Добрев не помнел кой му предложил министерско кресло

"Приоритет за мен ще е икономиката, а не енергетиката"
Обновена: 19 мар 2012 11:26 | 19 мар 2012 10:38,
201
Добрев не помнел кой му предложил министерско кресло
Делян Добрев. Снимка: Impact press group

“Не си спомням кой ми се обади да ми предложи поста на министър на икономиката, енергетиката и туризма“, заяви номинираният за поста Делян Добрев пред bTV.

Той уточни, че в четвъртък вечерта, когато стана ясно, че предшественикът му Трайчо Трайков ще подаде оставка, са му се обадили и двамата вицепремиери Цветан Цветанов и Симеон Данков и министър-председателят Бойко Борисов.

Още по темата

Добрев обаче все пак си припомни, че май Цветанов му е звъннал първи.

Въпросът кой назначава и освобождава министри нашумя след като Трайчо Трайков заяви, че не Борисов, а Цветанов го е информирал, че е взето политическо решение да му бъде поискана оставката след връщането на правителствената делегация от Катар.

Номинираният за икономически министър Добрев допълни още, че не може да коментира събитията около освобождаването на предшественика си.

“Аз разбрах доста късно за тази оставка. Говорих с Трайков по телефона след връщането му от Катар, но той не ми каза. В момента, в който затворих една журналистка ми се обади и ме попита дали е вярно, че Трайчо Трайков си е подал оставката. Аз отказах да коментирам“, разказа Добрев.

По думите му той не държи на поста на министър и не го приема като фикс идея. Той определи политическата си кариера като “неблагодарна работа“ и допълни, че ако се върне 4-5 години назад, не знае дали отново би тръгнал по този път.

Относно бъдещата си работа като министър, Добрев обясни, че основен приоритет за него ще бъде икономиката, а не енергетиката. По негови думи трябва държавата да помогне на малкия и средния бизнес. Той уточни, че това може да стане най-лесно чрез еврофондовете.

“Всички говорим за енергетика, а икономиката е най-важната тема. Икономическият растеж е много нисък. Малките и средните фирми чувстват натиска на кризата. Трябва целенасочено да се хвърлят усилия в тази посока“, заяви Добрев.

По думите му за строежа на АЕЦ “Белене“ трябва да се вземе информирано решение. Той допълни, че българо-руски проект в сегашния му вид няма да има. Добрев допълни, че все още се чака експертната оценка на консултантите от HSBC, които да препоръчат най-изгодното за страната ни решение.

Бъдещият министър обясни, че поръчаният вече реактор може или да бъде монтиран като 7-ми блок на АЕЦ “Козлодуй“ или да бъде продаден на държава, която в момента строи атомна централа.

Добрев допълни, че първите му задачи като шеф на МИЕТ ще са да се справи с проблема в “Горубсо-Мадан“. Работниците там не взимали заплати месеци наред и започна процедура по отнемане на концесията.

Другият му приоритет на първо време ще бъде договарянето на по-ниска цена на руския природен газ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сергей Станишев и Първанов са му предложили поста ! След като се издъни, Станишев и Първанов ще бъдат обичайните заподозрени за несполуките на ГЕРБ !
127
6
 
5
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Дааам плюнчете се карайте се, все едно нещо зависи от вас! Аз само да ви кажа между другото,че по Великден ще купувате козунаци по 5 лева бройката.
126
3
 
7
 
! Отговори
само в Бг преди 12 години
Царица Костадина от с.Катуница му е предложила ,....креслото !
125
4
 
6
 
! Отговори
:) преди 12 години
Не знаят какъв автогол ще си вкарат, ако направят референдум за АЕЦ "Белене" - народа като каже ДА, какво ще правите г-да управляващи?Печелите време да ви изтече мандата и да се отървете от решението. Не сполучихме на полици от 89-та година нас сам и това си е!!!
124
3
 
4
 
! Отговори
боже преди 12 години
ужас , този е *** , а даже турски!!
123
3
 
1
 
! Отговори
Alonso преди 12 години
Da ne mu rakoplqskame che shte se nadue
122
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
132Алоооо неграмотния! Гърция се управляваше два мандата до декември 2009 година от демократи бре:))) И това ли не знаеш:)))) В началото на 2010 новото социалистическо правителство я взе със 150 съотношение на дълг към БВП:) Много крадат демократите! Това си го пропуснал на семинарите на ГЕРБ явно:)))) Ненапразно десните падат навсякъде в Европа! Последно в Словакия! Саркози и той умре, а Меркел вече загуби местните избори в Германия! Бегай да се образоваш!
121
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
135 "аскьово"е там ,където живеят кауните.
120
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Не си спомням кой ми се обади да ми предложи поста на министър на икономиката, енергетиката и туризма, заяви номинираният за поста Делян Добрев пред bTV."*** ти министъра който не помни какво е ял вчера.Този *** започна с гьонсуратските изпълнения от първият работен ден.Не ми се мисли какво ги чака заблудените електоратчета.
119
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя май...ама дал ще изкара и до май
118
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този Добрев все повече създава впечатление че е един послушко, направо ***. Явно затова и беше назначен. Излъгал Трайков че и той ще си подава оставката, сега пък не помнел кой му се е обадил и предложил поста...
117
4
 
4
 
! Отговори
Гришолог преди 12 години
Къде е аскьово?Мачкай Гришо!
116
4
 
2
 
! Отговори
ха-ха преди 12 години
до 124Да така е за бонусите,но не забравяш ли ,че мутрите на БСП също станаха по богати и накрая за капак си съсипаха собствения лидер.-Трайков ти отговори в събота-Стоиш,мълчиш и парите идват без да правиш нещо.Чат-пат пред камерите ,говориш ,това което иска да чуе така нареченият електорат на БГ и продължаваш да стоиш и нищо да не правиш.Рецептата е проста-"Колко по дълго нищо не правиш,толкова по дълго ще управляваш".Китайска поговорка.
115
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДНЕС..БГАМА МАХНЕТЕ ТОЗИ *** ОТ ЕКРАНАВСЕКИ ДЕН САМО *** ГЛЕДАМЕ И СЛУШАМЕ.АМАН
114
4
 
2
 
! Отговори
Където е минало преди 12 години
комунистическо управление, резултатът е като Гърция, две фамилии си я прехвърляха за по пет години едно след друго, крадиха като нашите , научиха хората на мързел и безделие, приспиваха ги с атракции и туризъм и тотално си унищожиха страната.Сега има едно правителство, което е отворено за промяна, ща гласувам за него и не само аз, поне 30% от гласоподавателите.
113
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този и поредното потвърждение, че дори приминали през учебните заведения на САЩ и Великобритания глупаците си остават ***!
112
1
 
15
 
! Отговори
работещ преди 12 години
Сега виждам, че новият министър е просто един *** послушник на фуражкаджиите от ГЕРБ. Икономиката била по-важна от енергетиката и пр. глупости. Ей, *** хасковско необлагородено в САЩ, Великобритания и Канада. Всяко изделие ("продукт") има ПРОИЗВОДИТЕЛ, после идват търговците. ЗА КОНКУРЕНТНОСПОСОБНОСТ ТРЯБВА НИСКА СЕБЕСТОЙНОСТ, В КОЯТО РАЗХОДИТЕ ЗА ТОК СА ОСНОВНО ПЕРО. ТЯ ЗАВИСИ ОТ ЦЕНАТА НА ГАЗА. ЗА КОНКУРЕНТНОСПОСОБНОСТ ТРЯБВАТ НЕ СУБСИДИИ, А НАМАЛЕНИЕ НА ЦЕНАТА НА ГАЗА ЗА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ.
111
1
 
10
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Замениха кон за кокошка !Не е чудно - ние сме в България...
110
1
 
14
 
! Отговори
osata преди 12 години
Та, какво стана с раздадените бонуси? Потънаха в забрава, никой вече не пита и не се интересува. Който взел - взел! Както и в бъдеще ще е същото. Властта разчита на късопаметството на народа, пък и колко е добре да се запълва главата му с нови сензации - примерно смяна на министри. Колко е удобно да се изместят темите за бонусите и високите спекулативни цени на много стоки от първа необходимост.Важното е да има зрелища и народната енергия да се насочва в "правилната" посока.
109
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
120Льольо! Лагери и сега има и то изградено от САЩ например! Я по-леко! Демократите създаваха шпицкоманди да избиват инакомислищите, а не комунистите! А това, че комунистите са или прави се вижда сега! Всичкото престъпник при соца стана бизнесмен и резултата е виден!