ГЕРБ претопли тюрлю гювеча "Хохегер"

Анкетна комисия ще се разследва скандала, БСП и ДПС против
22 мар 2012 15:40,
79
ГЕРБ претопли тюрлю гювеча "Хохегер"
Ангел Найденов защити Станишев. Снимка: архив, БТА

По предложение на ГЕРБ парламентът създаде временна анкетна комисия за скандала "Хохегер". Гласуваха общо 126 народни представители, от които „за” 92, „против” – 33 и 1 „въздържал се”.

БСП и ДПС се обявиха против решението на управляващите. Лютви Местан заяви, че не се притеснява от предмета на комисията, а че се променя дневния ред на обществото. 

"Няма какво да се проучва, защото всичко за Хохегер е известно. Страната е пред финансов колапс, а властта се разяжда отвътре и е пред морален разпад", каза Местан и даде за пример темата с бонусите.

"Затова и ГЕРБ подменят темата и претоплят манжди, тюрлю гювеч. Много други теми също плачат за комисия – високите цени на горивата, за държавния резерв. Нямате отговор за много по-съществени проблеми, които са генерирани от тази власт", допълни той.

Местан обаче заяви, че ако управляващите силово наложат волята си и "превърнат Народното събрание в изпълнител на поръчките на изпълнителната власт", то тогава ДПС ще бъдат принудени да участват в комисията. 

"Не се ли чувствате неловко? Не мислите ли, че напускате терена на политиката и слизате на нивото на махленските задявки и дребни интриги. Не ви ли горчи в устата от това, което правите – от тази поръчка да сътворите българска следа в един австрийски скандал", възнегодува и червеният депутат Ангел Найденов.

Той беше категоричен, че управляващите използват кризисен PR, който се превръщал в основен инструмент за политическо оцеляване на ГЕРБ.

"Защо не създадем анкетна комисия за хонорарите на вътрешния министър, за щетите по образа на България от битката му със съдебната система? Защо не създадем анкетна комисия, за да видим какъв е бил приносът на вътрешния министър или на министри от сегашното правителство за успех в Шенген? Колко анкетни комисии за управлението и за министрите на Сергей Станишев трябва да създадете? Нали започнахте с такава анкетна комисия, която се занимава с всички договори от управлението на тройната коалиция", посочи още Найденов.

"Една седмица гледаме прожекция на сериала „Спасители на плажа” – препечени министри от катарско слънце", допълни го Петър Курумбашев.

Синята коалиция се обяви за създаването на анкетната комисия за скандала „Хохегер”, но настоява да е на паритетен принцип.

Мартин Димитров обаче посочи, че не вярват да има особени резултати от работата на комисията.

Още по темата

"Ние ще подкрепим комисията, ще предложим представител, но съм убеден, че кой знае какви резултати от тази работа не може да има, защото отсъства последователност и политическа воля. Ако искате да покажете лицето на тройната коалиция, то се вижда най-добре в проекта „Белене”. От Синята коалиция не ви вярваме, че имате истинското желание. Подкрепяме тази комисия, но не очакваме особени резултати", обърна се Димитров към управляващите от ГЕРБ.

"Коалиция за България" предложи поне да се разшири обхвата на комисията, като бъде разследвана и ГЕРБ за скандала „Хохегер”, но то беше отхвърлено. Това разгневи червената депутатка Мая Манолова.

"Росица Велкова продължава да е сътрудник на Хохегер и има договор с българската държава", посочи тя и призова да се направи проверка как авторите на „Градим България” спечелили 3 милиона за туристическия портал на държавата.

"Плащате за политически кампании с пари на данъкоплатците и публични пари. Използвате тази комисия за наказателна акция и ще направите всичко възможно да заличите следите на вашите представители", коментира Мая Манолова.

Комисията ще бъде съставена на квотен принцип, с 13 членове от всички парламентарни групи.

Председател ще бъде Димитър Главчев от ГЕРБ. От управляващите ще участват още Цвета Караянчева, Емил Радев, Снежана Дукова, Пламен Нунев и Румен Иванов.

От Синята коалиция в комисията влиза Кирчо Димитров, от „Атака” – Венцислав Лаков, от ДПС ще участват Лютви Местан и Йордан Цонев. Димитър Колев предложи от името на независимите народни представители Дарин Матов. 

От БСП ще участват Ангел Найденов и Антон Кутев. Петър Курумбашев предложи комисията да бъде оглавена от Яне Янев, който имал опит и бил експерт в тази област. Вече разследвал предишния президент, можел да разследва и настоящия.

Покрай разследването в Австрия стана ясно, че правителството на Сергей Станишев е платило на Хохегер 1.5 млн. лв., за да лъсне имиджа на България.

Част от парите, получени от българското правителство, са отишли в джоба на австрийския вътрешен министър. Друга част се е върнала в PR агенцията на Моника Янова, с която лидерът на БСП живее и имат дъщеря.

Предложението за анкетната комисия дойде от Цветан Цветанов, което беше подето от депутатите на ГЕРБ.

"Ние сме български граждани и ние трябва да пазим имиджа, не да се крием като щрауси в пясъка. Целта е анализ – защо този подизпълнител, какво е лъснато, какво са правили като PR  на Министерския съвет",  защити предложението на управляващите депутатката Цвета Караянчева. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
0
 
! Отговори
Смехурко преди 11 години
Че то нали без тия пари Моника нямаше да се съгласи да заживее на семейни начала със Сергейчо. Още повече и да му ражда дъщеря.
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Йосифовица да върне парите на Първа Частна Банка-от къде има тая пари да прави пиарски агенцииа сега. Сергейчо сега *** от тях-хитряга.
69
1
 
1
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 12 години
....АРЕ ПОЧВАИТЕ ДА ПЛАШТАТЕ ВЕЧЕ НИЕ ПИШЕМЕ ПИШЕМЕ...!
68
7
 
6
 
! Отговори
И де го оня ??? преди 12 години
Излузва се като ПРЪДНЯ от ***!Пък е примиерче.Ама нъли е И пужарникарче
67
3
 
1
 
! Отговори
до 75 преди 12 години
не са БСП, а са ДПС, естествено като за БСП не броя управлението на ГЕРБ, въпреки, че пак си е на същите крадци.
66
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За 20 години политиците превърнаха Бг в *** държава ,затова не ниискат в Шенген!С ТОВА ГЛЕДАМ ВСИЧКИ СТЕ СЪГЛАСНИ. АЙДЕ СЕГА МИ КАЖЕТЕ КОЯ ПАРТИЯ Е УЧАСТВАЛА НАЙ МНОГО В УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ЗА 20 ГОДИНИ ПРЕХОД-- БСП!
65
1
 
0
 
! Отговори
за №73 преди 12 години
Добре.
64
9
 
14
 
! Отговори
Колев преди 12 години
Да му имате акъла и знанията на Станишев.Само *** и безмозъчни хора могат да напишат толкова глупости.Когато сочиш с пръст някого погледни първо себе си на какво приличаш ти и тогава обиждай.По големи гнукотии несъм чела никъде.Скрийте се някъде и когато усетите че мозъците ви работат тогава пишете, но умно...
63
2
 
8
 
! Отговори
* преди 12 години
Другарката Драгойчева- железен юмрук удрящ право в сърцето на империализма. Ура, другарке!
62
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХАМСТЕР, ВРЕМЕ Е ЗА СЪД! ВРЕМЕ Е ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ!
61
4
 
6
 
! Отговори
Цoла Драгойчева преди 12 години
Другарю дзвер,В думите ви ясно прозира разложението и покварата на варварския империализъм и пагубното въздействие на дребнобуржоазните предразсъдъци! Няма по-демократичен строй от диктатурата на пролетариата, другарю! Нищо, че се нарича диктатура! Пред нас, другари, стоят на дневен ред много задачи, свързани с избистряне на идеологическата платформа и елиминиране на някои дребни несъответствия, които наливат вода в мелницата на световния капитал, давайки му мощно оръжие в битката срещу принципите и ценностите на ВОСР! Политбюро и лично другарят Станишев активно и целенасочено работи за елиминиране на тези несъответствия. Какво е диктатурата, другари? Над кого е тази диктатура на пролетариата, след като ВОСР унищожи буржоазните елементи и всички носители на отрицателните черти на световния империализъм? Ето къде трябва да съсредоточим усилията си, да "изправим" партийната линия, другари, за да не допуснем вражеските елементи да атакуват ценностите и постиженията на Социалистическото общество. Ура, другари и другарки! Да живее БКП!(Бурни, продължителни аплодисменти, преминаващи в овации! Спонтанни скандирания "Гоце - Сталин - Стани - шеф!". Парче от облицовката на залата се откъртва и пада върху главата на беззъб старец, скандиращ ентусиазирано от пътеката към аварийния изход. След като го полагат окървавен на носилката, той вдига ентусиазирано ръка, правейки знака на БСП. Другарят Станишев се просълзява! Другарят дзвер се подмокря!).
60
2
 
6
 
! Отговори
лицемерие и далавери преди 12 години
АКТИВИСТИ И СПОНСОРИ НА ГЕРБ , ЗАМЕСЕНИ В ДАЛАВЕРАТА С НЕГОДНИТЕ ВАГОНИ ??? Министър Мутафчиев никъде не се е подписвал .Хитро се е изсулил от отговорност, нареждайки вероятно на ушенце на БДЖ , да купи негодните вагони . За целта е създадена Комисия от особено доверени лица към БДЖ за размиване на отговорностите и за удостоверяване "годността" на вагоните. Според виждали приемателния протокол, там фигурира подписа на видният пловдивски спонсор на ГЕРБ , по времето когато е член на ДПС и директор на областната ДАИ. Същият е особено доверено протеже на министър П. Мутафчиев, по селска и други линии , на принципа "ти на мене - аз на тебе ", въпреки че се преструват , че не се познават. Отделен въпрос е каква е компетентноста на едно автоинструкторче в областта на ЖП транспорта. В момента пловдивският фактор на ГЕРБ е издигнат в София за заместник - изпълнителен директор на Изпълнителна Агенция "Автомобилна Администрация", с ранг /по негови думи/ на заместник министър на транспорта. Политическа партия ГЕРБ И ЛИЧНО БОЙКО БОРИСОВ ДЪЛЖАТ НА БЪЛГАРИТЕ ПРОВЕРКА И ОБЯСНЕНИЕ , ВЕРНО ЛИ Е ТОВА и защо става така , че атакуват Тройната коалиция за далавери и В СЪЩИЯТ МОМЕНТ ГЛАСУВАТ ДОВЕРИЕ И ИЗДИГАТ НА НАЙ-ВИСОКИТЕ ДЛЪЖНОСТИ В НАЦИОНАЛЕН МАЩАБ ПРЕКИТЕ ВИНОВНИЦИ , С ЧИЙТО ПОДПИС СА ЗАКУПЕНИ НА НЕГОДНИТЕ ВАГОНИ. Където и да разрови ГЕРБ делата на Тройната ламя , се размирисва и винаги изскача някой овластен в момента функционер на управляващата партия ГЕРБ.Предпоследна беше Моника Янова.
59
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази комисия ще е като онази комисия в началото на това управление, крайният резултат ще е едно голямо нищо, но ще е повод да се започне предизборната кампания. Наистина е глупаво да я има и да се плащат едни заплати на членовете й, но след като я създадоха, поне да бъде възможно най-прозрачна, в което силно се съмнявам, но да видим. А БСП можеха да извлекат само ползи ако бяха гласували "За", но явно техният ПР е много слаб, за разлика от този на Борисов и ГЕРБ, на който се крепи правителството
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
64, оправи си правописа или поне малко прочети книжки, защото явно не си го правил.
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, по-ясно няма как да ти обяснят, защо гласуват "против"!!! ЧЕТИ! МИСЛИ! ЧЕТИ! МИСЛИ!
56
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП и ДПС се обявиха против решението на управляващите. Лютви Местан заяви, че не се притеснява от предмета на комисията, а че се променя дневния ред на обществото. -------------Ами като не се притеснявате защо гласувате против? Не е ли е по-добре по този начин да се разбере кой какво е правил и ако не сте правили нищо нередно и комисията го докаже и по този начин ще ви се вдигне рейтинга ама като знаете какво сте правили и заради това гласувате против!
55
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишка между двата стола БСП и ЕС ще седнеш на герберският Аз така виждам нештата вярвайми
54
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишев катоте гледам и слушам немога да повярвам че ЕС щети гласуват доверие
53
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
KRADECA VIKA DRAGTE KRADECA
52
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ ще прави ли анкетна комисия за това как жената на ББ взе винетките ?