Добрев не помнел кой му предложил министерско кресло

"Приоритет за мен ще е икономиката, а не енергетиката"
Обновена: 19 мар 2012 11:26 | 19 мар 2012 10:38,
201
Добрев не помнел кой му предложил министерско кресло
Делян Добрев. Снимка: Impact press group

“Не си спомням кой ми се обади да ми предложи поста на министър на икономиката, енергетиката и туризма“, заяви номинираният за поста Делян Добрев пред bTV.

Той уточни, че в четвъртък вечерта, когато стана ясно, че предшественикът му Трайчо Трайков ще подаде оставка, са му се обадили и двамата вицепремиери Цветан Цветанов и Симеон Данков и министър-председателят Бойко Борисов.

Още по темата

Добрев обаче все пак си припомни, че май Цветанов му е звъннал първи.

Въпросът кой назначава и освобождава министри нашумя след като Трайчо Трайков заяви, че не Борисов, а Цветанов го е информирал, че е взето политическо решение да му бъде поискана оставката след връщането на правителствената делегация от Катар.

Номинираният за икономически министър Добрев допълни още, че не може да коментира събитията около освобождаването на предшественика си.

“Аз разбрах доста късно за тази оставка. Говорих с Трайков по телефона след връщането му от Катар, но той не ми каза. В момента, в който затворих една журналистка ми се обади и ме попита дали е вярно, че Трайчо Трайков си е подал оставката. Аз отказах да коментирам“, разказа Добрев.

По думите му той не държи на поста на министър и не го приема като фикс идея. Той определи политическата си кариера като “неблагодарна работа“ и допълни, че ако се върне 4-5 години назад, не знае дали отново би тръгнал по този път.

Относно бъдещата си работа като министър, Добрев обясни, че основен приоритет за него ще бъде икономиката, а не енергетиката. По негови думи трябва държавата да помогне на малкия и средния бизнес. Той уточни, че това може да стане най-лесно чрез еврофондовете.

“Всички говорим за енергетика, а икономиката е най-важната тема. Икономическият растеж е много нисък. Малките и средните фирми чувстват натиска на кризата. Трябва целенасочено да се хвърлят усилия в тази посока“, заяви Добрев.

По думите му за строежа на АЕЦ “Белене“ трябва да се вземе информирано решение. Той допълни, че българо-руски проект в сегашния му вид няма да има. Добрев допълни, че все още се чака експертната оценка на консултантите от HSBC, които да препоръчат най-изгодното за страната ни решение.

Бъдещият министър обясни, че поръчаният вече реактор може или да бъде монтиран като 7-ми блок на АЕЦ “Козлодуй“ или да бъде продаден на държава, която в момента строи атомна централа.

Добрев допълни, че първите му задачи като шеф на МИЕТ ще са да се справи с проблема в “Горубсо-Мадан“. Работниците там не взимали заплати месеци наред и започна процедура по отнемане на концесията.

Другият му приоритет на първо време ще бъде договарянето на по-ниска цена на руския природен газ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
11
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
Приоритет ти е икономиката, а не енергетиката? Кой ти го спусна това? Как може да има конкурентноспособна икономика без развита енергетика, ***!!! Как ще продадеш реактора на друга държава? На каква цена и колко ще са загубите за България и данъкоплатците?!! От къде се взе тоя??? Бойко ти си виновен за Трайчо и Тома Белев, *** всички кадърни хора разкара! Защото кадърните пречат.
87
1
 
11
 
! Отговори
Читател преди 12 години
"Добрев не помнел кой му предложил министерско кресло"Срамота е, г-н Министре, да не помните! Млад човек сте още - ако отсега така забравяте, какво ще стане нататък...
86
1
 
5
 
! Отговори
до 96 преди 12 години
Защо да спира - матряла нали е доволен?
85
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По думите му за строежа на АЕЦ Белене трябва да се вземе информирано решение. Той допълни, че българо-руски проект в сегашния му вид няма да има. Добрев допълни, че все още се чака експертната оценка на консултантите от HSBC, които да препоръчат най-изгодното за страната ни решение.ДО КОГА ЩЕ ЧАКАМЕ НЯКОЙ ОТ ВЪН ДА НИ КАЗВА КОЕ Е ДОБРО ЗА НАС.НЕ СЕ ЛИ НАГЛЕДАХМЕ 20 Г. НА ТАКИВА СЪВЕТИ И РЕШЕНИЯ ВЗЕТИ НА ВЪН В НАША ПОЛЗА ?
84
2
 
6
 
! Отговори
цвък преди 12 години
няма ли да спре герберската подигравка с държавата и народа.До кога?
83
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СОКЕРЕС БЕ МАНГОМНОГО СИ ЦЪРЕН МАИ МНОГО СИ СЕ ПЕКЪЛ НА ХАСКОВСКИЯ ГЬОЛА И ДЖУКИТЕ СА ТИ УВИСНАЛИ И СА КАТ НАЩЕ *** СИНИ , МАИ ОЩЕ СУКАШ МЛЕКЦЕ
82
1
 
11
 
! Отговори
кибик преди 12 години
Не знам Кутев как ги подбира, ама Бойко няма от какво да подбира - събра утайката само.
81
3
 
5
 
! Отговори
до 53 преди 12 години
Комунистите реват от този??? Личи си , че си жалък гербер :-))) Това детенце в уста ще го целуват - как и не ще да се занимава с енергетиката - ще я остави на братушките :-)))
80
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В битката надделя хасковското лоби,издигнаха един суполанко който няма собствено мнение.Запомнете,че това човече няма да направи нищо за града който го е избрал.
79
10
 
3
 
! Отговори
А бе преди 12 години
Кутев как ги е подбирал тия форумци, сигурно бабки и дедки от поколението на Цола Драгойчева, голяма простащина и простотия.
78
2
 
21
 
! Отговори
Dedo Ivan преди 12 години
К'ва икономика бе, пич???!!! Къде в България я видя тая икономика и от какви компоненти е изградена??? Лека, тежка промишленост, металургия, енергетика, селско стопанство, преработваща промишленост?? Транспорт или военно-промишлен комплекс? Къде са и кой ги развива? Николай Бинев или Иво Прокопиев? Или Алексей Петров и Левон хампарцумян? Егати циркаджията! Що се не гръмнете заедно с пожарникаря и Цецо милиционеро?!!
77
1
 
16
 
! Отговори
безпартиен преди 12 години
Не харесвам политиката на ГЕРБ и не съм комунист . Борисов си назначава послушни марионетки , които да му играят по гайдата .Това е ясно за всички непредубедени .
76
5
 
3
 
! Отговори
Трабахо преди 12 години
до ТомасТи познаваш ли го, че казваш, че е ***?
75
0
 
6
 
! Отговори
888 преди 12 години
Какъв ни министъра, такава и енергетиката - слаба, крадлива, некъдърна и в позо партер пред нашите покровители.
74
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние помним тези "МНОГО УМНИТЕ И ЗНАЕЩИТЕ", един Милен Велчев забатачи България с външния дълг... Едно лилипутено Ники с БТК ...*** ДЯНКОВ ФИНАНСОВ ИНВАЛИД *** НЕДОРАЗУМЕНИЕ Все големи и все завършили В ГЕТОТО САЩ и все мошеници и некадърници.
73
1
 
13
 
! Отговори
МАФИЯТА НИ ГАЗИ !!! преди 12 години
ЗА ТОЗИ ЕНЕРГЕТИКАТА НЕ Е ПРИОРИТЕТ, ТЯ Е ПРИОРИТЕТ НА ТИЯ ДЕТО ГО НАЗНАЧИХА.ПОСЛУШКОТО Е ПОСТАВЕНО ЛИЦЕ И ПО НЕАДЕКВАТНИТЕ МУ ОБЯСНЕНИЯ, САМО ИЗДАВА СЕБЕ СИ, КОЛКО Е СМОТАН И ИЗДАВА И КУКЛОВОДИТЕ. ТО И ДА СЕ ЛЪЖЕ НЕ Е ЛЕСНО И ТОЗИ ЮНОША СИ ЛИЧИ ЧЕ Е НОВ В ЗАНАНЯТА. ЩЕ НАДОБРЕЕ С ВРЕМЕТО.
72
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хасково- 33 години- герб Какво да коментирам повече???
71
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
После ще има оправдания от рода : Млади , неопитни , не се справиха!Още жълто имат около устата , ама ***!
70
1
 
12
 
! Отговори
dp преди 12 години
Не помнел, баси *** "политическа класа".Тия от Лубянка съвсем я закъсаха с персонала тук - което е добра новина в крайна сметка.
69
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наследникът на Трайков започва да спасява малките и средни фирми