БСП скочи на триглавата ламя – Борисов, Цветанов, Дянков

Левицата нямало да подкрепи утрешните промени в кабинета
Обновена: 20 мар 2012 17:35 | 20 мар 2012 17:35,
139
БСП скочи на триглавата ламя – Борисов, Цветанов, Дянков
Станишев пита за оставката на Трайков. Снимка: архив, БТА

БСП няма как да подкрепи смените в кабинета, защото не се променя общата политика на правителството. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

"В една власт, която е еднолична, която има един източник на политическа воля и той се казва Бойко Борисов, няма как към втората половина на третата година от управлението изведнъж с учудване да констатираш, че нищо не е направено в икономиката и лекарствата са скочили със средно 40 процента", мотивира се лидерът на левицата.

Той посочи, че номинираната за министър на здравеопазването на Десислава Атанасова като председател на здравната комисия в парламента носи пряка отговорност за политиката по отношение на лекарствата и болниците. Делян Добрев пък бил част от екипа на Трайчо Трайков.

Според него отговорността е на премиера и тя "не може да се избегне със смяна на пешките".

"България в момента се управлява от един триумвират – Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Симеон Дянков", анализира още лидерът на БСП.

Още по темата

"Цветанов е отговорен за полицейщината, репресиите и цялата ченгеджийница от скандали, която се разгръща в България. Дянков - за потрошаването на фискалния резерв и разрушаването на публичните финанси, а Бойко
Борисов е координатор на тази дейност", отсече Станишев.

По думите му "главите на тази ламя постоянно се хапят помежду си".

"Имаме правителство, което е неспособно да води политика. Цената на всичко това плащат хората", каза Станишев.

Според него няма как да се правят рокади, без да се дава ясен отговор за причините.

"Защо е сменен Трайчо Трайков – заради Катар ли, след като отговорен е Николай Младенов", попита Станишев.

Според него не се казва каква е истинската причина за оставката на Трайков.

"Не знам каква е разликата в позициите на Трайков и Борисов за АЕЦ "Белене", освен че досега от бездействие от две години и половина този проект е потенциално оскъпен с над 2 милиарда и са похарчени над 300 милиона евро за нещо, което очевидно това правителство няма намерение да прави", заяви Станишев.

Бившият икономически министър Петър Димитров пък изтъкна, че нивото на икономиката, енергетиката и туризма са под нивата от 2009 г.

"В момента върви една героизация на Трайчо Трайков. Един народ, измъчен от безпомощност, апатия и безперспективност, естествено търси героите си в тези, които са наказани от Бойко Борисов. За съжаление не мога да се присъединя към този хор на героизацията на Трайчо Трайков", посочи Димитров.

Строителството е на минус 35%, операциите с недвижими имоти са на минус 16,7%, аграрният сектор е на минус 11,5%, индустрията е на минус 7%, търговия, транспорт, хотелиерство и ресторантьорство – на минус 4,5%.

Единствената сфера, в която България е на плюс в сравнение с 2009 г., е информацията и далекосъобщенията. Това е жестоката картина в резултат на управлението на Трайчо Трайков", заключи бившият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
6
 
11
 
! Отговори
Заблуден си ! преди 12 години
"Аз" , не зная кой си, но оставаш впечатление, че си заслепен от приказките на Боко - Свинаря. Повторил си го едно към едно.Освен дето опоска фиска Боко смогна да забърше Сребърния фонд, да натрупа бюджетен дефицит около 3 млрд.лв., допусна дефицит в НОИ близо 2 млрд.Държавата е във фактически фалит от октомври 2010 г. Само дето не е обявен. Да забравим за пенсии,заплати,безработица,високи цени... А ти си тръгнал да го забелваш на Станишев. Хайде, да ти е честит 20-ти март !
39
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СерГей-чо, мисля че ти си най-непотребната личност в страната.
38
12
 
8
 
! Отговори
jan преди 12 години
до 27 Плъхчо е изключително хитър като невестулка. От него няма да чуеш нищо свързано с злободневните теми :***, Сирия, арабски бунтове, турско малцинство, Македония, ЕС.....Със сериозни въпроси не се занимава - той само спори с българските си политически противници. Пази се като дявол от тамян от проблеми, които може да застрашат кариерата му. Добре школуван от фамилията си - роден да управлява - така си мисли за себе си. И ще бъде, докато има наивни да му вярват.
37
1
 
7
 
! Отговори
AYYYYYYYYY преди 12 години
Какви фрегати и минотърсачи пак ще купуваме от Франция бе? Клоуна се надява тази година да му влезнат от България 31 милиона евро..!?
36
8
 
3
 
! Отговори
4444 преди 12 години
още дълго ще им ядем тройната глава.
35
12
 
11
 
! Отговори
аз преди 12 години
Не подкрепям дооста от действията на сегашните, но тоя наглец и компания са за разстрел вече. Бива наглост ама... Има само една триглава ламя и всички знаят коя е. Дано народа помни какво направиха това *** и кабинета му. То сега излизат наяве някой работи от сметната палата за харчове и прочие. А и още нещо - резерва може и да беше голям, но всеки средно умен човек знае за договорите, които се подписаха в края на мандата и за врътките на Милен, които сега тези плащат - повче от милиард.
34
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още ми е смешно като се сетя как Станишев им викаше:''Здравейте циркаджии!''Хахахахахахах
33
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега, като прокарат решени и за Сребърния фонд и го изпапкат и него, ще предизвикат предсрочни избори - няма да има какво повече да гепят!Похарчиха резерва, национализираха доброволния пенсионен фонд на миньорите, вдигнаха пенсионната възраст...Так добре ни ръководят, че вече с един лев я си купиш 3 яйца, я не. За друго не си и помисляй!Та ГЕРБ ли са по-добри от тройната коалиция, че не разбрах?
32
10
 
13
 
! Отговори
optimist преди 12 години
33, стига повтаря като папагал глупостите на Станишев. "ОГРОМНИЯ" резерв го завариха с ОГРОМНИ задължения, които трябваше да се платят. Не само, че нищо не оставиха, ами и една антикризисна мярка не предприеха...
31
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо се заяждате с Вожда, че не знаел чужди езици?congratulations, ето още един чужд език : Мархаба аскерМоже да научи и : ахлену сахлен
30
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБЕРИ.....ДОВИЖДАНЕ..............ХАХАХА.............СМЕшНИЦИ.....
29
12
 
21
 
! Отговори
! преди 12 години
Хамстера ми е крайно неприятен, а партията му се ръководи от шайка крадци, НО трябва да призная, че дори той е за предпочитане пред *** от ГЕРБ.
28
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Налучкате : триглавата ламя но не е точно!Борисов, Цветанов, Дянков са чакалите, трима на брой.Мършата ги съблазнява.
27
12
 
11
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Много лоши тия ГЕРБ и тоя Бойко бе! Ей не спряха да хленчат и да мрънкат опозиционерите :) Музика за ушите ми!
26
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
станишев що не си гледа PR-а
25
8
 
10
 
! Отговори
:) преди 12 години
Борисов към турската почетна рота: Мархаба, аскер
24
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хаааа..този пак изпълзя...като е започнал да приказва,да каже и за комисионните и милионите похарчени за PR и подарени за неговата пиавица/преди това екс съпруга на банкера ограбил българия/..даааа,но за това си мълчи,мълчи както преди,когато се кълнеше,че в бг няма да има криза,а пък тя взе че дойде.И тази криза му дойде супер,с нея манипулира глупавия народ-видите ли,проблема е в правителството,а не в световната криза...Все пак е успех,че не сме се задълбали като някои други държави....
23
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не искаме ГЕРБ. Искаме си БКП-то! Нямаше кражби, имахме пари.
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
''Единствената сфера, в която България е на плюс в сравнение с 2009 г., е информацията и далекосъобщенията. ''Значи интернет доставките са на печалба само.Вдигнете им данъка бе!
21
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гербери....15 мес все ще ви издържим някак си....