Кунева: Не чакам плячка!

Бившият еврокомисар все още не казва дали ще прави партия
17 мар 2012 13:50,
149
Кунева: Не чакам плячка!
Меглена Кунева Снимка: БТА

Властта не е самоцел. Не може политик да работи само и единствено с цел да остане във властта. Тава каза Меглена Кунева пред  Дарик радио във връзка със сдружението й „България на гражданите", за което в последните дни се появиха предположения, че ще прерасне в партия.

„Не чакам плячка, не чакам правителството изведнъж да се срути и някой да ме инженерства и да ме постави в политическа ситуация. Страшно сериозно ми е това, което върша и няма да го направя, без да съм убедена какво очакват хората от мен и аз мога ли да го изпълня. За мен това не е механика" , смята тя.
 
"Не може един политик да работи само и единствено с цел да остане във властта. Трябва да автентичен и ако я нямаш тази власт", коментира Кунева.
 
„Тогава, когато има достатъчна степен на насищане, на конкретност, на хора, на последователност на целите и много хора, които да вярват в тези цели, аз ще го обявя", допълни Меглена Кунева. 
 
Попитана дали ще направи партия, ако участва в изборите, тя отговори: „Ако искам да участвам в изборите, това е начинът, по който може да се случи. Дали ще поискам да участвам, зависи от това какви хора, с какви идеи искат да бъдат представени от мен, дали можем да направим екип заедно и какви са принципите и целите на една такава политическа партия". 
 
На въпрос добре или зле управлява ГЕРБ, Меглена Кунева бе категорична, че „ГЕРБ не управлява, ние се люшкаме в морето". Какво се случва в здравеопазването, земеделието, образованието, публичната администрация, с парите на държавата, какви са плановете за икономическо и финансово спасение на държавата, попита тя.
 
„За чест на г-н Станишев ще кажа, че в нито един момент, в който аз бях комисар, не съм получавала политически поръчки от София, нито да громя опозицията, нито да подкрепям нечестно правителството", допълни бившият еврокомисар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
16
 
! Отговори
ГоЙя преди 12 години
Няма ли да има един ден без *** бре?
55
2
 
20
 
! Отговори
КУРВОР преди 12 години
НАША КУНКА НЕ ЧАКА ПЛЯЧКАА ЧАКА ГОЛЯМА ПАЧКА.
54
2
 
13
 
! Отговори
Хи хи хи преди 12 години
Кунева-идола на Славка Трифонова.
53
21
 
4
 
! Отговори
анонимем преди 12 години
Браво на Кунева. Когато има да казва нещо, го казва точно.Аз ще гласувам за нея. А вие за кой??????
52
2
 
13
 
! Отговори
ха преди 12 години
всеки драпа към властта за да си напълни банковите сметки!!!!скапани политици!!!никой не го ***. за нас!!!!!!
51
2
 
6
 
! Отговори
A KAKVO? преди 12 години
Тая чака да получи 50 милиона от Москва за създаване на проруска пседво-дясна псевдо-европейска партия, която да отлее малко гласове от ГЕРБ и повече от СДС и всички остатъци от НДСВ. ПРЪМОВА. В новата партия ще се включи и Миленчо Яхтата.
50
2
 
10
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
Защо ли, все евреи се пънат за власт?
49
3
 
12
 
! Отговори
Хуба-Буба преди 12 години
Кунева: Не чакам плячка! Чакам пачка!
48
2
 
6
 
! Отговори
Прометей до Матей преди 12 години
Кунева може да напълни само гушата си.И да запали цигара.
47
3
 
7
 
! Отговори
jan преди 12 години
Наближават нови избори. Търси се лице, което не е било пряко във властта, и което може да отклони много гласове в желана посока. Още по-добре ако спечели - ще стане послушна "кукла на конци".Разчита се на пола и, и емоционалната нагласа на част от гласоподавателите. И разбира се няма да стане ясно, кой я спонсорира.Поредното манипулиране на народа.Капиталът (червен, син, ***, маркучест) винаги печели. Губи винаги обикновеният човек.
46
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА БИВШИ ПОЛИТИЦИ ,ПРЕДПОЧИТАМ ДА ГЛАСУВАМ ДОВЕРИЕ НА НЯКОЙ ПО НА 25 -30 ГОДИШНИ ,ОТКОЛКОТО НА ДЪРТЛЯСАЛИ ,ЗАЩО СА СЕ ВЗЕЛИ НА СЕРИОЗНО И ИСКАТ ДО ПЕНСИЯ Д А УПРАВЛЯВАТ
45
12
 
1
 
! Отговори
Матей преди 12 години
В момента България е държава с добри моментни финансови макроикономически показатели, постигнати благодарение мизерията, неграмотността, апатията и моралният упадък на обществото; и корупцията, грабителството, безнаказаността и огромната наглост на политиците ни, което при един задълбочен анализ се вижда, че води към заличаване на държавността, срутване на икономиката и унищожаване на нацията. Само политик с мисленето и отговорността на Кунева може да запали светлината на прозрението.
44
3
 
15
 
! Отговори
евстати преди 12 години
Госпожата залага на доказаната ни къса памет. Помните ли как стотици хора и доверихме надеждите си, а тя се скри при голямата си заплата в Брюксел. Сега се прави на умряла лисица. Искала да е честна с хората, но на всички показа, че непочтеността е най-развитото и качество. Вече няма нужда от нея. Обра някакъв протестен вот на последните избори, защото съвсем нямаше за кого да се гласува и май си повярва, че хората ще продължат да гласуват заслепени за доказано ялови филизи на столетницата.
43
3
 
12
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Не се подвеждайте по "България на гражданите"! Кунева-Пръмова се е доказала като антибългарин и човек, който гони единствено лични интереси. Чрез БНГ, БСП (БКП/ДС) целят отклоняване на гласове от ГЕРБ, каквото направиха чрез РЗС и АТАКА. Мислете преди да гласувате!
42
7
 
1
 
! Отговори
иво преди 12 години
Колко безполезни коментари.Кога най после ше разберете , че винаги ще ни управляват КОМУНИСТИ??????
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той вълкът ако си чакаше плячката сама да му дойде, все гладен щеше да ходи. Та и Куневицата така, да не е луда да седи и да чака...
40
2
 
7
 
! Отговори
Шматко преди 12 години
Тая е в критическата две думи смислени не каза по време на президенска та кампания че и след това .Тотално е изпращяла . ГОВОРИ МНОГО . ВИНАГИ СЕ СТАРАЕ ДА Е УВЛЕКАТЕЛНО . И НИКОГА НИЩО НЕ КАЗВА . А ГЛУПАЦИТЕ СЛУШАТ И ЖИВЕЯТ В БЕЗВРЕМИЕТО С ТАЗИ НАГЛА КРАВА
39
2
 
8
 
! Отговори
ние селяндурите преди 12 години
Скоро ще има повече партии, партийки и движения отколкото гласоподаватели, що за държава. Кога ще има референдум да се намали бройката на парламента от 240 на 100 човека да речем и без туй не ходят на работа.
38
7
 
2
 
! Отговори
гого преди 12 години
само вие ли не разбрахте че Герб искат да я наложат тая,след време да вземе някакви гласове и след изборите да се коалира с Бойко и те да са отново на власт. Герб друг избор нямат иначе ще издишат. Всичко вече е нагласено и се знае!
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая кариеристка няма ли да спрат да я лансират!?