Българо-турско правителствено заседание в Анкара

Премиерът Борисов и 9 министри са в делегацията ни
20 мар 2012 09:04,
272
Българо-турско правителствено заседание в Анкара
Дянков обаче остава тук. Снимка: архив Булфото

В Анкара днес ще се състои съвместно заседание на правителствата на България и на Турция.

Българската делегация ще бъде в състав: премиерът Бойко Борисов, министрите Цветан Цветанов, Николай Младенов, Ивайло Московски, Лиляна Павлова, Мирослав Найденов, Тотю Младенов, Вежди Рашидов, Нона Караджова и зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

В програмата на посещението е предвидено делегацията да присъства на церемония по полагане на венец в Мавзолея на Мустафа Кемал Ататюрк. След това министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с турския президент Абдуллах Гюл в президентския дворец "Чанкая".

По-късно през деня българската делегация ще бъде официално посрещната с военни почести от турския министър-председател Реджеп Ердоган.

Двамата премиери ще проведат разговор, след което ще се състои пленарното заседание на двете правителства.

Предвижда се и официална вечеря в чест на българската делегация.

Миналата седмица Министерският съвет одобри проект на меморандум между България и Турция за взаимно създаване на културни центрове. Предвижда се българският да бъде в Истанбул, а турският - в София.

Кабинетът одобри на същото заседание и програма за сътрудничество между правителствата в областта на опазването на недвижимото културно наследство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само и само да си запази властта, Бойко опря до турците, след като видя че американците само обещават, но нищо не дават. А турците се знае,че ще помогнат на България, когато стане тяхна територия.
6
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ердоган да ги заведе да анадолски ана*ен, пардон културен туризъм:)
5
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Язък! В Анкара няма море, плаж...:)
4
4
 
28
 
! Отговори
трайков преди 12 години
а, дали ще ходят на плаж!
3
9
 
36
 
! Отговори
Хехе преди 12 години
Ако не друго поне ще се посмеят на глупостите на нашите делегати в Турция. То те и не стават за друго освен за посмешище! Уважавам Кемал Ататурк ,но кога ще дойде турски премиер да сложи венец в църквата в Батак? Няма лошо в сътрудничество в бизнеса ,но Турция упорито се меси във вътрешните работи на България и подпомага ислямизиране в някои райони. Нашите отиват там като просяци ,а не като равностойни!
2
3
 
33
 
! Отговори
Оп са преди 12 години
ЕРДОГАН ДА ГИ ПОСРЕЩНЕ С ДЖАПАНКИ .. НО ТУРЦИТЕ СА КУЛТУРНИ.. НАШИТЕ СА СМОТАНИ МНОГО СМОТАНИ КАТО НАРОДА НИ БЕ НАРОДЕ !
1
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДОЛУ ГЕРБ !