЕ и че виновният е мадам Младенова???Не разбираш ли колко НАГЛО герберитре лъжат за ОЧЕВАДНИ неща?Сещаш ли се какво става с НЕ ОЧЕВАДНИТЕ неща???Като например с Дянковите сметкикоито показва??Имаш ли идея че Бг е във фактически БАНКРУТ??
205
0
 
26
 
! Отговори
Валери преди 12 години
Искаме снимки от плажа!
204
2
 
53
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Като знам Никито каква политическа лека жена е, съм склонен да вярвам на Трайков.... Истината е, че ровеше в корпоративните интереси на много ояли се петролни босове, та се търсеше повод да сгафи, за да го махнат. Делян-чо ще е послушен
203
9
 
23
 
! Отговори
селски бек преди 12 години
Бат Бойко,ще ме извиняваш гласувам за теб ама с Трайков,много се изложи!
202
2
 
36
 
! Отговори
чиновник от ГЕРБ преди 12 години
Така е Трайчо, никито се е събудил по-рано от тебб и те е наклепал. Изпреварли те е е.
201
1
 
56
 
! Отговори
до 246 преди 12 години
Трайков е досатъчно интелигентен да не пада до нивото на Младенов- племенникът на Петър Младенов -Танкиста, нали помните кой е и защо Млденов постъпи така, като се изфука, че спасил бил форума. Трайков е умен и начетен човек и няма да тръгне да вади криливи ризи, да обижда дребнаво- той все пак не е пожарникар или физкултурник, нито е *** от комунистическо семейство
200
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо ми изтрихте поста бе ***?Защото казах че Боко-тиквата е лъжец ли?Цензура ли има в Бг.Ще пиша до Съвета на Европа че в *** има авторитарно управление и цензура в медиите.
199
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да каже, ама не му отърва...или Цецко не му дава
198
1
 
42
 
! Отговори
high преди 12 години
Трайков не можа да се пребори с некадърниците министри на финансите и външно. Как може Борисов да махне него, а остави смешниците Дянков и Младенов, които си нямат и идея за какво са там.Младенов постъпи грозно като каза,че те били спасили форума, а не било тяхна работа.А каква е работата на МВнР,др. Младенов? Каза,че посланиците не се занимават с бизнес, а в същото време каза, че трябвало да помагат.САЩ имат Уорлик да лобира, Англия имат British Council,а вие един форум не можахте да оргнизират
197
0
 
56
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
Българинът Тр.Трайков изгоря,заради чифутските номера на Младенов.Бойко бе ти кьорав ли си бе????????????????????
196
2
 
33
 
! Отговори
Бай Тошо преди 12 години
Трйчо е пич!
195
1
 
58
 
! Отговори
Стария преди 12 години
Николайчо, синчето на ДС-ченгето,излезе чист от мелето,изучил е на баща си номерата,как да натопи другаря си и да му стовари всичко на главата.
194
1
 
58
 
! Отговори
- преди 12 години
Трайчо е свестен! Борисов се изложи тоя път, а Младенов е едно ***...
193
0
 
63
 
! Отговори
Стоян преди 12 години
Николай Младенов е човек от номенклатурата. Просто прочетете биографията му. Не бих седнал и една бира да изпия с него., като я чета и ми прилошава.
192
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стратегически теми да се обсъждат. САЩ, високомерно ни смятат за "***" територия, нямали са нищо общо с нас, освен с подстрекаването да се унищожаваме на Балканите, провокират НЕДОСТОЙНАта ни политика. Когато някой е зависим от ***-с, много лесно се манипулира-справка-мутра Бойко, пикаещ Румен.Да мислим със собствени глави. От анцунг и мутра никой не очаква нищо-пионки. Зад тях е Златев и Първанов.Съмнявам се, че Белене е национален проект.Ние, българите, сме мъдри-питайте-ще кажем.
191
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Руското предложение за финансиране на проекта за българската АЕЦ Белене" остава в сила, а самата централа може да бъде построена много бързо. Готови сме да вложим свои средства в проекта, при това колкото е нужно на правителството на България - 100%, 51%, 49%." Това заяви шефът на Росатом" Сергей Кириенко по време на форума Атомекс Европа", цитиран от РИА Новости.Според него това предложение е уникално, и няма как да не бъде уникално - с такива срокове и с такова финансиране, добави още Кириенко.Припомняме, че страната ни заведоха контраиск срещу руснаците на стойност 61 милиона долара.Преговорите между двете страни по строителството на централата продължават вече няколко години, но без особен успех. През месец юли Атомстройекспорт" заведе в международния съд в Париж иск на стойност 58 милиона долара относно дейности по изпълнението на проекта. В отговор на това от българската компания заведоха контраиск срещу руснаците на стойност 61 милиона долара. По-късно от руската компания Росатом определиха като правилен избраният от България цивилизован метод за решаване на въпросите около АЕЦ Белене".През юли месец вицепрезидентът на руската компания Генадий Тепкин заяви, че ако основният договор по проекта, който е за 6.3 милиарда долара, не бъде подписан до 1 юли, а строителството не започне до март следващата година, то това никога няма да се случи.Както и по-рано казахме, проблемите около строителството на централата трябва да бъдат решени в рамките на действащото законодателство, а ако не се получава, трябва да се действа по цивилизован начин, т.е. чрез съда, заявява източник пред агенцията.По думите му съдебните дела нямат отношение към продължаващите преговори по проекта.
190
19
 
5
 
! Отговори
maj преди 12 години
ТОВА МОМЧЕ СЕ ИМА ЗА ИДЕАЛНИЯ ОБРАЗ САМО КАКВИ ПРОСТИ ИЗКАЗВАНИЯ МАЙ МУ Е ТЪЖНО ,ЧЕ НАПУСКА,А КАЗВА ПРАВИЛ ЗА ДЪРЖАВАТА,АБЕ ЗАЩО ВСЕКИ МЕЛЕ И ВСЕ ПОВЕЧЕ ПРОСЯЦИ,НАРКОМАНИ,КЛОШАРИ,МАФЬОТИ.
189
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АЕЦ БЕЛЕНЕ Е 10 МИЛЯРДА ПОЕТИ ОТ РУСНАЦИТЕ КЪВ ТИ БЕШЕ ПРОБЛЕМА . ТРАЙЧО НЕЩО НА ТУРЦИТЕ ЛИ ИМА ДА ДАВАТЕ .
188
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аве трайчо нали руснаците казаха ,че ще правят аец белене без пари и ,че бургас александруполис 100% руснаците ще го финансират КОЙ ЛАЖЕ НЕ ВЯРВАМ ДА СА РУСНАЦИТЕ .
187
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В началото на тази седмица в руски медии се появи съобшения за отегляне на Бг от проекта АЕЦ Белене.............. явно това е причината, мутрата все пак си е човек на бившите тайни служби и явно има намерението да продължи този безсмислен проект