Борисов да каже за мотивите!

Всички ходихме на плаж в Катар, изтъкна Трайчо Трайков
Обновена: 17 мар 2012 13:20 | 17 мар 2012 11:10,
303
Борисов да каже за мотивите!
Не си тръгвам разочарован, всички ходихме на плаж, рече Трайков. Снимка: архив, БТА

Мотивите за оставката на икономическия министър не са лични. Това обясни пред bTV самият Трайчо Траков.

„Ще се постарая да бъда максимално откровен и коректен,” каза Трайков и уточни, че е подал оставката си в петък на обяд, като не е посочвал мотиви, защото му е била поискана. По думите му премиерът Бойко Борисов е този, който трябва да даде каже какви са мотивите.
 
„Личните интереси са едно, но ако имаш кауза, която те прави политик, ако искаш да бъдеш български държавник, личното трябва да остане на заден план,” заяви министърът в оставка.
 
По думите на Трайчо Трайков по време на полета от Катар не е ставало дума за неговата оставка. Когато делегацията кацнала в София, вицепремиерът Цветан Цветанов го уведомил, че има политическо решение тя да му бъде поискана.
 
Премиерът казал впоследствие в разговор с Трайков, че нещата така му били представени, че отговорността за провала в Катар била изцяло на икономическия министър.
 
„Бях шокиран от изказването, че Министерството на икономиката не си е свършило работата,” заяви Трайчо Трайков.
 
Той добави, че външният министър Николай Младенов отказал помощ от икономическото министерство за организацията на проваления бизнес форум в Катар. Гафът бе представен като формалния повод за освобождаването на министъра.
 
Трайков обясни, че бил против организирането на този бизнес-форум, защото Катар е малка държава, бизнесът централизиран и няма нужда да се среща на подобни форуми, но Външно министерство поело организацията и отказало помощ.
 
„Когато видях какво се случва на този форум писах на Младенов, не ми е минало през ума да се оплача на премиера, ” сподели Трайков - „Виждам, че не съм го направил аз, а го е направил той. Винаги съм го смятал за приятел и единомишленик, защото имаме общи виждания по политическата ориентация за ролята на България.”
Трайков коментира и изказването на Бойко Борисов, че бил на плажа, докато форумът се провалял.
 
„За разлика от другите, аз имам 120 свидели къде съм бил - на форума,” заяви ексминистърът и добави, че досега никога не е имал такъв провал. „На плаж ходихме всички в почивката, в това не виждам нищо лошо - аз имам най-натоварената програма”, допълни той. 
 
Делян Добрев ще бъде добър икономически министър, заяви Трайчо Трайков, който призна, че е научил за назначението му от медиите и го насърчил да приеме предложението.
 
„Няма начин да не се греши – свръхчовеци няма. Опитът да се представяш за безгрешен е комичен и абсурден,” каза още Трайков. „Допускал съм грешки, но не и такива, които да са наранили обществения интерес.”
 
„Не си тръгвам разочарован, но бих искал нещата да могат да се случват по-лесно в политиката и управлението на страната,” категоричен беше Трайчо Трайков.
Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като мътен порой се спуснаха кърджалиите от Бакъджиците надолу в полето. Напред беше Индже с дружината си, а след него, с диви викове и пламнала стръв на вълци, наваляха без ред на луди коне кърджалиите на Сиври билюкбаши, на Едерханоглу, на Дели Кадир и други главатари.Рядко беше се виждало такова страшно сборище: анадолски турци, зебеци, кюрди, даалии и капъсъзи. Хора, събрани от кол и въже, грозни, страшни, някои облечени само в дрипи, тъй че месата им се виждаха, някои в скъпи дрехи, натежали от сърма и гайтани. Нож и пищови бяха затъкнати в пояса на всеки един, но имаше и оръжия, които сякаш не бяха за война, а за сеч и за убийства: старовремешни алебарди с широки остриета като на сатъри, железни куки, боздугани, къси и дълги брадви.Когато тая орда се смъкна в полето, вдигна се такъв прах, че отдалеч можеше да се помисли, че се задава буря. А времето беше хубаво, току-що се пукаше пролет. На север Балканът изправяше синята си верига, огряна със слънце, спокойно очертана и тиха. Ако някой се спреше и се загледаше нататък, щеше да забележи, че тук-там из горите пламват кратки огньове - издигне се някъде тънка струйка дим и секне. С тия огньове дервенджии и харбалии обаждаха на селата да бягат, че кърджалиите идат.Но Индже още не даваше знак да се нападне някое село. Той вървеше на белия си кон, изпреварил малко напред дружината си, и мълчеше. Като че едвам сега се отвориха очите му и той видя колко злочеста е земята, из която вървеше. Пуст беше кърът, без стада, без звънци. Невиждали кой знай откога рало, нивите бяха удавени в къпина и бурен, пътищата бяха тревясали. Не се чуваше дори птиче да пропее.Отгоре на хранения си кон Индже наведе глава и се замисли. Надвечер високи викове, които дойдоха отзад, го накараха да се обърне. Той видя как кърджалиите бързат и напират, видя пламналите им очи и озверени лица, погледна напред и разбра всичко: насреща, не твърде надалеч, се виждаше голямо село. Индже позна, че е Урум Еникьой. Не беше като тия села, през които бяха минали - белееха се хубави къщи, имаше градини, една черква извиваше кубето си и кръстът й светеше като запален. И макар че селото не беше по-далеч от два-три хвърлея на пушка, личеше, че оттам никой не беше забелязал още кърджалиите.
245
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за какво ни е ик.министър като нямаме икономика?но за какво ни е външен министър,като нямаме и собст.външна политика?то и мин.председател не ни трябва--наи добре е да се редуват чуждите посланници на този пост.например--американския--5 седмици,след него некои еврокомисар-3 седмици,за руския-1 седмица.на турския да се поверат некои автономни области като родопите,разград,шумен,кърджали и хасково, и джамията в софия.
244
0
 
2
 
! Отговори
9689 преди 12 години
Само мутра може да вярва на *** и шестака,или зависим.
243
0
 
4
 
! Отговори
ново преди 12 години
"Предават ме своите не можел да си намери място Борисов. А Младенов се свил като мишка и треперел как ще се справи да оправя положението по телевизията. Младенов обмислял версия, че е била наета чужда фирма за организацията на форума в Катар и затова имало провал, но това трябвало пак да хвърли камъни в градината на министерството на Трайков.Да видим."
242
0
 
7
 
! Отговори
мислене и логика преди 12 години
Уважаеми Държавници,Гладът изостря мисленето, а ОБИЛНОТО хранене ни затъпява.Не ни подценявайте! Външно министерство е ВОДЕЩО при международни прояви.( Посланик и Мин.Младенов)Те съветват КОГА да се провеждат срещите, СЪОБРАЗНО с МЕСТНИТЕ обичаи.Трайков е само участник в екипа на посещението !Ако Трайков приемем, че е виновен , ТО ТОВА ЗНАЧИ , че Младенов Е В ПЪТИ ПО-ВИНОВЕН !Това още значи, че Младенов СЪЩО ТРЯБВА ДА БЪДЕ УВОЛНЕН !В противен случай оставката на Трайков НЕ Е РЕАЛИСТИЧНА !
241
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
много ми харесва чувството му за хумор!!!
240
0
 
3
 
! Отговори
SOS преди 12 години
ДО 285:НАПИСАЛ СИ ПРОСТОТИИ НЯКОЛКО ПЪТИ БЕ ***.КАКВА МУЗИКА КАКВИ ПЕТ ЛЕВА ПО ВРЕМЕ НА МОР!!
239
0
 
16
 
! Отговори
2 + ? = 4 ! ! ! преди 12 години
Е , О.К. Разбира се , че външно министерство е водещо при международни прояви.Трайков е само участник в екипа на посещението ~!Ако Трайков приемем, че е виновен , ТО ТОВА ЗНАЧИ , че Младенов Е В ПЪТИ ПО-ВИНОВЕН !Това още значи, че Младенов СЪЩО ТРЯБВА ДА БЪДЕ УВОЛНЕН ! В противен случай оставката на Трайков НЕ Е РЕАЛИСТИЧНА !!
238
0
 
14
 
! Отговори
работник преди 12 години
Не харесвам Трайков като министър, защото не си получаваме заплатите редовно,икономиката е в колапс.Това не означава че имам положително отношение към Борисов... Абе...*** са...
237
5
 
1
 
! Отговори
н преди 12 години
ХАРИС (ХАРУЛА) АЛЕКСИУ- Богинята на гръцката музикаидва в София за концерт!!!
236
5
 
1
 
! Отговори
е преди 12 години
ХАРИС (ХАРУЛА) АЛЕКСИУ- Богинята на гръцката музикаидва в София за концерт!!!
235
7
 
1
 
! Отговори
ф преди 12 години
ХАРИС (ХАРУЛА) АЛЕКСИУ- Богинята на гръцката музикаидва в София за концерт!!!
234
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В този случай Трайчо искрено си го каза какво как било през последните седмици. Обаче преди това, а? Кога ще излезе един пич и на български език да артикулира кой дърпа конците на нащите "политици". Ние всички знаем, ама съвсем друго е да се обяснят действията им с това какви са интересите на техните господари от Русия и САЩ.Напрактика никой не защитава интереса на българите, защото те не са парламентарно представени. Парламентарно представени са единствено олигарсите и монополистите.
233
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дааааа, Николай Младенов го е играл к*рва. Сами ги го забивате в ГЕРБ - няма нужда опозицията да прави каквото и да е. А-а-а забрайх - то опозиция и Герб сте едно и също котило, само отвреме-навреме сменяте фигурантите. (това с цел да заблудите народа, че уж нещо се променя)
232
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога да разбера,за какво се дърлите в сайта!Налице за БЕЗУМНИ лъжи и ДЕБЕЛАШКИ приказки от оня пикльо,външния и най-вече от премиера!Хора,българи,става дума за министри,одобрени от НС,предложени от премиер-министъра в неговия екип!Това не са махленски историйки!Това не е махленско мачле!Ясно е като бял ден-такива форуми се организират от външното министерство!Трайков беше ли на форума ,а НЕ НА ПЛАЖА?От показаното за форума БЕШЕ!Ясно е очевадното - който не е лъжец АУТ!
231
0
 
25
 
! Отговори
Още един фигурант преди 12 години
Снощи гледах в Панорама заместника на Трайков. Нямям думи новият е пълен ***. Говори само клишета, нищо конкретно. Е не може млад човек на 33г. да управлява мега министерство в условията на криза. Просто още един фигурант в БГ правителството.
230
1
 
34
 
! Отговори
електорал преди 12 години
Имаше един свестен министър в това смотано правителство! Поздравления, Трайков, че не се огъна на БокоБоко!
229
0
 
9
 
! Отговори
Vesso преди 12 години
Не искам да защитавам никой.Но ние сме си матреал и за да се докопат до власта или да останат в нея политиците трябва да ни угодят на невежеството и простотията.Например да пращаш министър да сваля пазарната цена на яйцата за да се хареса на електората си е пълна простотия.Затова Дянков,Найденов и Младеновците ще оцелеят в кабинета.А дори и Кристалина Георгива да стане министър, скоро ще бъде обругана от опозицията и тълпата, и изхвърлена от премиера.
228
1
 
16
 
! Отговори
днес ... преди 12 години
пътувайки във влашкия влак, направление Черквица - Плевен днес научих, че министър Московски е от ... комунистическо семейство; е, питам се аз, за такива ли хора си дадохме гласовете през 2009 година ...Ами то разлика вече няма между БСП и ... ГЕРБ!
227
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак резил за страната!