Борисов да каже за мотивите!

Всички ходихме на плаж в Катар, изтъкна Трайчо Трайков
Обновена: 17 мар 2012 13:20 | 17 мар 2012 11:10,
303
Борисов да каже за мотивите!
Не си тръгвам разочарован, всички ходихме на плаж, рече Трайков. Снимка: архив, БТА

Мотивите за оставката на икономическия министър не са лични. Това обясни пред bTV самият Трайчо Траков.

„Ще се постарая да бъда максимално откровен и коректен,” каза Трайков и уточни, че е подал оставката си в петък на обяд, като не е посочвал мотиви, защото му е била поискана. По думите му премиерът Бойко Борисов е този, който трябва да даде каже какви са мотивите.
 
„Личните интереси са едно, но ако имаш кауза, която те прави политик, ако искаш да бъдеш български държавник, личното трябва да остане на заден план,” заяви министърът в оставка.
 
По думите на Трайчо Трайков по време на полета от Катар не е ставало дума за неговата оставка. Когато делегацията кацнала в София, вицепремиерът Цветан Цветанов го уведомил, че има политическо решение тя да му бъде поискана.
 
Премиерът казал впоследствие в разговор с Трайков, че нещата така му били представени, че отговорността за провала в Катар била изцяло на икономическия министър.
 
„Бях шокиран от изказването, че Министерството на икономиката не си е свършило работата,” заяви Трайчо Трайков.
 
Той добави, че външният министър Николай Младенов отказал помощ от икономическото министерство за организацията на проваления бизнес форум в Катар. Гафът бе представен като формалния повод за освобождаването на министъра.
 
Трайков обясни, че бил против организирането на този бизнес-форум, защото Катар е малка държава, бизнесът централизиран и няма нужда да се среща на подобни форуми, но Външно министерство поело организацията и отказало помощ.
 
„Когато видях какво се случва на този форум писах на Младенов, не ми е минало през ума да се оплача на премиера, ” сподели Трайков - „Виждам, че не съм го направил аз, а го е направил той. Винаги съм го смятал за приятел и единомишленик, защото имаме общи виждания по политическата ориентация за ролята на България.”
Трайков коментира и изказването на Бойко Борисов, че бил на плажа, докато форумът се провалял.
 
„За разлика от другите, аз имам 120 свидели къде съм бил - на форума,” заяви ексминистърът и добави, че досега никога не е имал такъв провал. „На плаж ходихме всички в почивката, в това не виждам нищо лошо - аз имам най-натоварената програма”, допълни той. 
 
Делян Добрев ще бъде добър икономически министър, заяви Трайчо Трайков, който призна, че е научил за назначението му от медиите и го насърчил да приеме предложението.
 
„Няма начин да не се греши – свръхчовеци няма. Опитът да се представяш за безгрешен е комичен и абсурден,” каза още Трайков. „Допускал съм грешки, но не и такива, които да са наранили обществения интерес.”
 
„Не си тръгвам разочарован, но бих искал нещата да могат да се случват по-лесно в политиката и управлението на страната,” категоричен беше Трайчо Трайков.
Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
2
 
27
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
Очевидно има нещо което му се иска да каже но не смее. Дано не го гръмнат някъде че е свестно момче.
185
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Достоен отговор на достоен човек. Отдавна се знае за Младенов- като го знаем от какво комунистическо семейство идва, нищо чудно, че действа подмолно, подлярски и натопи други за некадърността си. Никога не сме имали по-слаб външен министър, който навсякъде дейсва срещу бг интереса и никога не застава твърдо на наша позиция. ***. Махленските изказвания на Борисов по адрес на Трайков бяха много грозни- това беше единствения министър, който не влизаше в полит. популизъм и работеше за нщ хубаво.
184
1
 
4
 
! Отговори
до 225 преди 12 години
Това другаря Борисов или другаря Путин ти го каза ???
183
12
 
5
 
! Отговори
AHA преди 12 години
Добре де нали точно тая *** траичо ви набиваше в главите че шеврон ще ни освободи от руската зависимост на газ,без да посочва опасността от добива на шистовия газ и това че дори ако го добиват тоя газ ще задоволи само 3% оп потреблението ни и пак оставаме 97% зависими от Русия както цяла Европа.Навън продажника траичо
182
17
 
3
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
западните преси пишат че Траичо ликето е натискал боко да пусне шеврон в България и е искал да изгони напълно руснаците.Пише също че е работил в интересите на израел и сащ.Браво на Борисов
181
3
 
1
 
! Отговори
до обективен преди 12 години
Много си интересен, как да не клекне накрая на Златев- сам е с/ у това, какво, да го пушнат ли, наивно разсъждаваш!
180
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трайчо е пич и показа че има достойнство.
179
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мотивите са ясни, мутрата е поставено лице на другаря Путин и руската мафия
178
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никито миличкия, дето е едно от най-знатните отрочета на Живковата номенклатура, натрупа политически опит в младежкото СДС и сега взема заплата за да громи комунизма (дето го няма) в най-антикомунистическата партия съществувала в България. :)Колко му е на такава неколкократно пребоядисана *** да наклепа и прецака колегата си?
177
1
 
13
 
! Отговори
izotzadze преди 12 години
Boris-off... Cancel
176
1
 
28
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 12 години
Младенов, не е мъж!Срам е от такъв външен министър!ОСТАВКА!
175
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бушон
174
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Николай Младенов натопи Трайков , с тоя конфуъ в Катар оставката трябваше да бзде негова.Бойко оства обграден с жалки нагаждачи,подлиъурковци и нагаждачи.
173
1
 
18
 
! Отговори
Никой преди 12 години
Толкова е просто. Боко иска да рапродаде държавата.Тя да не се занимава с нищо. Само данъци да събира. Пълна либерализация. Да няма отговорности, да да няма регулация. Така е по-лесно. След това се казва - ние нищо не можем да направим, то е частно. Пример: Лукоил. Никаква идея за дългосрочно развитие на държавата. Набързо да се разпродаде всичко, да се закърпят разни финансови дупки и това е.После нека ми говорят, колко щастливи били кокошките и как ще свалят цента на яйцата. Пълен абсурд.
172
2
 
2
 
! Отговори
197 ot KOKO преди 12 години
Ей евреин,на мен не пука нито за Израел,нито за САЩ нито за Русия.Ти си еврейче затова подкрепяш таричо който иска да докара еврейската шеврон...
171
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
каквото и да стана след 15 месеца,знам че Боко няма да управлява,и ми става много готино,все едно започвам 2-живот...
170
16
 
5
 
! Отговори
FRANCE преди 12 години
Бах ти заблудения народ,четете какво пишат френската,руската и немската преса бе.траичо е натискал боко да пусне шеврон в България.Траичо работи за Израел затове е провалил форума в катър...индианци посни,манипулярни ***
169
6
 
7
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
"Всички ходихме на плаж в Катар, изтъкна Трайчо Трайков"...Кофти кекс като те бутнат от канапето и ти се натърти честолюбието!!!
168
4
 
30
 
! Отговори
M преди 12 години
@199Напротив - има алтернатива. Просто трябва да се избира по-малкото зло. А втози случай Бойко вече е голямото зло. България, българския бизнес, българските работещи, пенсионери, студенти, ученици, никога не са били по-зле отколкото в момента. Държавата 3 години върви на инерция, харчат се спестявания, резерви. Ние в момента сме в практически фалит. И за разлика от Гърция нас няма никой да ни спасява. А с 33 годишно министърче на икономиката не виждам как ще се оправят нещата.
167
3
 
10
 
! Отговори
за 195 преди 12 години
Вие овце ли сте???? Вие тук четящите и оценяващите и нацвъкали плюсовете на 195-ти???? Значи Тиквата изхвърлил Трайчо щото бил против руски интереси и давате плюс на последното изречение"Браво на Борисов" само затова защото го е уволнил за абсолютно различна тема, а не че е отрязал САЩ Трайчо. А Тиквата да отреже САЩ ? Вие *** си сте?