Младите "гъмжат" от идеи, смята Плевнелиев

Сега имало вакуум между университетите и бизнеса
Обновена: 19 мар 2012 14:44 | 19 мар 2012 12:47,
107
Младите "гъмжат" от идеи, смята Плевнелиев
Полина Неделчева седна в стола на Плевнелиев. Снимка: БТА

„Университетите, младите хора "гъмжат" от идеи и тези идеи трябва да могат да получат своята реализация тук в България, смята Росен Плевнелиев.

По думите му днес се сблъскваме със съществен вакуум в отношенията между бизнеса и университетите.

"Мнозинството студенти напускат университетите, без да имат нито един час практика, без какъвто и да е досег до реалния сектор, без поглед върху изискванията на икономиката.

Не може да има успешна компания, която не е отворила вратите си за млади хора - образовани, иновативни. Но няма и успешен университет, който не работи в тесни връзки с бизнеса и центровете за кариерно развитие, така че младите хора да имат своята реализация веднага след излизането от университетите", категоричен бе президентът. 

Тази година президентската институция се включва за първи път в инициативата "Мениджър за един ден".

Полина Неделчева  от Техническия университет в София ще заеме поста "Президент за един ден".

На въпрос какво е първото нещо, което би направила като президент, тя заяви, че ще предложи алтернативни и иновационни методи за образователната система.

Според студентката България е готова да има жена президент.

"Ние сме амбициозни и кипим от енергия", подчерта тя. Според нея държавният глава трябва да е лидер на нацията, да вярва в младото поколение, да бъде упорит и търпелив.

"Бих ти предложил да поостанеш поне за седмица", отвърна й  Плевнелиев. 

Кметът на София Йорданка Фандъкова каза при откриването на инициативата, че 62 млади хора ще бъдат днес на работа в Столична община и районните администрации.

Тя увери, че работата в общината не е нещо скучно, защото това е мястото, където може да се променя живота на всеки конкретен човек.

Инициативата се организира за 11-та поредна година. За този период в нея са се включили над 150 000 млади хора. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За кого бихте гласували днес? Синята Коалиция (46%, 108 Votes) Искам нова партия от млади и образовани хора (29%, 67 Votes) ГЕРБ (10%, 23 Votes) БСП (7%, 16 Votes) България за гражданите (6%, 15 Votes) Атака (2%, 4 Votes) ДПС (1%, 2 Votes) РЗС (0%, 0 Votes)Total Voters: 235
51
2
 
0
 
! Отговори
7 преди 12 години
Ot roskata POGOLIAMA ***VA NESAM VIDIAL DA NE KAZVAM *** I DA NE OBIDIA HORATA S DRUGA ORIENTACIA> TOI E EDIN OT TIAH
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Информирани дипломатически източници, съобщава Wayne Madsen Report (WMR), че Бахрейн, представляваща Съвета за сътрудничество на страните от Персийския залив, предложила на Русия подкуп от 5 млрд. долара, ако тя не упражнява правото на вето в Съвета за сигурност на спонсорираните страни от Арабската лига за резолюция, призоваваща за оставката на сирийския президента Ашара Бассад. При гласуването на 4 февруари срещу резолюцията, Русия и Китай използваха правото на вето на резолюцията. Американският посланик в ООН Сюзън Райс, нарече ветото "отвратително", а държавният секретар, Хилъри Клинтън, нарече действията на руснаците и китайците, "гадни", а на германския посланик в ООН, Петер Виттиг нарече ветото "позор".
49
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къмжат.....децата и внуците на ония дето ни прекараха през прехода....Виждаме колко гъмжат от идеи, точно толкова колкото и техните дядовци и бродители...А ония дето бягат от България, те са прости, нямат идеи, и немогат да изпълнят високите критерии за отговорни позиции в държавата....
48
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 50Той обеща тунела, но те изпоокрадоха парите предварително и сега няма! Няма! :) Но има имунитет!
47
3
 
8
 
! Отговори
пешо преди 12 години
Гъмжят, като ла.но с витамини. Особено тази на снимката с обратната захапка.
46
2
 
2
 
! Отговори
7 преди 12 години
Маи на Боко така му е добре. Само им вижте фамилиите. Траиков. Пливналиев.Цветанов.Предлагам му по хубави Пуко *** Фани. Фанете *** за ***. И тн
45
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По думите на Роската- успешна компания и успешен университет в България няма. И лошото е, че е прав...
44
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
то все едни млади подготвени заемат постовете-все на тодор-живковите съратници внучета и правнучета.все комунистически деца гъмжат от идеи!тоз и той от толкова идеи гъмжи,като целия кабинет и вожда си!жан виденов го надминахте,вече!скоро ще сте дигнали толкова летвата,че и на Стефка Костадинова рекорда,по лесно ще бъде подобрен от някой,отколкото вашето гъмжене от глупости!
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
DA KAJE KAKVO STANA тунела под Шипка TOVA BESHE OBESHTAL EDNO VREME,CHE PREZ MESECH MART 2012 SHE ZAPOCHNE STROITELSTVOTO NA TUNELA MAI GO ZABRAVI
42
3
 
6
 
! Отговори
s преди 12 години
Гъмжат, като млади въшки на стара ***ва
41
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ей, хора ,отърсете се от злобата ,отърсете се от ограничеността си и приемете един млад ,начетен и неопетнен човек ,в лицето на Плевнелиев !
40
3
 
9
 
! Отговори
кара колю преди 12 години
да младите гъмжат от идеи,като гербери със бонуси!
39
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И този е жив генератор на простотии! Защо ни ги прогонихте по чужбина тогава? За да им приберете и последния залък? А сега плямпаш простотия след простотия!
38
4
 
8
 
! Отговори
Макаренко преди 12 години
Ха ха общи приказки на Плевнята голям артист...младите гъмжали от идей а нямали и един час практика.Видяхме ги такива специалисти като малкият Мук, Велчев и сега момченцето Добрев на място на Трайков.То и Трайков си е такъв,разни Калинки и мутреси.Мамка му всеки се упражнява но на нашият гръб....омръзна мииииииииииииииииии
37
2
 
3
 
! Отговори
до 41 преди 12 години
...като Гоце ли ????????
36
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този пък няма да се научи да се държи като Президент. Нещо май и на него не му е вред каруцата.
35
4
 
12
 
! Отговори
перо преди 12 години
Прав е аз съм от младите и гъмжа от идеи как и къде да имигрирам
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Големия приблем на висшето ни образование, а може би и въобще на цялта ни образователна система е липсата на практическо проложение на преподаваната теория. Теория е едно, практиката е съвсем друго нещо - това трябва да се промени определено.
33
3
 
2
 
! Отговори
smyrt za kostjumite преди 12 години
toq vakuum go ima 1999 godina ... SELQNIN smotan