БСП скочи на триглавата ламя – Борисов, Цветанов, Дянков

Левицата нямало да подкрепи утрешните промени в кабинета
Обновена: 20 мар 2012 17:35 | 20 мар 2012 17:35,
139
БСП скочи на триглавата ламя – Борисов, Цветанов, Дянков
Станишев пита за оставката на Трайков. Снимка: архив, БТА

БСП няма как да подкрепи смените в кабинета, защото не се променя общата политика на правителството. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

"В една власт, която е еднолична, която има един източник на политическа воля и той се казва Бойко Борисов, няма как към втората половина на третата година от управлението изведнъж с учудване да констатираш, че нищо не е направено в икономиката и лекарствата са скочили със средно 40 процента", мотивира се лидерът на левицата.

Той посочи, че номинираната за министър на здравеопазването на Десислава Атанасова като председател на здравната комисия в парламента носи пряка отговорност за политиката по отношение на лекарствата и болниците. Делян Добрев пък бил част от екипа на Трайчо Трайков.

Според него отговорността е на премиера и тя "не може да се избегне със смяна на пешките".

"България в момента се управлява от един триумвират – Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Симеон Дянков", анализира още лидерът на БСП.

Още по темата

"Цветанов е отговорен за полицейщината, репресиите и цялата ченгеджийница от скандали, която се разгръща в България. Дянков - за потрошаването на фискалния резерв и разрушаването на публичните финанси, а Бойко
Борисов е координатор на тази дейност", отсече Станишев.

По думите му "главите на тази ламя постоянно се хапят помежду си".

"Имаме правителство, което е неспособно да води политика. Цената на всичко това плащат хората", каза Станишев.

Според него няма как да се правят рокади, без да се дава ясен отговор за причините.

"Защо е сменен Трайчо Трайков – заради Катар ли, след като отговорен е Николай Младенов", попита Станишев.

Според него не се казва каква е истинската причина за оставката на Трайков.

"Не знам каква е разликата в позициите на Трайков и Борисов за АЕЦ "Белене", освен че досега от бездействие от две години и половина този проект е потенциално оскъпен с над 2 милиарда и са похарчени над 300 милиона евро за нещо, което очевидно това правителство няма намерение да прави", заяви Станишев.

Бившият икономически министър Петър Димитров пък изтъкна, че нивото на икономиката, енергетиката и туризма са под нивата от 2009 г.

"В момента върви една героизация на Трайчо Трайков. Един народ, измъчен от безпомощност, апатия и безперспективност, естествено търси героите си в тези, които са наказани от Бойко Борисов. За съжаление не мога да се присъединя към този хор на героизацията на Трайчо Трайков", посочи Димитров.

Строителството е на минус 35%, операциите с недвижими имоти са на минус 16,7%, аграрният сектор е на минус 11,5%, индустрията е на минус 7%, търговия, транспорт, хотелиерство и ресторантьорство – на минус 4,5%.

Единствената сфера, в която България е на плюс в сравнение с 2009 г., е информацията и далекосъобщенията. Това е жестоката картина в резултат на управлението на Трайчо Трайков", заключи бившият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе уж нов вид на форума и пак мега-некадърно изпълнение, толкова ли е трудно да сложите опцията "най новите / най-старите отгоре", както е във всеки един свестен форум по света !! на хората им втръсна да четат отгоре надолу !!!пфу ....аматьори !!
59
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗАДАВАМ СИ ВЪПРОСА : ИМА ЛИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ТУРСКИЯТ БАШИБУЗУК И БЪЛГАРСКИЯТ КОМУНИСТ ? МИСЛЯ ЧЕ НЕ !
58
9
 
18
 
! Отговори
20-30 обира на ден преди 12 години
В новата история на България не е имало правителство, по-враждебно настроено към нацията, от режима на пожарникаря! Пожарникарят обяви народа си за враг номер 1., и започна безмилостно да го избива. Жертвите са умрелите онкоболни. Майките с малки деца. Умрелите от глад или от липса на лекарства пенсионери. Битите и унижаваните по грешка при арестите. Жертвите на безработицата. Жертвите на обирите - 20-30 обира на ден само в столицата! Жертвите на алчните и лакоми банки. Пострадалите от мутрите. Стотиците хиляди подслушвани, проследявани и репресирани заради различното им мислене. Убитите при катастрофи по скапаните пътища и по разбитите улици. Отровените от нискокачествената храна. Оглупелите от профанното образование. Опиянените от долнопробната чалга...
57
13
 
8
 
! Отговори
пю преди 12 години
мазни гадни комунисти няма ли веднъж за винаги да се скриете да се отървем от вас от родата ви и гей Сергей и мааааааазния Гоце
56
9
 
10
 
! Отговори
страхливец преди 12 години
Пожарникарят е такъв страхливец, че ако наистина срещне на улицата триглавата ламя - Станишев, Доган и Костов, ще му трябват памперси!
55
1
 
9
 
! Отговори
винету преди 12 години
евростат публикува данни за безработните в Булгария ,цифрата е 312 000 /ТРИСТА И ДВАНАДЕСЕТ ХИЛЯДИ /без средства за живот ,НАКЪДЕ ОТИВАМЕ ОЩЕ
54
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо не погледнете над "Левски" и "ЦСКА" и не помислите, КАКВО БЕШЕ ДО ЮНИ 2009 И КАКВО Е ПРЕЗ МАРТ 2012! Бойко ви проми мозъците с "народното" си говорене. Ако ГЕРБ не си отидат, държавата и всички ние ще отидем по дяволите. Комунистите ви виновни. Че най-големият комунист е БОЙКО! Ама КОМУНИСТ, управляващ в капитализъм! Е, по-страшно май няма!!!
53
9
 
7
 
! Отговори
Unufri преди 12 години
Тоя Станишев едно си баба знае и това си баба бае :) Къде видя РЕПРЕСИИ бе човече, искам да обясниш веднъж завинаги какво влагаш в тая дума репресии, защото я повтаряш като мантра постоянно :)После ГЕРБ всявали страх, той се утрепа да плаши хората с някакви неща дето само той си знае на къде и как са се случили.А може би има предвид, че МВР мачка пипалата на червената олигархия под РЕПРЕСИИ.Серго, всеки път като кажеш тази дума умира по един БСП симпатизант, така че внимавай, не останаха:)
52
6
 
5
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Строителството е на минус 35%, операциите с недвижими имоти са на минус 16,7%, Какъв ръст очаквате г-н Димитров - това което построиха по ваше време стои непродадено заради големия балон а това е свързано и със сделките с недвижими имоти.В последните 3 години сърбаме попарата от икономическите балони - това огромно строителство изяде главите на много хора.
51
7
 
2
 
! Отговори
6 преди 12 години
Хамстрере,по твое време МВР значеше Маджо вика Румен и по някаква причина точно по твое време Буш и Маджо дойдоха през 2 седмици в България,и се оказа че Маджо го позиха по добре от Буш.така ли беше така беше? И ти с цялата си наглост ,може би не си осъзнавал какъв *** изглеждаш излезе и даде интервю за 24 часа или Труд с заглавие цитирам: "Не ми харесва ,че пазят Маджо като Буш"Та така сменишко нали МВР пазеше и 2-мата а МВР ти е подчинено,значи ти си пу*ка и всеки си правеше квото си иска
50
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи такъв министър председатен като нашия няма и няма да има в следващите 20 години. Първо е адски *** човек! Второ само 'лошата' тройна коалиция му е в устата. Ама от лошата тройна коалиция увеличиха на хората доходите! И трето което е най важното- да нахлупва шапето и да заминава с пожарната!!!! Предсрочни изботи- за това си плащаме данъците - не за магистрали !
49
7
 
9
 
! Отговори
! преди 12 години
Пука му на Борисов и *** му, че ще го махнат- та те са накрадяха и за внуците си! Друг е въпроса, че лакомията не им дава да спрат, както и на другите в скапания парламент, ама народа така изгладня, че докато се чудят дали да крадат още или да си тръгват от властта обидени и неразбрани, "доволният" от управлението им гласоподавател да не ги изнесе с краката напред- дано!
48
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вярвам на Станишев толкова колкото през 2009 каза, че криза няма в България :DDDD
47
9
 
5
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
Чети по-добре какво съм написал. Никой не защитавам и не съм заслепен , просто което е истина си е така и може да се види. Естествено, че се краде. Който още вярва в обратното или пък в която и да е дума на който и да е политик, значи наистина е заблуден, както се изразяваш. Но също е вярно това, че 3-3,5 от тези 8 млрд са предваритебно договорени от предния кабинет. А ти ако вярваш на Станишев или някой друг от приближението му значи не аз съм заслепения и заблудения.
46
5
 
2
 
! Отговори
* преди 12 години
Само една триглава ламя може да победи друга триглава ламя. Само да не забравяме, че няма нито един честен "народен" представител и в двете редици. Това да си мерят размера на кражбите е по- скоро жалко, отколкото в плюс за едните и в минус за другите.
45
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
левицата да го духа
44
13
 
8
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Щом БСП скача значи нещата са в правилната посока.
43
10
 
7
 
! Отговори
2 преди 12 години
"България в момента се управлява от един триумвират Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Симеон ДянковМухахах,по твое време кво беше ве киртак? България се управляваше от тебе Хамсере,без един работен ден те направиха Премиер,а *** ти Румен -Пикаещия и Р.Овч -овчаря с какво допринесохо за благополучието на българина? Да не забравяме и шефа ви,фъфлещия пелтек с летящата чиния,на който 4 години му носихте всички вие ибрика да му подмивате ***...така че Хамстера моляти се..Млъкни поне
42
10
 
16
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Много правилно казано, Станишев. Боко този път тотално стъпи накриво. Опита се да отклони общественото внимание, но няма как да му се получи вече. Не може безкрайно много да баламосва всички.
41
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ходи да се *** бе гейчо,първом върни 1.5милн.евра за глашатая от аустрия и 90 000евра за вечеря и после ходи ни разказваи кой е тройна ламя и бонусите ти излезнаха днес ги побликува сметната палата и тях,като върнете и хонорарите на *** и на симо незаконните имоти,и после ни приказвай кой аджеба е тройна ламя,инак замълчи за винаги *** клецан...