БСП скочи на триглавата ламя – Борисов, Цветанов, Дянков

Левицата нямало да подкрепи утрешните промени в кабинета
Обновена: 20 мар 2012 17:35 | 20 мар 2012 17:35,
139
БСП скочи на триглавата ламя – Борисов, Цветанов, Дянков
Станишев пита за оставката на Трайков. Снимка: архив, БТА

БСП няма как да подкрепи смените в кабинета, защото не се променя общата политика на правителството. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

"В една власт, която е еднолична, която има един източник на политическа воля и той се казва Бойко Борисов, няма как към втората половина на третата година от управлението изведнъж с учудване да констатираш, че нищо не е направено в икономиката и лекарствата са скочили със средно 40 процента", мотивира се лидерът на левицата.

Той посочи, че номинираната за министър на здравеопазването на Десислава Атанасова като председател на здравната комисия в парламента носи пряка отговорност за политиката по отношение на лекарствата и болниците. Делян Добрев пък бил част от екипа на Трайчо Трайков.

Според него отговорността е на премиера и тя "не може да се избегне със смяна на пешките".

"България в момента се управлява от един триумвират – Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Симеон Дянков", анализира още лидерът на БСП.

Още по темата

"Цветанов е отговорен за полицейщината, репресиите и цялата ченгеджийница от скандали, която се разгръща в България. Дянков - за потрошаването на фискалния резерв и разрушаването на публичните финанси, а Бойко
Борисов е координатор на тази дейност", отсече Станишев.

По думите му "главите на тази ламя постоянно се хапят помежду си".

"Имаме правителство, което е неспособно да води политика. Цената на всичко това плащат хората", каза Станишев.

Според него няма как да се правят рокади, без да се дава ясен отговор за причините.

"Защо е сменен Трайчо Трайков – заради Катар ли, след като отговорен е Николай Младенов", попита Станишев.

Според него не се казва каква е истинската причина за оставката на Трайков.

"Не знам каква е разликата в позициите на Трайков и Борисов за АЕЦ "Белене", освен че досега от бездействие от две години и половина този проект е потенциално оскъпен с над 2 милиарда и са похарчени над 300 милиона евро за нещо, което очевидно това правителство няма намерение да прави", заяви Станишев.

Бившият икономически министър Петър Димитров пък изтъкна, че нивото на икономиката, енергетиката и туризма са под нивата от 2009 г.

"В момента върви една героизация на Трайчо Трайков. Един народ, измъчен от безпомощност, апатия и безперспективност, естествено търси героите си в тези, които са наказани от Бойко Борисов. За съжаление не мога да се присъединя към този хор на героизацията на Трайчо Трайков", посочи Димитров.

Строителството е на минус 35%, операциите с недвижими имоти са на минус 16,7%, аграрният сектор е на минус 11,5%, индустрията е на минус 7%, търговия, транспорт, хотелиерство и ресторантьорство – на минус 4,5%.

Единствената сфера, в която България е на плюс в сравнение с 2009 г., е информацията и далекосъобщенията. Това е жестоката картина в резултат на управлението на Трайчо Трайков", заключи бившият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
12
 
14
 
! Отговори
Най-нова преди 12 години
триглава змия, Хохегер-Моника-Сергей - пране на пари и маса лапане:)))))))
79
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
vsi4ki ste ot edno sito moshenici prez denja se karat ve4er kydeste,,,,,,,,,,, zaedno na masa i typija bylgarin vjarva
78
11
 
16
 
! Отговори
Че кой преди 12 години
иска одобрението на тези *** и кой се интересува от вряскането на Мая Манолова и на *** Петър Димитров.Лютфи Местан е винаги на обратно.Тресе ги предконгресна и предизборна загуба отсега, горките, гърчат се като червеи
77
15
 
21
 
! Отговори
breneke преди 12 години
Станишев я се определи каква идиология имаш? Да си комунист,не си,защото станахте капиталисти.Да си капиталист,не си,защото капитала ви не е от бизнес ,а от червените куфарчета и измами.Да милееш за България,не е вярно,защото крадохте,Европа ви спря парите и ти бръкна в касата да си оправяте имиджа с нашите пари.Но наглостта ти не се спря до тук.Част от парите влязоха в твоя джоб.Кокошкарска история.
76
13
 
13
 
! Отговори
въпросче преди 12 години
Станишев като е такъв експерт по PR-а, защо има такъв нисък рейтинг?
75
10
 
10
 
! Отговори
Питам ? преди 12 години
Какво ще кажете, ако спрем да обсъждаме бившия пазач на Бай Миле и на Маргините ?
74
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хамстера е решил да направи голям шлем!!!Да седне на патките на Борисов Цветанов Дянков!!! :D
73
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП скачат в агонията си...Кокошките скачат,като тях ,когато им отрежат главите!!!
72
5
 
11
 
! Отговори
Здрасти dedo, преди 12 години
Говорих с този украинец ( на снимката). Той е готов да тръгне за Сибир, но заедно с жена ти (приятелката ти).
71
8
 
9
 
! Отговори
Комуниер преди 12 години
Симпатизирам на комунисти и социалисти, но днес си зададох въпроса защо след като комунистите пропагандират за свобода, браство и равенство, при бай Тошо имаха доста по-големи привилегии от обикновените хора? Предполагам братсвото и равенство важи само ако си комунист, а ако не си такъв оставаш в трета глуха.
70
13
 
9
 
! Отговори
dedo преди 12 години
marsh v Sibir
69
10
 
8
 
! Отговори
бай Иван преди 12 години
Аз квалифицирах "Триглавата ламя" за тройната коалиция в поста,когато бяха на власт.Сега Имиджа Сержо си прави дъвка от моят извод.Виж първо си оправи наакания имидж,върни милиона,извини се на народа и ако ти простим,тогава прави литературни лакардии.
68
3
 
8
 
! Отговори
до 73 преди 12 години
Е, само три години, но пък му бяха достатъчни да докапчи резерва!!! Сега ще взимаме заеми от международния валутен фонд и отиде, та се не видя!!!
67
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВЪРНИ МИЛИОНИТЕ ДЕТО ГИ ДАДЕ НА МОНИКА БЕ НАГЛЕЦ !
66
13
 
6
 
! Отговори
реалист преди 12 години
станишев долен нагъл крадец
65
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо всички източноевропейски държави отидоха много па-напред от България : отговора е защото те шутираха комунистите още 89 год. а ние ги оставихме да ни лъжат и крадат 20 години. И с цялата си наглост Бойко бил виновен който е само от 3 години на власт и то в опосканият бустан и виждате ли ние /крадливите комунисти/ като се върнем ще оправим всичко.
64
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А.ааааа... не така! Не може ламята да скача на своите! Не сме забравили триглавата ламя Спаска и съотношението 3:5:8 за подялбата на баницата! Първо се осир.те по време на мандата, после почвате вкупом да ни уговаряте, че вече не сте същите! И щом политик го изхвърлят от трапезата, мигом става принципен и загрижен за народа!!!
63
6
 
13
 
! Отговори
партийна политика преди 12 години
Т.н. герб не може да съществува без насилие! Герб се гради на насилието! *** е, че т.н. герб иска да насади модела си на цялото общество! Пожарникарят, на върха на стълбата, насилва и се гаври с Цецо Апартаменто и шантажира ситния плевел, унижава до дупка Калинчо, тероризира психически всеки българин, който не е съгласен с него, лее тонове помия срещу опозицията, насъсква българите един срещу друг и е морален подбудител за физическото насилие и гавра, провеждани от полицията. Лъжата, политически мотивираното насилие и гаврата са издигнати в ранг на партийна политика! Ако няма насилие, няма да има и герб!
62
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Мерхаба Аскер"......Баце турска подлого!!!За умните ни е ясно че си в комбина с Доган.започне ли да ти пада рейтинга(той вече се е срутил) излиза резака и каже някоя простотия за да ти помогне!!!!Но да мрънкаш на турски......гнусна ***!!!
61
11
 
6
 
! Отговори
българка преди 12 години
Мисля че пожарникаря както и да го наричате за да го унижите е много по-българин от всеки комунист!