Младите "гъмжат" от идеи, смята Плевнелиев

Сега имало вакуум между университетите и бизнеса
Обновена: 19 мар 2012 14:44 | 19 мар 2012 12:47,
107
Младите "гъмжат" от идеи, смята Плевнелиев
Полина Неделчева седна в стола на Плевнелиев. Снимка: БТА

„Университетите, младите хора "гъмжат" от идеи и тези идеи трябва да могат да получат своята реализация тук в България, смята Росен Плевнелиев.

По думите му днес се сблъскваме със съществен вакуум в отношенията между бизнеса и университетите.

"Мнозинството студенти напускат университетите, без да имат нито един час практика, без какъвто и да е досег до реалния сектор, без поглед върху изискванията на икономиката.

Не може да има успешна компания, която не е отворила вратите си за млади хора - образовани, иновативни. Но няма и успешен университет, който не работи в тесни връзки с бизнеса и центровете за кариерно развитие, така че младите хора да имат своята реализация веднага след излизането от университетите", категоричен бе президентът. 

Тази година президентската институция се включва за първи път в инициативата "Мениджър за един ден".

Полина Неделчева  от Техническия университет в София ще заеме поста "Президент за един ден".

На въпрос какво е първото нещо, което би направила като президент, тя заяви, че ще предложи алтернативни и иновационни методи за образователната система.

Според студентката България е готова да има жена президент.

"Ние сме амбициозни и кипим от енергия", подчерта тя. Според нея държавният глава трябва да е лидер на нацията, да вярва в младото поколение, да бъде упорит и търпелив.

"Бих ти предложил да поостанеш поне за седмица", отвърна й  Плевнелиев. 

Кметът на София Йорданка Фандъкова каза при откриването на инициативата, че 62 млади хора ще бъдат днес на работа в Столична община и районните администрации.

Тя увери, че работата в общината не е нещо скучно, защото това е мястото, където може да се променя живота на всеки конкретен човек.

Инициативата се организира за 11-та поредна година. За този период в нея са се включили над 150 000 млади хора. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
7
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Плевня,в България пирамидата е...обратна,защото всички млади...искат да са...управленци.Докато нещата не заемат нормалното си...положение,пирамидата да стане...нормална и ти не вземеш да агитираш и стимулираш тези,дето нещо...произвеждат,нещата няма да се оправят.Кажи това и на ментора си Боко,защото и той дойде на власт от непроизводителният...охранителен бизнес,магазинчетата,паркингите,гаражите,тировете през граница и пр.лесни печалби за...една нощ.Иначе всичко е...reductio ad absurdum.
71
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
даже Желю не изглеждаше толкова невзрачен, а и все пак беше философ по образование и поне умееше да говори, макар и с диалект
70
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kолко е дълъг пътя от плевнята до президенството...
69
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Младите имат наистина много идеи. Само младите червени имат една идея - идеята да крадат!
68
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Както младите така и старите в Бг са пълни утрепаняци в мнозинството.Днес шушумигите се опитват да бъдат тарикати като докопаха по неведоми пътищa власттаи резултатите са ПЛАЧЕВНИ.
67
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
много прилича на обратен, благ един, нежен, миловиден...плевел
66
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнелиев да не ми бае по медиите, ами да седне и да започне работа по реформата на съдебната ни система. Благи приказки вече не ми се слушат, хората искат действия, стига е повтарял като папагал надграждане, та надграждане ами да вземе да разгради тая Гоцева, комунистическа съдебна система всички съдии, прокурори, работили за мафията да си ходят, да дойдат нови магистрати, които да започнат да защитават жертвите, а не както беше до сега - престъпниците! Защото в момента държавата плаща на престъпници в червени и черни тоги /даже и 13-та заплата/, които защитават други престъпници, а за пострадалите няма справедливост. Корумпираната до мозъка на костите съдебна система трябва да се промени, иначе българските граждани си остават на милостта на бандитите. Така, че Плевнелиев да започне истинска работа, за това е избран, а не да ми се прави на медийна звезда и да имитира дейност. Или ще реформира съдебната ни система, а той има такива правомощия като президент, или импийчмънт и да лови гората или да се качва на метлата и да изчезва! А хората да вземат и да се освестат малко, стига са стачкували за какво ли не, а за най-важното нещо за България промяна на съдебната ни система никой не стачкува, все едно всички са доволни и предоволни от разжождащите се престъпници, изнасилвачи и дори убийци по улиците, заведенията са пълни с тях, нормалните хора не смеят да идат на заведение или дискотека, защото рискуват живота си, даже и да се разхождаш по улиците пак не е безопасно. Как така пуснаха на свобода убиеца на хокейстите, уж нямало доказателства, и други такива глупости. Даже и камери бяха записали убиеца как се сбива с тях.. но убиеца се оказа син на някакъв партиец от БСП с големи връзки и пачки пари и хоп, съдебното решение невинен. Да убиеш двама човека пред други хора и накрая . нямало доказателства!!! За това трябва спешни реформи в съдебната ни система и ако ослушването по тоя въпрос продължава, както до сега трябва да започнат граждански протести. Това го дължим на децата си, поне те да живеят по-спокоен живот от нас поколението жертва на криминалния преход от социализъм към червен бандитски капитализъм!
65
2
 
7
 
! Отговори
Бг преди 12 години
ФЪФ Бг!НОВОТО е, ---СТАРОТО!
64
3
 
9
 
! Отговори
старо -ново преди 12 години
ФЪФ Бг "гъмжи",от ----КАЛИНКИ,ДРОГА ,АЛКОХОЛ ,СИЛИКОН ,ЦИЦИ,НЕДРАМОТНИ,*** ,ПОЛИТИЦИ,СПЯЩ НАРОД,....И ВСИЧКО ОТРИЦАТЕЛНО КОЕТО МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА ПО СВЕТА .......А ЦЕНИТЕ ----РАСТаТ ЛИ РАСТАТ!*** ДО ШИЯ ---САМО В Бг!
63
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този е поредният комик...
62
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам дали младежта "гъмжи" от идеи...знам,че народа кипи от отвращение към вас....
61
3
 
11
 
! Отговори
до президента преди 12 години
Уважаеми г-н Президент,идеите им са психопатични и чалгаджииски,прочетени в интернет при многобройните им "специализации"!Резултатите от "идеите" им са като в приказката за кучето и жетварите-изяде хляба на жетварите и легна под каруцата!Под каруцата да се разбира материалното им благополучие за сметка на всички останали!А за грамотността им...
60
4
 
10
 
! Отговори
само в Бг преди 12 години
От ИДЕИ ,не знам ,но от ...КАЛИНКИ ,...със сигурност ....!
59
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Rosico,mila zasto ne mluknesh pone sa malko.
58
6
 
13
 
! Отговори
Мур преди 12 години
Младите гъмжат от идеи как да се напият днес ида мятат кючеци в студентски град !
57
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kakva ZLOBA BE ZNA4I OT GERB DA NI KRADAT A NI E DA SI SEDIM MIRNO .ZLOBNI SA VSI4KI OT GERB ZASHTOTO SAMO ISKAT DA KRADAT .A KOLKOTO DO OBESHTANIQTA ZA TUNEL PO SHIPKA KAKVO DA VI KAJA SHTE SA SASHTITE OBESHTANIQ KATO NA BORISOV ZA MAGISTRALITE E GARANTIRANO OT GERB 4E NIKOGA NQMA DA SE SLU4I
56
3
 
8
 
! Отговори
дедо Тъпчо преди 12 години
Ами то и яз съм пълен с идеи кат магаре с пръдня ам никой *** неще от съм бил дрът...Е,да ама щом съм дрът начи съм бил и млад и знаем повеке от един млад дет`не е бил още дрът...Ама кво да му разпраям на президентина-и той още не знае на кой Господ да са кланя,то ако една държава не уважава дрътите си хора де са се доказали що могат и знаят-нема да прокопса...Сеги са на мода "калинките" ам те са кат мухи еднодневки-днеска ги има а утре ги нема ама затуй пък са многу де...
55
4
 
9
 
! Отговори
Фани Мезакуро преди 12 години
Плевньо е шут !
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
WMR, така също, е научила, че подобен трик от страна на тези държави, е бил предложен и на Китай. Предложението, на което, китайското правителство се смя, както изглежда, е било направено по време на посещението на 18 януари, на премиерът на Китай Вън Вей в столицата на Катар, Доха.
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Но какво може да бъде наречено наистина отвратително, грозно и срамно, както предложението от 5 милиарда долара подкуп на Русия за един положителен вот на резолюцията на външните министри на Бахрейн, Шейх Халид бин Ахмед бин Мохамед Ал Халифа по време на своето посещение в Москва преди гласуването на Съвета за сигурност на ООН. Нашите източници ни казват, че руското правителство категорично отказва парите, които бяха предложени от Бахрейн, Саудитска Арабия, Кувейт, Катар, Обединените арабски емирства и Оман.