Борисов готви важна задача за Трайков

Дянков поискал оставката на Константинов
Обновена: 22 мар 2012 14:51 | 22 мар 2012 10:22,
145
Борисов готви важна задача за Трайков
Борисов реши, че иска да работи с Трайков. Снимка: БТА

Бившият министър на икономиката Трайчо Трайков ще продължи да работи за правителството, обяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков пред БНТ.

Той не уточни за каква точно позиция става въпрос, но поясни, че се обсъждат няколко идеи, свързани с опита на Трайков по енергийните въпроси, и до няколко дни ще стане ясно с каква конкретна много важна задача ще бъде натоварен.

Оставката на Трайков дойде изненадващо след проваления бизнес форум в Катар. Премиерът обясни, че именно това е капката, преляла чашата за неговото освобождаване, защото докато външният министър Николай Младенов се опитвал да спаси събитието, Трайков се пекъл на плажа. Цветанов пък обяви, че Трайков е подал оставка по лични причини, което пък бившият министър опроверга.

"Знаете, не е тайна, той беше мое предложение в кабинета, отстояваше много добре позициите на България, особено в енергетиката, нещо, което 20 години не беше правено, и това му се признава от всички - от премиера, от мен. И за това аз съм убеден, че ние ще продължим с него да работим", коментира днес Дянков. 

Той добави, че в последните няколко дни се виждали с Трайков всеки ден и обсъждали различни идеи.

"В скоро време ще се разбере. На мен ми се иска, премиерът също е на това мнение, че може да му се намери конкретна много важна задача. Споменах вече, че той работеше с мен, с премиера, с останалата част от правителството по най-важните теми в областта на енергетиката, тези теми си остават и понеже има много опит, познаваме се добре и оценяваме работата му, сме в процес на разговори за една такава задача", коментира финансовият министър.

Още по темата

До няколко дни щяло да стане ясно каква ще е тази важна задача.

"Става въпрос, че оценяваме това, което е направил и искаме да продължим да работим с него", посочи още Симеон Дянков.

Относно оставката на здравния министър Стефан Константинов стана ясно, че финансовият министър му я е поискал, след като бившият вече министър започнал да набеждава своя екип за грешките си. Дянков отхвърли критиките на Константинов, че вицепремиерът кадрува в здравеопазването.

Финансовият министър обаче беше категоричен, че не може Константинов да прехвърля неуспехите си върху екипа си и защити заместник-министъра на здравеопазването Десислава Димитрова.

"В момента, в който той започна публично да обижда своя колектив, аз му поисках оставката.  Явно беше, че не му е мястото там", обясни финансовият министър. 

Според него в здравния сектор крайно време било да не влизат доктори, а хора с управленски опит, които добре познават проблемите и добре работят с парламента. Новия министър Десислава Атанасова била точно такава.

Министърът отхвърли възможността обаче председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ да оглави здравната каса с думите:"Не, Менда Стоянова я пазим за втори мандат".

Той обясни още, че ще работи активно, за да има второ правителство на ГЕРБ. "Ако ми се предложи, може би ще вляза в него", каза още Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
14
 
! Отговори
Някой преди 12 години
Значи Трайков държи здраво за ташаците Б.Б. и вторият е клекнал.Бравоооо......
99
1
 
12
 
! Отговори
Diavolcheto преди 12 години
Гузната съвест ли е проработила?
98
0
 
7
 
! Отговори
дет вика една от ващ преди 12 години
КВА Я МИСЛЕХМЕ НИЙ,КВА СТАНА ТЯ ,лижете на плютото ,,,бравос ,,на политическата ви воля
97
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цирка продължава.
96
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако бях на мястото на Трайчо нямаше да приема "важната задача". Щях да си спретна партия!!! И да се радвам на резултатите си после.
95
6
 
8
 
! Отговори
Потребител преди 12 години
Не сме дорасли за АЕЦ Белене,защото сме бедни.Тия,които са решили да правят АЕЦ-а са от енергийната мафия и е безотговорно държавническо решение.Ако икономиката ни е добре развита и ни е широко около врата-ОК.Сега като имаме АЕЦ Козлодуй,да не би тока да ни е евтин?Колко посредници са наредени да лапат мангизи докато дойде тока и газта до потребителя???Всичко е схема на комунистите.
94
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трайков, Борисов и Дянков съсипаха енергетиката на страната след като провалиха АЕЦ Белене. Българският народ ще трябва да плати останалите 5 милиарда евро за централата като неустойка плюс много по-високи цени на тока в бъдеще без централата да бъде построена.
93
1
 
40
 
! Отговори
Тя преди 12 години
Не още не са му намерили задачата, но знаят, че ще е много важна.
92
1
 
37
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 12 години
Ще има ново предаване по телевизията " ТРАЙТЕ СИ СЪС ТРАЙЧО "
91
3
 
31
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Ясно е че търсят начин да му запушат устата по енергиините въпроси. Все се надявам, че няма да се продаде.
90
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ле-ле, боко, докъде я докара... почнаха да те изнудват май вече..
89
1
 
30
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Лелеее! *** ми - дойди ми!
88
1
 
29
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Не, бе! Гласят го за шеф на топлофикация!
87
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква задача бе Борисов? Нали каза , че човека не става.Да не го правиш спасител на плажа в Катар.
86
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми ще му предложат естествено, трябва да му затворят устата
85
5
 
44
 
! Отговори
\\\\\\\\\ преди 12 години
"Менда готвим за втория мандат..". Симеоне,втори мандат НЯМА да има.Така,че - забрави !!Един път се лъжем,за втория - захитряваме.
84
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ИДВА НОВАТА ПАТЕРИЦА НА БСП-- КУНЕВИЦА
83
8
 
20
 
! Отговори
глупости преди 12 години
КАК ГИ БРАЩОЛЕВИ ДЯНКОВ ИЛИ ЖУРНАЛИСТА Е ПЛАНЕН ДА ПРАВИ ПИАР МЕНДА Е *** НОВИТЕ ВЕРНО ЩЕ БЪДАТ ПОСЛУШКОВЦИ,НО ДЯНКОВ УВОЛНИЛ КОНСТАНТИНОВ,ЧЕ ОБИЖДАЛ КОЛЕГИТЕ,А ТРАЙЧО ВАЖНА ЗАДАЧА ЩЕ ПОЛУЧИ,НАЛИ Е НЕМИЛОСТ ИЛИ ВЕЧЕ БРАВО ЗА БОЙКО,НО ИЗЛАГАЦИЯ ПРЕД ХОРАТА,НЯМА ПЕНСИИ,НЯМА РЕАЛНО СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА,ЗНАЕМ,ЧЕ ЧЕРВЕНИТЕ *** СА ВИНОВНИ,НО ТЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ И НАСТЪПВАТ ЯКО ПРАВИТЕЛСТВОТО И ЩЕ ПРОВАЛЯТ ГЕРБЕРСИЯ ИНТУСИАЗЪМ.
82
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГРОБ опоска за три години държавата.Краят (фалита) се вижда.
81
3
 
20
 
! Отговори
бистра преди 12 години
За Дунав мост-2. Не е виновен капитализмът, че не е построен, виновни са корумпираните ни политици, които искат от всяка сделка, от всеки търг, да им се броят комисионни. Затова няма да имаме чужди инвеститори, защото са отвратени от далавераджииската ни система. А наистина капиталистическия свят си се развива много добре, за разлика от нашата псевдо-демокрация. И не втълпявайте на хората, че социализма е по-добър от капитализма. Децата ни не заминават нито в Русия, нито в Северна Корея или Кита