Българо-турско правителствено заседание в Анкара

Премиерът Борисов и 9 министри са в делегацията ни
20 мар 2012 09:04,
272
Българо-турско правителствено заседание в Анкара
Дянков обаче остава тук. Снимка: архив Булфото

В Анкара днес ще се състои съвместно заседание на правителствата на България и на Турция.

Българската делегация ще бъде в състав: премиерът Бойко Борисов, министрите Цветан Цветанов, Николай Младенов, Ивайло Московски, Лиляна Павлова, Мирослав Найденов, Тотю Младенов, Вежди Рашидов, Нона Караджова и зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

В програмата на посещението е предвидено делегацията да присъства на церемония по полагане на венец в Мавзолея на Мустафа Кемал Ататюрк. След това министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с турския президент Абдуллах Гюл в президентския дворец "Чанкая".

По-късно през деня българската делегация ще бъде официално посрещната с военни почести от турския министър-председател Реджеп Ердоган.

Двамата премиери ще проведат разговор, след което ще се състои пленарното заседание на двете правителства.

Предвижда се и официална вечеря в чест на българската делегация.

Миналата седмица Министерският съвет одобри проект на меморандум между България и Турция за взаимно създаване на културни центрове. Предвижда се българският да бъде в Истанбул, а турският - в София.

Кабинетът одобри на същото заседание и програма за сътрудничество между правителствата в областта на опазването на недвижимото културно наследство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На ви ГЕРБ безмозъчни избиратели...скоро време ще ядете *** карабини.....
186
4
 
6
 
! Отговори
византиец преди 12 години
През средата на 10 век Византия се съюзява с Киевска Рус и България трябвало да воюва сама срещу двете държави. Русите съумяват да превземат столицата Преслав, с което България губи цялата източна част от териториите си. След това столицата е преместена и след 50-годишна война с Византия България започва да клони към неуспех.В последните години от войната, при битката при Беласица през 1014 г., император Василий II пленява 15 000 български войници, ослепява ги и отново ги изпраща към България, като на всеки 100 оставя по един водач с едно око. Вследствие от ужасяващата гледка цар Самуил получава сърдечен удар и умира.Четири години по-късно, през 1018 г. след смъртта на Иван Владислав, България пада под властта на Византия. Последното огнище на българската съпротива е планината Томор в областта Кутмичевица (днешна южна Албания).
185
7
 
15
 
! Отговори
Homer преди 12 години
Спрете да продавате Майка България!!! ''Близо е времето вече..."-Васил Левски.Искрено се надявам да има възмездие за Вас господа ***!!!!
184
2
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
ako sa bili izbiti ot kide sa izlyupilila milionnata armenska diaspora be otvoren.
183
0
 
1
 
! Отговори
jan преди 12 години
И от мене избяга. Чисти си нааканата перушина
182
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ей ЯСТРЕБ къде се скри бе СТРАХЛИВЕЦ ???Ти мъж ли си ? ОТГОВОРИ МИ НА ВЪПРОСА БЕ СТРАХЛИВЕЦ ???----ЗАЩО ВИЙ ТУРЦИТЕ ИЗБИХТЕ НЯКОЛКО МИЛИОНА АРМЕНЦИ ???----ЗАЩО СЛЕД ТОВА СЕ УПЛАШИХТЕ ОТ НАКАЗАНИЕ И ОТРЕКОХТЕ ВСИЧКОСТРАХЛИВЦИ----ЗАЩО НАПАДНАХТЕ И ОКУПИРАХТЕ ПОЛОВИНАТА ОСТРОВ КИПЪР ???ЗАЩО БЕ СТРАХЛИВЩИ ??? ВИЕ МОРЕТА И ОСТРОВИ НЯМАТЕ ЛИ СИ ???---ПЛАТЕТЕ КРЪВНИНА НА ЦЕЛИЯ АРМЕНСКИ НАРОД !!!!!!!!!!!!---- НАПУСНЕТЕ ВЕДНАГА О. КИПЪР И ИМ ПЛАТЕТЕ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА НАНЕСЕНИ ВРЕДИ !ЧУ ЛИ БЕ ЯСТРЕБ
181
4
 
24
 
! Отговори
jan преди 12 години
Не се пенете, няма смисъл.След хиляда г. няма да има България, Турция, Русия, САЩ.Всичко ще бъде жълто и дръпнато. Русите и синеоките ще изчезнат.Затова сега стоя пред огледалото и се гледам като за последно, за спомен - колко различни сме били.Отивам да си направя "турско" кафе с много "шекер".
180
0
 
5
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ ! ВАЖНО ! преди 12 години
В МОМЕНТА ПО "КАНАЛ 3" ИЗЛЪЧВАТ НА ЖИВО ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА Б.С.ПТАМ СА НАШИТЕ ЛЮБИМЦИ КУТЕВ И СТАНИШЕВДЪЛБОК ПОКЛОН !
179
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗАЩО ТУРЦИТЕ ИЗБИХА И УНИЩОЖИХА НЯКОЛКО МИЛИОНА АРМЕНЦИ ???И СЛЕД ТОВА ОТРЕКОХА ВСИЧКО ???СТРАХЛИВЦИАКО СА ИСТИНСКИ МЪЖЕ ДА ИДАТ ДА СЕ ИЗВИНЯТ НА АРМЕНЦИТЕ И ДА ИМ ПЛАЩАТ КРЪВНИНА 100 ГОДИНИ ЗА НАКАЗАНИЕ
178
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
237, тези всичките са си другарчета и по бизнес и по финанси и т.н. ти не четеш ли?
177
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека да има взаимно уважение а не като депутатите на Местан.... /не говоря за доган защото той не заслужава уважение/
176
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-добре ТУрция , вместо Еврейските марионетки от САЩ , които искат да ни унищожат и поробят икономически и финансово.По-добре Доган , отколкото мазния *** и агент на ЦРУ - УОрлик и дъртата кобила ХИлари , която обича да бъде изнасилавана от 4 *** наведнъж.И Евреина Джордж Сорос - които финансира "интеграцията" на циганитеЗащото само Турция може да ни помогне в изтреблението на кюмуритеТурците, НИКОГА няма да позволят *** да ги ограбват,пребиват ,убиват и те да си мълчат
175
14
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА Герб преди 12 години
БСП се надупва на турците не Бойко!!!
174
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО ЗА КОМШОЛУКА!!!!! ДАНО ТУКАШНИТЕ ДЕПУТАТИ ГО РАЗБЕРАТ И ТРЪГНАТ В ПРАВИЛНА ПОСОКА СЪС СЕГАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО. Може да има разногласие по даден въпрос но крайно време е г-н Местан да го осъзнае и да не се запъва като магаре на мост...
173
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДРУГАРИ , ПУСНЕТЕ СИ КАНАЛ 3 - В МОМЕНТА ГОВОРЯТ НАШИТЕ ЛЮБИМИ ИДОЛИ И ВОЖДОВЕ - КУТЕВ И СТАНИШЕВ !!!
172
8
 
15
 
! Отговори
ГЕРБ-предатели преди 12 години
ГЕРБ са сбирщина от продажници. Задминаха Доган. Низше съсловие Гербаджийско.
171
13
 
19
 
! Отговори
Димитров преди 12 години
Невероятно национално предателство! Просто нямам думи! Правителството на мутрата Бойко Борисов е най-слабото, най-некомпетентното и най-предателското правителство в историята на Третата Българска държава. От ден на ден става по-ясно, че тези мръсни *** ръководят умело планиран геноцид над българския народ, в интерес на вечните ни врагове, които не крият мераците си към нашата земя. Искрено съжалявам, че през 2009 се подлъгах и гласувах за тези негодници! Вървете по дяволите г-н Борисов!
170
4
 
15
 
! Отговори
ллллл преди 12 години
Правилното е това. Трябва да има уважение между народите. Дано да се реализират проектите и да дивим резултатие. Радвам се,че турците не са оставили нашенците увиснали като в Катар :)))))
169
2
 
9
 
! Отговори
SyS преди 12 години
Дано са си взели вазелина, да не стане като в Катар.
168
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Hairliq da e,BOYKO I ERDOGAN dvama veliki politici