Константинов – сам на бара

"След тежката артилерия може би следва ядрено оръжие"
Обновена: 20 мар 2012 14:44 | 20 мар 2012 10:00,
76
Константинов – сам на бара
Стефан Константинов ще чака новия министър в кабинета си. Снимка: архив, МЗ

Приемам критиките, не съм догматик, който смята, че е винаги прав, но за много неща не съм съгласен. Това заяви пред Нова телевизия министърът в оставка Стефан Константинов.

Той разясни, че никой не му е искал оставката, а сам си я подал. Преди да депозира оставката си, Константинов е говорил с премиера Бойко Борисов.

Константинов се оплака, че не е имал подкрепа от Народното събрание по ред законопроекти.

"Национална здравна карта и планирането на болниците стои в Народното събрание. Стои законопроект за медицинските изделия, стои законопроект за пушенето. Когато се разминаваш, не може да се бориш с всички, подаваш оставка и идва следващият", коментира Константинов.

В тази връзка той определи като забавно сравнението на бъдещия здравен министър Десислава Атанасова, че е тежката артилерия на ГЕРБ.

"След тежка артилерия може би следва ядрено оръжие. Това е несериозно. Г-жа Атанасова е млада дама, с хъс, амбиция, има цели и ги гони. Много е важно, че я подкрепят, това при мен не се случи. Вижте – вестниците от 7 октомври 2010 година. Сам на бара. Първия ми работен ден. В Народното събрание аз стоя там, представи ме вицепремиерът, не премиерът. Тук тръгва много по-добре тя, представена от премиера, на президента. Това са плюсове", оплака се Константинов.

За бъдещето си министърът в оставка заяви, че най-вероятно ще се върне към професията си и няма да отива на борсата.

"Грехота е, ако един министър не може да спести някой лев за черни дни. Надявам се да си намеря работа в България, ако един бивш министър не може да си намери работа или специалист, работил 20 години. Теглим чертата и гледаме нагоре. Ще подкрепям г-жа Атанасова. Ще й се случи нещо, което на мен не ми се случи, аз отидох в празен кабинет. Проф. Борисова беше толкова огорчена, от това, което стана с нея, че беше напуснала кабинета и не ме чакаше, аз ще я чакам", каза д-р Константинов.

Още по темата

"Още ми е криво, но все пак животът продължава. Това ще е повратна точка в личния ми живот", добави още той.

Министърът в оставка заяви, че няма свои колеги от кабинета, с които да е в лоши отношения.

По повод изказването на финансовия министър Симеон Дянков, че не е нормално здравният министър да не знае какво се случва с цените на лекарствата, Константинов каза, че по същия начин няма логика и Дянков да не е знаел.

"Твърдо заставам зад финансовия министър за това, че не иска да се харчат много пари в момент на криза, но не съм съгласен с кадровика финансов министър", подчерта Константинов.

Той предупреди, че бомба със закъснител цъка в болниците.

"Ако парите за лекарства са 500 млн. лв., финансирането за болниците е за 1.1 млрд. лв.", заяви Константинов.

По думите му при управлението на болниците липсват политики, каквито той е искал да проведе с въвеждането на здравната карта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
0
 
! Отговори
SAVCHO1950gdg преди 12 години
О, НЕЩАСТНИЙ МАК-ЛАЙН, АКО МИСЛИШ, ЧЕ НЯКОЙ ЩЕ КАЖЕ ЗА ТЕБЕ -"ИЗГОРЯ ЗА ДА СВЕТИ" - НЕ СЕ НАДАЙ ЩОТО НЕ ГО ЗАСЛУЖАВАШ, КОЛКОТО И ДА СЕ ПУЙЧИШ !! В БЪДЕЩИЯТ СИ ЖАЛЪК ЖИВОТ ПОМНИ, ЧЕ ДВУЛИЧИЕТО Е ПАГУБНО И ВСЯКА ЖАБА ТРЯБВА ДА СИ ЗНАЕ ГЬОЛА !!!
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора, ще строят жилища на *** с еврофондове. Също и общините са длъжни да им осигуряват работа. dnes.bg/stranata/2012/03/20/evromilioni-za-romski-kyshti.154424 Това е линка ЧЕТЕТЕ! А ние ще блъскаме, плащаме сметки, данъци и жилищни кредити.
65
1
 
0
 
! Отговори
milata преди 12 години
az 6te vi dam edin savet.ostanete 4ovek s golymo sarce...nikoi ne iska da pravi reformi......vinagi uvolnyvat zdravnite ministri kogato proyvyt novatorstvo...g-n Kostantinov vie ste dobar 4ovek i rabota 6te si namerite vinagi.az vi pojelavam uspeh v jivota
64
1
 
6
 
! Отговори
коко преди 12 години
Стефчо ,пий една ракия и престани да уйдисваш на липсващия акъл на разни ***.Явно компанията ти доскоро не е била на твоето ниво.От тебе явно близач на Вожд не става. *** коко,уважаващ умните.
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
""Цонев: Смяната на министри е опит на Борисов да премахне отговорността от себе си""
62
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Ко стана бе "Днес.Бг" ? Защо скрихте статията и коментарите за съвместното българо-турско правителствено заседание.
61
13
 
2
 
! Отговори
до един-двама преди 12 години
Откъде това самочувсвие бе, КОМУНОИДНА, ДОЛНА БЪЛВОЧ? КОЙ е управлявал по-добре от Борисов бе, КРАДЦИ ДОЛНИ? Костов ли, който раздаде на партизаните си надеждата и упованието на пенсионерите - социалистическите държавни предприятия? Царя ли, чиито юпи-та превърнаха 10%-ното комисионерство в детска залъгалка и въведоха 30%-ната ставка? И превъртяха външн.дълг с около 5МЛРД.$ ЗАГУБА ЗА БЪЛГАРИЯ?Тройната коалиция ли-пред чиито КРАЖБИ башибозука бледнее?НАГЪЛ,ПО-НАГЪЛ,НАЙ-НАГЪЛ,КРАДЛИВ КОМУНОИД!!!
60
6
 
3
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
Искам да уверя КОМУНОИДНАТА ***, че поредния "видов ден" идва! И какво общо, ***, има Кремиковци - там беше интересно КОЙ ГО РАЗДЪРЖАВИ И ПРИ КАКВИ УСЛОВИЯ! А вагоните от БДЖ ги гепи Мутафчиев, с компетентното съдействие на бате ви Вальо Моллов, вие си знаете кой е...И вземи си успокой кръвното, че ако АЗ БЯХ ПРОКУРОР, щеше не кръвно, а с инфаркт или инсулт да се сдобиеш, КРАДЛИВО КОМУНОИДНО ИЗЧАДИЕ!!!
59
2
 
18
 
! Отговори
един преди 12 години
Лично мнение: Честните хора нямат място в това правителство - или стават за смях, или се корумпират или ги хвърлят на вълците. ББ няма идея как се управлява държава - той се прави на можещ и знаещ, но си е толкова неграмотен, че просто почти няма аналог. След него - потоп, жалкото е, че и ние сме под водата...
58
1
 
11
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 12 години
За село Бисер и община Харманли останаха само приказки , така както бе и след земетресението в Стражица през 1977 г . Иначе за спасението на здравеопазването трябва да се записваме при личен Свещеник !
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трайчо Трайков: На Цветанов ще му се върнеПостъпиха много нечестно с мен, Цветанов ме обиди много, но всичко ще се върне. Това заявява пред в. "България днес" отстраненият министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.По думите му, всички в ГЕРБ са постъпили нечестно с него и реално са го превърнали в изкупителна жертва заради гафа с форума в Катар. Масло в огъня на Министерския гняв наля и изказването на вицепремиера Цветан Цветанов вчера, че не ГЕРБ е обидил Трайков, а обратното, когато ексминистърът казал, че няма нищо общо с партията. "Трайчо Трайков бе избран с кредита на доверие и подкрепа на партията. След като кредитът е изчерпан, е нормално да има промяна в управлението", заяви вътрешният министър и отприщи яда на Трайков.Бившият енергиен министър намеква, че не издънката с арабските бизнесмени е коствала главата му. "Случката ми прилича на зле потърсена причина по друг повод. Но в последните дни очевидно изпитвам затруднения с намирането на обяснения - както за някои факти, така и за поведението на някои хора", заяви късно вечерта в неделя пък в Туитър-интервю Трайков.Според запознати бившият икономически министър си е отишъл заради упоритостта, с която противостоял на руските енергийни интереси. "Трайков много захапа руснаците, така че причината надали е просто глупав гаф на форума в Катар. Самият той коментира възможността да си е отишъл заради АЕЦ "Белене" или дори заради "Южен поток", размишляват депутати. Други припомнят и скандала с подписването на обвързваща връзка за изграждането на "Белене" между бившия шеф на НЕК Красимир Първанов и руската компания "Атомстройекспорт". Тогава Трайков обяви, че подчиненият му е положил подписа си без негово знание, и го уволни. Тогава министърът получи хокане от премиера, а според депутатите гафът с бизнес форума в Катар е прелял чашата.
56
1
 
7
 
! Отговори
7777 преди 12 години
Не ядрена бомба, а затвор за причинителите на мъките народни!
55
1
 
10
 
! Отговори
малиии преди 12 години
" Г-жа Атанасова е млада дама, с хъс, амбиция, има цели и ги гони ........" Ох, какъв дебел и ръбав ги чака всички работещи в българското здравеопазване :-))) Бой по канчето на медиците и борба за висок рейтинг на министершата ! Петилетката за година и половина (до изборите) ! Гърч, секс и никаква телевизия ...
54
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Понеже се разкара и заплака жално и вече всички видяхте ангелско ореолче над главата му... Много бързо забравихте само преди седмица какви ги вършеше и говореше.Започва да ми мирише на постановка на ГЕРБ и уволнените да се завърнат триумфално на нови по- добре платени длъжности. То цялата работа на лоша театрална постановка прилича.
53
2
 
7
 
! Отговори
до Распутин преди 12 години
Ти като толкова защитаваш властта ,защо пропускаш Кремиковци купен от младеж с жълто по устата? Защо пропускаш над хиляда вагона изчезнали от БДЖ? Защо не сравниш пет милиона за ски срещу един за село Бисер? Няма да си спомням повече ,че кръвното ми скача !Странно е да кажеш ,че не крадат ,след като най- огромните бонуси самораздавани на администрация лъснаха по тяхно време. Интересно ти как си обясняваш три пъти по- евтините лекарства в чужбина? Сигурно разликата е отишла за социални помощи...
52
1
 
6
 
! Отговори
Пенсионер пациент преди 12 години
Абе *** от управлението поне щадете болните и бедните си предци. Ползвотеи ношите пътищао и здания все още. Имайте уважението не ни карайте да Ви проклинаме. Малко ли е останалота от Държавата та от болните да крадете. Малко съвест. Изолирайте "Изввънземните" фармацевти.Внасяйте по-евтини лекерства от чужбина. Разрешете да ги купуваме от битака, вместо да умираме от глад. Истината зе беднотията са непознати за Софиянци. Провинцията е в "Интензивното". ЗДР.Каса има пари да си отвори фарм.ф-ка.
51
13
 
3
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
пРОБЛЕМА на хората последните 20 години е, че основното занимание на управляващите до Борисов беше ДА КРАДАТ! За това влизаха във властта! Но вече се вижда нещо друго! БРУТАЛНИТЕ КРАЖБИ спряха! Е, тук-там има рецидиви, но ВЕЧЕ НЕ СЕ КРАДЕ НА ЕДРО! И парите отиват за хората - магистрали, пречистване на води, инфраструктура и поддръжка... Но хората не могат да повярват, че това се случва. И как да повярват, като знаят, че ако са те във властта, със сигурност ще се облажат. Та дълъг път ни чака....
50
12
 
2
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
На някои не особено умни тук ще кажа, че от 2001 до 2009 година, двете правителства, на царя и на Станишев, общо ИЗХАРЧИХА НАД 15 МИЛИАРДА ЛЕВА ИЗЛИШЪЦИ от бюджета. Ако ги бяха спастрили - бели пари за черни дни, можеха пенсионерите сега да имат пенсионен фонд. И много други работи, които можеха да се направят с 15-20 МИЛИАРДА ЛЕВА!!!
49
2
 
7
 
! Отговори
риболинч преди 12 години
Сефчо,не завиждай на Деси,тя е подобър обект за псувни и от лекари и от пациенти
48
1
 
8
 
! Отговори
osata преди 12 години
Не може оставката му да предизвика съчувствие. Ако е бил неподкрепян и изолиран на този пост, би трябвало да си е подал оставката още преди време, а не да изчака да се натрупат негативи в повереното му министерство. Всеки министър би трябвало да има програма за изпълнение още преди встъпването си на тази длъжност и ако тя има одобрение от управляващите, едва тогава да "седне" на министерския стол. Не може да заемеш даден пост без да си наясно какво искаш и какво ще правиш. Другото е наивност.