Кунева: Не чакам плячка!

Бившият еврокомисар все още не казва дали ще прави партия
17 мар 2012 13:50,
149
Кунева: Не чакам плячка!
Меглена Кунева Снимка: БТА

Властта не е самоцел. Не може политик да работи само и единствено с цел да остане във властта. Тава каза Меглена Кунева пред  Дарик радио във връзка със сдружението й „България на гражданите", за което в последните дни се появиха предположения, че ще прерасне в партия.

„Не чакам плячка, не чакам правителството изведнъж да се срути и някой да ме инженерства и да ме постави в политическа ситуация. Страшно сериозно ми е това, което върша и няма да го направя, без да съм убедена какво очакват хората от мен и аз мога ли да го изпълня. За мен това не е механика" , смята тя.
 
"Не може един политик да работи само и единствено с цел да остане във властта. Трябва да автентичен и ако я нямаш тази власт", коментира Кунева.
 
„Тогава, когато има достатъчна степен на насищане, на конкретност, на хора, на последователност на целите и много хора, които да вярват в тези цели, аз ще го обявя", допълни Меглена Кунева. 
 
Попитана дали ще направи партия, ако участва в изборите, тя отговори: „Ако искам да участвам в изборите, това е начинът, по който може да се случи. Дали ще поискам да участвам, зависи от това какви хора, с какви идеи искат да бъдат представени от мен, дали можем да направим екип заедно и какви са принципите и целите на една такава политическа партия". 
 
На въпрос добре или зле управлява ГЕРБ, Меглена Кунева бе категорична, че „ГЕРБ не управлява, ние се люшкаме в морето". Какво се случва в здравеопазването, земеделието, образованието, публичната администрация, с парите на държавата, какви са плановете за икономическо и финансово спасение на държавата, попита тя.
 
„За чест на г-н Станишев ще кажа, че в нито един момент, в който аз бях комисар, не съм получавала политически поръчки от София, нито да громя опозицията, нито да подкрепям нечестно правителството", допълни бившият еврокомисар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
2
 
10
 
! Отговори
$$$ преди 12 години
"Инициативният комитет" към ДС, не спира да работи за "светлото бъдеще" на БЪЛГАРИЯ!
95
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не чакам плячка!ЧАКАМ САМО ГОТОВА ПАЧКА!Повервайте ми...
94
5
 
7
 
! Отговори
@ преди 12 години
С напускането поста на еврокомисар моралната Меги получи 20 000 евро за преустройване, 322 540 евро като преходни плащания и за капак 25 534 евро годишна пенсия. Алоооо, пенсионерите с леви и социални убеждения ще питате ли другарката си Кунева-Пръмова за тази пенсия и дали не се отказа от евродепутатството именно за купищата пари, които Барозу и компания раздадоха на бившите комисари? Ама така излъгала избирателите и подарила мястото на Станимир Илчев кой ти гледа?!
93
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тази *** кунева пак проговори с какви очи гледа тоз народ
92
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пръмова да отговори защо подписа за затварянето на 3-ти и 4-ти реактор на Козлодуй. Кунева - Пръмова е национална предателка, тя никога не е защитавала българските интереси. Тя е срам за всички българи. Единствената жена- Йес- мен на планетата.
91
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДругарЕ, гнидите и мръсните *** ЗАМЪРСЯВАЩИ нормална БЪЛГАРИЯ вече над 65 гдини са фамилийте :тодор живкови, бокови, станишеви, пръмови, филипови, пирински, гагауз-червени, начо . пеко-такови, и тано, велчеви , дойнови и луканови, маркови и сие ))и ТЕХНИТЕ СЛУГИ А всичките заедно - изметът-СЪВЕТСКИТЕ агенти. . заради всички тях , България загуби -65 години от РАЗВИТИЕТО си А ако сте по- прогресивните- комунисти -КАКВО ТЪРСИТЕ в ГНИЛИЯ капитализъм ??:: )) Няма по- голяма *** в Българската история -от червената проказа, блато, мръсотия, ***, гнилочФАКТ. . )) НЕГОДНИ сте - за НИЩО. . Историята го показа . . )
90
3
 
4
 
! Отговори
O С А преди 12 години
Кухавелката. . . не става и *** за зеле от нея! Но миналото и е осеяно от червените рози на ЦК на БКП! "Славно" и "незабравимо" минало на една женица . . . живяла охолно и под силно крилце!
89
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Та ТОЗИ народ ако межеше да и смени чипа?Това са КОМУНИСТИ, бе,човече.Те мразят всичко. И най вече , себе си.
88
6
 
7
 
! Отговори
плячката преди 12 години
Не чакам плячка,а лапачка!
87
3
 
4
 
! Отговори
новини преди 12 години
Голямо шубе,а?За ГЕРБ ,БСП, пардон , общо за БКП!!!!
86
12
 
11
 
! Отговори
познай преди 12 години
И да успеете да съберете на едно място всичкия си интелект, вие, слагащите минуси, няма и да се доближите до нейните умствени възможности!Сменете си чипа!За доброто на вашите деца е.
85
9
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
*** ***. или е агент на ЦРУ. Или на КГБ.Може и на извънземните????
84
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не чакам плячка,*** И ПАЧАТА КАК ЛЪЖЕ САМО.
83
7
 
12
 
! Отговори
the десен преди 12 години
Тая пребоядисана партийна *** е една тонколона, каквото и пуснат това грачи. Поредния шут в ефира, *** на конци.
82
8
 
5
 
! Отговори
Десен преди 12 години
Браво другари продължавате с минусите кефи ме вашата права линия успоредна на априлската.Достойни наследници на Тошо, Бойко и Гоце.Продължавайте в същия дух само, че в един прекрасен момент да не се питате А КАКВО СТАНА
81
7
 
11
 
! Отговори
До 89 преди 12 години
И ***.а ще си умре,сменила си фамилията от Пръмова пак Кунева!Айде сектир!
80
6
 
8
 
! Отговори
6667 преди 12 години
точно това чакам плячка и то плячка в големи размери 500 милиона евро поне ако мога да ви взема и аз с моето ново движение само дано лъжата до мине че подкупите които взех да ви затвора Козлодуй АЕЦ вече ги похарчих купих си имоти в Ню Уорк и Лондон ама по 100 милиона ми струваха в зеленодано мога пак да ви подстрижа
79
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А дърво искаш ли?
78
3
 
2
 
! Отговори
от Десен преди 12 години
... в противен случЕй ще науча правописа и граматиката.
77
3
 
10
 
! Отговори
Топлофикация преди 12 години
До тези които подкрепят Кунева искам да припомня за немалката и роля при затварянето на блоковете в АЕЦ Козлодуй и за случая с отговора и на писмо на толофикация София за неплатени сметки в който отговор беше се подписала с Еврокомисар Меглена Кунева. Т.е. как се осмелявате да ме търсите за борчове. Какво друго очаквате от нея? Нека не бъдем толкова късопаметни.